Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.608
Cevap
530
Favori
1.169.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim internetten kontrol edebilidiğim vadesiz finansbank hesabım var. internet şubesi kısmında hisse senedi alım satım kısımları da bulunuyor ama sanırım hisse senedi işlemleri için önce onu aktifleştirmek gerekiyor. finasnbank bu işlemler için nasıldır(komisyon vs) bir de başlangıçta öğrenme amaçlı küçük miltarlarda alım yapmak istiyorum. minimum ne kadar para gerekli. ufak paranın fazla getirisi olmaz ama en başta büyük risk almak istemem.
  • İşbankası online bankacılıktan borsaya girmeyi düşünüyordum ki bu konuyu gördüm. Çok sağolun yararlı bilgiler var.

Senetlerde Eski-Yeni-BYF yazıyor. Bunlardan ne gibi anlamlar çıkarabiliriz?

Birde mynet borsa oyununa girdim fakat işlem yapamadım. Kendimi denemek ve geliştirmek istiyorum ekonomide.
    Babam sürekli borsayla haşır neşirdir güzelde kazanır ama bana asla anlatmaz

Edit: 1 lot AKGRT AKSİGORTA için serbest alış emri verdim internetten. Yarın maille bildirecekler alıp almadığımı.

Belki 1 lot insanlık için küçük ama benim için bir ilk ve güzel bir olay. Ayrıca cep telefonumdan da bankacılık işlemleri yapabildiğim için daha kolay olacak.
    Başarılı olursam babam bana sermaye de verir. 2 milyar vereyim dene demişti fakat hiçbir zaman borsayla ilgili yardımcı olmamıştır bana.
    Önümüzdeki günlerde yine yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 14 Ekim 2010; 2:33:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sesar

İşbankası online bankacılıktan borsaya girmeyi düşünüyordum ki bu konuyu gördüm. Çok sağolun yararlı bilgiler var.

Birde mynet borsa oyununa girdim fakat işlem yapamadım. Kendimi denemek ve geliştirmek istiyorum ekonomide.

Edit: 1 lot AKGRT AKSİGORTA için serbest alış emri verdim internetten. Yarın maille bildirecekler alıp almadığımı.

Belki 1 lot insanlık için küçük ama benim için bir ilk ve güzel bir olay. Ayrıca cep telefonumdan da bankacılık işlemleri yapabildiğim için daha kolay olacak.
    Başarılı olursam babam bana sermaye de verir. 2 milyar vereyim dene demişti fakat hiçbir zaman borsayla ilgili yardımcı olmamıştır bana.

İŞ BANKASI İYİDİR.........ESKİ YENİ........BİZ HERZAMAN ESKİ DİCEZ.....
    OLAYI KAVRAMAN İÇİN 2-3 AY TAKİP ET..
    YARDIMA HAZIRIM..AYRICA YAYINLADIĞIM LİSTEDE SANIRIM AKSGRT VARDI

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

benim internetten kontrol edebilidiğim vadesiz finansbank hesabım var. internet şubesi kısmında hisse senedi alım satım kısımları da bulunuyor ama sanırım hisse senedi işlemleri için önce onu aktifleştirmek gerekiyor. finasnbank bu işlemler için nasıldır(komisyon vs) bir de başlangıçta öğrenme amaçlı küçük miltarlarda alım yapmak istiyorum. minimum ne kadar para gerekli. ufak paranın fazla getirisi olmaz ama en başta büyük risk almak istemem.

HESABIN VAR AMA HESAP İÇİNDE YATIIRM HESABININDA AKTİF EDİLMES LAZIM NALDIĞIM KADARIYLA............
    ŞÖLE BELLİ SÜRE TAKİP EDİP OLAYI KAVRAMANI ÖNERİİRM..BU BAŞLIĞI TAKİP ETMEK BİLE FAYDALI OLACAKTIR.........
  • LOGO yu sattım bıraz dusunce ama yinede kardayım. 2.78 den AVRSY aldım. suan 2.8 oldu bakalım günlük 20-30 tl ayda 400-500 yapar az para değil sonucta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: huntelarr

quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

bende borsaya girmek istiyorum ama faizsiz hisselere arcelik, ulker veya thy(thynin hissesi varmi bilmiyorum) kisa vadede degilde 8ayda 1500tl yi 2000tl yaparmi, bu sirketler hep ulkemizde kazanan sirketler ve borsa hakkinda bilgim olmadigindan bu sirketler iyi gibi gorunuyor bana hisseler dustugu anda satarim hisseleride 1500tl ile baslicam ve 8ay gibi bir zamanda en iyi kari faizsiz hangi hisseden risk almadan kazanarim

çok kapsamlı bi soru olmuş..
    saydıklarının hepsi var..........thy demişsin ya......geçen yıl 10 milyar bassan şimdi 40 milyradı.............yani naldın sanıırm.............faiz e alaksız çalışan çok firma var.............
    ama önce geçmiş 5-6 sayfayı bi oku bence........
    alma-satma zamnalam hepsiyle ilgili elimden geleni yaparım ok...saygılar...........

son 5sayfayi okudum altin dolar filan olsa onlarla alakam oldugundan biliyorum ama borsayi hic bilmiyorum, buyuk sirketlerin pek zarar yapabilecegini sanmiyorum thy ve ulker cok cazip geliyor bana kar oranlari dusuk olabilir ama uzun vadede cok kar yapilir diye dusunuyorum, 17yasimdayim ve ticaret yapiyorum kazandigim parayida altina ve dolara yatirim yapip satarak ailemden yardim almadan 2bin tl yaptim, bana gore buyuk bi para ve evde yatiyor bu yilda dedim evde yaticana 1500unu borsaya yatiriyim, hemen 1-2haftada riskli kar yapmak istemiyorum uzun vadede kucuk karlarda olur hem okul hem oss bide dersane olunca nete cok az girebiliyorum bu yil bu kadar sinav olayim olmasa en riskli hisselerde gunluk alim satar yapardim ama uzun vadade yardim ederseniz sevinirim

• quote:

quote:

quote:

bende borsaya girmek istiyorum ama faizsiz hisselere arcelik, ulker veya thy(thynin hissesi varmi bilmiyorum) kisa vadede degilde 8ayda 1500tl yi 2000tl yaparmi, bu sirketler hep ulkemizde kazanan sirketler ve borsa hakkinda bilgim olmadigindan bu sirketler iyi gibi gorunuyor bana hisseler dustugu anda satarim hisseleride 1500tl ile baslicam ve 8ay gibi bir zamanda en iyi kari faizsiz hangi hisseden risk almadan kazanarim

çok kapsamlı bi soru olmuş..
    saydıklarının hepsi var..........thy demişsin ya......geçen yıl 10 milyar bassan şimdi 40 milyradı.............yani naldın sanıırm.............faiz e alaksız çalışan çok firma var.............
    ama önce geçmiş 5-6 sayfayı bi oku bence........
    alma-satma zamnalam hepsiyle ilgili elimden geleni yaparım ok...saygılar...........

son 5sayfayi okudum altin dolar filan olsa onlarla alakam oldugundan biliyorum ama borsayi hic bilmiyorum, buyuk sirketlerin pek zarar yapabilecegini sanmiyorum thy ve ulker cok cazip geliyor bana kar oranlari dusuk olabilir ama uzun vadede cok kar yapilir diye dusunuyorum, 17yasimdayim ve ticaret yapiyorum kazandigim parayida altina ve dolara yatirim yapip satarak ailemden yardim almadan 2bin tl yaptim, bana gore buyuk bi para ve evde yatiyor bu yilda dedim evde yaticana 1500unu borsaya yatiriyim, hemen 1-2haftada riskli kar yapmak istemiyorum uzun vadede kucuk karlarda olur hem okul hem oss bide dersane olunca nete cok az girebiliyorum bu yil bu kadar sinav olayim olmasa en riskli hisselerde gunluk alim satar yapardim ama uzun vadade yardim ederseniz sevinirim

tabiki yardım ederim

düşüncelerin çok güzel kendi çapında bi servet yapman çok güzel inşallah 2 yılda 10 bin olur....benim yukarda yayınladığım listeyede göz amanı isterim

• quote:

quote:

quote:

TAKİBİMİZDEKİ HEDİYELİKLER (EN BAŞTA Ş ANKİ FİYATI)SONRA HEDEF ALIŞ VE HEDEF SATIŞ AMACIMIZ

HEDEF ALIM F. HEDEF SATIM F.

SAGYO 85 80-81 96-98(endeks 45 binken aynı fiyattaydı çok ucuz.büyüme hedefi var yıldız holding 2 yıl içinde yeni projeler hedefliyor)
    ---------------
    OKANT 74 71-72 84-86 endeks 50 binken 85 ti çok ucuz ihlas madenle birlemşme beklentisi var 4 kasımda kritik mahkemsi var.
    ------------
    AKSGRT 2.07 2.03-2.04 2.22-2.24 buda çok ucuz en büyük beklentisi aralık ayında satış ve ortaklık için net adım atılacak.
    ---------------
    TSGYO 89 86-87 96-97 f/k olarak sektörün en ucuzlarından halka arzdan sonra sıfır primli..
    --------------
    MRGYO 1.23 1.20-1.21 1.36-1.37 üstteki ile aynı konumda.
    --------------
    MRTGG 1.23 1.20-1.21 1.45-1.46 çok ama çok ucuz bedelli işi netleştikten sonra iyi olacak gibi.
    ------------
    GENTAŞ 1.47 1.42-1.43 1.62-1.63 mali tabloları harika yatırımları bitirdi sıra kazanca geldi..
    -----------------
    LATEK 5.75 5.45-5.50 6.80-6.85 sektöründe öncü kısa vadeli diplerde...
    --------------
    İHEVA 1.00 0.97-0.98 1.22-1.23 güzel karlarına rağmen çok ama çok ucuz...
    ----------
    ARKADAŞALR ŞU ARALAR BUNLARI TAKİP EDİYORUZ.............HEPSİ İÇİN ŞU MEVCUT FİYATALRIN 3-4 KADEME ALTINA ALIM YAZILABİLİR GİBİ..........AMA 3-4 KADEME ALTINDAN İLLAKİ ÇÜNKÜ ALIRKEN CİMRİ OLAMK LAZIM SATARKEN İSE BONKÖR :)

plantmax.........11.10.2010

en basiti aksgrt perşembe saat 11 gibi.2.20 yi gördü yanıltmadı.............:)takip edenlere ve takibe devam edenlere......iyi deneyim yaşatacaktır.

• Emtia piyasalarını takip ediyor musun?

Geçenlerde İşbank üzerinden 25 Cumhuriyet altını aldım.Tl bazında kar etti evet ama korkuyorum ki Usd düşmeye devam ettik altında düşecek.Onz değeri yükseldiği için TL bazında artış söz konusu ama satmakla tutmak arasında kararsızım.Ne dersin?
  • quote:

quote:

İşbankası online bankacılıktan borsaya girmeyi düşünüyordum ki bu konuyu gördüm. Çok sağolun yararlı bilgiler var.

Biz ailecek iş bankası kullanıyoruz. 4 kişilik ailemizde herkesin 2şer tane de emeklilik ve birikim sigortalarımızda var anadolu hayattan. Onlarda atak fonda değerleniyor

Aksigortayı hem siz önerdiğiniz hemde birim lot fiyatının düşük olması sebebiyle tercih ettim. Sanırım tavan fiyattan aldım ama sonuçta 1 lot aldıgım için sorun değil. Babam sürekli isctr yani iş bankası hissesi alır. Tek bir senete yüklenir.

Eskiden sürekli dövizi takip ediyor ve oraya yatırım yapıyordum ama borsadaki yüksek kar marjı çekici geliyor insana.
    Ayrıca 7 ekim günü döviz alanlar arasında bende vardım. Şimdi 2 kasım kongresini bekliyorum.

2 kasım kongresi döviz ve borsayı nasıl etkiler sizce? Euro yatay seyreder, dolar, altın, sterlin yükselir, borsada işlem hacmi artar diye düşünmekteyim...

• KRDMRD yi bugün 0,72 den satıp ARSAN a yatırmayı plânlıyorum. Gün boyunca, günün sonunda doğru az bir kâr yapsın satarım. Nasıl olur ? ARSAN'ı dün tahmin etmiştim kâr yapacağını ama nakit yok, yatırım yapamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakacho

@huntelarr

VOB la ilgili görüşlerin nedir ?

önce şunu sölim vob ile ilegili derin bili sahibi değilim ama
    : endeks in yönüne göre kontrat satın alıyorsun.....ve bu son zamanlarda a iyi kazandırmıştır vob un özelliği endeks düşerkende kaznabilirsin....VOB da önemli olşan endeksin yönünü takip etmek .
    Son zamanlarda endeks çok hareketli ve vob cazip olmuş olabilir ama öle zamnalra olur ki aylarca borsa yatay olur ozaman vob un hiç bi espirisi olmaz şahsen..ben vob yerine inandığım sağlam senetlere uzun avdeli yatırımı tercih ediyorum....

Borsanın en yatay döneminde bile vobda günlük 500-600 puan arası bi hareket olur. İstediğiniz tarih aralığının grafiklerini gösterebilirim isterseniz.
    Bende bu işe borsa ile başladım ancak voba alışınca emin olun borsanın yanına bile yaklaşmıyorsunuz. En azından burada 300 tane senedi takip etmiyorsunuz,borsadaki gibi kağıdı bir aşşağı bir yukarı vuran tahta sahipleri yok :)
    Dediğim gibi vobda sistemli şekilde hareket ettiğinizde aylık minimum %50 kar elde etmek içten bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olli -- 14 Ekim 2010; 15:01:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

KRDMRD yi bugün 0,72 den satıp ARSAN a yatırmayı plânlıyorum. Gün boyunca, günün sonunda doğru az bir kâr yapsın satarım. Nasıl olur ? ARSAN'ı dün tahmin etmiştim kâr yapacağını ama nakit yok, yatırım yapamadım.

ARSAN'dan uzak durun artık. Zaten genel olarak tekstil kağıtlarından uzak durun. Hem zarar açıklıyorlar, hem sektör tepetaklak gidiyor hem de en çok spekülasyon o kağıtlarda oluyor. ARSAN'ın hareketi tamamen manipülatif.. 2 grup toplanıp karar alıyor. Şu fiyattan bu kağıda gireceğiz, şuralara kadar yükseltip şuradan sonra ince ince milletin eline patlatacağız hesabı.. O kadar çok oluyor ki buna benzer olaylar.

KRDMD 0,72 bugün görmez, şu an tahtası küçük satıcı büyük alıcı dolu!
    Endekse bişey olmazsa krdmd yine yukarı yön gösteriyor kısa vade için..

• İş Bankası bu hisse aldığımız veya sattığımız zaman sms ile haber verme seçeneği sunuyor ya, acaba bu hizmet ücretli mi yoksa ücretsiz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

İş Bankası bu hisse aldığımız veya sattığımız zaman sms ile haber verme seçeneği sunuyor ya, acaba bu hizmet ücretli mi yoksa ücretsiz mi ?

cüzzi bi ücret olabilir............ama emin değilim...........şahsen kendim takip ederim............işin zevki burda zaten:)
  • quote:

quote:

quote:

Biz ailecek iş bankası kullanıyoruz. 4 kişilik ailemizde herkesin 2şer tane de emeklilik ve birikim sigortalarımızda var anadolu hayattan. Onlarda atak fonda değerleniyor

Aksigortayı hem siz önerdiğiniz hemde birim lot fiyatının düşük olması sebebiyle tercih ettim. Sanırım tavan fiyattan aldım ama sonuçta 1 lot aldıgım için sorun değil. Babam sürekli isctr yani iş bankası hissesi alır. Tek bir senete yüklenir.

Eskiden sürekli dövizi takip ediyor ve oraya yatırım yapıyordum ama borsadaki yüksek kar marjı çekici geliyor insana.
    Ayrıca 7 ekim günü döviz alanlar arasında bende vardım. Şimdi 2 kasım kongresini bekliyorum.

2 kasım kongresi döviz ve borsayı nasıl etkiler sizce? Euro yatay seyreder, dolar, altın, sterlin yükselir, borsada işlem hacmi artar diye düşünmekteyim...

öncelikle aksgrt yı sizde önerdiğiniz için demişsin.sakın ama sakın..ben aksgrt yı 2.02 den alış için önerdim..aman ha................
    dediğim gibi genel olarak döviz piyasaları için fed in.........karraı tavrı önemlidir.............tek merci feddir

• quote:

Orijinalden alıntı: olli

quote:

quote:

@huntelarr

: endeks in yönüne göre kontrat satın alıyorsun.....ve bu son zamanlarda a iyi kazandırmıştır vob un özelliği endeks düşerkende kaznabilirsin....VOB da önemli olşan endeksin yönünü takip etmek .
    Son zamanlarda endeks çok hareketli ve vob cazip olmuş olabilir ama öle zamnalra olur ki aylarca borsa yatay olur ozaman vob un hiç bi espirisi olmaz şahsen..ben vob yerine inandığım sağlam senetlere uzun avdeli yatırımı tercih ediyorum....

Borsanın en yatay döneminde bile vobda günlük 500-600 puan arası bi hareket olur. İstediğiniz tarih aralığının grafiklerini gösterebilirim isterseniz.
    Bende bu işe borsa ile başladım ancak voba alışınca emin olun borsanın yanına bile yaklaşmıyorsunuz. En azından burada 300 tane senedi takip etmiyorsunuz,borsadaki gibi kağıdı bir aşşağı bir yukarı vuran tahta sahipleri yok :)
    Dediğim gibi vobda sistemli şekilde hareket ettiğinizde aylık minimum %50 kar elde etmek içten bile değil.

olli her ikisinin de farklı avantajalrı var......ama sanırım vob daki işlem hacmi borsanın 10 da biridir..değilmi

• quote:

quote:

quote:

quote:

@huntelarr

olli her ikisinin de farklı avantajalrı var......ama sanırım vob daki işlem hacmi borsanın 10 da biridir..değilmi

Vobdaki 1e 10 kaldıraçla eşit hale geliyordur ;)
    Zamanla tüm borsacılar Vob'a yönelecektir emin olabilirsin.

• vob un mantığı nedir olli basit bi şkilde açıklar mısın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@huntelarr

Vobdaki 1e 10 kaldıraçla eşit hale geliyordur ;)
    Zamanla tüm borsacılar Vob'a yönelecektir emin olabilirsin.

bak vob borsanın alt bölümü gibidir.vob un kuurlma amacı şudur.......borsada pozisyon açan insanların riskini azaltmak için sigorta misalidir...........
    yani adam borsaya 100 basar riski azalsın diye vobda endeksin düşeceğine oynar....ok vob un mantığı budur inanki..........
    ama tabiki vobdada harika kazançlar olabilir...............
    yarın daha derin analizde yapabiliriz uuzn avdeli öreneklemelerle...ama temel mantığı kuurluş gayesi dediğimdir

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.