Şimdi Ara

Boston Dynamics’in robotlarının dans videosu hem heyecan verici hem de korkutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boston Dynamics’in robotlarının dans videosu hem heyecan verici hem de korkutucu
    Yaklaşık iki yıl önce Hyundai tarafından 921 milyon dolara satın alınan Boston Dynamics’e geçtiğimiz yıl firma tarafından 400 milyon dolarlık ek yatırım da yapılmıştı. Böylece Boston Dynamics, üretmiş olduğu Spot ve Atlas gibi robotların gelişimini daha da hızlandırdı. Son yayınladıkları video ise hem eğlenceli hem de bir yandan ürpertici.

Ayrıca Bkz.Boston Dynamics ve diğerleri anlaştı: Robotlar silahlandırılmayacak

Hyundai çatısı altında varlığını sürdüren Boston Dynamics, kısa bir süre önce yayınladığı YouTube videosunda gelişmiş insansı robot Atlas ve robot köpek Spot’a yer verdi. Bu videoda ise koreografi şeklinde ağırlıklı olarak Spot’un dans ettiği görülüyor. Videodan gördüğümüz kadarıyla robotların hareketleri son derece pürüzsüz hale gelmiş durumda. Özellikle Atlas’ın hareketleri oldukça insansı hale getirilmiş.

Spot ülkemizde kullanılıyor

Boston Dynamics halihazırda Spot robotunu çeşitli lojistik firmalarının kullanımına sürmüş durumda. Hatta ülkemizin önde gelen firmalarından Tüpraş, üretim sahalarındaki dijitalleşme ve robotik teknolojilerini daha çok kullanmak için Boston Dynamics’in Spot robotunu bünyesine katmıştı. Spot’un Tüpraş’taki görevi ise periyodik kontroller yapmak ve riskli iş alanlarında boy göstermek. Ayrıca Spot, analog sayaç, seviye göstergeleri, valf açıklığı ve çeşitli emniyet kontrollerini de gerçekleştirebiliyor.

• Aga geriye Skynet'in ortaya çıkışı kalıyor ki ben bu konuda Google'dan bir hamle bekliyorum(yapay zeka alanında yakın zamanda Turing testini geçti), kuantum hesaplama gücü ile biraraya gelince sanırım Matrix'i kanlı canlı yaşayacağız. Millet şimdi işin gırgırında ama bunlara şebeklik yapsın bizi eğlendirsin diye tasarlayıp dünya kadar arge masrafı boşuna yapmıyorlar, yarın savaş sahasında bu cengaverleri göreceğiz, bordo klavyeli arkadaşlara şimdiden duyurulur.
  • Musk neden almadı ki şaşırdım

• Korkanlara bir tavsiye
    if not destroy != 'human' diyin, anında kaçarlar
  • Boston Dynamics’in robotlarının dans videosu hem heyecan verici hem de korkutucu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atlas fena,
    10 yıla kadar sağda solda iş yaptığını, insanlara hizmet ettiğini canlı kanlı görürüz heralde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aga geriye Skynet'in ortaya çıkışı kalıyor ki ben bu konuda Google'dan bir hamle bekliyorum(yapay zeka alanında yakın zamanda Turing testini geçti), kuantum hesaplama gücü ile biraraya gelince sanırım Matrix'i kanlı canlı yaşayacağız. Millet şimdi işin gırgırında ama bunlara şebeklik yapsın bizi eğlendirsin diye tasarlayıp dünya kadar arge masrafı boşuna yapmıyorlar, yarın savaş sahasında bu cengaverleri göreceğiz, bordo klavyeli arkadaşlara şimdiden duyurulur.

• Biz 1 askeri 20 yılda yetiştirirken onlar 1 asker robotu 2-3 saat içinde imal edecekler. Farkında mısınız, robot artık tek ayak üstünde bile durmayı öğrenmiş. Bunun gibi 20 tane sniper robot 1000 kişilik orduyu durdurur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım video tamamen BTS eleştirisi ile dolu. Bu güney koreli, birbirinin aynı modellenmiş kadınsı erkekler ve onların autotone robotik sesleri, ritmi birbirinin aynı ve bir bilgisayar tarafından üretilmiş gibi duran mekanik ve ruhsuz şarkılarına gönderme yapıyorlar çok açık :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 18 Ekim 2022; 08:43:04 >
  • sahne portal oyununu hatirlatti. bir tek dogum gunu pastasi eksik.

• korkutucu olan vidyo bence buydu..
    Blastyoutube
    Boston Dynamics' Atlas robot demonstrates its parkour capabilities.
    https://www.youtube.com/watch?v=b_EwunC84cM&ab_channel=Blast

• Skynet bekliyorduk ama boston dynamics de olur idare edeceğiz artık:)

• Birçok amele işini yapar bunlar bizim 10m asgari ücretli de gg

• monacomen kullanıcısına yanıt

Yok artık . Olaya bambaşka açıdan bakmak bu oluyor galiba :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve hala sistemin tüm insanları (vasıfsızlar dahil) sağlıklı ve uzun yaşatmak için uğraştığını zanneden saflar var.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hajahsjshsjsh güzel bakış açısı

• Testlerde bunları tekmeleyip duruyorlar, bakın devrilmiyor diye. Robotlar da içinden "ben büyüyünce hepinizi dövecem, ebenizi ...." diyordur o zaman.
    Robotlar büyüyünce sıkıntı

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

aynen... Boston Dynamics’in robotlarının dans videosu hem heyecan verici hem de korkutucu 

• Benden iyi dans ediyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bir video sans güzeldi ikinceye eyvallahta niye habire dans ettirip bokunu çıkarıyosun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.