Şimdi Ara

Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
37
Favori
170.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende kayseriden almayı düşünüyorum. Şu an ay nı buzdolabı Media Markt ta 2099 tl. daha uygun bir mağaza varmı acaba.
  • ak-asya A kullanıcısına yanıt
    Meydan ikikapılı cami önündeki girişten girince yer alti çarşısinda doğançay. Spot var oraya bir bakın derim fiyatlar uygun ve pazarlık da ede bilirsiniz ben geçen gün bulaşık makinası aldım net de en uygun bu fiyat aynı fiyata ver dedim itiraz etmiyor sagolsun şimdi telefon açtım peşin 1950 taksit 2000tl olur dediler ama yüz yüze görüşünce peşin fiyatına taksitli alına bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon81 -- 24 Şubat 2014; 18:21:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon81 L kullanıcısına yanıt
    anladım. Teşekkürler.
  • Hayırlı akşamlar dün simens'in KGE58AW40N modelini aldım servis gelip kurdu. Dolabı kurduklarında alarm lambası yanıyordu fakat kurup gittikten bir kaç saat sonra alarm lambası söndü ve şu an yanmıyor. Kapak acılıp bir müddet sonra alarm devreye girdiginde lambası ve yazısı yanmıyor. Fakat sesli uyarı veriyor.Bugün aldıgım dükkana gittim ve durumu izah ettim. Beni servisle görüstürdü servis o lambanın sıcaklıgın düstügünde devreye girdigini belli bir sogukluga ulastıgında söndügünü söyledi Bana ise sürekli yanması gerekiyor gibi geldi. Acaba sizin dolaplarda durum aynımı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden ilginiz için tesekkür ederim
  • low frost ve no frost farkı ne arkadaşlar bosch veya profilo düşünüyorum öneriniz nedir?
  • waybe kullanıcısına yanıt
    ikiside aynı
    no frost daha kuvvetlidir
    low frost daha amatör

şu anda vestel nf 620 litreliği 1900 tl kaçmaz
    5442375778

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 2 Mart 2014; 18:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekasap

Hayırlı akşamlar dün simens'in KGE58AW40N modelini aldım servis gelip kurdu. Dolabı kurduklarında alarm lambası yanıyordu fakat kurup gittikten bir kaç saat sonra alarm lambası söndü ve şu an yanmıyor. Kapak acılıp bir müddet sonra alarm devreye girdiginde lambası ve yazısı yanmıyor. Fakat sesli uyarı veriyor.Bugün aldıgım dükkana gittim ve durumu izah ettim. Beni servisle görüstürdü servis o lambanın sıcaklıgın düstügünde devreye girdigini belli bir sogukluga ulastıgında söndügünü söyledi Bana ise sürekli yanması gerekiyor gibi geldi. Acaba sizin dolaplarda durum aynımı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden ilginiz için tesekkür ederim

Benimki de yanmıyor. Sadece kapak uzun süre açık kaldığında sesli devreye giriyor. Zaten LED lamba, bozulma olasılığı çok düşük.

• emrekasap E kullanıcısına yanıt
    Bende de yanmıyor arıza yok normal şekli öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

ikiside aynı
    no frost daha kuvvetlidir
    low frost daha amatör

şu anda vestel nf 620 litreliği 1900 tl kaçmaz
    5442375778

Tam olarak katılamıyorum. Kuvvetli derken? Soğutma kapasitesi lowforsttan daha iyi değil. Ek olarak buzlanmayı engellemek için daha fazla güç harcıyor. Bu yüzden A+++ olanları çok pahalı.

Low Frost'un benzer özelliklerdeki nofrosta göre avantajları:

Daha sessiz
    Daha az elektrik tüketiyor
    Çok daha ucuz
    Soğutucu bölmesinde bir miktar ne olduğundan ürünler kurumuyor.

Dezavantajları;

Belli bir süre de sonra olsa (belki 1-2 yılda bir) dondurucu bölmesinde buzlanma olasılığı var. (Soğutucu bölmesinde buzlanma olma durumunda kendi çözüyor otomatik)

servis doğru söylemiş o uyarı lambası dondurucu kısmında ısı belirlenen seviyenin altına indiğinde yanar, kapı çok çok uzun süre açık kalmadıkça böyle bir olay olmayacağı içinde yanmaması çok normal, kapı açık uyarısı ise genellikle 2 dk dan fazla açık kaldığında ötmeye başlar, bu kadar kısa zamanda dolabın genel ısısı pek değişmeyeceği için uyarı lambası yanmaz
  • İlave olarak low frostlar aynı ölçülerdeki dış hacimde daha fazla iç hacim avantajı sunarlar, kompresör dışında bozulacak bir eleman da bulundurmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekasap

Hayırlı akşamlar dün simens'in KGE58AW40N modelini aldım servis gelip kurdu. Dolabı kurduklarında alarm lambası yanıyordu fakat kurup gittikten bir kaç saat sonra alarm lambası söndü ve şu an yanmıyor. Kapak acılıp bir müddet sonra alarm devreye girdiginde lambası ve yazısı yanmıyor. Fakat sesli uyarı veriyor.Bugün aldıgım dükkana gittim ve durumu izah ettim. Beni servisle görüstürdü servis o lambanın sıcaklıgın düstügünde devreye girdigini belli bir sogukluga ulastıgında söndügünü söyledi Bana ise sürekli yanması gerekiyor gibi geldi. Acaba sizin dolaplarda durum aynımı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden ilginiz için tesekkür ederim

Alarm ışığı buzdolabının dondurucu sıcaklığı tehlikeli düzeyde yükseldiği taktirde yanar. Amacı sizi konu hakkında uyarmaktır. Alarm tuşuna basıp ışığı söndürdüğünüzde dondurucunun karşılaştığı yüksek sıcaklığı gösterir ve soğutmaya devam eder.

Kapı açık kaldığında sadece sesli uyarı yapar, görsel uyarı yoktur.

Dondurucuda mı sorun var, kapıda mı; bunu anlamanız için zaten uyarı sisteminin ayrı olması gerekir.

Buzdolabınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Mart 2014; 12:11:18 >

İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • Bosch ve Siemens müşteri hizmetlerinden artı yetkili satıcılardan öğrendiğim kadarıyla normal buzdolabı serilerinin hepsi TR üretimidir.

Alman üretimi buzdolabı yok.Sadece ankastre buzdolapları ithal.

Bulaşık ve çamaşır makinelerinde ise alman malı satılıyor fakat kurutmalı çamaşır makineleri yine TR üretimidir.Kurutmalılarda ithal yok.

Bu şartlar altında sizlerin aldığı Çerkezköy çıkışlı buzdolaplarınızdan da memnun olduğunuzu söylüyorsunuz.Alman üretimi olsa tabii ki daha iyiydi fakat bulamayacağımıza göre ben de bu ürünü almayı düşünüyorum.

Bir de aynı seri kodlu(KGE 58 AW40N) Siemens te de aynı buzdolabı var , fiyatı da daha uygun gibi ne farkı vardır anlamadım, bir fark yok gibi.

Nası değerlendirirsiniz bunları.
  • lowfrostlar valla çok ucuz değil bikere

no frost daha etkin kuvvetli soğuk hava sürkülasyonu var
    low frost daha zayıf etkinsiz soğutmadan dolayı üst raflarla alt raflar arasında 8 dereceye kadar ısı farkı oluşuyor
    çünkü low frostta sürkülasyon pervanesi en üst rafta üst raflar düşük ısılardayken alt raflar yüksek ısılarda kalabiliyor
    geçmiş yazılara bak göreceksin
    nemli iklimlere ve sık kullanılan sıcak ortamlara uygun değil içinde su damlacıkları oluşur
    etkin soğutma olmadığından dolayı içindeki hava nemli kalıyor yoksa üstünlüğünden değil
  • mahçup M kullanıcısına yanıt
    Ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. 1 sayfa önce bahsettiğiniz vestel modeli A+ 620 litre olmasına rağmen dondurma kapasitesi 10kg. Fakat bizim aldığımız ürünün 18kg. Vestel daha büyük olduğundan daha fazla dondurma performansı beklentisine rağmen dondurma kapasitesi daha kötü.

Vestel A+++ ürün var mı? Varsa fiyatı ne kadar?
  • torsito kullanıcısına yanıt
    İkiside birebir ayni dolab hangisi ucuzsa onu alın

• quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

lowfrostlar valla çok ucuz değil bikere

no frost daha etkin kuvvetli soğuk hava sürkülasyonu var
    low frost daha zayıf etkinsiz soğutmadan dolayı üst raflarla alt raflar arasında 8 dereceye kadar ısı farkı oluşuyor
    çünkü low frostta sürkülasyon pervanesi en üst rafta üst raflar düşük ısılardayken alt raflar yüksek ısılarda kalabiliyor
    geçmiş yazılara bak göreceksin
    nemli iklimlere ve sık kullanılan sıcak ortamlara uygun değil içinde su damlacıkları oluşur
    etkin soğutma olmadığından dolayı içindeki hava nemli kalıyor yoksa üstünlüğünden değil

Maalesef bu yazdıklarınızın çoğuna katılamayacağım, bir kere toplamda 1 m civarındaki bir yükseklik farkında hiçbir zaman 8 derecelik bir fark olmaz (dolap bozuk değilse), low frostların atası sayılabilecek olan statik 2 kapılı bir dolabı 20 küsür yıl kullanmış biri olarak o dolapta bile en alt ile en üst arasında hiç bir zaman 2 dereceden daha fazla fark gözlemlemedim, ayrıca altta değil üstte daha yüksek sıcaklıklar görülüyordu (çünkü soğuyan hava aşağı iner ), su damlacıklarının oluşması çok normal, dolap soğutmayı arka duvardan yapıyor çünkü, kompresör çalışırken buz tutan arka kısım kompresör durunca eriyor ve su damlacıkları oluşuyor ayrıca no frostlarda da bu karlanma buzlanma olayı vardır ama dolabın kapalı kısmında kaldığı için biz görmeyiz, nemli olması da soğutmanın etkin olmamasından değil yapı geregidir, no frostlarda soğutma ayrı yerde yapıldığından dolap içindeki nem soğutmanın yapıldığı ve bizim görmediğimiz kısımda soğutucuda buz olarak tutulur ve belli aralıklarla buz çözme işini üstlenen rezistansların devreye girmesi ile çözülür ve direk olarak kompresörün ısısı ile buharlaşabileceği hazneye iner, bu nedenle dolabın içindeki nem daha azdır. low frostlarda ise nem dolabın içinde kalır sadece bir kısmı yoğunlaşarak yine dolabın arkasındaki bir delikten kompresörün üzerinde bulunan su toplama haznesine iner ve oradan buharlaşarak havaya karışır

• @candogan62 hocam pm bakar mısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torsito -- 6 Mart 2014; 9:11:53 >
  • KGE58AW40N
    Göktaşlar, Ankara
    1.920 TL/9

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.