Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam aksigorta 1 yıllık sürec icinde bölündü mü?

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

Aksgrt çok sağlam kağıt.
    Ayrıca yine yüksek hacimli kağıtlar arasında Kardemir D de düşünülebilir. Sadece D için sözüm geçerlidir.
    Son2 ay için güzel prim yaptı gibi dursa da daha ciddi yolu olduğunu düşünüyorum. Demir Çelik sektörü de sağlam durumda.
    Düşünülmesi gerekir.
  • Global menkul kıymetler çalışmak için iyi bir aracı kurum mudur ?
  • Yakından takip ettigim hisseler.
    Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş
    Enkai İnşaat
    GOLDAŞ KUYUMCULUK SANAYİ İTHALAT İHRACAT A.Ş.
    CEYLAN GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

Orijinalden alıntı: KinqlTRl

Bütcem 25oTl Bu kadar bütçe ile ne yapalabilir mümkünse ögrenebilirmiyim ?

sanırım liselisin..............anne veya babanın izin vermesi gerekir................eğer gerekli izni alabilirsen ki zor bence..............yardımcı oallım yol yönetemle ilgili,,

evet lise ögrencisiyim ailem sorun cıkarmaz yani iznim var tek sorun işe faiz tarzı şeyler gelirse bu tür şeylere karşı duyarlılar o kadar zaten babamın kuzenleri de borsa ile ilgileniyor ama başka şehirlerde oldukları için yardım alamıyorum zaten babamda diyor hayata atıl banka hesabı acalım paran orda dursun tarzı borsaya atıl ögren böyle şeyler diyolar tek sorun bu konuda cahilim biraz o yüzden sizlerin yardımına ihtiyacım var ki zaten gvrls arkadaşın dedigi gibi çok beklentim yok am olsun öz olsun benim için teşekkürler...

• quote:

Aksgrt çok sağlam kağıt.
    Ayrıca yine yüksek hacimli kağıtlar arasında Kardemir D de düşünülebilir. Sadece D için sözüm geçerlidir.
    Son2 ay için güzel prim yaptı gibi dursa da daha ciddi yolu olduğunu düşünüyorum. Demir Çelik sektörü de sağlam durumda.
    Düşünülmesi gerekir.

MÜHNEDİS..AKSGRT ARALIK AYINDA....MEVCUT ENDEKSTE 2.80 GÖRECEKETİR.İLİGİLİYSEN.İTİNA İLE GÜRÜŞÜRÜZ..YARDIMCI OLAUURM..
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

hocam aksigorta 1 yıllık sürec icinde bölündü mü?

quote:

Aksgrt çok sağlam kağıt.
    Düşünülmesi gerekir.

bölünmedi ama..%15 nakit temettü verdi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,onun öncesinde bölünmüştür ama çok yakın avde değil...............ama ksgrt ile ilgiliş malumatım var................ilgin varsa hallederiz........

• quote:

Orijinalden alıntı: hakacho

Global menkul kıymetler çalışmak için iyi bir aracı kurum mudur ?

şu ki genel olarak gloabl m.d...hisse alıp satmak için sorun lmaz ama.ilerisi için global rubu mevcut ülke yönetimine muhaliftir ve mesut yılmaz v.s grubund oladuğu için güvenirlik katsayısı düşütür.....ben iş...garan v.s tavsiye ederim..............
    -------------
    --------------
    AMA HEPSİ KONUŞULUR SEN CİDDİ İSEN EN İYİSİNİ BULURUZ............yardımcı olurum
  • sayın huntelarr iyi akşamlar..
    ersu gıda hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim acaba.bir süredir takip etmekteyim bu kağıdı. inişli çıkışlı seviyeler gösteriyor.bizde tabi bundan faydalanırıyoruz.2-3 aydır takipteyim azımsanmayak kadar gelirimiz oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa85

sayın huntelarr iyi akşamlar..
    ersu gıda hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim acaba.bir süredir takip etmekteyim bu kağıdı. inişli çıkışlı seviyeler gösteriyor.bizde tabi bundan faydalanırıyoruz.2-3 aydır takipteyim azımsanmayak kadar gelirimiz oldu..

2-3 aydır takip ve azımsanamıyacak takip............çok güzel ALLAH daha çok veersin.....mustafa ereğlideki ersu binasından tut genel müdür mustafa beyin romanyada okuyan oğlunda kadar yani,,,,,,,,,,ersu ile ilgili çok bilgi sahibiyim............2007-2009 2 yılımı verdim sağolsun %70 gibi kar ettim ortalama 31 kuruştan alıp 50-70 arası saatttım.......hani san şunu derim ki,,,,,,,1.10 lardan ersu alınmaz.................
    ama sana ağır bi yorum geldiyse özel biliglerini payalaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntelarr -- 8 Ekim 2010; 23:11:31 >

• quote:

Yakından takip ettigim hisseler.
    Enkai İnşaat

ceylanı geç.............
    goldaş..altın biliyosun ama..brda konuşulmayacak kadar belirsiz mahkemleri var....
    enka çokk ama çok sağlam..yaniii enka dedinmi durum ama..kısa vade için heyecansız bi senet...
  • quote:

quote:

quote:

sanırım liselisin..............anne veya babanın izin vermesi gerekir................eğer gerekli izni alabilirsen ki zor bence..............yardımcı oallım yol yönetemle ilgili,,

evet lise ögrencisiyim ailem sorun cıkarmaz yani iznim var tek sorun işe faiz tarzı şeyler gelirse bu tür şeylere karşı duyarlılar o kadar zaten babamın kuzenleri de borsa ile ilgileniyor ama başka şehirlerde oldukları için yardım alamıyorum zaten babamda diyor hayata atıl banka hesabı acalım paran orda dursun tarzı borsaya atıl ögren böyle şeyler diyolar tek sorun bu konuda cahilim biraz o yüzden sizlerin yardımına ihtiyacım var ki zaten gvrls arkadaşın dedigi gibi çok beklentim yok am olsun öz olsun benim için teşekkürler...

tamam ozaman..
    --
    SEN KONU AÇMA SEBEMİM OLABİLRİSN DEMEKKİ,,,,,,,,,,,,,,OZAMAN...SEN BAŞLA BORSA İŞİNE..,
    .
    İŞ-YKB-GARAN--HLAK--V.S HESAP AL AİLE BÜYKLERİNDEN YATIRIM HESABI AÇTIRIP İNTERNET ŞİFRELERİNİ AL...
    BAŞALAYALIM OK...BEKLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntelarr -- 8 Ekim 2010; 23:25:11 >

• quote:

Yakından takip ettigim hisseler.
    Enkai İnşaat

..
    RAN.LATEK..VS....BAK ÇOK GÜZEL KAĞITLAR VAR..........AMA
    .HEPSİNİNİ ALIM YERİ ÖNEMLİ,,,
  • quote:

Aksgrt çok sağlam kağıt.
    Düşünülmesi gerekir.

KARDEMİRİN.YOLUNU DEMİR CEHVERİNİ SİVASTANA ALIYOR...........LİMAN EREĞLİDE YNAİ RAKİBİ..V.S.SAHİBİ KAYSERİLİ.V.S YNAİ RESİM ÇOKTA BASİT VE GÜZEL DEĞİL...................ŞAHSEN BENİM İLK 30 KAĞIDIM İİÇİNE GİRMEZDİ...
  • analizleriniz için teşekkürler hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tamam ozaman..
    --
    SEN KONU AÇMA SEBEMİM OLABİLRİSN DEMEKKİ,,,,,,,,,,,,,,OZAMAN...SEN BAŞLA BORSA İŞİNE..,
    .
    İŞ-YKB-GARAN--HLAK--V.S HESAP AL AİLE BÜYKLERİNDEN YATIRIM HESABI AÇTIRIP İNTERNET ŞİFRELERİNİ AL...

hesabım var zaten garanti yatırım hesabı şifre de var bekliyorum yardımları

• quote:

quote:

şu ki genel olarak gloabl m.d...hisse alıp satmak için sorun lmaz ama.ilerisi için global rubu mevcut ülke yönetimine muhaliftir ve mesut yılmaz v.s grubund oladuğu için güvenirlik katsayısı düşütür.....ben iş...garan v.s tavsiye ederim..............
    -------------
    --------------
    AMA HEPSİ KONUŞULUR SEN CİDDİ İSEN EN İYİSİNİ BULURUZ............yardımcı olurum

İlgin için teşekkür ederim. Garantiye gittim, bi sürü kağıt çıkardılar. Çok beklettiler. Sıkılıp terkettim şubeyi. Global da posta yoluyla bile hesap açabiliyosun. O hoşuma gitti. Ama dediğin kriterleri göz önünde bulundurmamıştım. Girmeyi düşünüyorum açıkcası ufak bir miktarla da olsa ama çok pahalı şu anda sanki değerler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam ozaman..
    --
    .

hesabım var zaten garanti yatırım hesabı şifre de var bekliyorum yardımları

...
    ben şahsen iş den alım satım yapıyorum ama......garantininde çok iyi sağlam ve hızlıdır................p.tesi günün için yarın akşam falan bi alım emiri girersin.............ben sana yarın akşam pm yazayım..ok

• quote:

quote:

quote:

-------------
    --------------

İlgin için teşekkür ederim. Garantiye gittim, bi sürü kağıt çıkardılar. Çok beklettiler. Sıkılıp terkettim şubeyi. Global da posta yoluyla bile hesap açabiliyosun. O hoşuma gitti. Ama dediğin kriterleri göz önünde bulundurmamıştım. Girmeyi düşünüyorum açıkcası ufak bir miktarla da olsa ama çok pahalı şu anda sanki değerler

ama dediğim gibi..global in tek işi yatırım işleri..bankalardan daha hızlıdır......bazen öneri falanda yaparlar....ama be iş de yatırım hesabı açarken ynalış hatırlamıyosam sadece tek bi forum doldurup 2 dakkada halletmişlerdi...

• Herkese merhaba,huntelarr bizlere yardımcı olduğun için teşekkürler öncelikle.

Konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum fakat 15 gün banlanmış olduğumdan birşeyler yazamadım,bugün banım açıldı nihayet.Birkaç sorum olacak,

-İş bankası kullanıyorum ilk hissemi 2 gün önce aldım fkat banka her alış-satışta 1 lirakesiyor bu normal mi?Parayı Komisyon ücreti adı altında kesiyor.

-Blokaj gibi bişey var bi de o nedir?

-Mesela 0,73 lük bir hisse var.1 kuruş inip çıkıyor devamlı.Ben 74ten satış emri verdim,mynet canlı borsadan izliyorum kağıt 74 oluyor fakat emir gerçekleşmiyor hatta 10dk falan 74 te kaldı yine de emir gerçekleşmedi.Neden hemen satılmıyor?

-Bir hisse alırken fiyata birşey yazmıyorum serbest alış olsun diye, banka bana atıyorum 50 lot alabilirsiniz diyor.Fakat fiyat kısmına o anki değerini girince 70 lot alabilirsiniz yazıyor,alırken serbest fiyattan almamak lazım sanırım o anki değerini yazsak daha iyi olur gibi geldi bana öyle midir?

-Ucuz kağıtlar mı daha iyi pahalılar mı?Mesela aslan çimento 650 lira falanken thyao 6 lira.Kağıdı pahalı olan şirket büyük şirket midir?

-Faizsiz çalışan,gerçekten bu ülkeye hizmet veren,yarar sağlayan,tcell gibi,bankalar gibi para kazanayım da nasıl olursa olsun mantığında olmayan şirketler hangileridir?

-İşte bu kağıt alınır demeden önce hangi verilere bakıyorsunuz?

-Bir de şu yöntem nasıl;borsa açılınca en çok yükselenlerden bir kağıt seçiyoruz %6 artmış diyelim,bundan hemen alıyoruz %9 artınca satıyoruz.karımız %3.Hergün böyle alıp satsak nasıl olur.En çok yükselenler listesindeki kağıtlar o gün için kolay kolay düşmez gibi geldi ondan böyle bişey uydurdum

-Önerebileceğiniz hisse var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

Herkese merhaba,huntelarr bizlere yardımcı olduğun için teşekkürler öncelikle.

Konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum fakat 15 gün banlanmış olduğumdan birşeyler yazamadım,bugün banım açıldı nihayet.Birkaç sorum olacak,

-İş bankası kullanıyorum ilk hissemi 2 gün önce aldım fkat banka her alış-satışta 1 lirakesiyor bu normal mi?Parayı Komisyon ücreti adı altında kesiyor.

-Blokaj gibi bişey var bi de o nedir?

-Mesela 0,73 lük bir hisse var.1 kuruş inip çıkıyor devamlı.Ben 74ten satış emri verdim,mynet canlı borsadan izliyorum kağıt 74 oluyor fakat emir gerçekleşmiyor hatta 10dk falan 74 te kaldı yine de emir gerçekleşmedi.Neden hemen satılmıyor?

-Bir hisse alırken fiyata birşey yazmıyorum serbest alış olsun diye, banka bana atıyorum 50 lot alabilirsiniz diyor.Fakat fiyat kısmına o anki değerini girince 70 lot alabilirsiniz yazıyor,alırken serbest fiyattan almamak lazım sanırım o anki değerini yazsak daha iyi olur gibi geldi bana öyle midir?

-Ucuz kağıtlar mı daha iyi pahalılar mı?Mesela aslan çimento 650 lira falanken thyao 6 lira.Kağıdı pahalı olan şirket büyük şirket midir?

-Faizsiz çalışan,gerçekten bu ülkeye hizmet veren,yarar sağlayan,tcell gibi,bankalar gibi para kazanayım da nasıl olursa olsun mantığında olmayan şirketler hangileridir?

-İşte bu kağıt alınır demeden önce hangi verilere bakıyorsunuz?

-Bir de şu yöntem nasıl;borsa açılınca en çok yükselenlerden bir kağıt seçiyoruz %6 artmış diyelim,bundan hemen alıyoruz %9 artınca satıyoruz.karımız %3.Hergün böyle alıp satsak nasıl olur.En çok yükselenler listesindeki kağıtlar o gün için kolay kolay düşmez gibi geldi ondan böyle bişey uydurdum

-Önerebileceğiniz hisse var mı?

Ben cevaplayayım..

- Bankaların tamamı her alış-satış işleminden komisyon alır. Komisyon oranları değişir ama çooook da fark etmez.
    - Hisseyi sattığınız zaman parası hemen cash olarak hesabınıza geçmez. Hisse senetleri döviz kadar likit değildir. Paranın tekrar kullanılabilir olması 2 günü bulur. Ancak nakit çekmek yerine hemen başka kağıtlar alabilirsiniz. Nakite geçmek isterseniz bu iki günlük bekleme olayını unutmayınız.
    - Hisselerin alış-satış fiyatları vardır. Alış ve satış fiyato aynı olmaz asla. Buna valör denir.(Dolar - Euro gibi) Siz alış emri girdiğinizde, alış fiyatı o rakkama geldiğinde borsada işlem görür. Online takip ettiğiniz veriler gerçekleşen son işlemin gerçekleştiği fiyattır. Yani alış 0,74 satış 0,75 iken ve siz 0,74'e emir yazmışken mynet 0,74 gösteriyorsa birileri 0;74'den satıyor demektir. Ama siz ancak 0,75'den alabilirsiniz!
    - Birim hisse fiyatı ile şirketin büyüklüğünün alakası yoktur. Yanlız fiyatı 1 lira altındaki hisseler de alış-satış arası valör 0,01 olduğu için bir adım ilerlediğinde % bazında daha çok getiri olur. Aynı şekilde düşüş de daha sert olur. Bu yüzden küçük değerli hisseler daha kolay speküle edilir.
    - Faiz ile "kar ortaklığı" denen şeyler aynıdır. Sadece bu konularda hassas olan bazı vatandaşları kandırmak için anlatılan süslü palavralardır. Faiz'den çekiniyorsanız Borsa'dan uzak durun! Faiz size göre harmasa Borsa haram oğlu haramdır. Borsa'da, özellikle Türkiye Borsasında siz 1 lira kazandıysanız başkası en az 1 lira kaybetmiş demektir! Kapalı bir havuzdur! Direk olmasa da, doğru yatırımı yapamamış başka birisinin helal parasını siz almış oluyorsunuz. Bunları yazıyorum çünkü faiz konusunda pimpiriklisiniz. Ha bana kalırsa faiz de helaldir, borsa da.. Banka'nın karına ortak olmakla, gidip asla görmediğiniz bilmemne finans(!) firmasının kar/zararına ortak olmak aynı şeydir.. Neyse bu konu hassas daha fazla deşmiyorum. Sizin düşüncenize saygı duyduğum için yazdım.
    -Kağıt alınır demeden önce bakılacak veriler, teknik analizler, eğriler vs. yazsak kitap olur. Ama en önemli veri şirketin kar eden bir şirket olmasıdır. Eşşek yükü ile zarar açıklamış bir şirket yükseliyorsa bile balondur, sonunda birine çakacaklardır!
    - Öyle bir yöntem yok, bir kağıt çıkmaya başladı mı alan da çok olur satanda, sizin oynadığınız para çer çöptür. Bizde borsa spekülatörlerin elindedir. Siz satayım mı satmayayım mı diye düşüürken bir grup maldan çıkma kararı alır, 3 dakikada +6'dan -6'ya düşer kağıt! İşlem hacmi yüksek kağıtları tercih edin. Speküle edilmesi daha zordur!
    - Hisse önerme işi tehlikeli iştir. Hisse alırken kendinize bir vade belirlemeniz lazım. Kısa vade(1-2 hafta), orta vade(1-2 ay) uzun vade(1-2 yıl) içerisinde bu kağıdı elinizde tutmaya hazırlamanız lazım kendinizi. Ben orta ve uzun vade için Kardemir D öneriyorum. Aynı şekilde aksigorta da sağlam duruyor. Ancak endekse paralel giden ve yüksek hacim gören Garanti, İş C gibi kağıtlar da düşünülebilir.

Son tavsiyem, paranızın tamamı ile hemen kağıt almayın. Yatırım öyle yapılmaz. Paranızın %50'si ile doğru zamanda doğru kağıdı almaya çalışın. Kalan para likitde kalsın. Eğer hisse düşündüğünüz şekilde yukarı giderse satıp likite dönersiniz. Ancak hisse geri gitmeye başlarsa 1 hafta sonra daha aşağılardan kalan paranızın yarısı ile(toplamın %25'i) bir daha aynı kağıttan alın. Böylece ilk aldığınız kağıtlardan daha düşük maliyetle almış olacaksınız ve ortalama maliyetiniz düşecek. Düşüş devam ederse kalan son likit para ile yine alttan alım yapabilirsiniz. Bu durumda senet yukarı harekete başladığında daha kolay zararınızı kapatıp kara geçersiniz. Senet düşmeye devam ederse o zaman neden bunu aldım diye düşünmeye başlayabilirsiniz :)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.