Şimdi Ara

boya yüzeyinde lokal püzürlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçtiğimiz hafta aracımı debriyajı yapılması ve cam filmi çekilmesi için sanayiye bıraktım. fakat bugün aracımı yıkamaya soktuktan sonra fark ettimki sol arka kapının üst bölgesinde elimle dokunduğumda hissedilen bi pürüzlenme var. gözle görülen bi şey yok ama aynı şekilde bagaj kapağını sağ kısmında da benzer bi elle hüssedilen pürüzlük söz konusu sizce ne olmuş olabilir ? cam filmi için sıktıkları deterjan güneşin etkisiyle verniği kabartmış olabilir mi ? şayet öyle olsa daha geniş alanda olması gerekmezmi yada ben bu pürüzlüğü nasıl giderebilirim ? pasta cila mı yoksa ince bi zımpara + pasta mı gereklidir. yada bu sprey cilalardan alsam iş görür mü dersiniz ? bu problem ilerde boyanın bozulmasına da yol açabilir mi sizce ?

• by_mysterious kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgili arkadaslar daha detayli cevap verir ama araba sanayide kaldiysa etraftan ucusan atiklar gelmis olabilir.Turlu cesitte dukkan var sanayilerde.

Tavsiyem bi boya ustasina gosterin,en dogru bilgiyi onlar verir, gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide araba bıraktıysanız, sizden habersiz çizip sonra lokal boyayıp teslim etmiş olabilirler.
    En son arkadaşım şanzıman tamiri için araba bıraktı, usta kendi malı gibi kullanmış hatta arka koltukta kestane çizmişti.

• valla kartalus toz mu pislik mi yıkamayla sürtmeyle çıkarmı diye akşam deterjan + süngerle baya bi ovaladım nispeten azalır gibi oldu ama tamamen iyileşmedi. diğer yandan usb sanayide bıraktığım yer tanıdığım bir arkadaşımın dükkanıydı çizip boyasalar belli olurdu diye tahmin ediyorum. açıkcası bıraktığıma pişman olmadım değil keşke 300 - 500 tl fazla verip yetkili servise gitseydim. hafta sonu müsait olursa tekrar gidicem arkadaşın dükkana göstericem.
  • Boya tozlari ucusmusda olabilir

• eren15935 haklı olabilirsin zira sol arka tamponda ufak bi sürtme vardı oraya macun + lokal boya yapıldı. arabanın sağ tarafında ve ön kısmında herhangi bi problem yokken sol arka kapının üst bölümü ve bagaj kapağının sağ tarafında var bu pürüzlük.

arkadaşlar bu arada aracım 2008 model clio-3 HB
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mysterious

eren15935 haklı olabilirsin zira sol arka tamponda ufak bi sürtme vardı oraya macun + lokal boya yapıldı. arabanın sağ tarafında ve ön kısmında herhangi bi problem yokken sol arka kapının üst bölümü ve bagaj kapağının sağ tarafında var bu pürüzlük.

arkadaşlar bu arada aracım 2008 model clio-3 HB

Sayet oyleyse elle yikamayla falan cikmiyorsa pasta cila ile cikar diye dusunuyorum

• Tamircinin yakınında boyacı varsa eğer. Boya tozdur o pasta ile geçer.
    Camlarda aynı pürüz var ise kesinlikle boya tozdur. Camlara elinizi sürerek teyit edebilirsiniz. Boya tozu püfür püfür camda elinize takılır.
    Boya tozu tabanca ucu çok ince attığı için, açık alanda boya yapıldığında rüzgarın götürdüğü yere kadar gider. 5-10 mt mesafeden rahatlıkla etki eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba 3 tane mekan gezdi sanayide 1-debriyaj için tamir 2-sol arka tampon macun+boyanması için boyacı 3- cam filmi için başka bir dükkana gitti. . anlıcağınız baya bi sanayi turu attı benim araç
  • by_mysterious kullanıcısına yanıt
    Hocam aman diyim deterjanla ovmayin,birakin oyle kalsin.Daha buyuk hasara yol acmayin,goturun bi boyaciya.O baksin,illa ki malzemesi vardir,en azindan ne oldugunu veya nasil tamir edilicegini soyler.Siz deterjanla falan ovup cikarmaya calismayin,boyaya zarar vermeyin.Hele de araba metalik renkse,deterjani direk cope atin.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    kısmetse hafta sonu götürücem yine sanayiye arkadaşın yanına. deterjan derken normal bulaşık yada çamaşır deterjanı değil oto yıkama şampuanı ve süngerle ovaladım ama netice yine aynı maalesef..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.