Şimdi Ara

Boot flaşımı görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rufus kulanarak bir win 10 flaş hazırladım laki boot menümde gözükmüyor nedenini bilmiyorum bios tan düzletmek için birkaç video izledim lakin seçeneklee bende gözükmüyor bi yardım etseniz çok makbule geçer Boot flaşımı görmüyor Boot flaşımı görmüyor

• Boot flaşımı görmüyor
  • Merhaba,

Boot Option#1 yazan yere gelip sağ tarafta +/- komutları artık her neyse (F5 F6 olabilir, göremiyorum iyi fotoğraf alamamışsın)

onlarla değiştirdiğinde de çıkmıyor mu?

• bahsetiğiniz boot option #1 le #2 nin yerini değiştirmedim denemedim yani her ikisjnjn yerini değiştirsem sıkıntı çıkmazmıki pek bilgili değilim bu konu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EyyüpReis25 -- 18 Ocak 2024; 16:38:13 >
  • Hocam mevcut ayarın şöyle önce SSD diskinden Boot et, edemiyorsa CD Sürücüsünden boot et şeklinde kaydedilmiş.

Bunu değiştirebilirsin, bir şey olmaz.

Flaşı göremedim diyorsun ya, işte Boot Option 1 olarak, Flash diski seç, oradan açılsın Windows kurulumu. Kurulum işlerin bittikten sonra Bios'a girip yine eski haline getirirsin, yani Boot Option 1 SSD olacak şekilde yaparsın....

Bir de çıkış yaparken, Save&Exit kısımlarından Save ederek yap.

• Anladım Boot Option 1 le 2 ye baktım lakin flaşımı göremedim size göstermem gereken ayarları söyleyin bende foto atim
  • EyyüpReis25 E kullanıcısına yanıt

Boot Option 1'e baktım dediğin nasıl oldu, enter ile giriş mi yaptın? Diğer seçenekler çıktı mı?

Ayrıca;

Legacy USB Support'u enable yap.

Secure Boot seçeneği varsa Disable yap.

Tekrar dene. Mutlaka Flaşı görebiliyor olman lazım boot seçeneklerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Ocak 2024; 21:33:10 >
  • Peki denediğimde sizi haberdar edeceğim
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Evet enter le baktığımda mevcut olan ve onun bi altındaki boot 2 nin seçeneği çıkmakta
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Boot flaşımı görmüyor
  • Boot flaşımı görmüyor
  • Bu arada legacy usb yi enebled yapamiyorum nedenini çözemedim üstekini disebled den enebiled e değiştirdim ama birşey değişmedi Boot flaşımı görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EyyüpReis25 -- 18 Ocak 2024; 22:53:47 >
  • Hangi programla yazdınız isoyu
  • Rofus
  • - BIOS'u varsayılanlara sıfırlayıp dene.

- Olmazsa, Rufus ile yazarken MBR seçtiysen GPT, GPT seçtiysen MBR seçerek, tekrar ISO'yu yazdırıp dene.

- Eğer olmazsa başka portlara takarak dene. Başka USB ile dene.

- Ve son olarak eğer amacın aynı Windows'u yeniden kurmaksa, sistemini resetleyerek de benzer bir etkiyi alabilirsin, yedeklerini başka diske almaya unutma.. (Bunu söylemek zorundayım, nedense herkes 0'dan kurmayı düşünüyor, oysa Win10 için gerek yok, reset oldukça benzer etkiyi sağlıyor.)

• Temiz kurulum yapmak istiyorum win 10 u iso dan dosyay çıkardım dosyadan setup ile kurdum ama tam istediğim gibi olmadı geçenlerde sürücülerimi güncelledim driver booster ile ama sürücüler ve kılavye kafayı yedi bende kilavyeyi deyistim ama halesln bazi sorunlar devam ediyor bende temiz kurulum yapmak istiyorum
  • Ama hağlen usb yi görmemesinden ötürü başaramadım asıl amacım yanlış yüklenen sürücüleri format atarak herşeyi silip en iyi şeklilde yüklemek
  • Usb olmadan temiz kurulum yapabilirmiyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.