Şimdi Ara

BOYALI ARAÇ ALIRKEN İNSANLARIN TEDİRGİNLİĞİNİN BOŞA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir araç alırken dikkat etmemiz gereken konular var. Fakat boyalı araca ön yargının sadece türkiye de olduğunu biliyormuydunuz. Araçlar kaza yaparlar, çizilirler. bunlara bağlı olarak en son işlem olarak boyanırlar. benim fikrim bir araç yaptığı kazanın şiddedite göre değerlendirilmeli. bir kazada kazanın şiddeti parça değişmesini gerektiriyorsa aracın orinalliği bozulması söz konusu fakat . düzeltilen bir parça nın boyanmasının orjinalliğini bozduğunu düşünmüyorum. 2. el araç alacak kişilerin parçaları değişmemiş fakat full boyalı dahi almalarını tavsiye ediyorum .neden?

boyalı aracı biraz daha uygun alabilirsiniz. hiç boyanmamış alacak olduğunuz araç bir gün elbet boyanacak. kaza olmasa dahi bir gün çizilecek. bazıları orjinalliği bozulmasın diye derin çizikli araçlara biniyorlar. bu derin çizikler zamanla çürüklere yol açıyor.

fikrime ne diyorsunuz?

• Fikrinizi çok mantıksız buluyorum. Sırf değişmemesi için, parça eritilerek düzeltiliyor, sonra üç kilo macun basılıyor. O demirin ne direnci, ne dayanıklılığı kalıyor.. Sırf değişmemesi için yapılıyor bunlar. Şahsen ben, kapısı değişmiş bir aracı, kapısına macun basılan araca tercih ederim.
  • alınır alınmasına da satması sorun oluyor, burası türkiye burada boyalı araç düşük fiyattan ve güçlükle satılır ,,,, boyasız aracı koyduğun gibi satarsın ,,,,, haa ben alıcam ömür boyu binicem hiç satmıycam diyorsan o ayrı
  • GİTMİŞ OLDUĞUNUZ KAPORTA USTASI EĞER INCE DÜZELTMESİNİ YAPMADAN MACUNU BASIYORSA BU DEDİĞİNE BENDE KATILIYORUM.

ARAÇTA BİR UFAK KAZA VAR VE KAPORTA DÜZELTMEYE GİTTİĞİNİZ YERLERE ÇOK DİKKAT EDİN . HATTA EĞER BASİT BİR İŞ İSE ARACINIZIN BAŞINDA DURMAYI TAVSİYE EDERİM . HATLI MÜNİBÜS BOYACISINA GİTMEYİN :)

DÜZELTMESİ VE BOYAMASI ATIYORUM 300 TL YE YAPILACAK İŞİ 200 E ANLAŞIYORSANIZ . KESİN BAŞINDA DURUN :)

O FULL ORJINAL OLAN ARAÇ BİR GÜN ÇİZİLECEK VEYA KAZA YAPACAK. YANİ MİSAL FULL ORJINAL DİYE 30.000 TL LİK ARACA 35.000 TL VERDİN ALDIN . BİRİDE GELDİ ARACIN HER HANGİ BİR BÖLGESİNE VURDU. ARACINIZIN DEĞERİ ,YAPTIRSANIZ DAHİ ARTIK .30.000 TL ARTIK SATARKEN FULL ORJINAL DİYE GEÇMİCEK :)

BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM KISACASI BU .
  • MESELA FULL BOYALI BİR ARAÇ ALDINIZ. ZAMANLA ARACIN BAKTINIZKİ BOYASI BAYA BOZULDU.ÇİZİKLER OLUŞTU. GÜNEŞ YANIKLARI OLUŞTU. YADA BENİM ARACIM GİBİ SİYAH İSE KUŞ PİSLİĞİNDEN BİLE YANIKLAR BELLİ OLUYORSA VE YALDIR YALDIR YANAN BİR ARACA BİNMEK İSTİYORSUNUZ. ARACINIZI KOMPLE BOYATSANIZ DAHİ 1500 TL Yİ GEÇMEZ. BİNDİĞİNİZ ARACIN DIŞ GÖRÜNÜMÜNÜN İYİ OLMASINI,PASLANMAMASINI , SEVEREK BİNMEYİ ,HAVA ATABİLMEYİ, ŞIK GÖRÜNMEYİ SAĞLAR.

BOYALI BİR ARACI UYGUN ALIRSINIZ UYGUN SATARSINIZ.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    EĞER 3 KİLO MACUNLUK BİR HASAR İSE ZATEN USTALAR PEK UĞRAŞMICAKTIR. DEĞİŞİMİ DEDİĞİN GİBİ DAHA UYGUN OLACAK.

BENİM ASLINDA TAM OLARAK ANLATMAK İSTEDİĞİM KONU ŞU. ORJINAL DİYE BİR ARACA DEĞERİNDEN FAZLA PARA VERMEYİN . O ARACIN ORJINALLİĞİ BİR GÜN BİTECEK. BOYAYI KAFAYA PEK TAKMAMAK GEREKLİ.

FAKAT ŞU VAR Kİ, YAPILAN KAZA ÖN TAKIMDA ,MOTORA KADAR , YÜRÜYEN AKŞAMDA , KAPI BENZERİ AKSAMLARIN ARTIK ÇALIŞIRKEN ESKİSİ GİBİ OLMAMASINI SAĞLIYORSA. O ARACI BEN DE ALMAM .
  • boya önemli değil, kazanın şiddedi mekanik motor ve yürüyen önemlidir. ve kesinlikle tavan ve direklerde boya olan aracı almam aldırmam aldırmayın. ellerinde patlasın. takla atmış şasisi esnemiş aracı bana değerinin yarısına versseler kaç yazar. hız 100 120 olunca kıcı ayrı başı ayrı yönlere gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam niye boşa olsun ölücülerin işine geliyor adam 2 parça boyalı araca 40 binse 37 teklif ediyor
  • benim aracın üzerinde bu kuş pislikleri yüzünden hep izler var.kapılarda da kasti elle çizilmiş çizikler var. daha öncelerde aracım çok bakımlı jilet gibi bir araçtı. bu çizikler ve kuş pislikleri çok canımı sıktı. aracı komple temizlik boyası yapmaya karar verdim. ilk fırsatta yine komple boyatacağım. fiyat düşerse de düşsün ben pis , düzensiz , bozuk boyalı araca binemiyorum. hatta motor kaputunu açarım toz bırakmam . tavan boyalı diye her araç takla atmış olmaz. bunu iyi bir usta size söyler . benim aracımda sağ ön çamurluk değişti. diğer her yeri orijinal ama önceden de yapılmış boyaları var. ben sıkıntı olarak görmüyorum. satacağım zaman 2 000 tl düşüğe gitmiş çok sıkıntı değil. ama öyle bir aracı kapıda satarım ben .

ŞİMDİDEN TÜM İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN İNŞALLAH.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Fikrinizi çok mantıksız buluyorum. Sırf değişmemesi için, parça eritilerek düzeltiliyor, sonra üç kilo macun basılıyor. O demirin ne direnci, ne dayanıklılığı kalıyor.. Sırf değişmemesi için yapılıyor bunlar. Şahsen ben, kapısı değişmiş bir aracı, kapısına macun basılan araca tercih ederim.

O demirin dayanıklılığı çok az bir miktar azalıyor olabilir ancak yolcuyu kaporta korumazki zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Fikrinizi çok mantıksız buluyorum. Sırf değişmemesi için, parça eritilerek düzeltiliyor, sonra üç kilo macun basılıyor. O demirin ne direnci, ne dayanıklılığı kalıyor.. Sırf değişmemesi için yapılıyor bunlar. Şahsen ben, kapısı değişmiş bir aracı, kapısına macun basılan araca tercih ederim.

O demirin dayanıklılığı çok az bir miktar azalıyor olabilir ancak yolcuyu kaporta korumazki zaten.

Kaportacılar kapı içini sıfır mı yapıyor sizce? Olan barları da söker onlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• memleketimin insanları dürüst olsa sorun yok da sahibinden.com'da arabaların çoğu "keyfe keder" komple boyalı, temizlik boyası var, bel altı komple boyalı...

o kadar "titiz" milletiz ki en ufak çizikte araç boyatıyoruz, ton tutmuyor diye de komple boyatıyoruz(!)
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    çok süper bir ayrıntı.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum. benim aracımda da ön kaput ve tavanda da kuşların yaptığı alçaklıktan kaynaklı lekeler var :) ve kapılardada artık çocuklarmı çizdi ne oldu bilmiyorum ufak tefek çizikler var. bayramdan sonra renk uyuşmazlığı olmamasından kaynaklı komple boyatacağım . fakat önce süper boya yapan bir usta bulmam gerekli. yaptığı işi görmeden boyatmam . titiz bir işçilik gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.