Şimdi Ara

BOOT Sorunu (Vista) : Profesyoneller aranıyor. [Bİ' YARDIM EDİN YA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler baştan söyleyeyim Google'dan derin araştırmalar yaptım. İngilizce, Türkçe, hatta Almanca sitelere bile baktım çözümleri denedim ama yok banamısın demiyor namussuz ...

Sorunum şudur;

Vista bi anda kasıldı ve kendine restart atarak tekrar başladı. Açılışta BOOTMRG Eksik yeniden başlatın diye birşey söyledi. Sonra bilgisayarı dvd den boot ederek açtığımda korsan yazılım kurbanı olabilirsiniz etkinleştirin falan yazıları çıktı. Netten baktığımda güncellemeler ile vista BOOT'unu değiştiriyormuş falan ... Bende Vista DVD sinden onarmaya girerek 'başlangıç onarma' , 'donanım sorunları tarama' ve hatta bootu geri yüklemek için çeşitli kodlar girilen 'komut dizini' ne bile girdim... Yaptım ettim kurcalardım. bootu silip yeniden koyma işlemi bootu fixleme işlemi gibi bissürü şeyler yaptım ama yok.

Şu anda ki durumum ise şöyle;
    - DVD yi takmadan açmaya başladığında bana ''DISC BOOT FAILTURE PLEASE INSERT SISTEM DISC AND PRESS ENTER'' diyor.
    - DVD yi taktığımda''cd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkıyor ben basmıyorum herhangi bir tuşa ve Vista açılıyor''
    - Aynı zamanda DVD'yi takmadan açılışta F8 e basıp boot olarak HDD yi seçtiğimdede açılıyor. (Fakat BIOS'dan HDD den boot et dediğimde etmiyor)

VE VİSTA ŞUANDA ORJİNAL DOĞRULAMALI YANİ ORJİNAL !!!!

BU SORUNU ÇÖZEBİLENE HELAL OLSUN YANİ BAŞKADA DİCEK BİRŞEYİM YOK... TEŞEKKÜR EDERİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Jolly Joker -- 18 Ekim 2009; 18:20:03 >

• UP
  • Koskoca forumda yokmu bi bilen yahu az baksanız ne olur ???
  • Maşallah
  • al sana cevap :)

muhtemelen diskin aktiv part olma özelliği uçmuş.

win98 cd si varsa elinde fdisk i çalıştır, sonra set active partition menusunden hdd ni aktif yap, 98 cd si yoksa norton partition magic gibi bir programla yine aktif bölümü seçebilirsin.

bunlar olmassa ;

dvd den aç
    masaüstünde komut istemini aç(msdos penceresi)

dvd ye geç, örneğin d sürücüsü dvd olsun

d: enter yapacan

cd boot enter

bootsect.exe -NT60 All

sonra çıkıp restart edecen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

al sana cevap :)

muhtemelen diskin aktiv part olma özelliği uçmuş.

win98 cd si varsa elinde fdisk i çalıştır, sonra set active partition menusunden hdd ni aktif yap, 98 cd si yoksa norton partition magic gibi bir programla yine aktif bölümü seçebilirsin.

bunlar olmassa ;

dvd den aç
    masaüstünde komut istemini aç(msdos penceresi)

dvd ye geç, örneğin d sürücüsü dvd olsun

d: enter yapacan

cd boot enter

bootsect.exe -NT60 All

sonra çıkıp restart edecen.

Çok sağol dostum nirdesin sen yaaaaaaaa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.