Şimdi Ara

bosch i-dos deterjan alma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
17.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bosch , siemens idos makine kullananlara bir kaç sorum olacak yardımcı olurlarsa sevinirim.
    1.çamaşır yıkanırken normal kuru deterjan alma bölümünden su alıyor, idos açıkken suyu burdan alması normal mi?
    2.az bir çamaşır koysam da köpürme olmuyor?
    3.sıvı deterjan haznesindeki deterjanda 5-6 yıkamadır dikkat ediyorum azalma olmuyor, bunlar normal mi?

servisi çağırdım boş yıkama yaptılar ve su baya baya köpürdü (yumuşatıcı olabilir mi suyu köpürten), bana idos miktarı hafifte olduğundan deterjan yetersiz kalmış miktarı arttıralım, köpüklenme miktarında arttma, deterjan miktarında azalma olacaktır, suyu her zaman kuru deterjan haznesinden alır zaten, her şey normal dediler.Ama az önce az bir miktar çamaşır attım ve idos miktarını arttırdım, buna rağmen çamaşırlar yıkanırrken köpükten eser yok.Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trejemu -- 8 Haziran 2013; 11:11:07 >

• trejemu t kullanıcısına yanıt
    T trejemu demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: trejemu

Arkadaşlar merhaba, bosch , siemens idos makine kullananlara bir kaç sorum olacak yardımcı olurlarsa sevinirim.
    1.çamaşır yıkanırken normal kuru deterjan alma bölümünden su alıyor, idos açıkken suyu burdan alması normal mi?
    3.sıvı deterjan haznesindeki deterjanda 5-6 yıkamadır dikkat ediyorum azalma olmuyor, bunlar normal mi?

servisi çağırdım boş yıkama yaptılar ve su baya baya köpürdü (yumuşatıcı olabilir mi suyu köpürten), bana idos miktarı hafifte olduğundan deterjan yetersiz kalmış miktarı arttıralım, köpüklenme miktarında arttma, deterjan miktarında azalma olacaktır, suyu her zaman kuru deterjan haznesinden alır zaten, her şey normal dediler.Ama az önce az bir miktar çamaşır attım ve idos miktarını arttırdım, buna rağmen çamaşırlar yıkanırrken köpükten eser yok.Ne dersiniz?

bana kalırsa makinenizde herhangi bir sorun yok. ben de idos kullanıcısıyım. kısaca cevaplamaya çalışayım:

1. idos açıkken dahi kuru deterjan gözüne su gönderilir. bu normal. çünkü, siz idos açıkken de bu bölüme ilave maddeler koyabilirsiniz. toz ya da sıvı leke çıkarıcı, kireç önleyici maddeler (calgon vs), çamaşır sodası vs...eğer bu bölüme su gönderilmemiş olsaydı, siz bu dediklerimi yapamazdınız.

2. sıvı deterjan kullanıyorsanız köpürmemesi normal. zira bu derejanları deterjan etiketindeki oranlarda kullanıyorsanız asla köpük göremezsiniz. örneğin omo total 5 kg çamaşır için 1 kapak (35 ml) yeterli diyor. siz 7-8 kg atıyorsanız beyazlar programında kg başı 7 ml kullandığınıza köpük göremezsiniz. illa köpük göreyim dyorsanız miktarı 2 katına çıkarın. ama bu sefer de aşırı köpük uyarısı çıkıyor durulama esnasında ve ilave durulama yapıyor.

3. azalma oluıyordur da siz farketmşiyorsunuzdur ki çok normal :) bunu şöyle düşünün: ağzı geniş ama aşağı doğru daralan bir kap var. içi sıvı dolu. siz burdan eşit oranlarsa sıvı boşalttığınızda ve üstten baktığınızda önce farkedemzsiniz sıvının azaldığını. ne zaman ki içindeki sıvı iyica azalmaya başladı, o zaman seviye düşüşü daha net gözlemlenir. idos 1 gözü 1.3 lt alıyor. buranın azaldığını gözlemlemeniz için en az 10 yıkama yapmanız lazım.

servisi çağırmışsınız. boş yıkama yapıldığında köpük olduğunu söylüyorsunuz (idos açıkken olduğunu varsayıyorum) bu durumda bu bölümde bir arıza oldugunu düşünmüyorum.

siz her yıkamada deterjanı çamaşırın ağırlığına göre ayarlayın. omoda 5kg için 35 ml, persilde 85 ml. siz kg başına omo için 7 ml, persil için 17 ml.yi baz alıp buna göre idos oranlarını değiştirin.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, bosch , siemens idos makine kullananlara bir kaç sorum olacak yardımcı olurlarsa sevinirim.

bos ana yikama yapinca kopuk olmuyorsa i dos arizali olabilir. yumusativi kopurmez hemde son durulamada alir yumusaticiyi. ama deterjandada sorun olabilir bosaltip tekrar doldurun cekmeceyi

• quote:

bana kalırsa makinenizde herhangi bir sorun yok. ben de idos kullanıcısıyım. kısaca cevaplamaya çalışayım:

1. idos açıkken dahi kuru deterjan gözüne su gönderilir. bu normal. çünkü, siz idos açıkken de bu bölüme ilave maddeler koyabilirsiniz. toz ya da sıvı leke çıkarıcı, kireç önleyici maddeler (calgon vs), çamaşır sodası vs...eğer bu bölüme su gönderilmemiş olsaydı, siz bu dediklerimi yapamazdınız.

2. sıvı deterjan kullanıyorsanız köpürmemesi normal. zira bu derejanları deterjan etiketindeki oranlarda kullanıyorsanız asla köpük göremezsiniz. örneğin omo total 5 kg çamaşır için 1 kapak (35 ml) yeterli diyor. siz 7-8 kg atıyorsanız beyazlar programında kg başı 7 ml kullandığınıza köpük göremezsiniz. illa köpük göreyim dyorsanız miktarı 2 katına çıkarın. ama bu sefer de aşırı köpük uyarısı çıkıyor durulama esnasında ve ilave durulama yapıyor.

3. azalma oluıyordur da siz farketmşiyorsunuzdur ki çok normal :) bunu şöyle düşünün: ağzı geniş ama aşağı doğru daralan bir kap var. içi sıvı dolu. siz burdan eşit oranlarsa sıvı boşalttığınızda ve üstten baktığınızda önce farkedemzsiniz sıvının azaldığını. ne zaman ki içindeki sıvı iyica azalmaya başladı, o zaman seviye düşüşü daha net gözlemlenir. idos 1 gözü 1.3 lt alıyor. buranın azaldığını gözlemlemeniz için en az 10 yıkama yapmanız lazım.

servisi çağırmışsınız. boş yıkama yapıldığında köpük olduğunu söylüyorsunuz (idos açıkken olduğunu varsayıyorum) bu durumda bu bölümde bir arıza oldugunu düşünmüyorum.

siz her yıkamada deterjanı çamaşırın ağırlığına göre ayarlayın. omoda 5kg için 35 ml, persilde 85 ml. siz kg başına omo için 7 ml, persil için 17 ml.yi baz alıp buna göre idos oranlarını değiştirin.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    lazpanyol boş yıkamada idos açıkken köpürdü detrjanda da sorun olduğunu sanmıyorum.

emrahsnr cevabın için çok teşekkür ederim beni aydınlattın. Bahsettiğin deterjan miktarlarını i-dos tan ayarlayabiliyor muyuz? Mesela ben persil kullanıyorum, kilo başı 17 ml deterjanı, miktar otomatiğinden ayarlama şansım var mı? Yoksa toz deterjan haznesinden mi o miktarda sıvı kullanmayı tavsiye ediyorsun?
  • trejemu T kullanıcısına yanıt
    makinenin kılavuzunda detaylı bilgiler mevcut.

menüden her türlü ayarlamayı yapabilirsiniz. sağ-sol oklarla idos 1 veya idos2 ye gelinceyekadar basın. sonda + ve - tuşlarıyla miktarı artırıp azaltabilirsiniz.
  • trejemu T kullanıcısına yanıt
    ayrıca siemensin kullanma kılavuzuna yazma zahmetinde bulunmadığı elle dozajlama yaparken 10ve 200 ml arasındaki girdiğimiz dozajlama miktarına zayıf-orta- güçlü modlarındaki ilave ettiği deterjan ve yumuşatıcı miktarı

WM14S840TR model cihazımızın deterjan ve yumuşatıcı bilgisi;

Deterjan:

Zayıf: 25 ml.
    Normal: 35 ml.
    Güçlü: 45 ml.

Yumuşatıcı:

Zayıf: 34 ml.
    Normal: 48 ml.
    Güçlü: 62 ml.

mesela deterjanı 200 ml olarak ayarladık ve güçlü moduna getirdik bu şekilde 245 ml deterjan alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaeren

ayrıca siemensin kullanma kılavuzuna yazma zahmetinde bulunmadığı elle dozajlama yaparken 10ve 200 ml arasındaki girdiğimiz dozajlama miktarına zayıf-orta- güçlü modlarındaki ilave ettiği deterjan ve yumuşatıcı miktarı

Deterjan:

Yumuşatıcı:

mesela deterjanı 200 ml olarak ayarladık ve güçlü moduna getirdik bu şekilde 245 ml deterjan alır

o zaman her üç modda da deterjana ilave mi oluyor? Hiç mantıklı değil bu sistem. Bnce hafifi seçince ayarlanandan daha az deterjan almalı. Bn zaten hiç kullanmadım ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: karaeren

Deterjan:

Yumuşatıcı:

o zaman her üç modda da deterjana ilave mi oluyor? Hiç mantıklı değil bu sistem. Bnce hafifi seçince ayarlanandan daha az deterjan almalı. Bn zaten hiç kullanmadım ...

Alıntıları Göster
    Hafif seçince daha az alıyor zaten Emrah bey, bir karşılıklık oldu sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hafif seçince daha az alıyor zaten Emrah bey, bir karşılıklık oldu sanırım

Alıntıları Göster
    bu miktarlar ancak şöyle yorumlanırsa mantıklı olur bence.

"eğer ben deterjanı manuel olarak 35 ml.ye ayarlarsam, hafife basınca 25 ml, güçlüye basınca 45 ml alıyor..."

şimdi burda bu miktarlar doğruysa, acaba hafif-normal-güçlü arasındaki farklar, mutlak olarak mı değişiyor yoksa oransal olarak mı? bunu merak ettim.

karaeren nickli arkadaşın dediği gibi olsa, 200 ml olarak ayarladım; güçlüye basınca dediği gibi 245 ml, hafife basınca 225 ml alacak. e ben zaten normal ayarını 200 ml yapmışım :)

deterjanı elle 35 ml ve hafif seçeneğine ayarlarsan 35+25:60 ml deterjan alır
    bunu siemens e mail atarak sormuştum 'elle girdiğimiz deterjan ve yumuşatıcı ölçüsüne hafif normal ve güçlü modunda kaç ml deterjan ve yumuşatıcı ekler' diye yukarıda yazzdığım cevabı vermişlerdi

35 ml yi omo total kullandığın için verdin herhalde. eğer makinanın elle dozajlamada 35 ml deterjan almasını istiyorsan deterjan ölçüdünü 10 ml ye ve zayıf şeceneğine getirmen gerekir 10+25:35ml
  • bu mantıklı mı sizce?
    Bana hiç mantıklı gelmedi. 35 ml almasını istiyorsam 35 ml.ye ayarlarım ve normal modda durur. Kullanma kılavuzunda da böyle diyor ki mantıklı olan bu. Siemens bence size yanlış ifade etmiş olayı.
    10 mlye ayarlayıp hafife basınca 35 ml alması mantık dışı.
  • Makinanın kendisi mantıksız zaten. istersen kendin dene dozajlamayı 35ml normal ayara getir 1400ml omo totali 20-25 yıkama sonra bitirecegini göreceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaeren -- 26 Haziran 2013; 14:14:24 >
  • karaeren K kullanıcısına yanıt
    merhaba.

burdaki yazışmalarımızdan sonra boscha mail attım ve durumu sordum.

gelen cevap mantıklı geldi. deterjan veya yumuşatıcıya kaç ml.ye ayarlarsak ayarlayalaım;

hafif modda %70,
    norma modda %100,
    güçlü modda %130
    oranında detarjan/yumuşatıcı kullanılıyormuş...
    bana gelen mailin tam metnini kopyala yapıştır ile gönderiyorum:

Hayatınızı kolaylaştıracak geniş ürün yelpazesi ve yaygın satış noktaları ile hizmetinizde olan SIEMENS ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Deterjan:

Yumuşatıcı:

Ürünlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgiye
    www.siemens-home.com
    Welcome to Siemens Home Appliances International
    http://www.siemens-home.com
    internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

ayarlanan dozaja yukarıda yazan miktarları ilave edecegini yazdılar. şimdi gelelim size verdikleri cevaptan benim anladığıma:
    deterjanı örnek veriyorum ölçümüz düz hesap 100 ml olsun
    zayıf modda :70 ml
    normal modda :100 ml
    güçlü modda :130 ml deterjan alır(sizdemi böyle hesapladınız)
    buda mantıklı geldi bana. ama size bu şekilde bana bu şekilde neden cevap veriyorlar
    bence onlarda verikleri cevaptan bihaber. sür piyasaya tüketici her şekilde kullanır .bizim gibi ayrıntıya girecek olmadık yerlerden soru soracak kullanıcıları hiç hesaba katmıyorlar

• bence size verilen cevap kısmen doğru. Şöyle ki eger siz deterjanı 35ml.ye ayarlarsanız hafif modda 25, güçlü modda 45 ml alır deselerdi sorun yoktu. Zaten 35in %70'i 25, %130u da yaklaşık 45 ml geliyor. Burdaki hatalı bilgi size verilen degerlerin ayarladığınız ölçüye ilave edileceği bilgisi bana göre.
  • quote:

bence size verilen cevap kısmen doğru. Şöyle ki eger siz deterjanı 35ml.ye ayarlarsanız hafif modda 25, güçlü modda 45 ml alır deselerdi sorun yoktu. Zaten 35in %70'i 25, %130u da yaklaşık 45 ml geliyor. Burdaki hatalı bilgi size verilen degerlerin ayarladığınız ölçüye ilave edileceği bilgisi bana göre.
    Eyvah. I-Dos bir makine alayım diyordum bosch tan, bu kadar kullanımı zorsa vazgeçtim cidden :(
  • bu kişiden kişiye değişir. Benim için oldukça kolay ama anneme idos almam mesela. Kılavuzunu iyice okuduktan sonra bir zorluğu yok. Deterjanı ml bazında ayarlamak benim için çok iyi bir özellik. Deterjan ve su israfı olmuyor. Fazla deterjn kullanılmadığı için durulamama sorunu olmuyor.
  • quote:

bu kişiden kişiye değişir. Benim için oldukça kolay ama anneme idos almam mesela. Kılavuzunu iyice okuduktan sonra bir zorluğu yok. Deterjanı ml bazında ayarlamak benim için çok iyi bir özellik. Deterjan ve su israfı olmuyor. Fazla deterjn kullanılmadığı için durulamama sorunu olmuyor.

benim annem de öylegillerden :) kafası karışır şimdi, herşeyin aşırı akıllısı da iyi değil. Akıllı fırın aldı, kullanamıyor :)

tşkler ;)
    merhabalar bende bosch idos makine almayı düşünüyorum neden idosu tercih etmelşiyim örneğin sıvı deterjan gözünde normal deterjan var ben renkli sıvı deterjan kullanıcam onu nereye döküyorsunuz acaba?
  • sevde03 S kullanıcısına yanıt
    idosta 3 adet göz bulunmakta.

idos1 (deterjan)
    idos2 (deterjan ya da yumuşatıcı)
    elle dozajlama bölmesi

ister her iki idos gözüne deterjan koyabilirsiniz (idos1-beyazlar, idos2-renkliler; bu durumda yumuşatıcıyı otomatik dozajlama yapamazsınız, program akışını bekleyip yumuşatıcı zamanında elle dozajlama bölmesinden elinizle yumuşatıcı dökeceksiniz, ya da program bittikten sonra tekrar çalıştırıp yumuşatıcı koyacaksınız yine elle-kullanma kılavuzunda yazıyor)

ya da idos1e deterjan, idos2ye ymuşatıcı koyacaksınız. idos1e beyazlar için deterjan koyarsanız, renklileri yıkarken, aynen diğer makinelerde olduğu gibi renkli deterjanını elle dozajlama bölmesine koyarsınız. ya da tam tersi; idos1e renkli deterjanı koyarsanız, elle dozjlama bölgesine beyaz deterjanı dökersiniz.

bunun dışında calgon, kosla, domestos vs gibi içeriği de yine elle dozajlama bölmesine koyarak kullanabilirsiniz.

ben idos1e renkli deterjanı koydum. çünkü beyazları, sıvı deterjan, toz deterjanlar gibi yıkayamıyor. idos2ye de yumuşatıcı koydum. diğer bölmeye de çamaşır sodası, vanish gibi maddeler koyuyorum. beyazları tos det ile yıkıyorum bir süredir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.