Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.298
Cevap
20
Favori
173.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaz aylarında forumda disintegration hoca ve diğer üstadların yorumlarını takip ederek merkezi katı yakıtlı eski klasik kaloriferli sistemden bireysel doğalgazlı sisteme geçerken değerli yorumları ile tesisat altyapısı, kombi seçimi, termostat vs. konularda çok yararlı bilgilere sahip oldum. Bosch condens 2300 iw den aynı apartmanda 120 m2 lik 2 dairemize taktırdım. Şuan için hava şartları iyi sayılır eksiyi görmedik henüz, ilk izlenimlerim iyi, kombiler çok stabil konforlu ısı sağlıyor, bir daire için T3R ot almıştım ancak honeywell in hayali servisi (resideo.com da belirtilen servis , servis olduğunu kabul etmiyor çünkü. ) ve bosch servis farklı marka diyerekten montajını yapmayınca kaldı.. kendim bağlayacağım ama acele etmiyorum. ot siz kombi performansı nasıl olacak görmek için.. peteklerde vaillant trv var 3. kademede ve kombi 40 dereceye ayarlı, daire ısısı 26 derece civarında sabit gibi, diğer dairede ise 35°kazan ve trv ler 2.kademede( 2 odada trv 1 kademede kapalı) ısı 23° de stabil.. tüketim değerleri için yorum yapmayacağım gündüz kapatıyorum sıcaklık 1 derece filan düşüyor akşama kadar, kış gelmedi tabiiki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gokalponal G kullanıcısına yanıt

oda termostatı ile çalışmaya başlayacağı zaman tasarrufunuz artacak çünkü o.t kombiye aç kapa yaptıracak. evde ısı kayıpları fazla değilse sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum

oda termostatı olan odada TRV olmasın buna dikkat edin eğer varsa TRV'yi en son ayara getirin pasifte çalışsın

• hayırlı akşamlar bişey soracağım kombim değişken 3 . kademe deydi ilk geldiğinde peteklerden su sesi bile gelirdi ama bu sene sanki devir daim de sıkıntı var gibi geldi filtre temizdi sabit basınç 3. kademeye aldım 2-3 gün güzel döndü kombi kapanmadı petekler ısıntı ama sonra yine petek altları soğuk olup kombi kapanmaya başladı şartelden kapatıp açınca yine düzeldi bi kaç gün sonra tekrar aynı yapmaya başladı sizce devirdaim motorunda bi sorun mu var acaba servis çağırmadan size bi danışayım dedim

• veliahht V kullanıcısına yanıt

Baglantilarini alt alt bagla yada termostatik vana varsa tek petek claişiyorsa sıkıntıda olabilir

• Arkadaşlar L2 servis menüsünde sadece 2.1.A görünüyor oklarla aşağı yukarı yapıyorum diğerleri gelmiyor neden olabilir cosa termostatı bağlı kombiye.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

çapraz bağlantı 3 petek ve 1 havlupan sürekli açık geceleri 4. petek açılıyor geçen sene yada ilk sene böyle değildi şartelden kapatıp açtık akşam şuan 45 c sürekli çalışıyor kapanmadı mesela 2-3 gün sonra petek altları soğuyor kombi 51 dereceye geliyor ve kapanıyor bakalım umarım bu kez yapmaz ama yaparsa ne yapayım direk servisimi çağırayım garanti varya halen sonuçta

• İyi günler Bosch 2200i kombi de servis ayar menüsünde pompa ayarı mevcut mu tesisatta biraz fazla dirsek var ev tipinden dolayı da 2 hat üzerinden peteklere sırasıyla su gidiyor uzak petekler tam ısınmıyor pompayı daha güçlü çalışmasını nasıl sağlarız

• @disintegration @meeb arkadaşlar , acaca nın sorununa bi bakarmısınız birde bundan bi önce benim yaşadığım bi sorunda var onun hakkında ne düşünüyorsunuz ? şimdiden teşekkürler

• acaca kullanıcısına yanıt
    selamlar muhtemelen bu model pompa var cihazınızda.

https://www.youtube.com/watch?v=SAqOYuXv_cU&feature=youtu.be

sabit 3. kademe öneririm ancak totalde 60 70 liralık kadar elektrik faturasında artış oluyor ona göre.

Eğer eski tip kırmızı düğmeli ise direk 3 yazan kısma çevirin.

bende sabit 3. kısma alarak peteklerin daha sıcak en azından düşük ısıda bile alt kısımlarının ısınması ve bir nebze performans artışı tasarruf sağladığıma eminim.

Ancak suyun ısısını en iyi yavaş akımda mı yoksa yüksek hızda mı verdiğini bulamadım anlayamadım .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• veliahht V kullanıcısına yanıt
    2200 de bilmem de 2300 de nedense kombi 41 derece üzerini sevmiyor sapıtıyor.Yüksek modülasyonun dezavantajlarından biri sanırsam. Kombi en düşük ısı ile suyu ısıtıyor ancak ihtiyaç fazla olunca kısır döngüye giriyor gibi.Birde bende büyük tasarruf beklentileri ile aldım hatta arkadaşa 2200 aldırdım ama çokta umduğumuz gibi tasarrufu çıkmadığını ititaf edebilirim.Mmenunuz ancak insan hep fazlasını istiyor işte doğalgaz m3 pahalı olduğunu kabul edemiyoruz.😀

• meeb kullanıcısına yanıt

Hocam suyun hızlı akımı, yavaş akımı konusu karışık, eşanjörden geçerken ne kadar yavaş o kadar iyi ısınma olması gerekir (aynı alev yüksekliğinde), ancak peteklerde öyle olmuyor, yavaş akımda peteklerin daha az yüzey alanında sıcak su olduğu için ortama verilen ısı daha az oluyor, hızlı akımda ise daha fazla petek alanı daha sıcak olduğu için ortama daha fazla ısı transfer edebiliyor, tabi ev bir dengeye girdiğinde bu ne kadar farkeder o tarafı muamma. Mesela 50/30 da 1 m radyatör 446 W, 50/40 da 616 W ve 50/45 de 706 W gibi bir hesap yapmış bir makina mühendisi. Peteğin alt kısmının soğuyamaması için de akımın hızlı olması gerekir. Bu arada gördüğünüz gibi petek verimleri 50 derece yerlerde sürünüyor. İşte bu nedenle zaten yoğuşmalı kombide uzun petek metrajı öneriliyor.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Aynen hocam katılıyorum , petek metrajı ne kadar uzun olursa düşük ısılarda ısınmak kolay oluyor.Şu da bir gerçek kombi set değeri artıkça tüketim artıyor.

Ben kombi pompasını sabit 3. kısma alarak daha fazla verim sağladığıma inanıyorum zira dediğiniz gibi peteklerin alt kısımlarına kadar sıcak oluyor tabi elektrik tüketimi ses bir nebze artıyor.

Son olarak hatırlarsanız 2300 aldıktan sonra servis kabul etmediği için santek ot yi takmamıştım. Genel olarak oda ter. karşıyım petekler soğudumu bizde üşüme hissi oluşuyor.Forumda da konuşulmuştu insan kimyası rakamlardan farklı diye biraz da belki algı hissiyat meselesi.En son dayıma gittik uyduruk bir oda ter. var set değeri 24 ancak gel gelelim o odanın 23 derece olması imkansız :) Baktım petekler buz gibi :)

• Merhabalar,

Yaklaşık 2,5 yıl önce kullanmaya başladığım 2300i kombim bugün ilk kez bir hata kodu verdi. Önce CR10 oda termostatı üzerinde sıcaklık değeri yerinde "000" yazdığını fark ettim. Sonra kombinin üzerinde "2961" arıza kodunun yanıp söndüğünü gördüm. Arıza açıklamasında fandan sinyal gelmediği ve servis çağrılması gerektiği yazıyordu. Biraz tedirgin olarak, kombinin enerjisini kesip yeniden açtım ve arıza silindi. Şu an normal çalışıyor ancak bu arızanın sebebi ne olabilir? Gerilim düşüklüğü olabilir mi? Daha önce başına gelen var mıdır?

• peaceful warrior kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun ben 3 sene olacak hata kodu aldığımızı hatırlamıyorum.Voltaj yada anlık bir sorundan kaynaklı tabi ki olabilir umarım tekrar vermez.Tabi şuda var neticesinde yoğuşmalı bir cihaz sıradan eski kombilere göre daha karmaşık komplike haliyle denildiği gibi bakım zamanı da gelmiş olabilir.Eski kombimiz arıza nedeniyle 5 senesinde bakım yapılmıştı fanı söküldüğünde içinden sakız gibi kurum çıkmıştı.Abinin dediğine göre zamanla fana yapışıp hava akışını azalttığını söylemişti .Devam ederse önce bir bakım yaptırın yaptırmadıysanız.

• peaceful warrior kullanıcısına yanıt

voltaj dalgalanması olabilir. yetkili servis ile görüşün belki kombi regülatörü taktırıp sorunu çözebilirsiniz

anakart,fan,pompa'da devre kartı var. kombilerde artık herşey elektronik

https://www.hepsiburada.com/delta-kombi-regulatoru-500-v-pm-HB00000220TL

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dün resetlediğimden beri sorun yok stabil çalışıyor. Yaz sonunda yetkili servisi çağırıp bakımını yaptırmıştım kombinin. Herhangi bir anormallik yoktu o zaman. Kombi yeri o kadar dar bir alanda ki etrafına regülatör sabitleyecek bir yer yok tabiri caizse. Ancak uzatma ile kombi üzerine bir yere sabitlenebilir ki orada işlem yapmak da çok sıkıntılı tezgahın üzerinde çok uğraştıracak. Neyse en azından garantisi eylül ayına kadar devam ediyor. Bişey olacaksa garanti bitmeden çıkar inşallah. :)

• Abimin evine 2300i kombi taktırdık kombiyi devreye aldıktan sonra kombinin ayarlanan 45 derece kazan sıcaklığına çıkması 1 saatten fazla sürdü ve kombi bu derecede saatlerce hiç durmadan çalıştı kombi ayarlanan 45 derece kazan sıcaklığına bir türlü ulaşamıyor hâliyle böyle bir çalışmada günlük tüketim çok fazla tecrübeli arkadaşlar dan hangi parametre ayarlarını yaparsak bir nebze düzeltme yapılabilir mi bilgi istiyorum kendim Daikin kombi kullanıyorum başlarda çok sıkıntı çektim ama artık bir problem yok aynı şekilde bu bosch 2300i model kombiyide ayarlamak istiyorum tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım ederlerse çok sevinirim teşekkürler.

• Hubifrit H kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Benim kombide de aynı sorun çıktı. 2951 hatası verdi şalteri kapadım açtım dediğini gibi duvarları titreten ses geliyor. Kombinin içine su dolma sesi geliyor. 3 4 gündür sorun devam ediyor. Su giderine mi bakmam gerekiyor?

• cLk kullanıcısına yanıt

Gider borusuna baktım. Hafif eğimli geliyordu, elimle boruyu kaldırdım içinden su gitti. Boruyu eğimsiz inecek şekilde ayarladım şimdi takip edeceğim. Bu arada hava almasını sağlayam t boru gibi bir şey yok.

• cLk kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet gider borusu tıkanmış olabilir. Lütfen onu kontrol edin. İçerisinde su birikintisi var ise boşaltmaya çakışın. Ve dediğiniz gibi biraz eğimli olursa su akışı rahat olur. 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.