Şimdi Ara

Testosteronun gücünü keşfedin...(devamı gelecek bir yazı dizisi...#birinci edit geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
63
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 yıldır bu forumdayım ve konu dışında sürekli bir şeylerden şikayet eden, mutsuzluktan, asosyallikten, yalnızlıktan ve hayat başarısızlıklarından sıkılmış sizleri ve aslında sizlerde kendimi görüyorum. evet kendimi görüyorrum ve o yüzden de bunları öncelikle kendim için yazıyorum, bilemiyorum forumda ne kadar ses getirecek ancak kendi hayatımda uyguladığım basit ama radikal değişiklikler bende bir şeyleri değiştirdi ve bunu sizlerle de paylaşmak istedim..

1) öncelikle testesteron GERÇEKTE nedir, ne işe yarar...? bizlere ortaokul yıllarımızdan beri söylenen büyük yalanların başındadır, testereronun sadece erkek için bir üreme hoormonu olduğu anlatıldı ve bir libido kaynağı olarak gösterildi. oysa bunların dışında bilmemiz gereken bazı şeyler daha var ve ben öncelikle elimden geldiğince bunları paylaşmaya çalışacam... konudaki ciddiyeti göstermek adına şunu da belirtmek istiyorum ki şu an tıp fakültesinde öğrenciyim ve bu konuda araştırmalar yapmaya çalışıyorum; burada yazacaklarım genellikle bilimsel bilgiler olsa da çeşitli varsayımlar üzerinde de bazı fikir paylaşımlarında bulunmak istiyorum..

öncelikle buyrun vikipedi tanımına bakalım bu hormonun... ''Androjen grubu bir steroid hormondur. Memelilerde birincil olarak erkeklerde testislerde; kadınlarda yumurtalıklarda üretilir. Çok az miktarda da böbrek üstü bezlerinde üretilir. ... Erkeklerde kadınlara oranla 40-60 kat kadar daha fazla bulunur. Ancak kadınlar davranışsal açıdan bu hormona çok daha fazla hassasiyet gösterir...''

Benim burada dikkaimi çeken ''böbrek üstü bezlerinde de üretiliyor olması'' ve ''kadınların davranışsal açıdan daha fazla hassasiyet göstermesi'' oldu. En yakın zamanda editleyerek bunun nneden dikkatimi çektiğini ve gerçek hayatta nelerde etkili olduğunu tahmin ettiğimi paylaşmaya çalışacam... bu yönleriyle dopamin ve seretonin ile bir nevi ilişkili olduğunu düşünüyorum...

edit;
    arkadaşlar kusura bakmayın biraz beklentim sizi ancak şu an zaman ayırabildim..
    2) öncelikle benim burada anlatmak istediklerimi iki alt başlıkta inceleyecek olursak birincisi, kendimiz adına hayattan daha fazla zevk almak, özgüvenimizi artırmak ve bundan daha da önemlisi özsaygımızı arttırmak...evet ''özsaygı'' çoğu zaman kullanmadığımız bir kavram ancak farketmeden hayatımızın merkezinde olan bir şey. ikincisi de çevremizde farkındalık oluşturmak değişmek bunun yanında da değiştirebilmek; istediğimiz zaman insanların hayatlarına dokunabilmek.konuyu dağıtmamak adına ikinci kısmı sonradan konuşmak üzere rafa kaldırmak istiyorum...
    özsaygı kavramına geri dönecek olursak geçtiğimiz günlerde okuduğum gereksiz kişisel gelişim kitaplarının birinde şöyle bir söz vardı (evet kişisel gelişim kitapları gereksizdir çünkü kitabın %50si yalan %40ı zaten bildiğiniz şeylerdir. geriye kalan %10 okunmaya değer midir bunun kararını siz verin ama her zaman elek altında kalan bir şeyler hayatta işimize yarayacaktır) ,konumuza geri dönecek olursak geçen cümle şuydu; unutmayın siz istemediğiniz sürece kimse sizi üzemez. evet gerçekten de öyledir, biz insanların işletim sistemleri beynimiz ve hormonlarımızdır. kimsenin bunlara bir müdahale şansı yyoktur bizden başka...olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler bizim kontrolümüzdedir ve bu yetiştiğimiz çevre, aileden gördüklerimiz biraz da hayatımıza kodlanan fabrika ayrlarımızda gizlidir. eğer kendimizi değiştirme ihtiyacı hissedip de bir şeyleri yoluna sokma arayışına girmediysek bu hayatımıda böyle devam eder; ancak siz şu anda şu yazıyı okuyorsanız hayatınızda bir şeyleri değiştirmeye niyetlisiniz.şu an biraz daha sadede gelecek olursak önceki yazıda testosteron adına dikkatimi çeken şeylerden birinin de böbrek üstü bezlerinden de salgılanıyor olmasıydı. kelimelerin fonetik köküne bile baktığımız zaman testis-testesteron ilişkisini görüyoruz dedim ya bize söylenen en büyük yalanlardan birisidir testosetronun sadece bir cinsellik hormonu olduğu..ppeki böbrek üstü bezlerinde salgılanıyor olması bizi neden ilgilendiriyor? böbrek üstü bezlerinde en çok salgılanan hormonlar adrenalin ve aldesterondur.adrenalini biraz inceleyecek olursak bir nevi ener depomuzdur bizi hayata bağlayan. aslında gaz veren hormon budur bizlere..peki testesteronla ilgisi ne? çok basit.. kendinizi düşünün bir, masturbasyon sonrasında üzerinize düşen yorgunluğu düşünün. içinize düşen hiç bir şey yapmama isteğini. işte anlık bir hormon dengesizliği bile bizim hayatımıza bunları getirebiliyor. bu da demektir ki testesteron miktarındaki bu ani değişim adrenalini de etkiliyor. peki ne oluyor bu adrenalin değişiminin bize getirdiği sonuçlar? yine kendimiz üzerinden gidelim hangimiz bu hormon düşüşü sonrasında zevkle bir halı saha maçına gidebildik? hangimiz bizi toplum içine karıştıran sosyal bir olaya karışmak istedik? bizi içimize kapatan en büyük neden arkadan gelen bir suçluluk psikolojisidir. bu özsaygıyı bitiren en kötü silahtır.
    bizim yapmaya çalışacağımız şey de en basitinden en büyük darbelere kadar hayatımıza zarar verecek bizi yalnızlaştıracak, içimize kapatacak bir nevi işletim sistemimizi çökertecek virüslere karşı önlemlerimizi almak..nasıl ki vücudumuza aldığımız büyük bir bıçak darbesi bizi derinden etkiliyorken ufak bir parmak kesiği de acı veriyorsa aynı şekilde vücudmuzun yöneticisi konumunda olan hormonlarımız ve beynimiz de küçük yaralardan büyük darbeler alabiliyor. elinize bir beyaz kağıt alın ve her gün üzerine küçük bir siyah nokta koyun, kısa bir süre sonra o kağıdın artık karardığını görürsünüz aynı bu şekilde de kalbimiz, beynimiz, duygularımız bu küçük siyah noktalardan zamanla büyük zararlar görmekte. bize düşen kararlılıkla kendimizi koruyabilmek...
    arkadaşlar en yakın zamanda bahsetmek istediğim 2. başlık üzerine de biraz konuşup kendimizi bu karanlık noktalardan koruma yolları üzerinde tartışırız..kusura bakmayın zamanla editleyip yazııyorum ancak yukarıdaki tek paragraf yazı bile 45 dakikamı aldı, vakit ayıramıyorsam affedin, en yakın zamanda görüşmek üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 14 Ocak 2015; 22:31:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamam
  • takip
    birde senden dinleyelim
  • Bekliyorum devamını hocam..
  • Takip+Üniversite de tıp fakültesinde okuduğuna dair bir kanıt verir misin forumda troller çok fazlalaştı.

• Geç olsun da güç olmasın.
    Bende spor yapıyorum deli gibi.
    Gayet mutlu hissettiriyor.
  • hadi bakalım,bekliyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nape

Takip+Üniversite de tıp fakültesinde okuduğuna dair bir kanıt verir misin forumda troller çok fazlalaştı.

Hocam aklima sadece bunu yapmak geldi...

Testosteronun gücünü keşfedin...(devamı gelecek bir yazı dizisi...#birinci edit geldi)

• Testosteron kullanan bir olarak birçok konuda faydalı olduğunu söyleyebilirim. Faydalı olduğu kadarda zararlı bir hormon aslında. Ben vücut geliştirme amaçlı kullanmıştım. Gerçekten güç veriyor ve kasları geliştiriyor. Matematiksel hafizayı güçlendiriyor, serotonin düzeyini arttırarak daha mutlu ve güvenli hissetmenizi sağlıyor. Libidoyu aşırı arttırdığından düz duvara tırmanabilirsiniz. Bütün bunların yanında kullanımda biraz aşırıya kaçınca sinirlilik ve saldırganlık yapıyor. Şiddete eğilimli olabiliyorsun. Ayrıca yapay testosteron kullanımında kestikten sonra birçok ciddi yanetki ortaya çıkıyor. Bu nedenle dışarıdan yapay olarak alınmasını tavsiye etmiyorum. Vücuttaki testosteronu doğal yollardan harekete geçirebilirsiniz, gıda takviyeleri ve vücut geliştime ile.
  • Merak ettim şimdi.

• Takip devamını bekliyorum

• Her derde şifamışta haberimiz yokmuş maşallah bizim ufaklık hangi hormonu seçiceğini iyi bilmiş aferim
  • Seratoninin ve dopaminin çikolata fitamini değil de gayet kompleks nörotransmitterlar olduğunu,

Kalsiyum'un danino reklamının söylediğinden ziyade, kalbi durdurduğunu

öğrendikten sonra testoya da biraz anlam yüklemek istediniz heralde.

fazlalığında, azlığında; kadında, erkekte ne görüldüğü belli zaten.

bence başlığı komple reverse edip, oksitosine çevirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 12 Ocak 2015; 21:08:57 >
  • mesajım bulunsun
  • sen taslaklı bir abiye benziyorsun. takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Follow you.

Not: İngilizcem 30

• Feromon hormonumu ne, dişileri çekiyor. o işte. Az attır, çok kaldır.
  • Steroid kullanmadığım halde testo seviyem max seviyede çıkmıştı.Doktor steroid kullandığımı sanıp uyarmıştı zamanında. Saç dökülmesi ve asabiyete neden oluyordu bende sporu azaltınca biraz düştü heralde.

• bb ile ugrasıp steroid vuracak varsa kür için ilk olarak testo alması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GleaMugen

Feromon hormonumu ne, dişileri çekiyor. o işte. Az attır, çok kaldır.

Az daha açıklar mısın en önemli etkisi bu sen yamana alıon olmazki
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.