Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dolabı alalı yaklaşık 2 yıl olmuş, 2 yılın sonunda görüşleriniz nasıl dolap hakkında, bu dolabı düşünüyorum (siemens olanını), bugün alacak olsanız yine tercih edermisiniz bu dolabı,
    olumsuz yönleri varmıdır? koku filtresinin nofrostlardan zayıf olduğu söylendi, bununla ilgili sıkıntı yaşadınız mı?
    bir de linkteki konuya bakabilirseniz sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_83868948/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zer.yasir -- 19 Kasım 2013; 0:25:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabus_y

merhabalar Can bey,

dolabı alalı yaklaşık 2 yıl olmuş, 2 yılın sonunda görüşleriniz nasıl dolap hakkında, bu dolabı düşünüyorum (siemens olanını), bugün alacak olsanız yine tercih edermisiniz bu dolabı,
    olumsuz yönleri varmıdır? koku filtresinin nofrostlardan zayıf olduğu söylendi, bununla ilgili sıkıntı yaşadınız mı?
    bir de linkteki konuya bakabilirseniz sevinirim

http://forum.donanimhaber.com/m_83868948/tm.htm

Candogan bey merhaba,
    Dolap ile ilgili 2 yilkik surede gorusleriniz nasil,
    Bir de 30 ve 40 modelleri arasinda tuketim ve ses farki var. 40 modelini detayli inceleyebildiniz mi, hangi parca degiserek ya da ilave edilerek bu farkliliklar olusmus olabilir?
    Kompressor mu degismis ya da yalitim mi arttirilmis ve 40 modelini almaya deger mi?

Cevaplayabilirseniz sevinirim, iyi aksamlar @candogan62

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AW40N modelinde aynı kasa ve kompresör var. Ben tasarrufun daha çok yazılımsal yolla olduğunu tahmin ediyorum, az bir payla yalıtımdan da olabilir.

Geçen 2 yılın ardından buzdolabım hakkında yorum yapmak isterdim ama nazar değdireceğim diye korkuyorum. Anlaşıldım sanırım

Şaka bir yana hakikatten hacim, raf kullanımı, donanım, tasarruf, sessizlik, soğutma teknolojisi, saklama süresi, fiyat vb. gibi kriterlerin hepsini bir çatı altına topladığımızda daha üstünü kesinlikle yok bence.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Size ulaşamayınca bosch teknik birime sordum bu farklılığın sebebini, onlar da aynı şeyi söylediler. Dediğiniz gibi kart üzerinde yazılım ve sensör algilama farkliligi ile yapılmış enerji tasarrufu. Sessizlik ise yalıtımla değil iç fanın çalışması ile ilgili imiş. Sizin de doğrulamiş olmaniz iyi oldu. 40 ile 30 arasinda ortalama 300 tl civarinda fark var her iki markada da o yüzden ben 30 u tercih ettim, inşallah bu dolapta sıkıntım olmaz.
    Size de aman nazar değmesin...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zer.yasir -- 26 Kasım 2013; 7:25:21 >
    Merhabalar,
    Dolap azönce ceva lojistik ile geldi sağ salim cok şükür. Şimdi sira serviste...

Kompressoru kontrol ettim, jiaxipera marka... modeli n1114y...
    http://en.jiaxipera.net/products_detail/&productId=29.html

inşallahsorun olmaz...

• Merhaba, gardrop tipi xxl buzdolabı ve kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum. Son bir aydır gerek forumlarda gerekse büyük marketler ve bayiler bazında araştırıyorum. Araştırdıkça da daha fazla kafam karışıyor, aşağıda model kodlarını vereceğim buzdolabı ve kurutmalı çamaşır makinelerini kullananlar varsa edindikleri tecrübelerini, araştırıp bilgi sahibi olanların yorum ve tavsiyelerini rica ediyorum.

Samsung Buzdolabı RS844CRPC5A 819 KG ve RS727CQRASL 735 KG
    Samsung Kurutmalı Çamaşır Makinesi WD1142XVM 14/7 KG

LG Buzdolabı GR-P287PGN 800 KG VE GR-J297WSBV 839 KG
    LG Kurutmalı Çamaşır Makinesi F1255RDS7 17/9 KG
    Enerji kullanımları , yıkama ve kurutma performansları nasıl ayrıca samsung + 4 yıl garantisini uzatırken (buzdolabı ve çamaşır makinesi toplam 1300 civarı tutuyor) LG garanti sürelerini uzatmıyor. Acil yardımlarınızı ve başka önerileriniz varsa bu önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aérosmith

Merhaba, gardrop tipi xxl buzdolabı ve kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum. Son bir aydır gerek forumlarda gerekse büyük marketler ve bayiler bazında araştırıyorum. Araştırdıkça da daha fazla kafam karışıyor, aşağıda model kodlarını vereceğim buzdolabı ve kurutmalı çamaşır makinelerini kullananlar varsa edindikleri tecrübelerini, araştırıp bilgi sahibi olanların yorum ve tavsiyelerini rica ediyorum.

Samsung Buzdolabı RS844CRPC5A 819 KG ve RS727CQRASL 735 KG
    Samsung Kurutmalı Çamaşır Makinesi WD1142XVM 14/7 KG

LG Buzdolabı GR-P287PGN 800 KG VE GR-J297WSBV 839 KG
    LG Kurutmalı Çamaşır Makinesi F1255RDS7 17/9 KG
    Enerji kullanımları , yıkama ve kurutma performansları nasıl ayrıca samsung + 4 yıl garantisini uzatırken (buzdolabı ve çamaşır makinesi toplam 1300 civarı tutuyor) LG garanti sürelerini uzatmıyor. Acil yardımlarınızı ve başka önerileriniz varsa bu önerilerinizi bekliyorum.

vestel gardrop tipi buzdolaplarına bak
    içi çok ferah çok geniş
    gereksiz plastik kaplamalarla içini doldurmamış
    her raf özel camdan üretilmiş
    her raf 200 kg ağırlık taşıyabiliyor
    6 yıl komple ürün 10 yıl kompressör garantili süper cihaz
    daha ne olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: brabus_y

Merhabalar,
    Dolap azönce ceva lojistik ile geldi sağ salim cok şükür. Şimdi sira serviste...

Kompressoru kontrol ettim, jiaxipera marka... modeli n1114y...
    http://en.jiaxipera.net/products_detail/&productId=29.html

inşallahsorun olmaz...

Jiaxipera kompresör de iyidir, çoğu isim yapmış iyi marka kullanıyor şu an. Sorun yaşayacağınızı sanmam. Yanılmıyorsam 8-9 aydır kompresör markası bu şekilde.

Cevabiniz içimi rahatlatti sağolun...
    Iade ettigim nofrost dolabin ilk modelini bilmiyorum ama kompressor degisiminden sonra acc takilmişti, neyse siz iyi diyorsaniz iyidir..
    Bu arada epeydir az uğrayabiluyorsunuz foruma, bi sıkınti yoktur inşallah

• mahçup M kullanıcısına yanıt
    sizinki hangi bayiydi oradan alalım biz de

• KGE58AW30N 1500 TL
    SMS68L02TR 1250 TL
    HGV64D323T 930 TL

Ankara Panora AVM Bosch Mağazasından peşin aldım. Haziran'da teslim edilecek.
  • Bugün hazır hava karlı, evdeyim diye buzdolabını şöyle bir temizleyeyim dedim

Buzdolabını Aralık 2011'de aldım. 2012 Temmuz'da ablam dondurucu kapağını tüm gün açık unuttuğu için dondurucuyu eritmek zorunda kalmıştım. Geçen 1,5 yıldan sonra hazır havalar soğuk, dondurucudaki gıdalar çözülmez diye buzları eriteyim, dolabı da sileyim dedim.

Dondurucunun 1,5 yılda standart kullanımla geldiği durum:

Kaynar su dolu tencereyi erimeyi hızlandırmak adına dondurucuya yerleştiriyoruz:

O arada kirlenmiş olan soğutucu kısmı temizliyoruz.

Soğutucu bölmenin defrost oluğu geçen 2 yıl içinde kirlenmiş. İçinden jelimsi ufak parçacıklar çıktı.

Dondurucudan kapı rafını aşağı yukarı dolduracak kadar buz çıktı:

Soğutucu artık tertemiz:

Dondurucu da öyle

• tek korktuğum husus karlanma, 1,5 yılda bu kadar yapıyorsa, iyi o zaman. sıkıntısız bir alışveriş olacak inşallah benim için.

bugün n11 kuponuyla siemens KG58EAW30N modelini 1396 TL ye 11 taksit aldım. world card ım olsaydı 110 tl daha cepte kalacaktı. ama fiyat buna rağmen iyi bence, 10 a yakın bayi dolaştım, benim alışım 1453 tl dediler. sorunsuz teslim ederler ve kurdurursam herşey 4*4 lük olacak inşallah.
  • İstanbul beylikdüzü media markıttan siemens 30N modelini aldım.

40n ile ciddi bir fiyat farkı vardı. 10 tl kargo ücreti ile 1600lira bile tutmadı. 120tlye garantisinide uzattım.10 taksit.

Salonda durduğu için ses olayı önemliydi, arada eritme yaptığı anlar dışındaki vızıltı dışında ses pek çıkartmıyor.

Karlanma filan henüz olmadı, çok ince bir tabaka arada çıkıyor ve yok oluyor.

Soğutma dondurma kapasıtesi çok iyi ve hızlı.

Nofrost dolaplarda 2 günde kuruyup kararan taze sebze meyve ve açıkta kalan peynir- salam gibi şarküteri ürünleri kesinlikle daha uzun süre dayanıyor.
    (denemek için sebzelikte 15 gün havuç beklettim, biraz yumuşamıştı ama torbasız filan olmasına rağmen bozulmadı, yedim bişeyde oplmadı )

Forumda bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara tüşekkürker. Uygun bir fiyata iyi bir seçimyapmışım.

• Merhaba yaklasik 3 ay once Bosch kge58al30n aldim. Makinenin arka duvaronda buzlanir gibi su damlalari ve kotu bir koku oluyor bunun sbebi ne olabilir acaba.

• merhabalar,

candogan beyin önerisi üzerine PROFİLO BD3058L3AV almaya karar vermiştim fakat sanırım üretimden kalktığı için bu buzdolabını bulamıyorum.

onun yerine BD3058L3VV almaya karar vermiştim hemen hemen aynı gibi geldi bana.

sizin başka bir tavsiyeniz var mı?

buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası alıcam.

çamaşır için profilo cm100xetr düşünüyorum, bu makinanın cm100setr ile ne farkı var.

bulaşık makinası için ise profilo bm4280 almayı düşünüyorum.

üçü de inoks olacak. üçü için 3500 civarı bütçe ayırdım. belirttiğim makinalar da bu civara denk geliyor.

tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentatlon -- 24 Aralık 2013; 16:40:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentatlon

merhabalar,

candogan beyin önerisi üzerine PROFİLO BD3058L3AV almaya karar vermiştim fakat sanırım üretimden kalktığı için bu buzdolabını bulamıyorum.

onun yerine BD3058L3VV almaya karar vermiştim hemen hemen aynı gibi geldi bana.

sizin başka bir tavsiyeniz var mı?

buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası alıcam.

çamaşır için profilo cm100xetr düşünüyorum, bu makinanın cm100setr ile ne farkı var.

bulaşık makinası için ise profilo bm4280 almayı düşünüyorum.

üçü de inoks olacak. üçü için 3500 civarı bütçe ayırdım. belirttiğim makinalar da bu civara denk geliyor.

tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Hocam aksama mobilden cikinca detaylı yazarim

• tamam hocam, müsait vaktinizde yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
  • beklemedeyim hocam:)
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.