Şimdi Ara

Böyle bir hayalim var, bu bölümün faydası olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda 20 yaşındayım ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans bölümünü okuyorum. Ayrıca fotoğraf ve video çekimlerine ilgim var ve doğayla ilgili belgeseller çekmek gibi hayallerim var. NatGeo gibi büyük belgesel şirketlerinin ekiplerinde çalışıp onlar gibi belgesel çekimlerinde yer almak istiyorum. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü okusam hiç değilse bir başlangıç yapmış olur muyum? Ne önerirsiniz bana bu hayalim için?

Bölümün Ayrıntılı Açıklaması:https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-fakultesi-onlisans-programlari-2-yillik/fotografcilik-ve-kameramanlik

• Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünden alınacak diploma ile en fazla küçük çapta bir fotoğraf stüdyosu kurulabilir ya da yerel bir televizyon kanalında kameramanlık yapılabilir. Ayrıca teoriden çok pratiğe dayalı bir alan olduğu için ellerin kamera, ışık, ses sistemlerini kullanmaya alışkın olması, görüntü yönetmenliği ve kurgu-efekt yazılımları hakkında da pratik bilgiye sahip olunması gerekiyor. Bu da değil açıköğretim, örgün üniversitelerde bile tam olarak gösterilmiyor. O yüzden filmcilik tam bir araştırmacılık, deneyim ve beceri işi ve sadece üniversiteden edinilen bilgiler ile bu alanda bir yerlere gelmek mümkün değil. Kişinin muhakkak bu bilgilerin üstüne kendinden bir şeyler katması gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünden alınacak diploma ile en fazla küçük çapta bir fotoğraf stüdyosu kurulabilir ya da yerel bir televizyon kanalında kameramanlık yapılabilir. Ayrıca teoriden çok pratiğe dayalı bir alan olduğu için ellerin kamera, ışık, ses sistemlerini kullanmaya alışkın olması, görüntü yönetmenliği ve kurgu-efekt yazılımları hakkında da pratik bilgiye sahip olunması gerekiyor. Bu da değil açıköğretim, örgün üniversitelerde bile tam olarak gösterilmiyor. O yüzden filmcilik tam bir araştırmacılık, deneyim ve beceri işi ve sadece üniversiteden edinilen bilgiler ile bu alanda bir yerlere gelmek mümkün değil. Kişinin muhakkak bu bilgilerin üstüne kendinden bir şeyler katması gerekli.

Hocam çok haklısınız ama mesela bir yere iş başvurusu falan yapacaksınız diyelim bu alanla ilgili, sizden somut bir şeyler istemeyecekler mi diploma falan gibi? Ve sizce bende bu konuda gerçekten istek varsa hayalimi gerçekleştirebilir miyim? Yani bir belgesel kanalında kameramanlık yapmak çok büyük bir hayal mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diplomaya daha çok TRT gibi devlet kurumlarında bakılıyor. Özel sektörde ise kişisel yetenekler, beceriler ve deneyimler çoğu zaman diplomanın önüne geçiyor. Sonuçta bir yerde işe başladığınızda o yerde o işi size öğretecek hiç kimse bulunmayacak. Tam aksine herkes yapacağınız işin bütün inceliklerini zaten iyi bildiğinizi varsayarak beklentiler geliştirecek. Alanla ilgili diploması olmadığı halde televizyon kanallarında ve yapım şirketlerinde çalışanların çokluğunu ve çoğu patronun lise-üniversite okumadan şirketlerini buralara getirdiklerini gördüğünüzde bana hak vereceksiniz.
  • Anlıyorum hocam peki bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Kendimi nasıl geliştirebilirim? (Maddi imkanım pek yok, öğrenciyim.) Bir de ben bilgim olsun diye Tarım bölümünü de okumak istiyordum, hem bilgim olsun diye hem de sevdiğim için. Sizce kameramanlık yerine tarım mı okusam?
  • Küçük bir birikim elde ederek idealinizin bir yerlerinden başlamayı hedefleyebilirsiniz. Bunun için ufak tefek işlerde çalışabilir, bu işleri idealinize çıkan merdivenin basamakları olarak düşünebilirsiniz. İnternetteki yazılı ve görsel-işitsel kaynakları araştırarak işin teorik bilgi kısmını öğrenebilirsiniz. Size gereken birikimi elde edince giriş seviyesi ekipmanlar alıp üzerlerinde zaman geçirmeye başlayarak işin pratik bilgi kısmını da öğrenebilirsiniz. Eğer objektif bir biçimde yaratıcı çalışmalar ortaya koyduğunuzu düşünüyorsanız bu çalışmalarınızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Sanırım sonrasını tahmin edebiliyorsunuz...

Amacınız bu işin teorik bilgi kısmının temelini öğrenmekse Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü okumaktan çekinmeyin. Ayrıca bu bölümü bitirdikten sonra ilgi duyduğunuz için Tarım bölümüne de başlayabilirsiniz. Tabii ki varsa askerlik durumunuzu aradan çıkarttığınız zaman olur bu. Şimdiden size başarılar diliyorum.

• quote:

Küçük bir birikim elde ederek idealinizin bir yerlerinden başlamayı hedefleyebilirsiniz. Bunun için ufak tefek işlerde çalışabilir, bu işleri idealinize çıkan merdivenin basamakları olarak düşünebilirsiniz. İnternetteki yazılı ve görsel-işitsel kaynakları araştırarak işin teorik bilgi kısmını öğrenebilirsiniz. Size gereken birikimi elde edince giriş seviyesi ekipmanlar alıp üzerlerinde zaman geçirmeye başlayarak işin pratik bilgi kısmını da öğrenebilirsiniz. Eğer objektif bir biçimde yaratıcı çalışmalar ortaya koyduğunuzu düşünüyorsanız bu çalışmalarınızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Sanırım sonrasını tahmin edebiliyorsunuz...

Amacınız bu işin teorik bilgi kısmının temelini öğrenmekse Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü okumaktan çekinmeyin. Ayrıca bu bölümü bitirdikten sonra ilgi duyduğunuz için Tarım bölümüne de başlayabilirsiniz. Tabii ki varsa askerlik durumunuzu aradan çıkarttığınız zaman olur bu. Şimdiden size başarılar diliyorum.

Hocam çok teşekkür ederim ama teorik bilgi kısmını pek anlamadım aslında. Ben teorikten çok uygulamayı seviyorum. Teorikten sıkılıyorum. İki bölümü de okumayı çok istiyorum ama öncelik olarak hangisine başlayacağıma karar veremiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklımda bir iş fikri var
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O da sizin bileceğiniz şeydir artık. Hangi bölüme önce başlamak istediğiniz konusunda duygularınıza güvenmekten başka bir seçeneğiniz yok. Umarım içinizin rahat edeceği bir tercih yaparsınız. Benim diyebileceklerim bu kadar.
  • quote:

O da sizin bileceğiniz şeydir artık. Hangi bölüme önce başlamak istediğiniz konusunda duygularınıza güvenmekten başka bir seçeneğiniz yok. Umarım içinizin rahat edeceği bir tercih yaparsınız. Benim diyebileceklerim bu kadar.

Yardımınız için sağ olun hocam iyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.