< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
***BOSCH CONDENS 2500W***Kullanıcıları (150. sayfa)

-
-
mevsim geçişlerinde 45-50c, soğuk günlerde 55c çok soğuk günlerde 60c
-
-
merhaba petek bağlantılarını değiştirerek yakıt tasarrufu yapamazsınız
kullanmıyorsanız danfoss termostatik vanalar kullanmanızı öneririm. resimdeki gibi
oda termostatı kullanıyorsanız oda termostatını kullandığınız odaya termostatik vana olmayacak
-
Salonda oda termostatım var ve termostatik vana yok. Geri kalan tüm odalarda danfos termostatik vana var.
Peki bu şekilde bağlantının sorunu yoksa neden bu şekilde yapıyor ustalar?
Evimdeki tesisat merkezi ısıtma için yaklaşık 15 yıl önce döşendi. Sonra doğalgaz gelince doğalgaza geçtik.
Merak ettiğim sorun olmayacaksa değiştirmeye gerek yok o zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam merhaba, Bosch condens 2500 w , wbc 24 - 1 DC kombimizin sıcaklığıni telefondan kontrol etmek istiyorum, ne yapabilirim?
kombi balkonda olduğu için özellikle kışın balkona gidip düğmelerinden kombinin sıcaklığıni ayarlamak zor oluyor, bunu telefondan nasil yapabilirim?
yani oda termostati istemiyorum, cunku ev müsait değil, modem kombiye uzak, en köşe oda kombiye baya uzak, OT değil, kombi isisini uzaktan ayarlamak için ne yapabilirim?
Aynı kombiden bende de var, yerden ısıtma ile kullanıyorum. Netatmo termostat aldım, dünyanın herhangi bir yerinden evimin kombisine müdahale edebiliyorum. (Derece sabit, kombiyi açıp kapatmaktan bahsediyorum. )quote:
Orijinalden alıntı: hakan1581
hocam merhaba, Bosch condens 2500 w , wbc 24 - 1 DC kombimizin sıcaklığıni telefondan kontrol etmek istiyorum, ne yapabilirim?
kombi balkonda olduğu için özellikle kışın balkona gidip düğmelerinden kombinin sıcaklığıni ayarlamak zor oluyor, bunu telefondan nasil yapabilirim?
yani oda termostati istemiyorum, cunku ev müsait değil, modem kombiye uzak, en köşe oda kombiye baya uzak, OT değil, kombi isisini uzaktan ayarlamak için ne yapabilirim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5 yıl kadar doğalgaz işi yaptım. En çok içime sinen kombi hep buydu. Tabii evin büyüklüğü ve peteklerin toplam uzunluğuna göre diğer seleflerine göre.
Doğalgaz firmaları genelde ellerinde hangi kombi varsa ya da hangi markadan bayilik aldıysa onu önerirler.
Petekler hakkında alttan giriş, alttan çıkış ya da üstten giriş alttan çıkış şeklinde birkaç gönderi gördüm. Peteğin uzunluğuna göre çapraz yapılır bağlantı. Örnek vermem gerekirse, salonda geniş bir cephe var ve o pencerenin altına 2 metre petek koyacağız. Burada üstten giriş alttan çıkış çapraz yapılır. Sağ üstten giriş, sol alttan çıkış şeklinde ya da sol üstten giriş sağ alttan çıkış.
Herhangi bir markayı övmek diğerlerini yermek için demiyorum, hepsi belli bir standarda göre üretiliyor. Ben kendi evime yapacak olsam kondens 2500 ddplus pete eca vana takarım. tabii termostat şart.
Aramızda çok tecrübelilerimizde vardır. Bende bir süre mühendis olarak bu işi yaptım. Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz konuları bana yazabilirsiniz, beni etiketleyerek. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
-
bende videolarda gördüğüm kadarıyla hep dediğiniz gibi alttan giriş yine alttan çıkış şeklinde en çok verim alınan yöntem olarak görünüyor fakat aşağıdaki linkteki yapılan araştırma öyle değil diyor.
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/800671
-
Merhaba Bosch condense 2500 w kombime general ht300set marka programlanabilir oda termostadi bağladım çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok haftalık ayarladigim şekilde çalışıyor ancak kafama takılan bir durum var yardımcı olursanız sevinirim. Termostat 22.5 dereceye ayarlı 0.5 hassasiyet olduğu için 22 dereceye düşünce kombiyi çalıştırıyor ev ısınıyor bir süre sonra bakıyorum termostatda alev işareti olduğu halde kombimin alev işareti sönmüş sadece pompa çalışıyor kısa bir süre sonra da pompa da kapanıyor yani kombi tamamen kendini kapatıyor ancak termostat da alev işaretinin kaybolması zaman alıyor. Bu şekilde olması normal midir yoksa bir sıkıntımı var.termostat sıfır değil bir yakınımda varmış kullanmadığı için bana verdi bende Bosch servisine bağlatmistim.Ayrica Generel ht300set condense 2500 w kombi ile tam uyumlumudur acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bordy -- 28 Ekim 2022; 22:33:33 >
merhaba 11 mtül petek uzunluğu ile bu kombinin uyumu nasıl olur sizce ? Yeni bir kombi almalıyım , eski Vaillant 15 yıldır yorulmuş olmalı. Farklı model marka da olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vaillant kombilerde çok iyi. Fiyatları çok yüksek. Bosch condens 2500 11 metre peteğe rahat yeter, alabilirsiniz. Ben fiyat performans olarak beğeniyorum, sıcak su ihtiyacı olanlar, üstüste banyoya giren aileler için tavsiye ediyordum, condens 2000 e kıyasla ama size 2000 olmaz, 2500 uygun.
-
Teşekkür ederim
-
Rica ederim.
-
1m e kadar olan verimli bağlantı alt üst bağlantı vermiş.
1.20m ve üstü için çapraz bağlantı en iyi sonucu vermiş. Karma düşünürsek çapraz bağlantı en verimli diyebiliriz bu incelemeye göre. Ozaman alttan giriş alttan çıkış olayı biraz yalan gibi.
Evimin tüm petekleri alt üst bağlatı. Uygun bir zamanda fiyat alıp tüm bağlantıları çapraz yapacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emin616 -- 2 Kasım 2022; 9:24:38 > -
bu kombinin bakımını yapmak ve iç işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz servis klavuzu adresi
bu kombinin gerçek uzaktan kumandası için ems bus denilen sistem kullanılıyor.
https://bbqkees-electronics.nl/
buradaki devre ile kombinizi alexa vs gibi sistemler üzerinden kontrol edebilir. kombinin iç çalışma parametrelerinin tamamını netden görebilirsiniz.
-
Bosch yeni bakım paketleri çıkarmış. aşağıda paylaşıyorum.
Ben 0 dan tesisat ve kombi kurmuştum heralde 4. veya 5. kış a giriyor olacağım hiç bakım yaptırmadım. Yaptırmak istiyorum aslında ama herkes bu bakımdan sonra cihazların arızalandığını söylüyor servisler özensiz ve fan temizlemesi vb şeyleri yapmadığı hemen kaçmak istediği için hiç elletmekde istemiyorum ikilemde kaldım :)
Kombi Bakım Paketi: 350TL
Kombi Bakım + Tesisat Temizleme (X400) Paketi: 950TL
Kombi Bakım + Tesisat Koruma (X100) Paketi: 900TL
Kombi Bakım + Tesisat Temizleme & Koruma (X400+X100) Paketi: 1500TL
-
20-30 tl ye alacaginiz 10k ntc ile kombinize dis sicaklik sensoru ekleyebilirsiniz. su gecirmez ve kablosu uzun bir model almanizi tavsiye ederim.
baglanti yeri termostat baglantisinin hemen yani. bu baglantiyi yapinca kombiniz artik calisma zamanini disari sicakliginida dikkate alarak duzenleyecek.
link vermiyorum. n11 de herhangi bir saticidan yada cevrenizde elektronik parca satan herhangi bir yerden kolaylikla bulabilirsiniz.
termostat kullaniyor olmaniz bu eklemeyi yapmaniza engel degil.
Bunu uygulayıp forumda aşama aşama paylaşabilirseniz bir çok kullanıcıya çok faydanız olur diye düşünüyorum.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
-
Komşum Bosch condense 2500 kombi aldı.Duvar üstü sıralı tesisat yaptırdı,sıfır yeni yaptırdı.3,4 gündür kullanıyorlar.Kombiyi 37 dereceye ayarlanmışlar.Evde 7,5 metre petek komple açık.Kombi 37.5 dereceye çıkana kadar yarım saate yakın çalışıp alev kapatıyor.Sonra derece 32 ye iniyor ve tekrar alev açıyor ve ağır ağır yine 37.5 dereceye çıkınca yine alev kapatıyor.Kombinin dinlenme süresi 2 dakika kadar oluyor.En yakın petekten en uzak peteğe yarımşar tur artırarak reglaj yaptım takip ettim ama durum yine aynı oldu.Servisi arayıp durumu anlattım 45 dereceye yükseltip biraz daha takip edin dedi Bu sefer de 45.5 dereceye kadar çalışıp yine dinlenmeye geçti.2 dakikada 40 dereceye inince yine çalışmaya başladı.Yani durum değişmedi.Servisi tekrar aradım normal dedi.Bence hiç normal değil çünkü 2 dakika gibi alev kesip yine çalışmaya geçerek daha fazla gaz tüketimi yapmış olmuyor mu.Evi müstakil güneşe karşı,yalıtımlı,çatısı kapalı ve izocamlı evin tabanı ise ahşap döşeme.Pencereleri çift cam PVC ve gayet muntazam.Hat duvar kenarlarından dolanıyor yani borular yerin soğuğunu emip suyu çok hızlı soğutmuyor.Daha soğuk günlerde kombiyi 45,50 derecede çalıştırdığında bu şekilde çalışırsa çok fazla gaz tüketir.Kombi .3'te 1 modülasyonlu ve en düşük kendini %30 a kadar kısabiliyor.Servisin dediği kombi soğuk suyu hissedince yeniden çalışıyor.Bu kombiyi kullananlar kombinin kendi evlerinde çalışma prensibini ve petek metresine göre kombi sıcaklık derecesi ve tükettiği gaz miktarını paylaşırlarsa memnun olurum.Servis ilk çalıştırmada hiç bir servis ayarı yapmamış,evde termostat da yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A49227D4 -- 4 Kasım 2022; 22:38:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X