Şimdi Ara

BOUN-ODTU-ITU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıldızın rahat olduğu kesin ama bizim fakültenin (YTÜ İİBF) Matematik dersinden kalma oranı %60. Ki hoca fazladan 20 puan vermesine rağmen durum bu. Diğer derslerde de benzer durumlar varmış. Mesela Hukuk dersinden kalma oranı %70. Muhasebe dersinden kalma oranı ise %80. Ya öğrenciler rahatlığa kendini çok kaptırıyorlar, ya da gerçekten bizim fakültenin dersleri aşırı zor.

• Cibiggi kullanıcısına yanıt
    endüstri veya ceng

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jamser kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin fakülteye yerleşip hazırlıktan da kalan baya tanıdığım var

Sizin ogrenciler mal

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt

%100 doğru. Bir tane bile adamakıllı bir İİBF öğrencisi görmedim. Hepsinin aklı beş karış havada.

• tkr hocamı nasıl çağırabilirim konuya

Eyvv

• stevengrant kullanıcısına yanıt

Kendisi aristokrat olduğu için devlet okulları hk. pek bir bilgisi olacağını düşünmüyorum  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ceng geçebiliyorsan düşünme bile hacettepe olursa cengi güzel haberin olsun. Endüstri için başlıkta yazdıkların çok iyi

ytü iibf özelinde her ne kadar itü odtü boun seviyesinde olmasada öğrenci kitlesinin bu denli aptal olmaması gerek. çünkü bu okullardan sonraki en iyi alternatiflerden biri. muhtemelen geçmiş yıllarda ea'da 100-150k yapıp yerleşen öğrenciler çoğunlukta olduğu için böyle bir izlenim var. bu yükselişle ilerleyen yıllarda kitle pozitif anlamda değişir diye düşünüyorum. değişmezse de davutpaşanın havasında suyunda bir lanet var demek ki

Sorumuz nedir

• onlyerencracked1 kullanıcısına yanıt

YTÜ İİBF öğrenci kitlesi ilk sene Sayısalda 150-300K arası yapıp seneye Eşit Ağırlığa geçip 6-100K arası bir derece yapan İstanbullulardan oluşuyor. Oran vermem gerekirse %70 kadarı böyle. Teyit etmek için YÖK Atlasa bakabilirsin.

Ayrıca Davutpaşa, Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye için kışla olarak kullanılmış, 80 darbesi sonraları siyasi suçlular için hapishane ve işkence yeri olarak kullanılmıştır. Lanetli olduğunu da düşünmüyorum.

Gayet kaliteli insanlar da çıkabiliyor bu üniversiteden. İİBF nazarında ise durumlar çok farklı. Öğretmenlerin hepsi çok kaliteli olmasına rağmen öğrenciler bu öğretmenlerden çok bir şey alamıyor. Hatta bizim bölüm başkanı gerçekten çok çalışıyor. Daha üniversitenin ilk haftasından önemli ekonomistleri ülkemize çağırıp konferans düzenletti. Nobel ödüllü ekonomistlerin de geldiği oluyormuş. Sadece bununla kalmıyor, önemli firmalardan insanları çağırıp biza tavsiyelerde bulunmaları için konferans verdiriyor. Sırf bu yüzden seçmiştim bölümü. Birkaç sene içerisinde bu fakültenin düzelmesini umut ediyorum. Çünkü gerçekten gelecek vaat ediyor. Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ tutturamamış ve Bilkent için parası yeterli olmayanlar için en iyi alternatif olduğunu düşünmekteyim.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şuan hali hazırda ytüde elektrik mühendisliği 1.sınıfı okuyorum ama ne okuldan ne de bölümden memnunum. Bu sene tekrardan yks girip odtu-itü-boun endüstri-ceng istiyorum.
    Ailem İstanbul'da yaşamıyor ve ben yurtta kalıyorum.
    Hangi okul-şehir daha akıllıca ve mantıklı olur?

Ortada 6 secenek var siralamak dunyanin en kolay isi değil, ama

İe icin okul ne kadar zorluk cekeceginden kesinlikle daha onemli bir faktor, boun>>>. Sonrasi icin odtu>itu diye siralarim ben, ama iki okul arasindaki farkin en ufak oldugu bolumlerden biri ie.

Cmpe icin odtu ve bounun bakis acilari bence ituden cok farkli ve dsha dogru, bu yüzden mezun olur olmaz ilk placementlarda ituyle kiyasla major bir fark var. Ben bounun biturildigini ve bitirebilecegini düşünmüyorum, yine boun derim önce. Hala daha iyi kadrosu ve daha hoş bir curriculumu var bence (odtu soj 2 yilda major bir degisime gitmediyse)

Peki hocam cmpe için boun yerine odtü seçilirse çok pişman etmez dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevengrant -- 12 Ekim 2024; 22:0:54 >
    Ayrıca Geri dönüş için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevengrant -- 12 Ekim 2024; 22:1:56 >
  • Merhaba. Daha önce bu tarz üni kıyaslaması içeren konuların birinde İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde 3,50 ortalama yapan biri YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde 3,60 ortalama yapabilir tarzında bir yorum görmüştüm ama bugünkü konuda YTÜ'deki derslerin çok daha kolay olduğu söylenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 14 Ekim 2024; 18:32:32 >
  • obp kırık mı. nasıl kazanacaksın?

• ragnarlothbrokkk R kullanıcısına yanıt
    Kırık değil, çalışscağız

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.