Şimdi Ara

boot cd dvd yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
25.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu boot cd sadece disketemi özel mesela herhangi bir cd ye boot özelliği nasıl katılıyor? nero da boot lu yazma seçeneğinden bahsetmiyorum! ve boot yazımı için neroda ayrıca yazılıyor onu biliyorum.. dediğm boot dosyası nasıl oluşturuluyor cd yada dvd ye bunu nero yapamıyor heralde? nero sadece bootlu cd yazma yapıyor diye biliyorum yani boot var onu cd ye yzıyor bootu olan dosyayı cd içeriği ile beraber.. ama herhangi bir cd yada dvd için boot yapımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicentees -- 30 Ekim 2011; 23:30:21 >

• cdlerdeki boot olayı bir ya da birkaç dosyadan ibaret..ama cdnin içine girdiğinizde bu dosyaları göremiyorsunuz..
    nero ile sıfırdan bootlu bir cd oluşturmak mümkün,ya da başka programlar da kullanılabilir.
    siz herhalde bootlu bir cd yi kopyalamasından bahsetmişsiniz ama sıfırdan bootlu bir cd nero da oluşturulabilir.
    Forumda birkaç sene önce enteresan bir boot sorunu hakkında yazdığım bir cevapta nero da bootlu bir cd oluşturma linki vermiştim..
    fikir olması açısından.
    http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297
  • ben aslında sizin tam sorduğunuza cevap yazmamışım..siz nasıl birşey yapmak istiyorsunuz?ona göre cvp yazmak mantıklı olur.
  • şimdi nero hiç boot u olmayan bir cd yi bootlu hale getiriyorsa sorun yok ama ben göremedim araştırdım baya gördüğüm sadece neronun boot lu dosyayı cd yada dvd ye yazdığı.. zatn onda bi prblem yok normalde nero varolan boot dosyasını cd ye yazıyor boot dsyaları gözükmez cd de tabki nero ile özel yazmak lazım bnları bliyorm ama nero başlı başına boot dosyası oluşturuyormu.. mesela bir programı bu hazr setup olabilir dvd ye yazarken bootlu yapmak gibi
  • yukarıdaki linkte sıfırdan bootlu bir cd oluşturma anlatılıyor..ama cd'ye boot özelliği kazandıran boot.ima dosyası bir başkası tarafından hazırlanmış tabi ki.Ayrıca o link xp cdsi oluşturmak için.
    Nero'da, bildiğiniz bir klasörün içindeki bir setupı bootable hale getirmek mümkün olmalı kanımca.
    Ama sorumu yine tekrarlayacağım, siz nasıl birşey düşünüyorsunuz?

Şöyle örnek vereyim.Memtest adında ramleri test eden bir yazılım var.Cdye çekiyorsunuz, otomatik kendisi boot ediyor..Böyle birşey yapabilirsiniz tabi.
  • nero bildiğim kadarı ile dos emülasyonlu boot cd hazırlayabiliyo 1.44 mb lık floopy imajını cd nin ilk sektörüne yazarak boot etmesini sağlıyor

boot olayını başka programlarla boot cd yazıyabilirsiniz mesela isolinux bir cd loader bunu uygun şekilde cd ye yazarak boot etmesini sağlayabilirsiniz.hatta multi boot yapabilirsiniz.

örnek bir boot cd hazırlama komutu bir uzun ama örnek olsun diye

mkisofs -pad -l -r -J -v -V "KNOPPIX" -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -b boot/isolinux/isolinux.bin -c boot/isolinux/boot.cat -hide-rr-moved -o /mnt/hda1/knx/knoppix.iso /mnt/hda1/knx/master
  • bios update yapmak için guvnli yol olarak dosyaları disketten deilde cd den bootlu yapmak istiyorum dosyayı dsket tarhe karştı zatn yok pc de.. bunu nero cd ile boot hazrlayablrmi yada başka program? isolinux bunu yapıp cd ye yazıyormu sıfırdan boot u yada acaba easyboot yaparmı bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicentees -- 31 Ekim 2011; 2:51:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultimate BOOT CD!...
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet dostan update daha güvenli ben flash diskten boot edip bios güncelliyorum

nero nun bootable cd si işini görür sanırım ben hiç denemedim
    flash disk nasıl bootable yapılır ve bios nasıl flashlanır bu linkten yararlanabilirsin
    http://www.netbooktech.com/2008/10/01/instructions-for-updating-the-acer-aspire-one-bios/
    sadece linkteki bios dosyaları yerine sizdekileri kopyalayıp yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vicentees

bios update yapmak için guvnli yol olarak dosyaları disketten deilde cd den bootlu yapmak istiyorum dosyayı dsket tarhe karştı zatn yok pc de.. bunu nero cd ile boot hazrlayablrmi yada başka program? isolinux bunu yapıp cd ye yazıyormu sıfırdan boot u yada acaba easyboot yaparmı bunu

a) Anakart üretici sayfasında BIOS Update için CD İSO'su olabilir
    b) Bart's CD-ROM (http://www.nu2.nu/bootcd/) ve bu sayfada Clean Bootable CD-Rom (for BIOS upgrade) başlığını incele. Bu şekilde -hiç kafa patlatmadan - bir BOOT-CD'si hazırlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.