Borsayı doları falan basitçe anlatıcak olan var mı?
-
-
şeytan iş bunlar boşver. gariban birinin buradan para kazandığı nadir görülmüştür.
-
2018'den sonra çok para kazanıyoz diye caka sattılar ama full yalan. paramı 10'a katlandım diyo ulan zaten herşeyin değeri 10'a katlandı. devlet karşılıksız para basıp enflasyon yarattıkça borsayı şişiriyo mecbur, yoksa kimse para koymaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
büyük ekonomik haberler harici, ufak tefek haberler anca spekülasyon yapar fiyata kalıcı bir etki yapmaz
-
şirketsin...
şirketinin cirosu 2020 yılında 200.000 liraydı
2021 de 350.000 lira
2022 de 500.000 lira
2023 de 1 000 000 lira.
diyorsun ki yahu şirketim değerli. daha da para yapmam lazım. birkaç ortak fena olmaz. o zaman %30 satarım dersin. yani 100.000 sanal hisse basarsın bunun 30.000 ni'ni satarsın. %70'i sana kalır.
%30 için açılıştan senet başına 10 dolar koysan, arz sonucunda 30.000 senetten 300.000 dolar eder. yani eline havadan 300.000 dolar geçer.
elinde olan %70 hisse de 700.000 dolar olur abstrakt olarak.
2024 yılında şirketin 2 milyon lira ciro yaptı diyelim. bu da yatırımcıların iştahanı kapattı. o sattığın %30 hissenin o yılda satış bedeli 10 dolardan 20 dolara çıkmıştır. %10 hisseyi satan 100 yatırımcı örneğin 100 000 dolar kazanmıştır.
ama senin elinde %70 ise 1.4 milyon dolara çıkmıştır. şirketin büyümüştür. dersin ki ben %70 den %10 daha satayım o zaman %10 hissen 200.000 dolar daha getirir. %60 kalan hissen ise sanal olarak 1.2 milyon değerindedir vs.
dolar işi ise amerika'nın sana biçtiği don ile alakalıdır. Adam der ki ben 1 dollar bankalarımda 40 lira istiyorum. bu da otomatik olarak senin ülken için 1 dolar için en az 40 lira basması demek oluyor. ama amerikan bankaları ile papaz isen, %3 faiz ile bu bankalardan borçlanamayacağından : swap piyasalarında tokatlanırsın yada yabancı yatırımı TL'ye çekmeye çalışırsın. yani elinde 1 milyar doları olan yahudiye ; TL ye geçmesi karşılığında %50 faiz verirsin.
yahudi gelir tokatlar 6 ay sonunda %50 faizle TL den 34 milyar lira ile girmişken çıkarken ortalama 45 milyar lira ile çıkar. yani 1.4 milyar dolar ile.
tüm bunlara rağmen sen iç piyasayı dengeleyemediğinden daha çok tl basarsın ama bu tlyi de sürekli toplamak istersen. bu yüzden de dışarıdan alımı önlemek için de vergiler ile milletin anasını ağlatırsın vs vs.
-
borsada denetim yok rüşvet dönüyor birileri istediği fiyata indiriyor gelgel yapıp yüksek fiyattan satıyor.
faizler yüksek millet faizde para değerlendiriyor elindekini yok pahasına satıp çıkıyor
yüksek olduğu için yabancı dolarını tl ye çevirip faize yatırıyor borsada hisse almıyor.
dolar faizlerin yüksek olmasından dolayı bu seviyede yoksa fırlar gider düşünsene 2000 dolara aylık 85 dolar faiz veriyor devlet dünyada eşi yok.
kısa vadeli borç ödemeleri memur maaşı faiz giderleri yüzünden para basılıp ödeniyor bu sebeple yabancıdan yüksek faiz ile borç alıyorlar (maliye bakanı onları iyi tanır)
devamlı para basıldığı içinde enflasyon yükseliyor.
-
ilk defa bu kadar acik ve net bi anlatim gordum hocam eline emegine saglik. bi de bisey sorcam, mesela verdigin ornekte %30 hissesi halka acilmis sirketin sahibi sirketi satmak istedi diyelim. bu durumda sirketin yeni sahibi sadece %70 hissenin mi bedelini mi oduyor yoksa toplam degerinin mi?
(adam banlanmış, soramadik. bilen varsa cevapliyabilir mi?)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 13 Ekim 2024; 18:4:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kazanan şirketi satıp satıp duruyoruz bu durumda, mantıksız geliyor.
Bekleyip "bize ömür boyu yetecek miktara ulaşınca" hepsini birden satsak daha iyi değil mi ?
Sonuçta şirket kimin için var > sahibi için, oyle değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 13 Ekim 2024; 19:32:51 > -
elinde kağıtların değerine ve tutmak istediğin değere göre sen karar veriyorsun.
komple satacaksan bu hisselerden %51 olan tek başına söz sahibi olabiliyor.
eğer %5 %9 %12 gibi farklı dilimlerle satış varsa o zaman bu satış sonrası hissedarlar birleşip , yönetim şekline karar verip, gelecek isimleri belirleyip yürütmeye devam ediyorlar.
yahudiler bu şekilde dünya'yı kontrol ediyorlar. Bankara çöktükten sonra bu hisse işleri ile büyük firmalara çöktüler.
Sana sorsam Apple ve Microsoft ne? düşman şirket dersin veya rakip şirketler. sana tavsiyem o zaman en büyük hissedarlarına bakman ve emin ol ikisinin de en büyük hissedarları şu şekilde sıralanacaktır:
- Vanguard
- BlackRock
- StateStreet
bu finans şirketleri özel sayılıyorlar ve mal varlığı olarak "geçmişten edinilen özel edinimler" olarak şirket portföyü ile sisteme kayıtlılar. yani geçmişten gelen zengin elitlerin oluyor. peki bu zengin elitler sence kimler? sence apple , ms, alphabet gibi şirketlere çöken bu 2 firmanın aile olarak adları ne olabilir ? :)
@limbes şirket sahibinin kararına kalıyor. ister hisse başına 10 dan satar isterse bekler 20 yapar isterse turşusunu kurar.
bu yüzden çinli huawei bir numaralı amerikan düşmanı olurken aynı çin'in dostu Xiaomi raaad dahılıyor yeghenım. soran olursa işte "ameriga zerbezt bazar" dersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 19 Ekim 2024; 0:21:48 >
-
Garibanın battığı , zenginin para katladığı yer.
sen 100 koyarsın 120 olur sonra 70’e düşer. Zengin 1000 koyar 5000 çeker.
Kısaca paranı vadeliye koy daha kardasın.
dogus otomotiv 6 aydır zararda bir örnek sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X