|
Sodyum iyon pil yarışı kızışıyor: ABD'de devasa sodyum iyon pil tesisi kurulacak
-
-
"Karolina" da iyiymiş sevgili editörüm!
-
Türkçe ismini kullanırsanız öyle oluyor.
Londra, Atina, Roma, Bükreş, Şikago, Münih gibi şehirlere alışığız ama doğru kullanımı bu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman Kuzey Karolina demesi gerekirdi. North Karolina nedir, yarısı İngilizce yarısı Türkçe.
-
Hatali haber donanım haber koskoca sitenin yaptigi yanlışa bak aslinda bunlar silicon carbon teknolojisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iyi de doğru yazım "North Carolina"
Londraya London, münihe münchen, Şikagoya Chicago diyen bir Türk medyası duydunmu?
icat edin icat çıkarmayın:))
-
Türkçe isim diye bir şey yok ki hocam. Telaffuz edildiği gibi yazamazsınız. Yazmamalısınız.
-
Bütün devletlerin isimlerini Türkçe telaffuzuyla, hatta onlara koyduğumuz isimleriyle yazıyoruz, sorun nedir onu anlamadım. Çok sık kullanılan isimler yerelleşir, özellikle yer isimlerinde bu normal karşılanan bir durum. Dil dediğimiz yapının kuralları vardır ama bunlar evrensel sabit kurallar gibi yıkılamaz değildir, nasıl alışıldıysa, oturduysa öyle gider. Uluslararası bir durumda ismin esas haline dikkat edilir, faka burada yerel bir haber okuyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 19 Ağustos 2024; 20:27:3 > -
yanıtlarda pillerle alakalı bir yorum görmek istiyorum artık. bir 14S4P LFP kullanıcısı olarak takipteyim ama hücre voltajları düşük olduğu için bilemiyorum. sıcaklık/verim grafiği ve güvenlik/abuse testleri önemli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Lityum iyon pillerden daha verimli değil, daha ucuz.
-
sadece ucuz değil, nadir elementleri kullanmıyor. sodyum tuzdan bile üretilebilecek çok yaygın bir element.
-
100kWh için 400 kg NMC tipili lityum iyon batarya gerekiyor!
Enerji yoğunlukları hala çok düşük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten ucuz olmasının sebebi o. :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
O zaman Kuzey Karolina demesi gerekirdi. North Karolina nedir, yarısı İngilizce yarısı Türkçe. |
"Karolina" da iyiymiş sevgili editörüm!
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X