hocam bu tarz yorumlara bakmayın,bunlar daha liseli ergen yaşlarıda maks 18-19 ömründe daha iş aramamış iş başvurusunda bulunmamışlar kendi sonlarının böyle olmasından korktukları için size sataşırlar. |
Üniversite mezunuyum işsizim (2. sayfa)
-
-
Söylediklerinde haklılık payı var. Çoğu öğrenci üçüncü ya da dördüncü sınıftayken staj yaparken ya da part time çalışırken full time iş teklifi alıyor. Ben de öyle bulmuştum ilk işimi. Hatta dördüncü sınıftayken full time maaşı alıyordum.
-
Abi sen her seferinde neden herkes işsiz iş bulanlar da torpille buldu diyorsun
Sen bulamadın diye kimse bulamadı mı sanıyorsun bileğinin hakkıyla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bulan herkes torpille buldu demiyorum benim demek istediğimi anlamıyorsun her yer iş imkanı dolu gibi konuşuyorsunda ondan ha bide sanki iş bulamayanlara da kendi suçuymuş gibi davranıyorsun bilmem anlatabildim mi.
-
söyledikleri yanlış diye birşey demedim ama ülke gerçeklerininde farkında olmak lazım mezun olmadan iş bulanların toplam üniversite okuyanlara oranı nedir bakmak lazım 1.2 milyon üniversite mezunu işsiz var bu ülkede kanadada mı yaşıyoruz.
-
Demek istediğim ne biliyor musun
İnsanlar üniversite okudu diye vasıflı kalifiye bir adam olmuyor
Herkes üniversite mezunu
Yani sen kendi alanında çalışacaksın diye bir şart yok iyi bir yerde okumadıysan
O halde senin kalifiye bir iş seçme hakkın olmuyor
Anlatabildim mi
pukjdaskjdkjsakjads hayatı yks başarısından ibaret gören bir velet daha boş yapma bal gibide iş seçerim adama bak sanki boğaziçinde okuyormuş gibi konuşuyor
-
saçma düşünce hocam ilkokul mezunu yada lise mezunu olup kalifiyeli işlerde çalışan bir sürü insan var bu zaten tezinizi çürütüyor kaldıki bi insan iyi okul bitirmedi diye gidip kasiyer olacak hali yok kasiyer olmak için okumuyor bu insanlar kendin meraklıysan git kalifiye olmayan bi işe girebilirsin.
-
Hocam hangi ilkokul mezunu adam kalifiye işte çalışıyor
inşaat ustaları var elektrik formenleri var varda var sonra lise mezunu olup müdür olanlar var yada senin tabiriyle çöp yerden mezun olupda iyi işlere imza atan binlerce insan var iş hayatının üniversiteyle diplomayla falan alakası yok staj yaptığım yerde marmara mezunuda vardı kayseri mezunuda ikiside aynı işi yapıp aynı maaşı alıyordu lütfen hayatı yks başarısından ibaret görmeyin.
-
Böyle diyorsunuz peki
O zaman o adamların iş bulup sizin bulamamanızın nedeni nedir
ülkedeki işsizlik sorunundan haberiniz yok sanırım hocam işkura kayıtlı sadece 3 milyon işsiz var yani birtek ben mi suçluyum,birde şunu sormak istiyorum 4 senelik muhasebe mezunu birisi asgari ücretle muhasebe ile alakalı giriş seviyesinde bir iş istemesi hakkı değil mi sizce yoksa sizin tabirinizle kasiyer mi olmalı.
-
nasıl başvuruyorsunuz? Sınavları oluyor sınavlarına girmeniz lazım
-
hocam kamu bankalarını kastettiniz sanırım askerde olduğum için başvuramadım ama yeni ilan gelirse başvurucam hemen sizin bilginiz varmı sınavlar hakkında
-
Kendi alanında çalışamayacaksa gece gündüz ders çalıştı emek verdi boşa mı okudu onca yıl
-
hocam yukarda arkadaş pilot olduğunu belirtmiş ve 4 sene sonra pilot olabilmiş adam 4 sene işsiz gezmiş yani o zaman bu adam pilot olmasın onun yerine lokantada çorbacı olsun hem biz çok iyi bir iş istemiyoruz giriş seviyesinde bölümümüzle alakalı asgari ücretli bir iş kimse gelsin beni genel müdür müfettiş yapsın istemiyorum
-
Demekki senin okuduğun bölüme ihtiyaç yokki iş bulamıyorsun
Ne yapılabilir bu durumda ne istiyorsunuz
illaki kendi bölümümden iş bulucam diye bişey demedim ama sen bana diyorsunki çorbacı ol vasıfsız işler yap onu anlatamadım sanırım dostum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X