< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trejemu -- 8 Haziran 2013; 11:11:07 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trejemu -- 8 Haziran 2013; 11:11:07 > |
T trejemu demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
bana kalırsa makinenizde herhangi bir sorun yok. ben de idos kullanıcısıyım. kısaca cevaplamaya çalışayım: 1. idos açıkken dahi kuru deterjan gözüne su gönderilir. bu normal. çünkü, siz idos açıkken de bu bölüme ilave maddeler koyabilirsiniz. toz ya da sıvı leke çıkarıcı, kireç önleyici maddeler (calgon vs), çamaşır sodası vs...eğer bu bölüme su gönderilmemiş olsaydı, siz bu dediklerimi yapamazdınız. 2. sıvı deterjan kullanıyorsanız köpürmemesi normal. zira bu derejanları deterjan etiketindeki oranlarda kullanıyorsanız asla köpük göremezsiniz. örneğin omo total 5 kg çamaşır için 1 kapak (35 ml) yeterli diyor. siz 7-8 kg atıyorsanız beyazlar programında kg başı 7 ml kullandığınıza köpük göremezsiniz. illa köpük göreyim dyorsanız miktarı 2 katına çıkarın. ama bu sefer de aşırı köpük uyarısı çıkıyor durulama esnasında ve ilave durulama yapıyor. 3. azalma oluıyordur da siz farketmşiyorsunuzdur ki çok normal :) bunu şöyle düşünün: ağzı geniş ama aşağı doğru daralan bir kap var. içi sıvı dolu. siz burdan eşit oranlarsa sıvı boşalttığınızda ve üstten baktığınızda önce farkedemzsiniz sıvının azaldığını. ne zaman ki içindeki sıvı iyica azalmaya başladı, o zaman seviye düşüşü daha net gözlemlenir. idos 1 gözü 1.3 lt alıyor. buranın azaldığını gözlemlemeniz için en az 10 yıkama yapmanız lazım. servisi çağırmışsınız. boş yıkama yapıldığında köpük olduğunu söylüyorsunuz (idos açıkken olduğunu varsayıyorum) bu durumda bu bölümde bir arıza oldugunu düşünmüyorum. siz her yıkamada deterjanı çamaşırın ağırlığına göre ayarlayın. omoda 5kg için 35 ml, persilde 85 ml. siz kg başına omo için 7 ml, persil için 17 ml.yi baz alıp buna göre idos oranlarını değiştirin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaeren -- 26 Haziran 2013; 14:14:24 > |
|
|
|
|
|
|
|
|