Şimdi Ara

BOSCH car service

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum yetkili servisler ateş pahası..Aracımın garantisi bitti ve 60bin bakımını özel bir serviste yaptırmak istiyorum.
    Daha önce özel servise gitmediğim için açıkçası çekiniyorum..
    BOSCH servisleri bildiğim kadarıyla tüm markalara bakım yapıyor.
    Peki, kullandığı bütün yedek parçalar BOSCH marka mı oluyor? Ki öyleyse, bu benim aracımda sorun yaratır mı? Örneğin, triger seti değişecek. Opelin orjinal seti yerine BOSCH mu takıyorlar?
    Araç 2005 AStra Twinport..Bosch servisleri tavsiye eder misiniz?
    Kısacası, BOSCH servisler hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Tavsiye ederim ben de aracımı Bosch car service e götürüyorum.Gayet işlerinde profesyonel çalışıyorlar.Fiyatlarıda bana uygun geliyor.
  • Arkadaş ta sormuş ben de merak ettim,taktıkları malzemeler kendi (bosch marka) ürünleri mi acaba?
  • niye iyi bir ozel opel servisine gitmiyorsun onlar genelde orjinal parcalari ellerinde bulunduruyorlar. Bir arkadasa aldigimiz corsanin bakimi icin maslakta ram oto diye yeni acilan bir opel servisine gitmistim yag antifriz GM urunleri kullaniyorlar balatalari bosch diskleri lucas taktilar filtreler de gm amblemliydi. ve iscilikte oldukca temizdi opel aracim olmadigina uzulmustum orada tabiiki etrafa sorun hepsinin iyisi kotusu var bosch da dahil olmak uzere
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerten

niye iyi bir ozel opel servisine gitmiyorsun onlar genelde orjinal parcalari ellerinde bulunduruyorlar. Bir arkadasa aldigimiz corsanin bakimi icin maslakta ram oto diye yeni acilan bir opel servisine gitmistim yag antifriz GM urunleri kullaniyorlar balatalari bosch diskleri lucas taktilar filtreler de gm amblemliydi. ve iscilikte oldukca temizdi opel aracim olmadigina uzulmustum orada tabiiki etrafa sorun hepsinin iyisi kotusu var bosch da dahil olmak uzere

Ankara'da bildiğim iyi veya kötü bir özel servis yok. çekinmemim nedeni de bu. burdaki BOSCH servisi evime yakın. Önünden çok geçtim ama içeri hiç girmedim
    Yarın zaman bulursam uğrayıp bi bakacam nedir ne değildir bu servisler..

• Sana kalmış bir şey istersen Bosch marka taktırısın istersen orjinal parça yada yedek parçaçıdan istediğin marka malzemeni alıp sadece işçilik parası da verebilirisn. Bosch servisleri biraz daha düzenli temiz çalışıyorlar diğer bazı özel servislere göre bence güvenebilirsin.
  • bosch servis orjinal parça takar. eğer ellerinde yan sanayi varsa, ve bosch o zımbırtıyı üretmiyorsa sorar, orjinal mi olsun yan sanayi mi diye. yağ olarak delphi koyarlar, ama istediğiniz yağı götürebilirsiniz.

onun dışında sensör, filtreler, balatalar, bujiler vs her şey bosch tur.
  • benim bosh servisle ilgili gözlemlerim:
    1- işçilik fiyatı yetkili servisle -sanayi arası.
    2- kullanılan yedek parça kalitesi sanayiden daha yüksek. ( sanayide parçaları siz seçebiliyorsanız bu fark kalkar)
    3- hemen hemen her marka arabaya baktıkları için, ince iş ve anlaşılamayan arızalarda spesifik tamircilerden daha az güven veriyor.
    4- işlemleri faturalı ve kayıtlı olduğu için , hem aracın bakım arşivi tutulmuş oluyor , hemde kendi yaptıkları işin sorumluluğunu alıyorlar.
    5- pazarlık payı çok az.
    6- genelde işleri yoğun ve meşguller, başında durup izleme şansınız olmuyor.
    7- ilgi ve izah konusunda iyiler.

bence vaktiniz varsa servis -tanıdık usta- bosh servis üçgeninde ön görüşme yapın.
    uğraşamam-para önemli değil diyosanız yetkili servise gidin.
    benim ustam iyidir diyosanız sanayiye gidin.
  • Tuzla Oto Sanayideki Bosch servisine arabamın 20.000 bakımını yaptırdım, değişen bujiler ve filtreler hepsi Bosch marka idi. Oldukça ilgiliydiler ve fiyatıda sanayi fiyatına gayet yakındı. Trigger değişimi hakkında bir bilgim yok ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Odyssey_ -- 5 Nisan 2008; 19:13:05 >
  • Bende aracımı bır Kac Kez BOSCH servisine götürdüm.. ama fiyat biraz kabarık geldi bana.. belkide ağır bakımı yapıldı diye...
    yinede aracınızın markası olan özel servısle gorusun derim
    saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lebu

benim bosh servisle ilgili gözlemlerim:
    1- işçilik fiyatı yetkili servisle -sanayi arası.
    2- kullanılan yedek parça kalitesi sanayiden daha yüksek. ( sanayide parçaları siz seçebiliyorsanız bu fark kalkar)
    3- hemen hemen her marka arabaya baktıkları için, ince iş ve anlaşılamayan arızalarda spesifik tamircilerden daha az güven veriyor.4- işlemleri faturalı ve kayıtlı olduğu için , hem aracın bakım arşivi tutulmuş oluyor , hemde kendi yaptıkları işin sorumluluğunu alıyorlar.
    5- pazarlık payı çok az.
    6- genelde işleri yoğun ve meşguller, başında durup izleme şansınız olmuyor.
    7- ilgi ve izah konusunda iyiler.

bence vaktiniz varsa servis -tanıdık usta- bosh servis üçgeninde ön görüşme yapın.
    uğraşamam-para önemli değil diyosanız yetkili servise gidin.
    benim ustam iyidir diyosanız sanayiye gidin.

Balata değişimi,filitre,yağ,silecek tarzı işler için sanayiiden daha güvenilir ve temiz işçilikleri var.
    Ancak aracınıza ve markaya özgü birtakım problemlerde yetersızler.

Geri kalan yukarıdaki tüm açıklamalara da katılıyorum.

• Aracın başında durabiliyormuyuz, yani servisteki gibi git odada bekle muamelesi varmı?
  • Benim Tuzla Oto sanayide gittiğim Bosch servicede direk başında durmuştum bişi demiyorlar.
  • Her serviste öylemi acaba, diğer giden arkadaşlar araç başında durabiliyormusunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.