Şimdi Ara

Bomboş pc-yeni formatlı-sorun devam ediyor. yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni format attım. Her şeyi sildim. Yedeklemedim de tekrar virüs bulaşmasın diye. Her şeyi tek tek güncelledim.Bios da güncel.hepsi son sürüm. kasayı açıp baktım ve işlemci fanı ekran kartı fanını çıkarıp temizledim termal macun aldım sıfır sürdüm. sıcaklık değerleri normal. (işlemci 45derece ekran kartı 30 ana kart 30 yükte iken lol oynarken işlemci 55 ekran kartı 36-37 ana kartta hakeza öyle.)

Sistemim;

512 MB ATI Radeon HD 2600 PRO ekran kartı.
    4,00GB Tek-Kanal DDR3 @ 1600MHz ram.
    AMD Phenom II X4 955 işlemci.
    ASRock N68C-GS FX Anakart
    Psu: reguler230 peak 280 watt.
    Windows 7 32 bit. (rami tamtam kullanamıyorum aama eskiden böyle sorun yoktu)
    Sorun şu: sadece league of legends oynuyorum. ve oynarken ani fps düşmeleri oluyor. team fightlar da ekran donuyo resmen. sonra düzeliyor. oyun esnasın 2dk da bir fps düşmesi. sonra 60fps oluyor normal bir şekilde oynuyorum.
    2. sorun ise lol çok ram yiyor. her şeyi kapatıp sadece lol açık olduğunda ram kullanımı %65 lerde google chrome açık olsa sadece %75 lerde oluyor.

1haftadır bu sorunla uğraşıyorum. Parçaları değiştirebilirim ama hangisinden kaynaklandığını bilmediğim için ne gerektiğini de bilmiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPrayer14 -- 26 Haziran 2015; 5:01:25 >

• MyPrayer14 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ekran kartı da, 535 Mhz DDR3 rami nerden buldun ?
  • Ekran kartinda derken? Nası bi sorun sizce çünkü 3yildir bu ekran kartı ile oynuyordum. Son 4-5aydir böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

535 mhz değil arkadaş windows dan program yardımıyla bakmış normalde 1066 mhz lik ram.
    Ayrıcı anakartı DDR2 + DDR3 ram destekli Combo anakartlardan.Üstelik takılı olan ram ddr3 değil ddr2.

Arkadaşım senin sorununa gelecek olursak büyük bir ihtimal ram ile alakalı.
    Tavsiyem o ram i tamamen çıkarıp yerine 4gb ddr3 1333 mhz lik ram takman.
    (1600 mhz alma anakartın destekliyor fakat işlemci en fazla 1333 mhz ye izin veriyor.)
    Bahsettiğin sorunun ortadan kalkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hegamonia

quote:

535 mhz değil arkadaş windows dan program yardımıyla bakmış normalde 1066 mhz lik ram.
    Ayrıcı anakartı DDR2 + DDR3 ram destekli Combo anakartlardan.Üstelik takılı olan ram ddr3 değil ddr2.

Arkadaşım senin sorununa gelecek olursak büyük bir ihtimal ram ile alakalı.
    Tavsiyem o ram i tamamen çıkarıp yerine 4gb ddr3 1333 mhz lik ram takman.
    (1600 mhz alma anakartın destekliyor fakat işlemci en fazla 1333 mhz ye izin veriyor.)
    Bahsettiğin sorunun ortadan kalkacaktır.

Ram'i bu forumdan almıştım sıfır ddr 1600 dü. bir de programla şöyle size göstereyim.

Bomboş pc-yeni formatlı-sorun devam ediyor. yardım lütfen...

EĞER SORUN 1600MHZ DEN KAYNAKLANIYORSA RAM ALIRIM O SORUN DEĞİL . Yeter ki doğru parçayı alayım. Pc zaten eski sürekli param oldukça parça değiştiriyorum.

• Birde psu regular 230 peak 280 watt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence RAM den kaynaklanmıyor, şayet ramden süpheleniyorsan Goldmem ve memtest isimli programlarla ramini test et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psu 400watt buldum denedim sonuç değişmedi. Eskiden bu kadar ram yemiyordu. normal de 2 gb lik ramle oynuyordum eskiden. bu kadar ram yemiyordu. ama şimdi 2 gb lik rami test amaçlı taktığımda ram kullanımı çok fazla olduğundan %80lere dayanıyor. 4gb lik rami takınca %60lkarda kaldığı için onu kullanıyorum. ekran kartı yerine daha düşük ayarlı bi ekran kartı taktım tek farkı çok ısınması oldu ama normal oyunda farketmedi bişey. yine aynı şekilde team fightlarda çok fazla görsellik giren yerde donuyor her zamanki gibi. Anlamadım bi türlü. okumadığım forum kalmadı.
    Valla ben fikrimi yazdım, 535 MHz rami nerden buldun deyince 1066 yı hesaplayamayacağımı düşünen diğer arkadaşın, yazdıklarına bak istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 26 Haziran 2015; 16:03:19 >
  • quote:

Valla ben fikrimi yazdım, 535 MHz rami nerden buldun deyince 1066 yı hesaplayamayacağımı düşünen diğer arkadaşın, yazdıklarına bak istersen...

O kadar kafan çalışıyor muydu?

Kardeşim dediğim gibi ddr3 1333 mhz (CL9) ayarında bir ram geçici temin edebilirsen denemende fayda var.
    Sorun düzelirse eğer gidip satın alırsın.

Çok bilmiş arkadaş aklınca sana yardımcı olmaya çalışmış ama kart oyunu kaldırmayacak bir kartsa zaten 60 fps alamazsın.
    Ayriyetten ramtest programıyla ramin neyini test edeceksin onuda çözemedim.
    Sanki adam bilgisayarın açılmamasından ve ya aniden kilitlenmesinden şikayetçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hegamonia -- 26 Haziran 2015; 19:33:33 >

• quote:

quote:

Kardeşim dediğim gibi ddr3 1333 mhz (CL9) ayarında bir ram geçici temin edebilirsen denemende fayda var.

Çok bilmiş arkadaş aklınca sana yardımcı olmaya çalışmış ama kart oyunu kaldırmayacak bir kartsa zaten 60 fps alamazsın.

Benim hesaplayamayacağımı düşünen sensin,demek ki senin kafan çalışmıyormuş, komik çocuk...

Ha keza burada 535 X 2 yaptığında dahi ortaya çıkan rakamın, 1066 olmadığından,bir hata olduğundan dolayı bu soru yöneltilmişti, ama senin kafan başka yerlerde olduğu için bunu anlamayacaksın tabi, normaldir, herkesin belli bi performansı var, senden bunu beklememek lazım.

• quote:

quote:

quote:

Benim hesaplayamayacağımı düşünen sensin,demek ki senin kafan çalışmıyormuş, komik çocuk...

Ha keza burada 535 X 2 yaptığında dahi ortaya çıkan rakamın, 1066 olmadığından,bir hata olduğundan dolayı bu soru yöneltilmişti, ama senin kafan başka yerlerde olduğu için bunu anlamayacaksın tabi, normaldir, herkesin belli bi performansı var, senden bunu beklememek lazım.

Gereksiz bir yaratıksın.

• Hegamonia kullanıcısına yanıt
    Şu forumda aldığım teşekkür mesajları, Allah razı olsun kelimeleri bana yeter, senin yazdıklarının bi önemi yok.Kimin ne kadar gerekli olduğuna sen karar veremezsin. Şahsına aynı cümleleri veya muhalif/benzer cümleleri sarf etmeyeceğim, çünkü şu dünyada mayıs böceğinin dahi gerekliliği söz konusu.

Kem söz sahibine aittir, iyi çalışmalar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 26 Haziran 2015; 20:10:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.