Bildirim
BOR?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
http://www.mta.gov.tr/
şurdan bi yardım iste bence. belki ilgilenirler. -
Yeni ford transit marka/model arabaların ön tamponunda bor var. Ben bayideki yetkilinin yalancısıyım. Şimdi ne alaka diyebilirsin, hani hurdalıklarda kaza yapmış bir arabadan diyorum...quote:
Orijinalden alıntı: bluelion
http://www.mta.gov.tr/
şurdan bi yardım iste bence. belki ilgilenirler.
Ayrıca bakınız ''BOR GERÇEĞİ''
-
danışıklı dövüşquote:
Orijinalden alıntı: sinanoglu.net
Yeni ford transit marka/model arabaların ön tamponunda bor var. Ben bayideki yetkilinin yalancısıyım. Şimdi ne alaka diyebilirsin, hani hurdalıklarda kaza yapmış bir arabadan diyorum...
Ayrıca bakınız ''BOR GERÇEĞİ''
Alıntıları Göster
-
üniversitelerin maden fakültelerine (kimya-metalurji de olabilir) git yardım iste, ancak onlar yardım eder bence.quote:
Orijinalden alıntı: f@tih_che
danışıklı dövüş
Alıntıları Göster
-
turkiyede bor ne gezer ?quote:
Orijinalden alıntı: tymite
üniversitelerin maden fakültelerine (kimya-metalurji de olabilir) git yardım iste, ancak onlar yardım eder bence.
Alıntıları Göster -
Google baktın mıquote:
Orijinalden alıntı: NiQuitinCQ
turkiyede bor ne gezer ?
Alıntıları Göster -
boru mu bu öle he dedin mi bulucanquote:
Orijinalden alıntı: Sam0!
Google baktın mı
Alıntıları Göster
-
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ
turkiyede bor ne gezer ?
oku bakem
http://www.boraxtr.com/boraxtr/Anadosya/bormadennedir.html
-
quote:
Orijinalden alıntı: Death Timequote:
turkiyede bor ne gezer ?
oku bakem
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
oku bakem
arkadaş kinaye sanatını kullanmış
-
bor ve bor türevleri doğada saf halde bulunmaz. Bor diyince birçok bor bileşiği vardır. Sen ne için kullanmak istiyorsun. Önce onu söylemelisin.Farklı araştırmalar için her bor bileşiği kullanılamaz Sonra nerden bulacağını söyleyebilirim.quote:
Orijinalden alıntı: Deitelquote:
Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
oku bakem
arkadaş kinaye sanatını kullanmış
Alıntıları Göster
Herkesin bildiği gibi bor çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır
cam sanayi
seramik sanayi
beyazlatıcı ve deterjan sanayi
yangın geciktiriciler
tarım
inşaat- çimento sektörü
tekstil sanayi
ilaç ssanayi
otomobil hava yastığı yapımı
nükleer reaktörlerde muhafaza
silah sanayi
(bunları bilgilendirme açısından yazdım)
senin yapacağın deney hangisi ile ilgiliyse onun için farklı bor bileşikleri kullanılır. Bor bileşiklerinin birçoğu ülkemizde üretilmemektedir. Yurtdışınadan getirmen çok pahalıya mal olur. Türkiyede genelde fiziksel işlemler yapılmaktadır. yani saflaştırma
sana önerim Türkiye'deki bor fabrikaları ile irtibata geçmen. isimlerini vereyim
kırka bor işletmeleri
kütahya emet bor işletmeleri
bandırma bor tesisi
kesterek bor tesisi
burada farklı bileşikler üretilmektedir internetten hangisi işine yarıyorsa onun üretildiği fabrikalarla irtibata geç. Sana yardımcı olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir_ -- 26 Ocak 2007; 8:44:23 >
-
Bor metal=?quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir_
bor ve bor türevleri doğada saf halde bulunmaz. Bor diyince birçok bor bileşiği vardır. Sen ne için kullanmak istiyorsun. Önce onu söylemelisin.Farklı araştırmalar için her bor bileşiği kullanılamaz Sonra nerden bulacağını söyleyebilirim.
Herkesin bildiği gibi bor çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır
cam sanayi
seramik sanayi
beyazlatıcı ve deterjan sanayi
yangın geciktiriciler
tarım
inşaat- çimento sektörü
tekstil sanayi
ilaç ssanayi
otomobil hava yastığı yapımı
nükleer reaktörlerde muhafaza
silah sanayi
(bunları bilgilendirme açısından yazdım)
senin yapacağın deney hangisi ile ilgiliyse onun için farklı bor bileşikleri kullanılır. Bor bileşiklerinin birçoğu ülkemizde üretilmemektedir. Yurtdışınadan getirmen çok pahalıya mal olur. Türkiyede genelde fiziksel işlemler yapılmaktadır. yani saflaştırma
sana önerim Türkiye'deki bor fabrikaları ile irtibata geçmen. isimlerini vereyim
kırka bor işletmeleri
kütahya emet bor işletmeleri
bandırma bor tesisi
kesterek bor tesisi
burada farklı bileşikler üretilmektedir internetten hangisi işine yarıyorsa onun üretildiği fabrikalarla irtibata geç. Sana yardımcı olurlar.
Alıntıları Göster
metal kısmını anlayamadım
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dursun
Bor metal=?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Dursun
Bor metal=?
Bir element olarak Bor, periyodik sistemin 2.periyodunda ve 3.grubunda yer alır. Simgesi B, atom numarası 5 olan ametaldir.
Ama arkadaş haksız sayılmaz. bor metaloiddir. metalerle olan tepkimelerde ametal. ametallerle olan tepkimelerinde metal özellik gösterir
-
Dünya'nın En Çok Bor Rezervlerine Sahip Türkiye'de Bor Ne Gezer Güzel Soruquote:
turkiyede bor ne gezer ?
Alıntıları Göster
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devastation -- 26 Ocak 2007; 10:34:31 >
-
demiri sağlamlaştırmam için 1 birim bor kullanılıyormuş alaşımda nedeni ise bor elementinin kaynama noktası sıcaklığında diğer elementlerle bilmem neye girerek onları sağlamlaştırıyor. bu iş için ne tür bor kullanabilirim bilmiyorum ama çok düşük bir miktar kullanmam gerekiyormuş (15 birim demir 1 birim bor)quote:
Orijinalden alıntı: Devastation
Dünya'nın En Çok Bor Rezervlerine Sahip Türkiye'de Bor Ne Gezer Güzel Soru
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
Alıntıları Göster
-
Dünyadaki Bor madenlerinin %75i Türkiyedeymiş. Türkiyedekilerinde %60 ı Kütahya'nın emet ilçesindeymişquote:
Orijinalden alıntı: upgrade
demiri sağlamlaştırmam için 1 birim bor kullanılıyormuş alaşımda nedeni ise bor elementinin kaynama noktası sıcaklığında diğer elementlerle bilmem neye girerek onları sağlamlaştırıyor. bu iş için ne tür bor kullanabilirim bilmiyorum ama çok düşük bir miktar kullanmam gerekiyormuş (15 birim demir 1 birim bor)
Alıntıları Göster -
birim çok muğlak bi kelime. Birim derken gram mı,mol mü,molarite mi elma mı armut mu?quote:
Orijinalden alıntı: Robin van Persie
Dünyadaki Bor madenlerinin %75i Türkiyedeymiş. Türkiyedekilerinde %60 ı Kütahya'nın emet ilçesindeymiş
Alıntıları Göster
quote:
Dünyadaki Bor madenlerinin %75i Türkiyedeymiş. Türkiyedekilerinde %60 ı Kütahya'nın emet ilçesindeymiş
kaynak verir misin? yalnış bilgi sanırım
-
evet yanlıs bilgi kütahya deil balıkesirdequote:
Orijinalden alıntı: ozdemir_
birim çok muğlak bi kelime. Birim derken gram mı,mol mü,molarite mi elma mı armut mu?
quote:
kaynak verir misin? yalnış bilgi sanırım
Alıntıları Göster -
cıkarılmayan maden, maden degıldır,quote:
Orijinalden alıntı: Wasted Years
evet yanlıs bilgi kütahya deil balıkesirde
Alıntıları Göster
cıkaracagın gun etrafdan o madenden yoksa ,
etrafında bolca dusman bulacagın madendır o maden!!!
ve oyle maden cokca dert acar basımıza!!!!
-
quote:
turkiyede bor ne gezer ?
Alıntıları Gösterquote:
turkiyede bor ne gezer ?
türkiye dünyadaki bor mineralleri madenlerinin %80 ine sahip(gerçek bilgi); ve türkiyedeki bor Asya , Avrupa ve Afrika'nın 750 yıllık ısınma enerjisine yeter.
Bu bilgiyi lisedeki tarih öğretmenim söylemişti..(kendisi acaip gizemli bir adamdı, büyük bi olasılıkla MIT de çalışmış)
yani dediğim dünyadaki bor'un çoğu bizde..senin görüşün garip geldi bana.
Benzer içerikler
- rüya görmemek için ne yapmalıyım
- sports international üyelik ücreti 2024
- evde çaydanlık emziği tamiri
- hayla nasıl yazılır
- kahverengi saç beyaz ten ne oluyor
- prompt mühendisliği nedir
- dünyanın en büyük vinci
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- çay emojisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X