Komşumun bilgisayarına birisinden aldığı disketten boot virüsü bulaşmış. O disketi ben NAV2002 ile tarattığımda Antiexe adlı bir virüs çıktı
"AntiEXE Detected as: AntiEXE Aliases: None Area of Infection: Floppy Boot Sector, Master Boot Record Characteristics: Memory Resident, Full Stealthing, Triggered, Wild No additional information."
Kendi bilgisayarımda oluşturduğum norton'un kurtarma disketiyle denedim. (Virüs bulaşan bilgisayarda daha önce hiç bir antivirüs programı yoktu) Fakat norton kurtama disketlerini sadece kendi pc'nizde kullanabilirsiniz türünden bir şeyler söyledi uymadı. Bugün bir arkadaşımda "fdisk /mbr" komutuyla temizleyebileceğimi söyledi.Başlangıç disketiyle açıp denedim sonuçta bir şey değişmedi. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
backup alip, diskin partitionlarini ortadan kaldirip bir guzel formatliyorsun :-)
fdisk /mbr yaptıkran sonra bilgisayarı tamamen kapatman daha sağlıklı olur. restart yapmadan dene bide.
fdisk/mbr ve dosta fprotla tarat
ndd diye bir programı öneririm açılımı nortonun olan bu program küçük ama etkli bir dos programı tek disketlik programı kullanmak için açılış disketinede ihtiyacın olacak kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme