Şimdi Ara

Boston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı: Karşınızda SpOTTO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı: Karşınızda SpOTTO
    Boston Dynamics'in Spot adlı robot köpeği, BMW’nin Birleşik Krallık'taki Hams Hall motor fabrikasında SpOTTO adıyla işe başladı. Spot, daha önceki hallerinde biraz hiperaktif bir robot köpek olsa da iş başındayken tesisi taramak, bakımı desteklemek ve üretim süreçlerinin sorunsuz işlemesini sağlamaktan sorumlu olacak. Dolayısıyla SpOTTO’yu herhangi bir numara yaparken görmeyeceğiz.

BMW, robot köpek SpOTTO’yu işe aldı

BMW, SpOTTO adlı dört ayaklı robotun kısa süre önce İngiltere'deki BMW Group Plant Hams Hall ekibine katıldığını duyurdu. Görsel, termal ve akustik sensörlerle donatılan SpOTTO, tesisi tarıyor, bakımı destekliyor ve üretim süreçlerinin sorunsuz işlemesini sağlıyor.

SpOTTO, yetenekleri ile bir yandan tesisin dijital ikizi için değerli veriler toplarken, diğer yandan üretim tesislerinin bakımını denetleyen bir bekçi köpeği olarak hizmet veriyor. SpOTTO’nun kullanım alanlarından birisi de üretim ekipmanının sıcaklığını izleyip bir sistemin çok sıcak çalışıp çalışmadığını tespit etmesi. Yapılan açıklamaya göre robot köpek, üretimde kullanılan basınçlı hava hatlarındaki sızıntıları tespit etme konusunda da uzman.

Boston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı: Karşınızda SpOTTO
    2020’de 921 milyon dolara Hyundai tarafından satın alınan Boston Dynamics’in "Spot" olarak adlandırdığı robotun BMW tesisinde SpOTTO olarak yeniden isimlendirilmesinin de arkasında bir hikaye bulunuyor. SpOTTO, adını BMW'nin kurucularından Gustav Otto ve dört zamanlı içten yanmalı motorun mucidi olan oğlu Nicolaus’tan alıyor. SpOTTO'nun yanı sıra yaklaşık 1.600 kişiye istihdam sağlayan Hams Hall tesisinin 2023 yılında 400.000'den fazla motor ürettiğini de belirtelim.

Ayrıca Bkz.Elektrikli araçlar için yol kenarı hızlı "şarj ağaçları" geliştirildi

Son olarak, BMW’nin üretim tesisleri giderek daha robotik bir hal aldığını da belirtmemiz gerekiyor. Firma, bu yılın başında ABD’deki Spartanburg fabrikasında Figure 01 insansı robotunu kullanmaya başlamıştı. Bu insansılar, sürekli tekrarlayan iş hatlarında kullanılıyor.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/05/bmw-is-using-one-of-those-creepy-boston-dynamics-robot-dogs-to-check-its-plant-machinery/

• Puahahahahahahhalfjfkd :) :) :)

Abi gülmekten ölüyorum lan şu an

Reklam çekerken mühendislerin hepsi beyaz, sarışın erkeklerden olunca demişler ki

"NO NO NOOOO"

"Omen Tonrem olamaaazzz, hemen görseli İngiliz banliyösünden oluşturalım"

Çünkü bir araç şirketi olarak bizim için en önemli şey çok kültürlülüktür

O sırada Asyalı: Irkcısınııızzz, hani orada zenci gay Asyalı sarışınım"
    Gerçi Hintli var oradan idare edin demişlerdir belki Asyalılara

:) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 27 Mayıs 2024; 14:26:31 >
  • vay kopek vayyyy

• kısırlaştırın aşılarını yapın. Tüy dökmemesi büyük avantaj.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Yorum yazmak için yazın da her konuda ahkam kesmeyin, komik oluyorsunuz zira.

İşgücünde çeşitlilik, daha doğrusu çeşitlilik yönetimi başlı başına bir konu, yalnız etik sorumluluk değil ayrıca stratejik bir gereklilik. Yani bi sizin yakaladığınız, gülmekten öleceğiniz geyik bir mesele değil.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Aynen, Blackrocktan yatırım almak istesem kesinle işi bileni değil, gider saçı 9 renge boyalı sjw tipleri işe alırdım :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bizde baya işe yarar, fabrikada uyuyan yada kaytaran işçileri bulup yakalar. Ayrıca gizli gizli yaklaşıp havhav bağırttırıp milleti korkutmaya yarar. Boston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı: Karşınızda SpOTTO 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt

kameralara bak, direk masanın kendisi olur buBoston Dynamics’in robot köpeği BMW’de işe başladı: Karşınızda SpOTTO 

• video u netflix çekti herhalde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.