Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALBAY

Arkadaşlar sizce hangisi ve neden?

BOSCH KGE58AL30N

SIEMENS KG58EAL30N

ikiside birebir aynı ki hiç bir farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: migale

bosch KGE58AL30N, siemens KG58EAL30N, profilo BD3058L3AV gördüğüm kadarıyla birebir aynı özellikte. profilonun diğer ikisinden tek farkı soğutucu kısmında katlanır rafının olmaması ve kapak kısmında ayarlanabılır rafın 2 kademeli olması. bu durumda siemens ve bosch 1800 tl ye temin edibiliyor. profilo ise 1500 tl ye. tespitlerim doğrumudur acaba ?

not: şimdi fark ettim profiloda VitaPlus özelliği mevcut, boschta ise tatil modu ve Şok Dondurma fonksiyonu.

not2: birde KGE58AW40N düşünmeye başladım Antibakteriyel AirFresh Filter ve A+++ olduğu için. sona yaklaştığımı hissediyorum bakalım kararım ne olacak puff

Merhabalar. Profilo BD3058L3AV artık maalesef üretilmiyor. Profilo'da dediğiniz raf farkları var, soğutucu teknolojisi aynıydı. Profilo'yu 1500TL'ye bulduysanız direkt alabilirsiniz. Ancak aldığınız modelin BD3058L3VV olmadığına emin olmanız lazım.

Şu an A++ olanlar fiyat cazibesi nedeniyle daha mantıklı. A+++ olanı ucuza bulduysanız bir şey diyemem.

• Darkeagle1 kullanıcısına yanıt
    Aynen benim için de durum aynı böyle 495t'den baya memnunum ama bu modeli alacağım düğün hazırlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: migale

bosch KGE58AL30N, siemens KG58EAL30N, profilo BD3058L3AV gördüğüm kadarıyla birebir aynı özellikte. profilonun diğer ikisinden tek farkı soğutucu kısmında katlanır rafının olmaması ve kapak kısmında ayarlanabılır rafın 2 kademeli olması. bu durumda siemens ve bosch 1800 tl ye temin edibiliyor. profilo ise 1500 tl ye. tespitlerim doğrumudur acaba ?

not: şimdi fark ettim profiloda VitaPlus özelliği mevcut, boschta ise tatil modu ve Şok Dondurma fonksiyonu.

not2: birde KGE58AW40N düşünmeye başladım Antibakteriyel AirFresh Filter ve A+++ olduğu için. sona yaklaştığımı hissediyorum bakalım kararım ne olacak puff

Merhabalar. Profilo BD3058L3AV artık maalesef üretilmiyor. Profilo'da dediğiniz raf farkları var, soğutucu teknolojisi aynıydı. Profilo'yu 1500TL'ye bulduysanız direkt alabilirsiniz. Ancak aldığınız modelin BD3058L3VV olmadığına emin olmanız lazım.

Şu an A++ olanlar fiyat cazibesi nedeniyle daha mantıklı. A+++ olanı ucuza bulduysanız bir şey diyemem.

Bende izmiri talan ettim yetmedi manisaya geldim hicbiryerde yoktu teshir olarak. Demek bu yuzdenmis. Zaten profilodan sogumustum cunku iki kere mail attim hic geri donus olmadi. Boschda ise ayni gun telefonla geri donduler. Inox 30N bosch icin 1620 tl fiyat buldum sonunda pazartesi alicam :-) tesekkurler bilgi firtinasi icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir'deyseniz Ümit Ticaret'e bir sorun mutlaka. Ben aldığımda en uygun fiyat ve ödeme şartları oradaydı ve güvenilir bir satıcı.http://www.bosch-yilmazer.com/anasayfa
  • Bende candogan arkadasa guvenerek 30n modelini aldım bosh
    Bir haftadır kullanıyoruz hanım gayet memnun,eski dolap ilk nofrostlardandı aylık 30-35 tllik elektrik cekiyordu(beko)

arka yuzeyde hafif bir buzlanma oluyor sonra cözüyor 4 derecede icindeki suyu dikerek icemiyorum,5 cıkardım alt 18 de

inşallah boyle devam eder,1450 ye ocakta baslamalı 12 taksit aldım,eski dolabı vererek

camasırıda gecen sene candoganın tavsiyelerinden bosh 20761 modeli ile degistirmistim,ondanda cok memnun hanım

herkese iyi forumlar ve tesekkurler CANDOĞAN Arkadaşım

• Merhaba bu buxdolabindan aldik 1 haftadir calisiyor ama gercekten gurultulu calisiyor. sogutmaya gecince boyle zonk zonk sanki hava basar gibi bir ses geliyor gercekten rahatsiz eden bir ses en uctaki odadan bile duyulan bir ses. servisi aradik normal oldugunu belirtiler. 2000 yilindaki ailemin evindeki dolaptanbenbirkere bile boyle ses duymadim.. 40 db ses ile satilan bu dolap neden bu kadar cok ses cikarir. ses beni rahatsiz etti. servis kitapcikta bu sesler icin normal demisler diyor eve servis talep ettim ama servis geldiginde bu ses olmadiginda adamlar geri gidecek.. Nasil olacak bu is anlamadim daha 3 aylik dolap.. sansima..

• uygun fiyat ne acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: makovad

Merhaba bu buxdolabindan aldik 1 haftadir calisiyor ama gercekten gurultulu calisiyor. sogutmaya gecince boyle zonk zonk sanki hava basar gibi bir ses geliyor gercekten rahatsiz eden bir ses en uctaki odadan bile duyulan bir ses. servisi aradik normal oldugunu belirtiler. 2000 yilindaki ailemin evindeki dolaptanbenbirkere bile boyle ses duymadim.. 40 db ses ile satilan bu dolap neden bu kadar cok ses cikarir. ses beni rahatsiz etti. servis kitapcikta bu sesler icin normal demisler diyor eve servis talep ettim ama servis geldiginde bu ses olmadiginda adamlar geri gidecek.. Nasil olacak bu is anlamadim daha 3 aylik dolap.. sansima..

Öncelikle geçmiş olsun o ses normal değil bende 30n modelini kullanıyorum rahatsız edici bir ses duymadım hatta sesi hiç çıkmıyor desem yalan olmaz o kadar sessiz bence sizin makinada bir sorun var değişim talep edin

• inatla low-frost aldırmaya çalışıyorum nişanlımı kandırıp ama kavınvalidemle tutturmuşlar no-frost diye gidiyolar bakalım,boschun buzdolapları da dışbükey bombeli, hoşuma gitmiyo ama bizimkilere sunulan marka arçelik modeli de 2398 CNIY A++, hiç bi fikrim yok arçelik buzdolaplarıyla ilgili, low-frost no-frost yüzünden aile faciası yaşamak istemiyorum, bu modelle ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi bana, ya da boschun bu 2500 tl civarında verimli ve şık bi dolabını tavsiye edebilir misiniz arkadaşlar?biliyorum yeri burası değil ama yardıma ihtiyacım var.bir de profilo ve bosch arasında kalite olarak çok fark var mı, üreticileri aynı olduğu için bunu da merak ediyorum zira bosch ve profilonun siyah cam kapılı buzdolapları arasında 700 tl fiyat farkı var.
  • Samsun'da low-frost buzdolabı kullanan arkadaşlar deneyimlerini ve hangi bayii den aldıklarını paylaşabilirler mi?
    malum çok nemli bir havası memleketimizin. low-frost alıp sorun yaşarmıyım?
  • Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum bu dolabı..Kurban bayramında memlekete gittim, döndüğümde dolabın alarmı çalıyordu. Eyvah dedim herhalde dolabın kapağını açık unutup gitmişim.. Fakat 2 kapak da tamamen kapalıydı, ikisinin de içi oda sıcaklığındaydı. Buzluktakiler haliylen erimiş. Dolabı kapattım açtım, tekrar çalışmaya başladı...şu an sorunsuz çalışıyor ama içime kurt düştü..bi daha böyle yaparsa sıkıntı..Bi arıza var mıdır acaba? Servis çağırmama gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barerkican -- 25 Ekim 2013; 13:44:07 >
  • dolabı aldım 2 gündür kullanıyorum

samsung alacaktım ancak samsung televizyon servisleri bile berbat. Buzdolabını düşünemiyorum bile.
    Eski dolap 5 senelik no frost vestel üretimi whirpool arc440 idi.
    VESTEL almayın aldırmayın, Bu kadar kötü bir işçilik ve malzeme olamaz. 6 kere kapağı düştü 2 kere dolap sıfır olarak değişim oldu. En son gelen dolap Garantisi bittikten 1 ay sonra full bozuldu. Yaptırsam 2 ay sonra ya bi yerleri düşecekti ya da patlayacaktı eminim.

Neyse dolabı internetten alacaklar kesinlikle normal kargo ile almasınlar veya almadan önce sorsunlar teslimatı kim yapıyor. Bosch un kendi lojistiği CEVA 7. kata kadar dolabı taşıyıp evin içine kadar teslimat yapıyor kutudan çıkarıp kapılardan da geçiriyorlar kutudan çıkarıp teslim ettik belgesi de veriyorlar. Normal kargolar hem taşırken zarar verir hem de apartmana bırakıp kaçarlar buna ptt kargo da dahil.

Kötü yönlerinden başlayayım

-Uzun boylu değilseniz en üst rafa erişmek zor
    -Kapakları aşırı vakumlu açması bilek gücü istiyor.
    -dondurucu da aydınlatma yok
    -dondurucu bölmesi ergoneomik değil büyükçe havuz bölmesi ve daha dar bir bölme var. Düzenlemesi gıda alıp çıkarması uğraştırır.
    -dondurucuda buzmatik bölmesi yok. 50 yıl önceki gibi buz kabı lazım o da şekilsiz bölmede nasıl sabit duracak diğer yemeklerle temas etmeden zor.
    -yine dondurucunun 1. bölmesi büyük ve içinde 20 kg malmeze olunca , tekerleksiz olması sebebiyle çıkarıp sokması bilek gücü istiyor.
    -üst kapı 180 derece açılıyor bir sınırı yok (umarım bunun kapakları da düşmez)

Artıları
    -Çok sessiz bir dolap, no frost un fan sesini bir kenara bırakırsak motor sesi whirpoolun yarısı kadar. Whirpool da mutfak inliyordu bunda ki ses gayet düşük.
    -Malzeme kalitesi süper gözükmese de whirpool dan çok daha sağlam duruyor.
    -Çok derin bir dolap olduğu için 2 tencereyi ard arda sığdırabilirsiniz.
    -No frostta yan kapaklardaki içecekler 2C de bile istediğim soğuklukta değilken bu dolap da içecekler çok iyi soğuyor.
    -Meyve sebze bölümü çok kullanışlı
    -Bence en önemli fark no frost ile, AÇık koyduğum kaşar peyniri,zeytin no frostta 2 saat içinde ezilip büzülüp kıvamını kaybederken low frostta şeklini ve tadını koruyor! Bu bile no frosttan vazgeçmek için bir sebep.
    -Henüz bir karlanma buzlanma rastlamadım

Yani süper bir dolap değil ama beklentilerimi karşıladı diyebilirim. uzun süre kullanımda daha iyi bir fikir sahibi olabilirim.

• Merhabalar,
    Araştırmalarım sonucu candoğan beyin yorumları ve diğer arkadaşların diğer buzdolapları hakkındaki şikayetlerinden sonra bu buzdolabi ve 58a40n modeli arasında kaldım. En uygun fiyatı da peşin 1485 TL ile siemens modeli için çetmenden aldım. Ancak aklım hala 58aw40n'de. Çetmen bu modele de 1800 TL peşin fiyat çekti. Kışa girilen bu dönemde biraz daha düşecek olmasına kendimi inandırarak almadım.
    Her internet sitesinde her gün kampanya tarıyorum artık ancak bosch siemens grubunun fiyat sınırları sürekli aynı umarım kart kampanyası fln bulup daha da düşürebilirim fiyatını.
    Beklemedeyim.
  • Aciliyetiniz yoksa Şubat'ı bekleyin. Enerji tasarruf haftasından ötürü son 2-3 yıldır hep belirli ürünlerde indirim yapılıyor.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Can bey merhaba, kardeşime buzdolabı bakıyoruz bu modeli önerdim ama cok rağbet görmedi.Azda olsa buzlanma yapması vs biraz antipatik geldi. Sizden ricam 1000-1600 tl aralığında No frost bir cihaz önerisi. Istanbul dışında bir ilçede yaşanıyor cihaz bayiden alınacak bu nedenle Bosch siemens düşünülüyor yada sizin önereceginiz başka bir markada olabilir. Cevabınızı bekliyorum. Selamlar.

• quote:

Aciliyetiniz yoksa Şubat'ı bekleyin. Enerji tasarruf haftasından ötürü son 2-3 yıldır hep belirli ürünlerde indirim yapılıyor.

Zahmet olmazsa soruma cevap alabilirmiyim sizin görüşünüze göre cihaz tercihi yapacağız haftaiçi kısmette alınacak cevabınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: B_Beyrek

Can bey merhaba, kardeşime buzdolabı bakıyoruz bu modeli önerdim ama cok rağbet görmedi.Azda olsa buzlanma yapması vs biraz antipatik geldi. Sizden ricam 1000-1600 tl aralığında No frost bir cihaz önerisi. Istanbul dışında bir ilçede yaşanıyor cihaz bayiden alınacak bu nedenle Bosch siemens düşünülüyor yada sizin önereceginiz başka bir markada olabilir. Cevabınızı bekliyorum. Selamlar.

Bosch-Siemens'in no frost buzdolaplarını tercih etmek istemem açıkçası. Ancak 1500-1600TL olsun, Bosch ve Siemens grubundan olsun diyorsanız Profilo BD3057W2VN öneririm.

Bu kadar bütçem olsa ve no frost almak zorunda olsam Grundig GKNE4780 modelini öneririm. Arçelik üretimi ve garantisinde.
  • quote:

quote:

Bosch-Siemens'in no frost buzdolaplarını tercih etmek istemem açıkçası. Ancak 1500-1600TL olsun, Bosch ve Siemens grubundan olsun diyorsanız Profilo BD3057W2VN öneririm.

Bu kadar bütçem olsa ve no frost almak zorunda olsam Grundig GKNE4780 modelini öneririm. Arçelik üretimi ve garantisinde.

Teşekkür ederim. Bosch ve siemens zorunluluğu yok aslında ben kendim siemens Kd40na00ne fd8705 modelini kullanıyorum buz kırma sesi dısında sorunu yok ve 6 yıl oldu. Sizden sunu rica edeyim hani biraz daha bütçeyi artirip alabileceğimiz bir model varmı bariz sekilde kalite farkı oluturacaksa değerlendirebiliriz. Ben listeye ilk sırada sizin aldığınız low frost ürünü ve bu iki modelide ekledim varsa bir üst model onuda ekleyip kararı alıcıya bırakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_Beyrek -- 16 Kasım 2013; 23:45:25 >

• quote:

quote:

Üstat 1800-2000 aralığında bir model daha önerirmisiniz diğer üç modele bir ilave daha yapmak istiyorum.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.