Şimdi Ara

Böyle aile düşman başına. İbretlik, içimi döktüm.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba kısaca kendimden bahsedeyim doğunun ücra bir yerinde yaşıyorum sınava hazırlanıyorm bütün dostlarım ünive gittiği için konuşacak kimse bulamadıgm için buraya yazmaya karar verdim

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp diyecek her ailede böyle kavgalar olur takma kafaya. Senin iyiliğini istiyorlar falan ama öyle değil işte

Kendimi bildim bile babamın borcu var bankaya oraya buraya küçüklükten beri hep zorluk içinde büyüdüm her istediğimi alamzdm. Babamla annem hep kavga ederler hep gereksiz konular üzerine kaç kere ayrıldlar barıştılar saymadım biz hiç dışarda ki ailelerle gibi mutlu değildik tamam her ailede kavga olur ama bizde etkisi geçmezdi hep sürerdi. evin en büyük çocuğuyum bugüne kadar babam bana hiç güvenmedi hiç birşey de arkamda durmadı hiç öpüp sarılmadı bana bayramdan bayrama oda. Hep beni eskiden yaptığım hatalarıma göre yargıldi çok soğuk birisi şuan bile üvey Babam gibi hissediyorum çünkü çok soğuk onun bankacılara borcu yüzünden hep sıkıntı yaşadık(Devlet memuru) . Tamam ıllaki zengin olucaz diye bir şey yok ama bizm huzurumuz da yok hep kavga hep kavga. Annem ise sınava girdim kazanmadım diye bir işe girip ewe para getirmemi istiyor gözünü para bürümüş hiç bana inanmıyor. Yaz tatili geldi gittim inşaata çalışmaya baktım hepsi sevinyr oğlumuz çalışıyor diye ama ders çalışsm bu kadar sevinmzlrr bana dedikleri şey şu seninle gurur duyuyoruz oğlum. Ya kim görmüş oğlu amelelik yapıyor diye seviniyor gurur duyuyor arkadaşlar bn bunu anlamıyorum okumak istiyorum diyorum bni dershaneye gönderin kitap alın diyorum yok git çalış öyle para kazan kitapta alırsn bizede faydan olur diyolar. Bn hiç bir yerde böyle bir aile görmedim nefret ediyorum ailemden şimdi bazı arkadaşlar çıkıp diyecek ki ailenin kıymetini bil br gün toprağını öpersin diye ama bn istemiyorum böyle aileyi yemin ederim istemiyorum kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki bir gün bile olsun annem veya babam,demedi senin ne sorunun var bir ihtiyacın var mı diye hep işe yaramaz olarak gördüler halada görüyorlar kaç kere intihar etmek istedim olmadı çünkü beceriksiz bir insanım ben onu bile başaramam. Arkadaşlarmn ailesini görüyorum sırf oğulları rahat yaşasn diye her imkanı sağlıyorlar bizim aile ise her zorluğu yaşatyrlsr. Gece gözüme uyku girmiyor bunları düşünmekten ders çalışamıyorum hep neden bn diye sormaktan bıktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Imkanin varsa ayril ailenden sehir disina calismaya git intihar gibi sacma seyleri dusunme kardeslerin icin calis annen baban yerine kardeslerini sev

• adv11 kullanıcısına yanıt
    İki kardeşim var birisi 7 yaşında birisi 16 yaşında olan çalışıyor ama bnim hedefim Üniversitesinde gitmekti az önce yine tartıştık galiba şehir dışına gidip çalışıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: İçyüz

İki kardeşim var birisi 7 yaşında birisi 16 yaşında olan çalışıyor ama bnim hedefim Üniversitesinde gitmekti az önce yine tartıştık galiba şehir dışına gidip çalışıcam

konudan tam cikacaktim imzani gordum dedim dur. dostum intihar felan once onlari gec. sehir disina git ama istanbula gelmek gibi bir aptallik yapma. (bursa,izmir,tekirdag,kutahya) olabilir. buralarda biryerde parttime olarak calisabilir ve okuyabilirsin. ama okul kazanman lazim sinavi bekle ve kazandigin gibi yallah

• Hangi sehirdesin

• Orgun uni ve is seni zorlar bi sene calis istersen uniye gitmeden para biriktir orgune git yada hem aof git hem calis

• hem çalışıp hemde hazırlanabilirsin atla deve degil
    akşamları 3 saat ders çalışsan haftasonları da 5 saat çalışsan haftada 25 saat yapar ki
    dershaneye gitsen bu kadar saat ders çalışmazsın

çalış para kazan dersini çalış
    odanda kendine bir hayat kur ipleme onları
    aldıgını parayı ailene az olarak söyle
  • Dostum sana tavsiyem üniversiteye gittiğin zaman part time(yarı zamanlı) bir iş bul belki 4 sene biraz sıkıntı yaşayabilirsin ama bu senin kararın elinde kaybedecek bir şey yok

• İçyüz kullanıcısına yanıt
    Uzaklasmak iyi olur yalniz yapabilecekmisin gurbette zor is hem ise gitcen hemde evde yemek temizlik ivir zivir ugrascan bide dersler olacak

• İçyüz kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dostum.
    Sen yazmışsın bende sana cevap olarak yazmak istedim.İnşallah bi ders veya öneri olur.Ben kendimi bildim bileli (6-7 yaşında)kendi işyerimizde çalışıyorum.Haftaiçi okul hafta sonu işe gidiyordum.Şimdi diceksin kendi işindir çalış diyede öyle olmuyor işte.Herkez bunlar zengin para var hayat bunlara güzel diyorlardı.Bu muhabbetler hep canımı sıkıyordu.Ben haftalığımın yarısını anneme yarısını kendime alırdım.Her öğlen 45 dkda 3 kmlik yolu gidip yemek yiyip gelirdim.Hiçbir arkadaş ortamı sevgili falan bilmedim ben.Annemle babam geçen sene ayrıldılar bende okulu bırakıp babamın yanında çalışmaya başladım.Annemle kirada oturuyorum.Babamda yeniden evlenip kendine yeni ev yaptı yeni araba aldı.Bende arada basıp gitmek geliyor içimden ama yapamıyorum ben olmasam naparlar falan diyip vazgeçiyorum.Ama sana bişi diyimmi yinede halime şükür ediyom.Bunuda şükür diyorum.Dışarda hayat kolay sanma.Bide kimseye güvenme dostum.Bekle okulunu kazanmaya bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çömmbv -- 25 Ekim 2015; 17:04:06 >

• arkadaşlar cok düsundum kararımı verdım her ne kadar degısık bır aılede olsa sevıyorum yınede en ıyısı bu sene oturup dersmı çalısıp unıv kazanıp oyle gıtmek gerek gurbet falan sonu yok zamanı gelır pısman olur ınsan , ıkı gundur ailemı dershaneye gıtmeye ıkna edıyorum ama pek fazla yanasmıyorlar
  • Bence doğru karar vermişin.Bu hayatta bütün sorunlar bizim değildir.Bi söz var ben çok severim."Başına gelen kötü şeyler oturup üzülmen için değil güçlenip ayağa kalkman içindir"

• Tavsiye olarakta bence hem çalışıp hem hazırlanırsan çalış işte kafan dağılır yada sevgilin falan varmı bilmiyorumda onunppsan dert ortağı olur onunla dünyaya bakış açın değişir belki...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.