Şimdi Ara

Bosch ürünlerde para sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir tanıdığımın arkadaşı buzdolabında gövde de sorun çıkmış.buzdolabı 4-5 senelik zannedersem ancak gövde parası istemişler.Normalde gövde arızası olduğu zaman ücretli değişim yapan bocsh servisi varmı?
    Birde Bosch çamaşır makinesi elektronik kartlarının fiyatı 330 YTL modeline göre dahada artabiliyor.(dijital ekran) bu anakartın asıl raiş fiyatını bilen varmı?
    Bu makinelerde motor arızası olduğu zaman servis garantiye sokmuyor aşırı yük attıldığı için böyle bir şey olabilimi?servisin hakkı varmı?aşırı yük atıldığını servis nereden biliyor.?
    Bir detarjan çekmecesi 100 ytl değişirmi?değiştiren varmı?
    Birde bosch ta çeyizlik yapılabiliryormu?tanıdığım çeyizlik olarak çm almış ancak 3-4 yıl sonra montaj ücreti almışlar.hakkımı?

Sonuncusu bosch milleti kazıklıyormu?

• vestel,kazıklıyor onu biliyoruzda,bosch duymadık ama yerlisi kazıklıyordur,hani ucuz olsun iyi olsuncu milletiz ya biz

herşeyin yerli kötü montajına
  • Bu sorunun cevabını bizim topikte en iyi beş kişi verebilir....Bekle önce hangisi gelecek bakalım...Ben Arçelik derken daha agzımdan AAA harfi çıkarken hepsi hücuma geçiyorlardı...BO. - Sİ - PR alın digerleri çok adi çok kötü çok çok berbat....Eve sokulmaz.....Sakıııınnn diyenler bu sorulara cevap verebilirler.. Buyrun arkadaşlar..Mikrofon sizde.....Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Bu sorunun cevabını bizim topikte en iyi beş kişi verebilir....Bekle önce hangisi gelecek bakalım...Ben Arçelik derken daha agzımdan AAA harfi çıkarken hepsi hücuma geçiyorlardı...BO. - Sİ - PR alın digerleri çok adi çok kötü çok çok berbat....Eve sokulmaz.....Sakıııınnn diyenler bu sorulara cevap verebilirler.. Buyrun arkadaşlar..Mikrofon sizde.....Saygılarımla...

sende kafanı kumdan çıkar be kardeş,arçelikte teknoloji yokki,yalanmı,senin bile savundugun ECA dışarıya göbeginden baglı hiç bir şeyi kendi yapamayan bir marka oda,ama sen kumda oyalandıkça,ilerleme olmuyor tabiiki,yerli hiç bir marka kendi elektronik ürüün üretemez,sen görmesende.

• yok ya marka kavgası anlamında değil bende vesteli savunmuşumdur hep.ama marka kavgası olsun diye yazmadım.Yukarıda yazdığım şeyler gerçekse gerçekten bunu kullanıcıların bilmesi lazım.Kalitel deyipte milleti soymamak lazım.Yazık değilmi buzdolabı alıyosun adam gövde değiştirecem diyor.Profilo çm 100 ytl değiştirdiklerini duydum yazık değilmi.kart 800 ytl makinede 330 ytl kart mı olur sizce.tabiki bunlar kullaktan duyduğum için yazdım bocsh bilen arkadaşlarım teyit ederlerse sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo

Merhaba Arkadaşlar

Bir tanıdığımın arkadaşı buzdolabında gövde de sorun çıkmış.buzdolabı 4-5 senelik zannedersem ancak gövde parası istemişler.Normalde gövde arızası olduğu zaman ücretli değişim yapan bocsh servisi varmı?
    Birde Bosch çamaşır makinesi elektronik kartlarının fiyatı 330 YTL modeline göre dahada artabiliyor.(dijital ekran) bu anakartın asıl raiş fiyatını bilen varmı?
    Bu makinelerde motor arızası olduğu zaman servis garantiye sokmuyor aşırı yük attıldığı için böyle bir şey olabilimi?servisin hakkı varmı?aşırı yük atıldığını servis nereden biliyor.?
    Birde bosch ta çeyizlik yapılabiliryormu?tanıdığım çeyizlik olarak çm almış ancak 3-4 yıl sonra montaj ücreti almışlar.hakkımı?

Benim bildiğim bu durumda cihaz para karşılığı değiştirilir.Çünkü gövde değişimi masraflı bir iştir.Bosch çağrı merkezi veya fabrika müdürlüğünü ararsanız bu şewkilde işlem yaparlar diye biliyorum.
    Öve öve bitiremediğiniz beş para etmez Vestel çamaşır makinelerinin kartının da şikayet sitelerinde 280YTL civarlarında olduğu yazılıyor.Dandik Çin malı kartın 280YTL olduğu yerde Alman malı kartın 330YTL olması bence doğal.Geçen bu forumda Arçelik Orbital çamaşır makinesi bozulan üyemiz için de 500YTL masraf çıkardılar.Yani öve öve bitiremediğiniz yerliler Bosch'tan farksız parça fiyatında.
    Bu makinelerde motor arızası olduğu zaman servis garantiye sokmuyor aşırı yük attıldığı için böyle bir şey olabilimi?servisin hakkı varmı?aşırı yük atıldığını servis nereden biliyor.?Her firma tüketici yasasına göre davranır.Yüklenme durumunu anlamak da kolay diye düşünüyorum.O dediğiniz aşırı elektrik yüklenmesi tarzında oalbilir,bu da garanti dışıdır.Aşırı çamaşırt yüklemesinden motor bozulma ihtimali fazla değildir.İstisnalar hariç.
    Bu konu hakkında fikrim yok ama boş vaktim olsa tüm firmaların servisine belli başlı parçaların fiyatını soracağım.
    3-4 yıllık cihazdan montaj parası alınmaz.Bu durum 5 yılı geçmiş cihazlar için bildiğim kadarıyla ve tüm firmalarda hemen hemen böyle.Hatta Ariston garanti süresini fatura tarihinden başlatıyor.Cihaz açılsa da açılmasa da.
    Buzdolapları ile kesinlikle evet.Ama çamaşır bulaşık fırında asla.Hele ki Arçelik-Vestel ve Ariston yanında Bosch çok daha masum.Arçelik bu ülkede tekel olsa başımıza neler gelirdi.

• Candoğan arkadaşım bu kadar sinirlenmene gerek yok.Aydınlattığın için çok sağol

Ama gövde parasını isteyen bir servis ozaman bu işten anlamıyor.

bence 330 ytl çok uçuk bir rakam (700-800 ytl makina için) arçelik konusunda bilgim yok o 500 ytl değiştirilen makinenin fiyatı nedir onuda bilmiyorum.vestelin 280 ytl dediğiniz anakart parası hangi makinaya ait????Ayrıca bidiğim kadarıyla vestel 2000 yılına kadar.Çm sini samsung firmasından koreden ithal etti.buzdoabını daewo firmasından koreden ithal etti.Fırını bazı modellerini Almanyada Bosh ithal etti bazılarını ise Süslerden aldı.Bulaşık makinesi italyadan hatta WMU serisi çm italydan ithal etti.şofbeni boschtan aldı.vs vs 2000 yılından sonra kendisi üretiyor.o üretim çm nesinde china yazan bir kart görmedim bugüne kadar öyle bir kart varsa foto çek gönder.Yani chinadan beyaz eşya konusunda bir şey almamış.

yo çeyizlik yılla sınırlı değildir.vestel en eski modelini alan bugün ücretsiz montajını yaptırabilir.

sonuncusu ise tamamen yorum.bence kazıklıyor.

Bu arada senin sinirlenmene kapıldım bende senin tarzında yazmışım kusura bakma.ama inan tatsızlık değil sadece soruma cevap aramaktı.sen soruya kıyaslama ile yazdığın için bende kıyaslayarak yazıdım.yinede aydınlattığın için sağol.Ben vesteli severim ama wms-wmk serisi çm berbat ama intration,hidra çok iyi son zaman üretimleri biraz daha farklı sağlam makina yapmışlar yani işi öğrenmişler.ama sen hep vestelin berbat makinaları ile kıyasladığın için bosch siemens çok iyi olabilir ama artık bence farkı yok bunu birebir tartışabilirim.hadi vesteli geç whirpool uda eziyonya helal sana.

• arkadaşlar o zaman size bir soru.

bizim buzdolabı 14 yıllık da bozuldu artık. 2senedir kötü. ama 12yıl sorunsuz çalıştı. arçelik no-frost

hangi marka buzdolabı alalım? bütçe: 2000ytl

nofrost, anti bakteri, hijyenik malzeme, kalite marka-model tavsiye?
  • quote:

Candoğan arkadaşım bu kadar sinirlenmene gerek yok.Aydınlattığın için çok sağol

Ama gövde parasını isteyen bir servis ozaman bu işten anlamıyor.

bence 330 ytl çok uçuk bir rakam (700-800 ytl makina için) arçelik konusunda bilgim yok o 500 ytl değiştirilen makinenin fiyatı nedir onuda bilmiyorum.vestelin 280 ytl dediğiniz anakart parası hangi makinaya ait????Ayrıca bidiğim kadarıyla vestel 2000 yılına kadar.Çm sini samsung firmasından koreden ithal etti.buzdoabını daewo firmasından koreden ithal etti.Fırını bazı modellerini Almanyada Bosh ithal etti bazılarını ise Süslerden aldı.Bulaşık makinesi italyadan hatta WMU serisi çm italydan ithal etti.şofbeni boschtan aldı.vs vs 2000 yılından sonra kendisi üretiyor.o üretim çm nesinde china yazan bir kart görmedim bugüne kadar öyle bir kart varsa foto çek gönder.Yani chinadan beyaz eşya konusunda bir şey almamış.

yo çeyizlik yılla sınırlı değildir.vestel en eski modelini alan bugün ücretsiz montajını yaptırabilir.

sonuncusu ise tamamen yorum.bence kazıklıyor.

Bu arada senin sinirlenmene kapıldım bende senin tarzında yazmışım kusura bakma.ama inan tatsızlık değil sadece soruma cevap aramaktı.sen soruya kıyaslama ile yazdığın için bende kıyaslayarak yazıdım.yinede aydınlattığın için sağol.Ben vesteli severim ama wms-wmk serisi çm berbat ama intration,hidra çok iyi son zaman üretimleri biraz daha farklı sağlam makina yapmışlar yani işi öğrenmişler.ama sen hep vestelin berbat makinaları ile kıyasladığın için bosch siemens çok iyi olabilir ama artık bence farkı yok bunu birebir tartışabilirim.hadi vesteli geç whirpool uda eziyonya helal sana.

Arçelik'in dediğim modeli Orbital,şu an 1200YTL civarlarına verilen bir makine.
    Vestel'in Samsung'a getirttiği WMU serisi oldukça iyi bir makinedir.
    Dediğim ana kart parçasını şikayet sitesinde okumuştum ve makine Vestel'in Manisa'da montajladığı WMS serisine ait bir cihazdı.
    Bana sorarsanız WMS-WMK Hidra ve Vega serileri arasında bir fark yok.Şu hatalı deterjan çekmecesini bile değiştirmediler.Çünkü ucuza mal ediyorlar.Geçen Vilma serisine ait bir modeli detaylı inceledim de,kapağını hafif zorlasam alimde kalacaktı,körük lastiği de zar gibi,kontrol paneli en ufak darbede çatlamaya müsait.Malzemeden çalmak için küçücük tambur koymuşlar.5kg çamaşırı rahat alacağı bile şüpheli,ki kılavuzda bile önerilen yükleme hep daha az.
    Whirlpool'un da yerli makineleri rezalet.Kigi ve AWG serisini İtalyan malı olan modellerle karşılatırdığınızda fark oldukça bariz.Aynı şekilde İntraton da Bosch Maxx7 ile karşılaştırıldığında kalite ve işçilik farkı gayet net.Üstelik alışveriş sitelerinde İntraton Maxx'tan daha pahalı.

Her zaman söylerim.Beyaz eşya şans işidir.Şansımızın yüksek ve düşük olduğu ürünler vardır.Olabildiğinde servisin eline düşmeyeceğimiz malları seçmek en iyisi.Çünkü Türkiye'de hangi marka olursa olsun servis hizmeti iyi değil.
    Ben şahsen Vestel'in ürettiği çamaşır makinesini alıp arızalardan(ucuz bile olsa) kafayı yiyeceğime gider aynı paraya adam gibi makine alırım.İsterse servis desteği olmasın.20 yıl sonra sorun çıkarsa zaten alır çöpe atarım ya da kendim tamir ederim.Ki zamanında aldığımız Samsung No-frost buzdolabı 14 senedir ilk günkü gibi çalışıyor.Vestel'in Lotus dolabı olsa dayanır mıydı,ya da yerli bir Bosch olsa?Kendim seçtiğim ürünlerin hiçbirinde sorun yaşamadım.Evdeki Siemens bulaşık,ocak 9.,çamaşır makinesi ise 7. yılında oldukça fazla kullanılmasına rağmen eve montaj harici 1 kez servis çağrılmamıştır.Bu gerek forum gerekse çevremdeki tanıdıklarıma aldırdığım birçok değişik marka ürün için de geçerli.

Ben Vestel'in ürettiği televizyonu alırım,fırını alırım ama buzdolabı,Hera bulaşık makinesi ve hele hele çamaşır makinesini asla evimden içeri sokmam,dertsiz başıma dert almam.Önce Vestel ve Arçelik Aplus çamaşır makinesi yapsın A sınıfı 8 senelik teknoloji.

• LÜTFEN BAKINIZ....ARÇELİK ÇAMAŞIR MAKİNALARI...A PLUSH MODELLER....8144BJ - 8124 SJ - 4950 SJS -7144 SJS -7104 SJS -7104 SJ - 7103 SJ - Biraz atarken destekli atalım....Saygılarımla...
  • Deterjan çekmecesi su kaçırma problemin olduğunu biliyorum ama wms ve wmk serilerinde oluyo bu sorun vilma,hidra olduğunu söylersen yalan söylemiş olursun bu kadar net konuşuyorum.ben vilmayı hiç bir makineyle kıyaslamam fiyatına bakarsan ne olduğu anlarsın ama wms wmk gibi sorunlu bir makinemi ;??değil.WMU serisi italyadan ithal ettiği makinedir.samsungtan ithal ettiği makine ise wmf serisidir Bende iSE WMF 6120 C var aldığımdan beride hiç sorun yaşamadım.5 yıl oldu.hatta geçen hanım nevresim takımınn yorganı yıkamış nasıl suyunu sıkacam diye düşünüyordu bir delilik yaptım ıslak yorganı makinaya attım zorlada kapağını kapttım.sıkmaya aldım.haliyle makine sallanacak onun için üstüne çıkıp ayaklarımla kapağı tuttum ve sıkmaya başladı.ben hata vereceğini düşünüyordum dengesiz yük hatası .ama sıktı tabi içim fazla el vermediğinden yarıda kestim :) ama kimseye tavsiye etmiyuorum.Neyse ön panel plastiği ince olabilir ama boschunda düğmeleri çok çıkıyor ve kırılıyor.demekki bosch ta buradan çalıyor.körük inceliği hiç ölçmedim ama çok kalın olmasını zaten tevsiye etmem kazanın titreşimisi alır va kasayıda titretir. arti hidralarda antibakteriyel körük kullanılıyor.Ben vestelin intartion ve hidra serisi sorun bulamıyorum özellikle son yeni üretim makinalarda çünkü fark var daha bir kaç özellik ilave etmişler ne bileyim üstüne destek sacı koymuşlar. onun için Sağlam makine bugün tanıdıklarımdan gelmedi.hem parasal yönden hemde kalite yönünden alan adam memnun.bulaşık makinesini hera neyini sevmedin merak ettim iyi yıkamaması mı yoksa tekniğimi malzemesimi.çünkü bugün vesteli ara çok ciddi söyliyorum hera bulaşık makinesin kaç adet satıldı ve kaç tane arıza oldu diye sor kullaklarına bile inanamıyacksın.aynı şey lotus buzdolabı içinde geçerli gtp değil ya ben vesteli de yadırgıyorum ama bosch vestelden bir farkı olmadığına inanıyorum çok kaliteli çm makinesi yaptığına inanmıyorum çünkü boschta bu rekabatin içine girdi.bir çm toplam 8 adet komponet var bunlarıda dışarıdan yan firmalardan alıyorlar .bu olay bu kadar basit .neyse vesteli savunmak bana düşmez bundan da memnun değilim ama vesteli karşı yapılan tavırlar çok haksızca kendine iyi bak candoğan bye

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

LÜTFEN BAKINIZ....ARÇELİK ÇAMAŞIR MAKİNALARI...A PLUSH MODELLER....8144BJ - 8124 SJ - 4950 SJS -7144 SJS -7104 SJS -7104 SJ - 7103 SJ - Biraz atarken destekli atalım....Saygılarımla...

O yazıdan kastım 6kg modellerdi.Piyasada çoğu 6kg makine Aplus iken Arçelikte ve Vestelde hepsi A.Çokbilmişlik taslarken dikkatli olalım.
    Saygılarımla.

• quote:

Deterjan çekmecesi su kaçırma problemin olduğunu biliyorum ama wms ve wmk serilerinde oluyo bu sorun vilma,hidra olduğunu söylersen yalan söylemiş olursun bu kadar net konuşuyorum.ben vilmayı hiç bir makineyle kıyaslamam fiyatına bakarsan ne olduğu anlarsın ama wms wmk gibi sorunlu bir makinemi ;??değil.WMU serisi italyadan ithal ettiği makinedir.samsungtan ithal ettiği makine ise wmf serisidir Bende iSE WMF 6120 C var aldığımdan beride hiç sorun yaşamadım.5 yıl oldu.hatta geçen hanım nevresim takımınn yorganı yıkamış nasıl suyunu sıkacam diye düşünüyordu bir delilik yaptım ıslak yorganı makinaya attım zorlada kapağını kapttım.sıkmaya aldım.haliyle makine sallanacak onun için üstüne çıkıp ayaklarımla kapağı tuttum ve sıkmaya başladı.ben hata vereceğini düşünüyordum dengesiz yük hatası .ama sıktı tabi içim fazla el vermediğinden yarıda kestim :) ama kimseye tavsiye etmiyuorum.Neyse ön panel plastiği ince olabilir ama boschunda düğmeleri çok çıkıyor ve kırılıyor.demekki bosch ta buradan çalıyor.körük inceliği hiç ölçmedim ama çok kalın olmasını zaten tevsiye etmem kazanın titreşimisi alır va kasayıda titretir. arti hidralarda antibakteriyel körük kullanılıyor.Ben vestelin intartion ve hidra serisi sorun bulamıyorum özellikle son yeni üretim makinalarda çünkü fark var daha bir kaç özellik ilave etmişler ne bileyim üstüne destek sacı koymuşlar. onun için Sağlam makine bugün tanıdıklarımdan gelmedi.hem parasal yönden hemde kalite yönünden alan adam memnun.bulaşık makinesini hera neyini sevmedin merak ettim iyi yıkamaması mı yoksa tekniğimi malzemesimi.çünkü bugün vesteli ara çok ciddi söyliyorum hera bulaşık makinesin kaç adet satıldı ve kaç tane arıza oldu diye sor kullaklarına bile inanamıyacksın.aynı şey lotus buzdolabı içinde geçerli gtp değil ya ben vesteli de yadırgıyorum ama bosch vestelden bir farkı olmadığına inanıyorum çok kaliteli çm makinesi yaptığına inanmıyorum çünkü boschta bu rekabatin içine girdi.bir çm toplam 8 adet komponet var bunlarıda dışarıdan yan firmalardan alıyorlar .bu olay bu kadar basit .neyse vesteli savunmak bana düşmez bundan da memnun değilim ama vesteli karşı yapılan tavırlar çok haksızca kendine iyi bak candoğan bye

Pardon başta WMF demek istemiştim WMU demişim,WMU dediğiniz gibi İtalyan malıdır.
    Bendeki Siemens ile de yorgan yıkıyor ve sıkıyorum, ama içinde kazan sallansa bile bunu kasaya aktarmamakta çok başarılı.Makinenin 7 yıl boyunca kayda değer titreme yaptığını hiç görmedim,ki zaman zaman içine tıkış tıkış çamaşır da doldurulmuştur.
    Ben Vestel'in kendisinin ürettiği çamaşır makinelerinin ucuz olsa da çok düşük kalitede olduğunu düşünüyorum.Aynı fiyata Profilo ondan çok daha kaliteli.İsterseniz teknomarketlerde ikisini karşılaştırın,farkı siz de göreceksiniz her detayda.Ayrıca İntraton ve Hıdra'daki deterjan kutuları hala çok dandik.
    Bosch'un maxx 6,7 ve classix serileri öyle aşırı kaliteli değil ama Vestel'in kendi ürettiği makinelerle aynı kefeye koymak büyük haksızlık olur.Arada azımsanmayacak kadar büyük kalite farkı var.Hele ki Alman malı maxx8 ile intratonu karşılaştırmak komik olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.