Mevcut hisse miktarı : 114.472,00 TL Mevcut hisse oranı : %100 Kalan nakit miktarı : 22,27 TL Kalan nakit oranı : %0 Günlük işlem limiti : 22,27 TL Toplam bakiye : 114.494,27 TL
şimdilik durum bu dışarı çıkmam gerek 2-3 saatliğine bakalım döndüğümde 120.000 bulurum umarım bakiyeyi :) hani keşke sanal olmasaydı
quote:
Orijinalden alıntı: huntelarr
yeni başlamayı düşünen arkadaşalr genel olarak şunları söyleyebilirim. eminim kaflarında bu sorular vardır.. BORSANIN GENEL MANTIĞI HALKA AÇILMIŞ OLAN ŞİRKETLERİN HİSSELERİNDEN ALARAK ŞİRKETE ORTAK OLMAKTIR..
İŞ-GARAN-YKB V.S BANKALR İLE ARACI KURUMLAR .gedik-tacirler-meksa v.s kurumlardan işlme yapılır komisyonlar genellikle %002 binde 2 dir... hisse alıp satmak saniyelik iştir.. istersek 5 saniyede alırız hisse hesabımızda görünür ve 5 saniyede satabiliriz...anında para hesaımıza geçer... hisseler lot olarak tabir edilir... 1000 hisse =1 lottur örnek sagyo 0.92 kuruştur 1 tnaesi 0.92 dir 100 lotu 92 tl dir 1000 lotu 920 tl dir ..yeni düşüne arkadaşalrın aklına gelen sorular varsa ..cevaplayabilirim
şu mesaj için kaç mesaj okumak zorunda kaldım
quote:
K.MARKX OKANT elinde varmı aldıysan kçatan aldın..........bu hisse ile ilgili bildiklerin..öngörülerin..merak ettiğin şeyler........neler ? hadi bakalım...bekliyorm...ikimiz içinde faydalı olur umarım
çok yakınımdakilere söledim OKANTI..................tavan oldu uçtu uçtu.........ama burada sölemedim yeni arkadaşlara gitmez bu kağıt çok rsiklidir kimse bulamşasın........
quote:
Orijinalden alıntı: yaLinkiLic
bu borsa ya çok kolay bişey yada ben çok sanslıyım 24 saatte %9
BİRDE OKANTI SATMMAIŞ OLSAYDIN OOOOOOOOOO SEN 2 GÜNDE köşeyi dönerdin ha:)) İŞİN şakası bi yana hep böyle olmaz..sen biraz daha sanal prova yap bakalım..iş ciddiye bindiğinde yardıma hazıırm..
huntelarr kardeş, DERİM için ne diyorsun, bi miktar elimde var, şuanda zarardayım fakat bugun iyi yükseldi yükselme devam eder mi?
quote:
Mevcut hisse miktarı : 114.472,00 TL Mevcut hisse oranı : %100 Kalan nakit miktarı : 22,27 TL Kalan nakit oranı : %0 Günlük işlem limiti : 22,27 TL Toplam bakiye : 114.494,27 TL
şimdilik durum bu dışarı çıkmam gerek 2-3 saatliğine bakalım döndüğümde 120.000 bulurum umarım bakiyeyi :) hani keşke sanal olmasaydı
HERŞEY BU KADAR GÜZEL OLMAZ İNİŞ ÇIKIŞLAR HEP OLUR...........
OKULDAKİ .2 öğretmen arkadaş tüm ikazlarıma rağmen 710tl den aslançimento aldılar.....kağıt 3 dünde 407 tl ye kadar düştü.......ama bugün yönünü yukarıya çevirmiş düşünsenize 50tl den 710 tl ye çıkmış kağıdı bile korkmadan deli cesareti ile alanlar oluyor..........ama ben ve benim tarzımda olanlar asla böle yapmaz.........az olsun öz olsun BİZİM OLSUN..
quote:
Orijinalden alıntı: Beetleguese
huntelarr kardeş, DERİM için ne diyorsun, bi miktar elimde var, şuanda zarardayım fakat bugun iyi yükseldi yükselme devam eder mi?
valla derim 4.80 ilk desteği kırarsa 4.74 te çok sağlam gibi görünüyor yani kısa vadede altına düşmez........gün içinde 4.94 ü görmüş oralardan verilirmiş aslında ama uzun vadede çokta ucuz bi senet değil
9aylık bilançolara az kaldı bilanço ile ilgili bi araştırma yapmanı tavsiye ederim güzel bilanço ile rahtalıkla 5.60 ları dener........ama genel piyasanın durumu çok kritik yerlerde çok dikkat et......
quote:
quote:
valla derim 4.80 ilk desteği kırarsa 4.74 te çok sağlam gibi görünüyor yani kısa vadede altına düşmez........gün içinde 4.94 ü görmüş oralardan verilirmiş aslında ama uzun vadede çokta ucuz bi senet değil
9aylık bilançolara az kaldı bilanço ile ilgili bi araştırma yapmanı tavsiye ederim güzel bilanço ile rahtalıkla 5.60 ları dener........ama genel piyasanın durumu çok kritik yerlerde çok dikkat et......
GOZFN için ne diyorsun peki? saçma bi şekilde artıyor, spekülasyon mu acaba diye düşünüyorum ama? bir de takip ettiğin biliyorum önermiyorsun ama bi tavsiye verebileceğin, şunları takip et diyebileceğin hisse var mı?
quote:
quote:
quote:
GOZFN için ne diyorsun peki? saçma bi şekilde artıyor, spekülasyon mu acaba diye düşünüyorum ama? bir de takip ettiğin biliyorum önermiyorsun ama bi tavsiye verebileceğin, şunları takip et diyebileceğin hisse var mı?
gözfindeki tabiki spekülatif bi hareket yoksa işyerinin altında altın yada petrol çıkmış olamlı:) endekse göre ucuz klana bazı hisselerbunların özelliği 3 ay dururlar tabiri caizse bıktırırlar 1 haftada %100 yaparlar.....sabredeni ihya ederler... OKANT--SAGYO--PEGYO--İHEVA-AKSGRT bi çırpıda aklıma gelenler bunlar.......ama kağıt almak ev araba almaya benzer yani ince elenip sık dokunmalıdır..
quote:
Orijinalden alıntı: smyrna17
iktisat bilgisi bilmeden ekonominin nasıl seyredeceğini takip çözemeyebilirsiniz. Alın zeynel hocanın kitabını iktisat öğrenin. para banka ekonomi nedir nasıl işler is-lm öğrendikten sonra faizler artarsa dolar ne olur, zorunlu akrşılık oranları arttırılırsa enflasyona nasıl etki eder, tl değerlenirse ihracak neden olumsuz etkilerni. bunun gibi bir çok sorunun cevabını iktisat öğrendikten sonra kendiniz verebilirsiniz. ekonomi haberlerinde merkez bankasının aldıgı bir kararında ekonomiye nasıl etki edebileceğini kestirebilisiniz.
Çünkü borsanın su anda %67 yabancı hisseler var. TRürk siyasetinden cok yurt dışı siyasettern ve ekonomik göstergelerden etkileniyor ekonomimiz. O yüzden yurt dışı payasaları merkez bankalarının aldıgı kararları, yapılan görüsleri takip edip ona göre yatırım yapmanızı tavsiye ederim
DOĞRU DEMİŞSİN.SAYDIKLARININ HEPSİNİ VE DAHA FAZLASINI mümkünse 16-17 saat takip ediyorum.............
her cıkışın bir inişi illaki var arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: K.MARX
her cıkışın bir inişi illaki var arkadaşlar.
evet.hayat böle değilmi çocukluk büyüme sonra yaşllıkla beraber kemi,k erimesi kamburlaşma v.s küçülme yani,,,,,,,,,,hayat bile böle iken borsa niye böle olmasın ki..........AMA GAYEMİZ yüksekten inip aşağıdan binmek........ şöle diyeyim kars-haydarpaşa seferini yapan trene erzurumda binip izmitte inebilmek amacımız.......
A tipi fonların içinde en az yüzde 25 hs oldugunu düşünürsek, nispeteden daha az riskle yatırım yapmış olur muyuz? En azından devamlı borsa takip etme gibi zorunlulukta ortadan kalkar gibi..
quote:
hocam aldıbaşını gidiyor bu gozfn :) 2 günde %7 kar yaptım yaw hemde Allah'a emanet :) herkesin dediği "millet parasıyla oturduğu yerden para kazanıyor" bu olsa gerek.. :) insanlar 7.000 tl için 1 yıl çalışıyor asgari ücretle demek benim 100.000 tl birikimim olsa iki günde kaldıracaktı o parayı..hoş dedimya geçen mesajda reel para olsa böle olurmuydu?olmazdı :)
EE BOŞUNAMI SADECE ÜLKEMİZDE ŞÖLE DÜŞÜN BORSAMIZIN %30 U YERLİ VE 1.000.000 DAN FAZLA YATIRIM HESABI VAR VAR GERİSİNİ SEN HESAPLA
quote:
Orijinalden alıntı: farukaan
okant aylardır yataya sardı gidiyor,şu ansa diplerde artık.. Kağıdın A grubuna dahil olması olumlu olabilir,elinde olan varsa tutsun derim..
A tipi fonların içinde en az yüzde 25 hs oldugunu düşünürsek, nispeteden daha az riskle yatırım yapmış olur muyuz? En azından devamlı borsa takip etme gibi zorunlulukta ortadan kalkar gibi..
evet daha az riskli ama..bana göre fnalrın kullandığı senetlerde çok primli.endekste primsiz çokaz kağıt var...........şahsen hayatımda hiç fon almadım...
quote:
quote:
quote:
okant aylardır yataya sardı gidiyor,şu ansa diplerde artık.. Kağıdın A grubuna dahil olması olumlu olabilir,elinde olan varsa tutsun derim..