Şimdi Ara

Bosch class 6000 w - CR10 Oda Termostadı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktaki model kombi ve yeni aldığım, ilk defa akşam kullanmaya başladığım C oda termostatını kullanıyorum.

Şöyle bir sorunum var. Kombi petek suyu sıcakklığını 55 dereceye ayarladım. Oda termostadından olması gereken ev sıcaklığını 22 derece yaptım. Bu ayarlamayı yaptığım sırada evin sıcaklığı 17 dereceydi. Sabah uyandığımda ki kombi yaklaşık 8-9 saat çalışmıştı evin sıcaklığı ancak 19,5 dereceydi. Yani bu kadar zamanda sıcaklığını sadece 2,5 derece arttırabildi. Bir diğer sorunum ise kombi petek suyu sıcaklığını 35 derece civarına düşünce 45 derecelere kadar ısıtıyor sonra duruyor. Neden benim ayarladığım 55 derecelere çıkmıyor ?

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim arkadaşlar. Selametle kalın.

• 2c iç ortam ısısı arttıysa evinizde ısı kayıpları fazla diyeceğim ama tam kışa girmedik petek metrajı yetersiz olabilir veya oda termostatını tam evin genel derecesini yansıtacak şekilde referans noktaya monte etmediniz.kazan sıcaklığı ise 55c maximum yerine 60c ayarlayabilirsiniz

ev ısındıkça demek ki 45c kazan sıcaklığını yeterli görmüş sonuçta oda kumandanız modülasyonlu ev ısındıkça kazan sıcaklığı daha da azalacak belki ortalama 40c kazan sıcaklığı civarında gezinecek normal on off gibi çalışmaz
    kombi ilk çalışmaya başlarken ayarladığınız maximum 55c olur kombiyi kapatmadıkça ve de sibirya soğukları olmadığı sürece daha sonra asla 55c ye çıkmaz kademe kademe kazan sıcaklığını düşürür, yanma odası da soğumuyor bu sayede yanma kalitesi düşmüyor
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Bina daha yeni yapıldı ( Isı yalıtımı var). Alt üst komşuların var.( 1.kattyım). Bu sebeple ısı kaybı olması çok çok düşük ihtimal.
    Petek metrajı kısa olma ihtimali var. ( net 77 metrekare ev, 6 metre petek)

Bu akşam eve gidince dereceyi 60 yapacağım ve bir süre daha gözlem yapacağım. Ancak yinede 8 saatte sadece 2,5 derece arttırması bana çok enteresan geldi.
  • evet 8saatte 2.5c artması normal değil ama modülasyonlu oda termostatının çalışması normal kazan sıcaklığını 10c düşürmüş bir 5c daha düşürebilir ortalama 40-45c arasında kazan sıcaklığı gezinir o da normal
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Akşama kontrol edeceğim ama peteklerde hava kontrolü yapmamıştım. Peteklerde hava olması buna sebep olabilir mi ?
  • Peteklerde hava varsa petekler tam ısınmaz dolayısıyla evin ısınması gecikir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyatör metrajı normal. Termostatin bulunduğu oda kaç m2 ve kaç cm radyatör var? Tüm petek ve kollektör vanalarını saat yönünün tersine çevirerek tam açık olduğundan, dönüş filtresinin temizliğinden emin olun.Bina yeni bittiyse henüz betonlar yaştır. Kendine gelmesi bir kaç gün sürebilir.Bunu da dikkate alın.

Sorun devam ederse termostati duvardan sökün ve kablo uçlarını birbirine kontak ettirip termostatsiz deneme yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.