Şimdi Ara

Boombox Projesi(bluetooth lu müzik kutusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bluetoothlu bir müzik kutusu projem var amfi ve hoparlör konusunda tecrubeli arkadaşlara sorum olacak amfimin 2x20w lık çıkısı var 1. çıkısına 20wlık bir hoparlör bağlıyacağım ve 2 adet 5w hoparlörüm var bu 5w hoparlörü amfi nasıl bağlamam gerekiyor. seri mi? paralel mi? ve amfiden gelen 20w ı nasıl 5w a dönüştürebilirim. direnç mi? kondansatör mü ? kullanıcam bilemedim.

• Seri bağlarsanız direnci 2 ye katlar ve amfinin verebileceği güç yaklaşık 2 katı düşer. Yani seri bağlarsanız sizin işinizi görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralelde daha iyi ses alıyor gibi hissedebilirsin ama hoparlör gücü, amfi çıkış gücünden fazla olmazsa hoparlörler patlar, seri baglarsan omajı artar muhtemelen 4ohm dur seride 8ohm olur 5w da toplamda 10w gibi varsayabilirsin

• maliant M kullanıcısına yanıt
    bass sesinde 5w lık hoparlörler zorlanırsa,, + ses çıkışına seri 4,7uF /25v kondansatör bağlayınız...
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    arkadaşların dediği gibi 2x5w hoparlörleri seri biçimde bağlıcam 2 hoparlör için ayrı ayrı kondansatörler mi kullanmalıyım. (-)5w(+)(-)4,7uF(+)(-)5w(+)(-)4,7uF(+)
  • maliant M kullanıcısına yanıt
    anfi çıkışına 1 tane yeter.. önemli olan, bass sesi filtre etmek ..

• Amfi çıkışım 8 ohm 2x5w hoparlörler 2ohm, 20w hoparlörüm 4 ohm bunun için ne yapmam gerekiyor. ve ya Amfimin tek çıkışını kullansam 2x5w(2'şer ohm) 20w(4ohm) hoparlörleri seri olarak bağlasam amfimin tek çıkışındaki empedansa eşit oluyor ama 20w + 2x5w = 30w amfimin tek çıkısı 20w olduğundan. 30w veya 25 watt'lık amfi kullanıp tek çıkısını kullansam sıkıntı olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maliant -- 6 Ağustos 2016; 19:47:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kactane 5w hoparlör var anlamadım. 2 ohm demişsiniz arada onuda anlamadım..
    Kısaca şu şekilde, hoparlör empedansi, anfi empedansindan düşük olmasın.. hoparlör gücü, anfi gücünden düşük olmasın ..
    4 ohm luk anfiye, 8 ohm hoparlör baglarsaniz, anfinin watını ikiye böler.. 20w çıkış, 10w ı boşa gider.
    anfinizin entegre ismi nedir ?

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    internette bazı kaynaklardan kafamdaki soru işaretlerini kaldırdım. amfinin çıkışı 20 watt olduğundan 2 adet 5w hoparlör zorlanırsa 4,7uF /25v kondansatör bağla demişsin bunun hesabının formülünü ve ya kaynak olarak verebilirmisin.

http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Amplifier-Board-TPA3123-20W-20W-DC24V-4ohm-/371161656944?hash=item566af56e70:g:9~kAAOxyFIFR-KTx

veya

http://www.ebay.com/itm/DC-12V-TA2020-Class-T-20W-20W-Dual-Stereo-Digital-Audio-Amplifier-Board-20W-2-/252367052620?hash=item3ac23f9f4c:g:5iYAAOSwkEVXGE7j

almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maliant -- 6 Ağustos 2016; 22:54:22 >

• http://www.the12volt.com/caraudio/cross6db.asp
    buradan veya buna benzer bağlantılar ile ses filtresi yapılıyor.. Ben sessisteminde uydu hoparlörü bass gelmesin diye 4,7uf kutuplu bağlamış..
    Müzik setinin kolonunda tiz hoparlör için 6.3 uf gördüm..
    pioneerin oval hoparlör tivitirinda 3.3 uf gördüm.. Sizin 5w lık hoparlör için ise 4,7 dedim..
    ben 10tl lik küçük çift bobinli tivitir alırdım.. tizleri daha sade olması için 1uf baglardim.. kulak tirmalamaZdı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

http://www.the12volt.com/caraudio/cross6db.asp
    buradan veya buna benzer bağlantılar ile ses filtresi yapılıyor.. Ben sessisteminde uydu hoparlörü bass gelmesin diye 4,7uf kutuplu bağlamış..
    Müzik setinin kolonunda tiz hoparlör için 6.3 uf gördüm..
    pioneerin oval hoparlör tivitirinda 3.3 uf gördüm.. Sizin 5w lık hoparlör için ise 4,7 dedim..
    ben 10tl lik küçük çift bobinli tivitir alırdım.. tizleri daha sade olması için 1uf baglardim.. kulak tirmalamaZdı..

haklısın. hoparlörleri 2+1 ses sisteminden çıkarmıştım. amfisi bozulmadan önce 5wattlıklar verimli değildi. desteğin için sağol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.