Şimdi Ara

Sodyum iyon pil yarışı kızışıyor: ABD'de devasa sodyum iyon pil tesisi kurulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lityum iyon pillere alternatif olarak geliştirilen sodyum iyon piller giderek popülerlik kazanıyor. Son olarak ABD'li Natron Energy, Kuzey Karolina'da devasa bir sodyum iyon batarya üretim tesisi kuracağını açıkladı. Tesis ABD'nin en büyük sodyum iyon batarya üretim tesisi olacak.

24 GW büyüklüğünde olacak

Planlanan yeni üretim tesisi, 24 GW büyüklüğünde olacak. Natron, pillerinin güç yoğunluğu ve şarj hızı açısından lityum iyon pillerden daha iyi performans gösterdiğini, lityum, kobalt, bakır veya nikel gibi pahalı ve sorunlu elementleri içermediğini ve yanıcı olmadığını söylüyor.

Natron, kısmen Kuzey Karolina İş Geliştirme Yatırım Hibesi (JDIG) tarafından desteklenen tesise yaklaşık 1,4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Edgecombe County'de kurulacak olan 111 dönüm büyüklüğündeki yeni tesis, Natron'un mevcut üretim kapasitesini 40 katına çıkaracak. Şirket, tesisin tam kapasiteye ulaştığında 1.000 yerel temiz enerji işi yaratacağını tahmin ediyor.

Şirket ürettiği pilleri, veri merkezleri, mobilite, mikro şebekeler ve telekomünikasyon gibi çeşitli alanlara tedarik etmeyi planlıyor.

50.000 şarj döngüsü ömre sahip olacak

Natron, patentli Prusya mavisi elektrotlara sahip pillerinin, mevcut diğer sodyum pillerden daha düşük iç dirence sahip olduğunu söylüyor. Şirket ayrıca, pillerinin lityum iyon pillerden çok daha yüksek olan 50.000 şarj döngüsü ömre sahip olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Bkz.Çinli dev şirket Türkiye'ye 5 GWh kapasiteli batarya fabrikası kuruyor!

CATL ve Northvolt gibi diğer sodyum iyon pil üreticileri, 160 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip pillerini tanıttı. Üreticilerin gelecek için 200 Wh/kg hedefi bulunuyor. Rakibi olan lityum demir fosfat (LFP) piller ise 170 ila 220 Wh/kg arasında enerji yoğunluğu sunuyor. NMC kimyaya sahip lityum iyon piller ise 250 Wh/kg yoğunluğa ulaşabiliyor.

Lityum, kobalt ve nikel gibi pahalı ve elde edilmesi zor elementlere ihtiyaç duymayan sodyum iyon piller, sodyum gibi doğada bol bulunan ve ucuz bir elemente dayandığı için, gelecekte lityum iyon pillere alternatif olarak yaygınlık kazanması bekleniyor.  

Kaynak:https://www.businesswire.com/news/home/20240815622233/en/Natron-Energy-Announces-Plans-for-1.4-Billion-Giga-Scale-Sodium-Ion-Battery-Manufacturing-Facility-in-North-Carolina

• "Karolina" da iyiymiş sevgili editörüm!

• image İ kullanıcısına yanıt
    Türkçe ismini kullanırsanız öyle oluyor.

Londra, Atina, Roma, Bükreş, Şikago, Münih gibi şehirlere alışığız ama doğru kullanımı bu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O zaman Kuzey Karolina demesi gerekirdi. North Karolina nedir, yarısı İngilizce yarısı Türkçe.

• Hatali haber donanım haber koskoca sitenin yaptigi yanlışa bak aslinda bunlar silicon carbon teknolojisi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    iyi de doğru yazım "North Carolina"
    Londraya London, münihe münchen, Şikagoya Chicago diyen bir Türk medyası duydunmu?
    icat edin icat çıkarmayın:))

• gun kullanıcısına yanıt
    Türkçe isim diye bir şey yok ki hocam. Telaffuz edildiği gibi yazamazsınız. Yazmamalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • image İ kullanıcısına yanıt

Bütün devletlerin isimlerini Türkçe telaffuzuyla, hatta onlara koyduğumuz isimleriyle yazıyoruz, sorun nedir onu anlamadım. Çok sık kullanılan isimler yerelleşir, özellikle yer isimlerinde bu normal karşılanan bir durum. Dil dediğimiz yapının kuralları vardır ama bunlar evrensel sabit kurallar gibi yıkılamaz değildir, nasıl alışıldıysa, oturduysa öyle gider. Uluslararası bir durumda ismin esas haline dikkat edilir, faka burada yerel bir haber okuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 19 Ağustos 2024; 20:27:3 >
  • yanıtlarda pillerle alakalı bir yorum görmek istiyorum artık. bir 14S4P LFP kullanıcısı olarak takipteyim ama hücre voltajları düşük olduğu için bilemiyorum. sıcaklık/verim grafiği ve güvenlik/abuse testleri önemli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lityum iyon pillerden daha verimli değil, daha ucuz.

• sadece ucuz değil, nadir elementleri kullanmıyor. sodyum tuzdan bile üretilebilecek çok yaygın bir element.

• 100kWh için 400 kg NMC tipili lityum iyon batarya gerekiyor!

Enerji yoğunlukları hala çok düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

Zaten ucuz olmasının sebebi o. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.