Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı aksamlar can dogan bey ben bu dolabı altım 3 gün önce kurulumu yapıldı fakat dolapta karlanma dediginiz gibi simli gibi degil de direk karlar belli bide dondurucu bölümünde gene aynı üst tavan baya karlanma yapmış sizce bu normallmi cagrı merkezini aradım servis gelip bakacakmış 25 tl ücret alabilirlermiş lütfen yardımcı olurmusunuz acilllll
  • Valla candoğan beye bir sorun.Low frost da olsa fazla kar iyi değildir.Bizimkilerin evdeki vestel lowfrosta da var aynen karlanma alttan üstten litrelerce
  • BOSCH KGE58AW30N şu anki fiyatı 1620TL görünüyor. Kampanyaya kışa doğru girer mi acaba? Nereden uygun fiyata bulabiliriz?
  • Bosh-Simens Low frost veya no frost..ikisini de aldım ikisi de iade oldu..No frost 15 dereceden düşmüyordu değişti low frost aldım 40N modeli..Buzlanma yapıyor 2 hafta oldu, alarm veriyor kendi kendine..4 dereceye ayarlı ama 6 rafın hepsi farklı, orta raf 6-7, en üst raf 9-10 derece..Ölçüm yaptırdım simense, ölçüm sonuçları normal dediler4, ölçüm sonuçlarını vermiyorlar..Başka bilirkişye göstermek istiyorum dedim kabul etmediler..Dolap içi sıcaklık farkı neye göre normal dediğimde cevap veremediler, üretim standartları, TSE, ISO belgelerini istedim veremediler..Şikayet ettim, beni önemsemediler, Tüketici mahkemesine dava açtım..Dava açmamın 2nci günü mail atarak dolabı iade alacaklarını söylüyorlar..30 gün içinde dolaplarını ölçmediğim için kanunen iade hakkım doğmadı..Israrla Bosh Simens alacaksanız alın elinize termometre ölçün sıcaklıkları ve servis çagırın..30 günü aşınca değişim onarım vs uğraşırsınız..Simens ve Bosh beni kaybetti, Türkiyedeki ürünlerine güvenim kalmadı ve sanırım fason üretim zira bana üretim belgelerini veremiyorlar..Şikayetvar'a yazdım, belgeleri ile dolap sıcaklık derecelerini, besi hyjenini ispatladım bana geri dönüş yapamadılar...Bilgilerinize, tavsiyem Bosh Sİmens Buzdolabı almayın..Dolabım çok iyi diyen kadar benim kadar mağdurlar da var..Şan işi değil 2 000 Tl verip şansınızı denemek? 3-5 kişiden biri şikayetçi ise düşünmek lazım..Ben de Candoğan beyin yorumlarına göre aldım ama sanırım candoğan bey şanslı kesimden, maalesef şansız kesim durumlarının normal oldugunu düşünüyor..Dolapta 1 santim karlanma bile normal değildir...4 derece üstü sogukluk kabul edilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Ağustos 2013; 21:12:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smyc

Bosch KGE58AW30N düşünüyorum ama hem inox değil hemde ses olayı kafama çok takılıyor. ses çıkarıyor diyenler acaba bugün olsa bunu bile bile alırlarmıydı

Bu Dolabın inox modeli mevcud ve nofrost lar gibi ses problemi yok diye biliyorum bu dolabdan bende aldım ama kullanmak nasib olmadı inşallah 2 haftaya kullanmaya başlarım o zaman yorum yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon81 -- 31 Ağustos 2013; 6:56:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch KGE58AW30N yi bugün sipariş ettim. 1500 Tl ye 10 taksit ile aldım. Adını bilmediğim yerlerden almaktansa Bosch bayii den almak daha mantıklı geldi. Fiyatı da uygun. 2 gün sonra gelecek burada deneyimlerimi paylaşacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri105

Bosch KGE58AW30N yi bugün sipariş ettim. 1500 Tl ye 10 taksit ile aldım. Adını bilmediğim yerlerden almaktansa Bosch bayii den almak daha mantıklı geldi. Fiyatı da uygun. 2 gün sonra gelecek burada deneyimlerimi paylaşacağım

hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.bende bosch bayinden 1500e nakit almıştım 3 ay önce. güle güle kullanın hocam.

iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyc

geçen gün gittim sordum satıcıda aynısından kullanıyormuş yalnız şu özelliği söyledi low frostta kütle dondurma özelliği nofrostta ise tane dondurma özelliği olduğunu bu sebebpten buluğa konulan yiyeceklerin low frosttayken birbirine yapıştığını zor çıkabildiğini aynı şeyin no frostta olmadığını söylüyor. hemen kullananlanırın görüşünü almak isterim. low frostta buzluğa konulan erzaklar poşetleri alan yapışıyormubirbirine ve çıkartırken zor oluyormu. ayrıca no frosttan çıkan yiyeceklerin hemen çözüldüğü lowfrosttakilerin ise 1 gün içinde çözüldüğü doğrumudur?

Alakası yok. Hiç bir şekilde yapışma geç çözülme gibi bir olay olmadı bende 1 senedir.
  • Adam gibi bir buzdolabı bulamadım ülkede :D benim özellikle istediğim buzdolabının içinde fan olması ..hassas koku alma duyusuna sahipseniz anlıyorsunuz fanı olmayan buzdolabına dolap demem ben :D
  • Ben bu buzdolabını alalı 7 ay oldu bir aydırda kullanıyorum ilk önce bu 7 ayda dolabı kötüleyen arkadaslara teessüf ederim almakla kötümü ettim acaba nasıl çıkacak diye aylarca kara kara düşündüm ama şimdi görüyorumki iyiki almışım yine dolab alacak olsam bunu alırım bence mükemmel nofrost dan bırakın eksik bir tarafını fazlası bile var candoğan ustaya da teşekkür ederim vesile olduğu için ALLAH razı olsun ondan

• quote:

Orijinalden alıntı: leon81

Ben bu buzdolabını alalı 7 ay oldu bir aydırda kullanıyorum ilk önce bu 7 ayda dolabı kötüleyen arkadaslara teessüf ederim almakla kötümü ettim acaba nasıl çıkacak diye aylarca kara kara düşündüm ama şimdi görüyorumki iyiki almışım yine dolab alacak olsam bunu alırım bence mükemmel nofrost dan bırakın eksik bir tarafını fazlası bile var candoğan ustaya da teşekkür ederim vesile olduğu için ALLAH razı olsun ondan

Sizin de benim gibi memnun kalmanıza çok sevindim. Ben de her kapısını açtığımda iyi ki almışım diyorum. Tek korktuğum şey nazara gelmesi, ondan övmeye çekiniyorum artık. Bosch'un bu modeli efsane oldu. Bu fiyata böylesine hacim, kullanışlılık, sağlıklı koruma, sessizlik, tasarruf. Daha ne olabilir ki diyor insan. Bu arada geçen yaz ablamın hatası yüzünden dondurucuyu eritmek zorunda kalmıştım. En son eriteli 14 ayı geçti, halen dondurucuda büyük boyutta karlanma yok. Daha kullansam 2-3 ay götürür. Ancak bu aralar eritmeyi planlıyorum.

Buzdolabımın kıymetini yazlığa gittiğimde orada kullandığımız LG üretimi Beko no frost buzdolabını kullanınca anladım. Eskaza ağzı açık bi gıda koysanız kurutup mahvediyor. Seneye Beko'yu satıp yazlığa da Low Frost buzdolaplarının uygun fiyatlısından alacağım. Soğutucuda kuru hava üfleyerek her şeyi kurutan bir buzdolabını asla almam bu saatten sonra.

• takip

• candogan62 sayesinden beyaz eşyalar hakkında kafa karışıklığım yüksek ölçüde giderildi teşekür ediyorum. bu model çok hoşuma gitti fakat buzdolabını koyacağım yer genişlik 76 cm yükseklik 193 cm. tahta kaplı bir kutu. misal link'teki buzdolabının durduğu gibi duracak yani.

http://pimapenizmir.net/FileUpload/bs350386/UrunResim/11334085.jpg

acaba diyorum çok ısınma yapıpda randımansızmı çalışır. karlanmayla uğraşıp dururmuyum sürekli. bu şekilde kullan varmı acaba. şimdiden teşekkürler.
  • candoğan hocam tavsiyelerinize uyarak hem inox hem de kombi olması sebebiyle KG58EAL30N modelini aldım. Ancak biraz fazla ses çıkartıyor gibi. Tam olarak sesin geldiği yeri kestiremesem de bozdolabının içinde üst taraftaki soğutucu parçadan geldiğini farkettim. Kesik kesik gelen cır cır şeklinde bir ses. Sizce normal mi ?
  • Bu dolabı en ucuz alanlardan biriyim.
    İnox olanını ecimisterden 1350 TL ye 12 tasit ile almıştım taksiti yenilerde bitti.
    11 aydır kullanım sonucu buzlukta hafif bir karlanma vardı.
    Bende geçenlerde fişi çektim ve elimle buzu kırmaya çalıştım bayağı bir kırdıktan sonra 10 dk bekledim ve işlemi tekrar uyguladım hiç kar kalmadı zaten 0.5 ml belki vardı tamamen gitti.
    Yani teizlemei de 1 yılda yarım saatinizi alıyor.
    Bazen fazla ses çıkarıyor sonra gidiyor ses onu hala çözemedim.
  • bosch KGE58AL30N, siemens KG58EAL30N, profilo BD3058L3AV gördüğüm kadarıyla birebir aynı özellikte. profilonun diğer ikisinden tek farkı soğutucu kısmında katlanır rafının olmaması ve kapak kısmında ayarlanabılır rafın 2 kademeli olması. bu durumda siemens ve bosch 1800 tl ye temin edibiliyor. profilo ise 1500 tl ye. tespitlerim doğrumudur acaba ?

not: şimdi fark ettim profiloda VitaPlus özelliği mevcut, boschta ise tatil modu ve Şok Dondurma fonksiyonu.

not2: birde KGE58AW40N düşünmeye başladım Antibakteriyel AirFresh Filter ve A+++ olduğu için. sona yaklaştığımı hissediyorum bakalım kararım ne olacak puff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migale -- 23 Eylül 2013; 1:56:16 >
  • migale M kullanıcısına yanıt
    Bende 40N modeli var ve 75X195 kasa içinde kullanıyorum. Yanlarda hava ızgarası yok. Arkasını duvara çok dayamazsanız sorun olacağını sanmıyorum. Biz 8 aydır herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Buzdolabımızdan da gayet memnunuz.

Resim

http://imageshack.us/photo/my-images/713/5yfl.jpg/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokrat68

Bende 40N modeli var ve 75X195 kasa içinde kullanıyorum. Yanlarda hava ızgarası yok. Arkasını duvara çok dayamazsanız sorun olacağını sanmıyorum. Biz 8 aydır herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Buzdolabımızdan da gayet memnunuz.

Resim

http://imageshack.us/photo/my-images/713/5yfl.jpg/

cevap için teşekkür ederim. peki KGE58AL30N modelini neden tercih etmediniz acaba? bulaşık makinenizde gördüğüm kadarıyla inox ve KGE58AW40N modelinin artısı A+++ olması ve Antibakteriyel AirFresh Filter bulunması. sonuçta KGE58AW40N modeli daha pahalı. KGE58AW40N tercih etmenizdeki etken neydi. şimdiden teşekkürler.

• migale M kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu bekliyordum açıkası. Normalde krom ve cam hastası olduğum halde buzdolabını beyaz aldım çünkü mutfak dolaplarımız ağırıklı beyaz ve buzdolabı çok iyi uyum sağladı. En önemli nedense 40N'nin A+++ olması. Şu an iki modelin liste fiyatları arasında 75TL fark var ama yıllık elektrik tüketiminde 89 KW fark var. Bu da 2-3 yılda farkı amorti edecek demektir. AirFresh filter ve biraz daha sessiz olması da kararımı etkiledi. Bulaşık makinemiz İnox çünkü alacağımız dönem ilginç bir şekilde İnox model beyazdan daha ucuzdu. Benim için f/p ve fonksiyon daha ön plandadır.

Umarım yardımcı olmuştur. Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar sizce hangisi ve neden?

BOSCH KGE58AL30N

SIEMENS KG58EAL30N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 23 Eylül 2013; 11:35:38 >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.