Şimdi Ara

Boün Fizik vs Dis Hekimligi yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar birisi idealim,modern fizige ciddi anlamda ilgim var, oburu ise insanlarin issizlikle ilgili konusmalarindan korkmamin bir sonucu gibi.(korkmak diyorum cunku idealimi satmak istemiyor gibiyim dis hekimligine). Boun fizik olursa arastirmaci fizikci olmak istiyorum unide kalip, unide kalmakla ilgilide ufak bir arastirma yapinca ilk duydugum sey "torpil" kelimesi oluyor. Buda beni geri adim attiriyor.
    Bu arada sunu demekte istemiyorum belirteyim, fizige ilgim var saglik alaninda birsey yapamam olmaz gibi bir dusuncem yok. Acikcasi butun pozitif bilimlere ortalama ustunde ilgim var,bunu ornekleyeyeyim daha net anlasilmasi icin : bir ameliyatta ilgimi cekiyor, 2 karsit parcacigin gama isini olusturmasida.
    Butun bunlar bir yana, gelen guzel muhendislikler ve mimarliklar var, ilgi alanimin genis olmasi gercekten beni cikilmaz bir donguye sokuyor. Bir yardim edin nolur :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• diş hekimliği oku derim bazı şeyler hayal ettiğimiz gibi gerçekleşmez riske atma

• keyssi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu akademik yayın sayıları falan ben şirketlerde ve sektörde ne diye merak ediyodum.

• nemesis2014 N kullanıcısına yanıt
    Kardes bu arada sirket falan demissin ya, boun fizik bitirip sapabilirsin bir sektore, "meslek" edinilebilir, ulkemizde bu konudaki problemler ortanin ustu gibi... Ama asil problem bence su: ben arastirma yapmak istiyorum diyorim ulkem icin, bunun imkanini birak, arastirmayi yapacak konuma gelmen bile supheli yav risk oglu risk risk risk offf be

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis2014

Hocam bu akademik yayın sayıları falan ben şirketlerde ve sektörde ne diye merak ediyodum.

Hocam zaten tüm bilimsel araştırma yazıları,makaleler bu tip dergiler üzerinden yayınlanıp takip ediliyor yanlışım varsa eğer düzeltsin arkadaşlar
  • Hocam, eğer idealin fizik alanında çalışmak ve akademik kariyer yapmaksa gerisini düşünmemelisin. Ülkemizin birçok konuda başarısız olmasının en büyük sebebi bu. İnsanlar gelecek kaygısı dolayısıyla hayallerindekini değil gerekli gördüklerini tercih ediyor. İşini tam anlamıyla sevmeyen, sadece para kazanmak için bu işi yapan, niteliksiz insanlar oluyor. Torpil dediğimiz olay, her yerde olduğu gibi akademik kariyerde de mevcut. Yani sen diş hekimi olsan da muhakkak ki torpile ihtiyacın olacak. Ama torpili kendin yaratabilirsin. Nasıl? Çok çalışarak, araştırarak. Emin ol sen elinden geleni yaparsan hocaların o okulda hocalık yapman için ön ayak olacaktır. Bunları gözümle gördüm, ordan söylüyorum. Bir bilim insanımız var, Canan Dağdeviren. Bu kadın nasıl şu anda bu kadar başarılı? Biz sadece sıralamaya ve gelecekte kazandığımız paraya odaklanıyoruz ama sen zaten sevdiğin işi yaparsan ve başarılı olursan her meslekte kazanırsın parayı. Önemli olan para kazanmak için çalışmak değil, çalıştığın için para kazanmak. Ha sen diyorsan ki fizik okuyacağım, formasyon alıp öğretmenlik yapacağım, evet bu biraz mantıksız. Ama araştırmak istiyorum, yeni şeyler bulmak istiyorum diyorsan ideallerinden vazgeçme. Ayrıca şu an Türkiye ne kadar bilimden uzaklaşmış görünse de, bilim adına yapılan çalışmalar eskiye göre çok arttı. Lütfen büyük hayallerin varsa ondan vazgeçme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dis hekimligi bırakmak
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fizik seç git boğaziçinden işsiz kalmazsın özellikle fiziği seviyorsan. Fizikten başka yönlere de yönelebilirsin yandal ve yüksek lisans, doktorada ya da üniversiteden ayrı kendin çalışırsın başka yönlerde kendini geliştirirsin üniversite sana kapı olur. Olanak çok bence boğaziçi en iyisi.
  • Sadece ''Para mı önemli? -Her şeye rağmen- sevdiğin meslek mi?'' diye düşün. Direkt kesin bir yanıt veremiyorsan diş hekimliğini, ''Sevdiğim meslek'' diyorsan -ki ''fizik'' kabul ediyorum- fizik seçmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgunozgur -- 1 Temmuz 2017; 1:34:17 >
  • Ya şu koduğumun ülkesinde olmasak 8 9 bin sıralamada yazacağım yer Bilkent fizik olacak ama çok büyük tepki alacağım için tıp ya da diş yazacam galiba.birisi hayalim sevdiğim şey diğeri sadece insanlar diyor diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 1 Temmuz 2017; 9:40:27 >
  • Hocam ailenle konuştun mu fizik mevzusunu?

• nemesis2014 N kullanıcısına yanıt
    Daha ilk kelimem de işsiz kalırsın diyorlar

• Banada koç hariç gitme diyolar. Koçun iş garantisi var galiba. Sadece 8 kişi alıyolar ve 6k da sana belki gelir.

• Bende aynı ikilemdeyim boun kimya vs diş

Ben boun kimya yazıcam. Baktın akademik kariyer yapamıyorsun mba yapıp bir şirkette çalışırsın yahut masterını mühendislik üzerine yapıp mühendis olursun.
    Boun politika bitirip yazılım üzerine master yapıp yazılımcı olanlar var. Su akar yolunu bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 1 Temmuz 2017; 9:53:7 >
  • Ben bilkent fizik istiyodum da işler çok karıştı yav. Odtü inşaat falan gelirse artık yazar fizikle çap yapmaya çalışırım. Batıda falan bizi görseler acırlar bro

• quote:

Ben bilkent fizik istiyodum da işler çok karıştı yav. Odtü inşaat falan gelirse artık yazar fizikle çap yapmaya çalışırım. Batıda falan bizi görseler acırlar bro

Vallaha durum öyle. Ben kimya bitirince kimyager olucam birçok yerde çalışabilirim ama fizikte öyle değil bildiğin risk.

Diş yazarsam bu ülke sınırlarından asla çıkamam ama boun u bitirirsem bambaşka hayatım olabilir. Benden öncekiler yaptıysa ben neden yapamayım?

• Matematik bölümünün iş imkanları hakkında bilgin var mı?

• quote:

Matematik bölümünün iş imkanları hakkında bilgin var mı?

Birçoğu bilgisayar veya ekonomi üzerine master yapıp sektöre giriyor.

Boğaziçinin her sene tanıtım günleri oluyor geçmiş senelerinkini youtube dan izleyebilirsin.

Tabi işe girme belli üniversitelerde oluyor diğer üniversitelerde formasyon alıp öğretmen oluyorsun.

• Yaz üniversitede kalırsın karseşim

• Fizikten daha fazla gibi imkanlar. Ben bunları düşünmüyorum da ailemi ikna etmek için bi de temel bilim bursu var ya belki öyle ikna olurlar. Tanıtın videoları falan pek samimi gelmiyo bana.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.