Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] DVD Rom bölmesinde ki aparat HDD'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
20.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung NP-R580-JS03TR model laptopa sahibim. Sorunum şu;

Bilgisayarın Hdd yuvasında SSD harddisk takılı. İçinden çıkan 320 gb harddiski de DVD rom yuvasına CADDY(DVD yuvasına HDD takabilme aparatı) ile bağlayıp kullanıyordum. 1 seneden fazla böyle kullandım.

Fakat geçen gün aniden bilgisayar dondu ve yeniden başlattığımda DVD rom tarafında ki Hdd(320gb) gitti ve ne bios da nede windows da gözükmüyor. Bilgisayar açılırken CADDY takılı olunca çok ağır açılıyor veya açılmıyor. Sökersem hemen açılıyor. Bu arada windows SSD'ye kurulu. CADDY'de sadece oyunlar var.

Gelelim sadede. DVD ROM'a taktığım harddiski denedim çalışıyor. DVD rom yuvasına DVD-ROM taktım oda çalıştı. Dedim en son problem kesin CADDY bozuldu. Yenisini aldım. Fakat aynı sorun devam ediyor. HDD hiçbir şekilde sistemde gözükmüyor(bios dahil) ve açılırken bilgisayarın çok geç açılmasına sebep oluyor.

Ben bu durumda ne yapabilirim?

Teşekkürler.

SORUN ÇÖZÜLDÜ***

CADDY Aparatı üzerinde daha önce göremediğim veya dikkat etmediğim bir Jumper ayar kısmı varmış. Oradan ayar yapınca bilgisayar harddiskimi tekrardan görmeye başladı. Böyle bir sorun yaşayan olursa Harddiskin tuvaya takıldığı iç kısımda küçük bir Jumper ayar kısmı görecekler. Oradan yer değiştirerek deneyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headhunter117 -- 8 Ocak 2018; 11:40:5 >

• HDD Caddy üzerinden gerekli olan gücü alamıyor olabilir.
    Caddy ye SSD takıp HDD i eski yerine takıp denediniz mi?

Sadece SSD varken sorun var mı?
    Sorun SSD olmasın sakın.
    SSD ve HDD ayrı ayrı boardlarında arıza olabilir.
    İkisinide normal yuvadan monte ederek USB boot özellikli bir yazılım ile hdd testi yapmanızda yarar var.
  • Sadece SSD varken sorun yok gayet iyi. Ama Caddy taktığım an açılışta aşırı agirlasiyor. Bios ekranında CADDY bölmesinde ki HDD göremiyorum. İkisin de ayri ayrı test ettim çalışıyorlar. DVD rom taktım oda çalıştı. Ama neden beraber çalışmıyor çözemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, konuya benzer bir sorun yaşıyorum.
    Lenovo idepad500 serisi notebook a 250gb samsung evo 860 SSD taktım. kendi 1tb HDD sini de caddy ile DVD sürücü yerine taktım. İlk taktığımda bilgisayar iki hdd yi de gördü fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra 1tb olanı görmedi, caddy de sorun olduğunu düşünerek ürünü değişim yaptırdım. yeni gelen üründe de ilk takışta gördü kapatıp açtıktan sonra görmedi. benzer sorun yaşayan veya bir önerisi olan var mı?
  • Hocam jump ayarlarına bakın caddy de

• Sanırım 1TB'da voltaj-amper sıkıntısı oluyor. Bendeki 1TB aynı sorunları verdi, yerine 360GB harddisk taktım çalıştı. 1TB harici USB sürücü olarak çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delicoban08

Arkadaşlar merhaba, konuya benzer bir sorun yaşıyorum.
    Lenovo idepad500 serisi notebook a 250gb samsung evo 860 SSD taktım. kendi 1tb HDD sini de caddy ile DVD sürücü yerine taktım. İlk taktığımda bilgisayar iki hdd yi de gördü fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra 1tb olanı görmedi, caddy de sorun olduğunu düşünerek ürünü değişim yaptırdım. yeni gelen üründe de ilk takışta gördü kapatıp açtıktan sonra görmedi. benzer sorun yaşayan veya bir önerisi olan var mı?

Hocam konunun üzerinden yıllar geçmiş ama aynı sorundan bende muzdaripim. Aynı laptopa 500 gb samsung 860 evo taktım. Caddyye taktığım 1tb lık hdd yi pc gormuyor. Çözüm bulabildiniz mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hektone H kullanıcısına yanıt

CMD dosyasını bularak sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi bölümüne aşağıdaki komutları yazıp ENTER tuşuna basınız.

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002

aynı sorunu bugün bunları yaparak çözdüm

• Headhunter117 kullanıcısına yanıt

Caddy deki jumper ayarı nerde? Benim Caddy e bulamadım.Var mi öyle bir yer.Varsa resmini atabilir misiniz acaba?

• kardeşim nasıl yaptın bende de aynı sıkıntı vr ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.