Şimdi Ara

Booking'in Türkiye faaliyetleri durduruldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Booking'in Türkiye faaliyetleri durduruldu..

TÜRSAB'ın açtığı dava sonucu Hollanda menşeili online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, rezervasyon yaptıranların mağdur olmayacağını söyledi.

Kaynak:
    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/bookingin-turkiye-faaliyetleri-durduruldu,2FQkwmZf5kecnYXAsRQ9Hw

• Trabzon'da mayıs için 2 gece rezervasyonum vardı
    bir sorun olmasa bari.

şimdi oteli arayıp nasıl yaparız diye soracağım
  • benim de izmir'de rezervasyonum vardı. hostele booking üzerinden mail attım. "henüz bize ulaşan bir şey yok. olası iptal durumunda sizinle booking üzerinden irtibat kuracağız." diye cevap verdiler. kontrol etmenizi tavsiye ederim.

bu arada nereden bakılırsa bakılsın skandal bir karar. hadi yerli turisti düşünmüyorlar. ama yabancı turisti çekemediğimiz bir ortamda global bir aracıyı yasaklamak tek kelimeyle turizmin intihar etmesidir. yabancı bir turist türkiye'de otel bakmak için tatilsepet.com gibi yerelde kalmış bir yere bakmayacak tabiki de. her dünya vatandaşı gibi booking'e girecek ve "türkiye erişim engeli" gibi bir yazı ile karşılaştığında "oha kuzey kore mi burası!!" deyip ülkeye gelmeyecek. bunu anlamak mümkün değil.
    ben booking seviyesine çıkamıyorum bare onlara iş yaptırtmayayım mantığı tamamen. booking yıllardır türkiye'de faaliyet gösteriyor ve skandal bir şikayet ile rastlamadım. tüm kullanıcılar memnun. fazla komisyon alıyor vs konularına girmeyeceğim bu serbest piyasa ve rekabettir. yasaklamak yerine oteller yerli e-acentalarla birlik olabilir ama yasaklamak çok ilkel bir davranış.

booking.com; yüksek rekabet ortamında çok iyi bir otel işletmesi, yüksek kalite ve yüksek müşteri memnuniyeti gibi kriterlere zorluyor. bizim kapitalistimiz gelemez böyle şeylere. sırtını devlete dayayacak, milli, dini, yerli diyecek en düşük kaliteyle en yüksek kara ulaşacak.

• Turizme katkı sağladıklarını mı sanıyorlar acaba bu yaptırımları uygulayarak.
  • mevcut rezervasyonlar duruyor. ancak arama listelerinde türkiye'de hiç bir otel çıkmıyor. yurt dışı otelleri için bir sorun yok şuan sanırım.
  • vpn le girince oteller cıkıyor.rezervasyon yapsak sonuc ne olur acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birahalasoguk

mevcut rezervasyonlar duruyor. ancak arama listelerinde türkiye'de hiç bir otel çıkmıyor. yurt dışı otelleri için bir sorun yok şuan sanırım.

Merhabalar Önceden yapılan rezervasyonlarda bir sıkıntı olmıyacakmış... yani karar öncesi rezervasyon yaptınız.Gidip konaklama yapılabilicek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ülke niye kendi ayağına sıkar anlamadım. Yabancı kalkıp senin yerel sitelerine bakmaz, senin yurtdışı rezervasyonlarında booking i güvenilir bulup diğerlerinin suratına bakmadığın gibi. Yerlide de şu an en iyi fiyatları çıkaran booking di şimmdi , tatilsepeti vs gibi firmaları mı kaldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklegend

vpn le girince oteller cıkıyor.rezervasyon yapsak sonuc ne olur acaba.

Bene Proxy sitesi üzerinden denedim. Türk otelleri çıkıyor. Demek ki sadece TR den girince Türk otelleri çıkmıyor. O zaman eski zihniyet youtube yasağı gibi VPN ve proxy siteleri üzerinden delmeye devam :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

quote:

Orijinalden alıntı: blacklegend

vpn le girince oteller cıkıyor.rezervasyon yapsak sonuc ne olur acaba.

Bene Proxy sitesi üzerinden denedim. Türk otelleri çıkıyor. Demek ki sadece TR den girince Türk otelleri çıkmıyor. O zaman eski zihniyet youtube yasağı gibi VPN ve proxy siteleri üzerinden delmeye devam :))

yurt dışından gelecek olan turist için bir sorun yokmuş. onlar türk otellerini görebiliyormuş. biz ne yapıyorsak yine kendimize yapıyoruz. ülke içerisinde seyahat etmek isteyen vatandaşın ne suçu var. bu ülke neden sürekli kendi vatandaşlarını cezalandırıyor anlamış değilim.
  • Merhabalar

Kafalardaki soru işaretlerini bir nebze silebilmek adına burada bir konu açarak kısaca yasak neyi ya da kimleri kapsar şekilde bir kısa bilgi yazısı yazdım.
    link paylaşıyorum.Selamlar.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125195814
  • Yaz için Booking'den rezervasyonum vardı. Otele mail attım sordum gelen cevap aşağıdaki gibi.

"Hiçbir sıkıntı yok merak etmeyin vpn ile bookinge bağlanabiliyorsunuz zaten"
  • rezarvasyonum vardı ben de aradım oteli
    sıkıntı yok eğer isterseniz iptal edin burdan yeniden açalım.

eğer sıkıntı yoksa devamn etsin dedim.:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.