Şimdi Ara

Bosch seri beyaz eşya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Allah kısmet ederse onumuzdeki ay dugunum var ve bu hafta ici beya esya olayini aonlandirmak istiyorum beyaz esya olayindan hic anlamayan biri olarak forumdaki bu konuda iyi olan arkadaslar sayesinde az cok bilgim oldu karar verdigim urunler
    Buz dolabi kesinlikle low frost kge58aw30n ve 40n ikisinden birisi ama arada 350 tl lik bi fark var ve butun sordugum bayiler tek farkin A+ ozelliginin oldugunu soediler bu para farkina degermi ona karar veremedim bu konuda candogan arkadastan bi tavsiye bekliyorum
    Cam makinasi olarakta way20560 tercihim
    Bulasik makinasina karar veremedim onunda bosch olmasini istiyorum ancak oyle cok yuksek bi beklentim yok 3 programli kisa yikama ozelligi olan bi makina tavsiyesi bekliyorum sizden
    Sectigim urunler hakkinda ve bahsettigim ozelliklerdeki bulasik makinasi hakkinda tavsiye ve yorunlarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim
    Ayrica bir bosch bayisinden bulasik makinasi icin tavsiye istedigimde bana onerdigi makina sms30e02tr oldu acikcasi cok icime sinmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• A+ ozelligi olanı seçin
    diğer ürünler güzel...
    bu arada düğününüz hayırlı olsun, mutluluklar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut.85

A+ ozelligi olanı seçin
    diğer ürünler güzel...
    bu arada düğününüz hayırlı olsun, mutluluklar dilerim.

Urunler hakkinda yorumlariniz ve temennileriniz icin tesekkur ederim

• benim de 3 ay sonra düğünüm var. bu beyaz eşya & mobilya konusu oldukça çetrefilli bir konu. yeni evlenecekler ile bilgi paylaşımında bulunalım. beyaz eşya ve mobilya için ne kadar bütçe ayırdınız? eşya alırken tecrübeliler neler önerir, umarım paylaşırız.
  • 3 ay sonra benimde düğünüm var araştırmalar sonucu bunlara karar kıldım bayilerden aldığım fiyat ortalama 3800 civarı
    Bosch WAQ20460TR Maxx 7Kg 1000 Çamaşır Makinası 1000 - 1200 tl arası
    Bosch SMS30E02TR Bulaşık Makinesi 760-805 tl
    BOSCH KDN56AW30N Buzdolabı 1900 - 2100 tl

fırın konusunda geçen bayinin biri kafamı bulandırdı. Bosch HGV523123T bunu almayı düşünüyordum sadece turbo sitemli üsten ızgaraları yok ekonomik değil gibi bir şeyler soyledi. Diğer baktığım bayilerde sadece program farkı var şeklinde bilgi veriyorlardı.

Şöyle bir fikir var aklımda ne düşünüyorsunuz benim gibi evlenecek olan arkadaşlar toplanıp birlikte tek yerden alsak bi bayii ile anlaşsak araba alırken filo indiriminden faydalanmak gibi olacak :)) bana biraz uçuk geldi ama olmayacak bir şeyde değil bunun ile ilgili konu başlığı açayım mı ??? NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ evlilikzede :p forumdaşlar:))

• Ben de nasipse 3 ay sonra evleniyorum. Sizlere de şimdiden saadetler dilerim arkadaşlar.

Elimden geldiğince bir çok yerden fiyat alıyorum, ince eleyip sık dokuyorum.

@bodylove_58: Bahsettiğiniz ürünlere ne fiyat verdiler?

Bir de A+ farkını sormuşsunuz. Forumda o mesele hakkında bir konu var ve özetle A++ ile A+++ arasında üreticilerin belirttiği gibi fiyat enerji farkı olmadığı yazıyor. Hatta enerji ölçüm cihazıyla bazı arkadaşlar ölçüm yapmışlar, 15 yıllık bozdolabı ile neredeyse aynı enerjiyi harcıyor A++. Sebebini de "Firmalar o testleri bozdolabının içine 2-3 su şişesi koyarak yapıyorlar. Siz ise tıka basa dolduruyorsunuz." diye göstermişler. Ek olarak dolabın kapağını açık tutma süresi vs de etkiliyor. Özetle 380 TL farkı bir tek + için vermenize hacet yok. En azından ben vermeyeceğim ve KGE58AW30N modelinde karar kıldım sanırım. Yine de araştırıyorum.

@freeagle: Şehirlerin adetleri farklı oluyor malum. Kız ve erkek eşya alımını paylaşıyor, sonra o borcu ikisi birden ödüyor. :D

Mütevazi bir düğün yapmayı düşünürsek, erkek tarafı için fiyatlar takribi:

Buzdolabı: 1600 TL
    Yatak Odası: 3000 TL
    Salon Grubu: 3000 TL
    Perde: 1500 TL
    Halı: 1500 TL
    Düğün Salonu / Pasta: 500 TL
    Foto + Yol:500 TL + 200 TL (Profesyonel Foto / 30 Poz / Sizin Belirlediğiniz Dış Mekan)
    Gelinlik: 1500 TL (Kiralarsanız daha ekonomik olur)
    Kuaför: 500 TL (Bu rakam tamamen içime doğdu, hiçbir fikrim yok.)
    Gelin Bohçası: 500 TL

Ev kira olacak ise:

Ev Kirası: 1000 TL (500 TL Depozito + 500 TL İlk Taksit)

Düğün şehir dışında ise:

Ulaşım: 2000 TL (1 Günlük Travego Otobüs Kirası - Şoför ve Yakıt Dâhil) 46 Kişilik

Buna altını da ekleyeceğiz. Bir de hesabınızda olmayan ufak gibi görünen DEV harcalamalarınız olacak, üç kuruş şuraya, beş kuruş buraya. Topalmda mobilya, beyaz eşya ve altın haricinde az bir 13,000 nakit olmalı elinizde. Fazlası size kalmış, ağanın eli tutulmaz. :)

@mhmtckmk: Seçtiğiniz modelleri ben de inceleyeyim. Açtığınız başlığı da gördüm, çok iyi düşünmüşsünüz. Ben başka bir şehirde ve kısmi beyaz eşya alacağım için katılamayacağım.

Bosch'un araştırdığınız, önereceğiniz fırın + set üstü ocak var mıdır? Fırınlı ocak düşünmüyoruz da.

Bir de çamaşır makinası ve bulaşık makinasını neden o model tercih ettiniz? İzah edebilir misiniz rica etsem?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyaz Eşya Servisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muselmansuffe

Ben de nasipse 3 ay sonra evleniyorum. Sizlere de şimdiden saadetler dilerim arkadaşlar.

Elimden geldiğince bir çok yerden fiyat alıyorum, ince eleyip sık dokuyorum.

@bodylove_58: Bahsettiğiniz ürünlere ne fiyat verdiler?

Bir de A+ farkını sormuşsunuz. Forumda o mesele hakkında bir konu var ve özetle A++ ile A+++ arasında üreticilerin belirttiği gibi fiyat enerji farkı olmadığı yazıyor. Hatta enerji ölçüm cihazıyla bazı arkadaşlar ölçüm yapmışlar, 15 yıllık bozdolabı ile neredeyse aynı enerjiyi harcıyor A++. Sebebini de "Firmalar o testleri bozdolabının içine 2-3 su şişesi koyarak yapıyorlar. Siz ise tıka basa dolduruyorsunuz." diye göstermişler. Ek olarak dolabın kapağını açık tutma süresi vs de etkiliyor. Özetle 380 TL farkı bir tek + için vermenize hacet yok. En azından ben vermeyeceğim ve KGE58AW30N modelinde karar kıldım sanırım. Yine de araştırıyorum.

@freeagle: Şehirlerin adetleri farklı oluyor malum. Kız ve erkek eşya alımını paylaşıyor, sonra o borcu ikisi birden ödüyor. :D

Mütevazi bir düğün yapmayı düşünürsek, erkek tarafı için fiyatlar takribi:

Buzdolabı: 1600 TL
    Yatak Odası: 3000 TL
    Salon Grubu: 3000 TL
    Perde: 1500 TL
    Halı: 1500 TL
    Düğün Salonu / Pasta: 500 TL
    Foto + Yol:500 TL + 200 TL (Profesyonel Foto / 30 Poz / Sizin Belirlediğiniz Dış Mekan)
    Gelinlik: 1500 TL (Kiralarsanız daha ekonomik olur)
    Kuaför: 500 TL (Bu rakam tamamen içime doğdu, hiçbir fikrim yok.)
    Gelin Bohçası: 500 TL

Ev kira olacak ise:

Ev Kirası: 1000 TL (500 TL Depozito + 500 TL İlk Taksit)

Düğün şehir dışında ise:

Ulaşım: 2000 TL (1 Günlük Travego Otobüs Kirası - Şoför ve Yakıt Dâhil) 46 Kişilik

Buna altını da ekleyeceğiz. Bir de hesabınızda olmayan ufak gibi görünen DEV harcalamalarınız olacak, üç kuruş şuraya, beş kuruş buraya. Topalmda mobilya, beyaz eşya ve altın haricinde az bir 13,000 nakit olmalı elinizde. Fazlası size kalmış, ağanın eli tutulmaz. :)

@mhmtckmk: Seçtiğiniz modelleri ben de inceleyeyim. Açtığınız başlığı da gördüm, çok iyi düşünmüşsünüz. Ben başka bir şehirde ve kısmi beyaz eşya alacağım için katılamayacağım.

Bosch'un araştırdığınız, önereceğiniz fırın + set üstü ocak var mıdır? Fırınlı ocak düşünmüyoruz da.

Bir de çamaşır makinası ve bulaşık makinasını neden o model tercih ettiniz? İzah edebilir misiniz rica etsem?

Baya ince eleyip sık dokumuşsun :))
    Çamaşır makinası ile ilgili fikrim yok şöyle var açıkcası muadil profilo kullanıyoruz şu anda evde annem çok memnun 7 kg kapasite a++ tercih nedeni oldu nedense bosch markasıda güven veriyor açıkcası ...

Bulaşık makinasıda nişanlımın terchi çok programlı olmasına gerek yok dedi 2-3 program en fazla kullanılıyor bir alt rafın katlanabilir bölmesinin olması önemliymiş tencere koymak için :)) bu modelde de o varmış .

Düğün hesaplaman istanbul için geçerli değil bence :)) şu anda benim ödediklerimi söylyeyeim
    gelin bohçasına 1500-2000 ödemiştim :)
    altın bilezik vs. 10 binden fazla harcadım (bizim adetler de nişanda tamamlanır düğünde almayacağım bir daha :)))
    düğün salounu = 4000 Tl
    belediye Nikah sarayı = 800 tl
    gelinlik kiralık = 1400 (fatihten 2200 den indirdim o fiyata çingenelik yapıp)
    yatak odasına karışmayacağım :P
    oturma grubu klasik modern karışımı bir şey maskoda mobilya mağazalarında 5000 - 6000 tl fiyat çektiler o konuda şanslıyım kuzenlerin çalıştığı bir fabrika var ordan imalattan alacağım tamamen gürgen agacı iskeletli birinci kalite sünger kumaş v.s 2500 e gelecek.

baba parası olmadan halletmeye çalışıyoruz :)) şemsiye misali dert etsemde etmsemde bir şekilde ödencek diyorum Allah can sağlığı versin deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtckmk

Çamaşır makinası ile ilgili fikrim yok şöyle var açıkcası muadil profilo kullanıyoruz şu anda evde annem çok memnun 7 kg kapasite a++ tercih nedeni oldu nedense bosch markasıda güven veriyor açıkcası ...

Bulaşık makinasıda nişanlımın terchi çok programlı olmasına gerek yok dedi 2-3 program en fazla kullanılıyor bir alt rafın katlanabilir bölmesinin olması önemliymiş tencere koymak için :)) bu modelde de o varmış .

Düğün hesaplaman istanbul için geçerli değil bence :)) şu anda benim ödediklerimi söylyeyeim
    altın bilezik vs. 10 binden fazla harcadım (bizim adetler de nişanda tamamlanır düğünde almayacağım bir daha :)))
    düğün salounu = 4000 Tl
    oturma grubu klasik modern karışımı bir şey maskoda mobilya mağazalarında 5000 - 6000 tl fiyat çektiler o konuda şanslıyım kuzenlerin çalıştığı bir fabrika var ordan imalattan alacağım tamamen gürgen agacı iskeletli birinci kalite sünger kumaş v.s 2500 e gelecek.

baba parası olmadan halletmeye çalışıyoruz :)) şemsiye misali dert etsemde etmsemde bir şekilde ödencek diyorum Allah can sağlığı versin deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum :)))

Evet hocam, inanın artık midem bulanıyor. :) Birinin övdüğünü diğeri yere batırıyor. Şaşıp kalıyorsun.

Biz de tüm beyaz eşyayı Bosch alacağız gibi. Samsung düşünüyordum ama Kore'den Çin'e geçmiş üretimi sanırım. Gözüm korktu.

Buzdolabında karar kıldım. Çamaşır makinesine bakayım da sonra diğerlerine geçerim nasipse. Böl, parçala, yönet. :) Diğer türlü her şey birbirine giriyor.

Sizin epey masraflı olmuş, Allah yardımcınız olsun. :) Biz de tek tabanca evlenmeye çalışıyoruz zaten, babamız başımızda olsa çok daha farklı olurdu sanırım.

Allah kolaylık versin, inşaAllah sorunsuz halledersiniz işlerinizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: muselmansuffe

quote:

Orijinalden alıntı: mhmtckmk

düğün salounu = 4000 Tl

Evet hocam, inanın artık midem bulanıyor. :) Birinin övdüğünü diğeri yere batırıyor. Şaşıp kalıyorsun.

Biz de tüm beyaz eşyayı Bosch alacağız gibi. Samsung düşünüyordum ama Kore'den Çin'e geçmiş üretimi sanırım. Gözüm korktu.

Buzdolabında karar kıldım. Çamaşır makinesine bakayım da sonra diğerlerine geçerim nasipse. Böl, parçala, yönet. :) Diğer türlü her şey birbirine giriyor.

Sizin epey masraflı olmuş, Allah yardımcınız olsun. :) Biz de tek tabanca evlenmeye çalışıyoruz zaten, babamız başımızda olsa çok daha farklı olurdu sanırım.

Allah kolaylık versin, inşaAllah sorunsuz halledersiniz işlerinizi.

Aynen hocam Allah utandirmasin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.