Şimdi Ara

Böyle kampanya olmaz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar araba almak istediğimden araba konusuna iyice aşina olmaya başladım. Ancak şu iki markanın bana aptalca gelen kampanyasını her yerde görüyorum, sinir oluyorum.

1) Renault: Sıfırın altında diye 12 bin lirayı 12 vadede sıfır faiz uyguluyor ( sanki çok bişiy yapıyor. ford 14000 liraya 24 ay 0 faiz uyguluyo focus için ama reklamını yapmıyor.). neyse böyle saçma bi kredi kullanırsanız renault 500 lirasını almıyor ve 11500 olarak ödüyormuşsunuz. dolayısıyla sıfırın altında diye reklam yapıyor ancak 600 lira kredi masrafı aldığını söylüyor. zaten yetersiz ve gereksiz bi kampanya yapıyo bi de milleti yanıltıyor.

2) Toyota : Her yerde auris ve avensis için yaptığı balon ödemeli kampanyayı görüyorum. diyor ki al ver 6000 lira al aurisi. 650 tl taksit öde. son ödemeyi de 12953 lira yap ( 1.33 comfort için) . hesap ettim indirimli fiyatı 38600 olan aurisi bize böyle saçma bi ödeme şekliyle 50153 liraya kakalıyacak. tabii aylık 650 lira anca ödeyebilen vatandaş son taksidi 12953 lirayı nasıl ödeyecek. onu da taksitlendirecek.ordan da bi 3000 lira faiz. etti mi sana araba 53000 lira. git tüketici kredisiyle al arabayı. daha ucuza gelsin.

yahu bu renault ve toyota Türk milletini gerizekalı zannediyor galiba. Arkadaşlar böyle kampanya olur mu. Vatandaşı aldatarak nereye varmak istiyorsunuz. yukarıda da yazdım. ford focus modeli için 14000 liraya 24 ay için yüzde 0 faiz uyguluyor. esasen fordu müşteriye göstermediği ilgi sebebiyle hiç sevmem ama yapacaksan böyle bi kampanya yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: chronoide

Arkadaşlar bu aralar araba almak istediğimden araba konusuna iyice aşina olmaya başladım. Ancak şu iki markanın bana aptalca gelen kampanyasını her yerde görüyorum, sinir oluyorum.

1) Renault: Sıfırın altında diye 12 bin lirayı 12 vadede sıfır faiz uyguluyor ( sanki çok bişiy yapıyor. ford 14000 liraya 24 ay 0 faiz uyguluyo focus için ama reklamını yapmıyor.). neyse böyle saçma bi kredi kullanırsanız renault 500 lirasını almıyor ve 11500 olarak ödüyormuşsunuz. dolayısıyla sıfırın altında diye reklam yapıyor ancak 600 lira kredi masrafı aldığını söylüyor. zaten yetersiz ve gereksiz bi kampanya yapıyo bi de milleti yanıltıyor.

2) Toyota : Her yerde auris ve avensis için yaptığı balon ödemeli kampanyayı görüyorum. diyor ki al ver 6000 lira al aurisi. 650 tl taksit öde. son ödemeyi de 12953 lira yap ( 1.33 comfort için) . hesap ettim indirimli fiyatı 38600 olan aurisi bize böyle saçma bi ödeme şekliyle 50153 liraya kakalıyacak. tabii aylık 650 lira anca ödeyebilen vatandaş son taksidi 12953 lirayı nasıl ödeyecek. onu da taksitlendirecek.ordan da bi 3000 lira faiz. etti mi sana araba 53000 lira. git tüketici kredisiyle al arabayı. daha ucuza gelsin.

yahu bu renault ve toyota Türk milletini gerizekalı zannediyor galiba. Arkadaşlar böyle kampanya olur mu. Vatandaşı aldatarak nereye varmak istiyorsunuz. yukarıda da yazdım. ford focus modeli için 14000 liraya 24 ay için yüzde 0 faiz uyguluyor. esasen fordu müşteriye göstermediği ilgi sebebiyle hiç sevmem ama yapacaksan böyle bi kampanya yap.

Al bir dizel linea bak keyfine bütçenide sarsmaz, artık tip mip önemli değil az yaksın yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Arkadaşlar bu aralar araba almak istediğimden araba konusuna iyice aşina olmaya başladım. Ancak şu iki markanın bana aptalca gelen kampanyasını her yerde görüyorum, sinir oluyorum.

Al bir dizel linea bak keyfine bütçenide sarsmaz, artık tip mip önemli değil az yaksın yeter.
    Kredi ile araba almaya karşıyım, ya bekle biriktirince al ya da paranın yettiği kadarını al, ikinci el al vs.

• quote:

Toyota'dda indirim var başlıklı konudaki yazmış olduğum mesaj aynen kopyalıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Faiz oranlarına dikkat edin arkadaşlar özellikle araç alırken bir miktarda olsa kredi kullanacak arkadaşlar..

geçen sene ağustos ayında corolla dizel için 800 tl ödemeli kampanyası vardı toyotanın ve çok cazipti..Gittim hemen iki bayi ile görüştüm ortaya çıkan sonuç tam hayal kırıklığı oldu.41.000 gibi bir liste fiyatı vardı o zaman coralla comforttu sanırım en alt donanım kendi aracımı satıp üstünü kredi ile almayı düşündüm bana yok ara ödeme yok balon ödeme yok taksiti dediler dediler sonra banka faizi ile aracın peşin alımı arasındaki farkıda ekledik ettik sonuç 41 binlik araba bana geliyordu 52 bine..reno ford fiat opel hepsini gezdim kredili alımlarda en yüksek fiat farkı ve faizi koyan toyota..Ardındanda fiat geliyor..şöyle böyle ucuz diyoruz fiat için ama ciddi oranda fiyatlar değişiyor araba alma hevesiyle alıp çıkıyorsunuz sonradan anlıyorsunuz neyin ne olduğunu..

bu arada fiyatına göre en iyi donanımı sunan reno en düşük faiz ford'ta(toyotada 12bine yaklaşan fark ford'ta 8000 tl idi o dönem)..Hele hele koç'un bankasından krediyi kullanırsanız dahada düşük faiz oranı veriyorlar bilginiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

Kredi ile araba almaya karşıyım, ya bekle biriktirince al ya da paranın yettiği kadarını al, ikinci el al vs.

söylediğniz şey çok mantıksız geliyor. borç,harç yapmadan hiç birşey elde edemzsin... sen 5000tl maaş alıyorsan para biriktirip alına bilir ewet bu konuda böyle haklı olabilirsin..

quote:

chronoide

hocam böyle demesi iyi hoşta bankadan kredi çek bakalım bireysel olarak faizi kaç oranında veriyor... nekadara nekadar ödüyorsun hiç sordun mu..
    senin icin 3ün 5in önemi yok ama birde onu bankaya sor bakalım kaç insan 3,5 alarak zengin oluyor yada kaç 3,5 icin icraya veriyor...
    1t bile olsa senin icin kaar kaardır..

nakit, keş paran varsa kampanya seni baglamaz...... ajenta ile sıkı pazarlık et 2000tl indirim elde et.. kampanyaya baglı degilsin...

kampanyada olsa 2000tl indirim olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

söylediğniz şey çok mantıksız geliyor. borç,harç yapmadan hiç birşey elde edemzsin... sen 5000tl maaş alıyorsan para biriktirip alına bilir ewet bu konuda böyle haklı olabilirsin..

quote:

chronoide

hocam böyle demesi iyi hoşta bankadan kredi çek bakalım bireysel olarak faizi kaç oranında veriyor... nekadara nekadar ödüyorsun hiç sordun mu..
    senin icin 3ün 5in önemi yok ama birde onu bankaya sor bakalım kaç insan 3,5 alarak zengin oluyor yada kaç 3,5 icin icraya veriyor...
    1t bile olsa senin icin kaar kaardır..

nakit, keş paran varsa kampanya seni baglamaz...... ajenta ile sıkı pazarlık et 2000tl indirim elde et.. kampanyaya baglı degilsin...

kampanyada olsa 2000tl indirim olur...

Alıntıları Göster
    al bendende o kadar valla resmen kandırmaca
    kredili araba almak ise bence olumlu en azından şu an için çünkü faizler inanılmaz uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: bjknn

al bendende o kadar valla resmen kandırmaca
    kredili araba almak ise bence olumlu en azından şu an için çünkü faizler inanılmaz uygun

Alıntıları Göster
    krediyi ödeyen adam parada biriktirebilir. kredi olayına karşıyım. insanların fazladan binlerce lira vermesine yani..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

krediyi ödeyen adam parada biriktirebilir. kredi olayına karşıyım. insanların fazladan binlerce lira vermesine yani..

Alıntıları Göster
    yaw kredi iş iş değil ama napalım. ihtiyaç olunca almak durumunda kalıyoz. mesela 4 sene vadeyle araba aldık. o vadenin en azından 1 senesi faize gidiyor. biriktirerek almaya kalksan en az 2.5 yılda alabilirsin. işte insan 2.5 yıl arabaya bineyim diye 1 sene faiz ödüyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Kredide mecburen para biriktirme gibi bir durum sözkonusu. O krediyi ödeyebilmek ve eve haciz getirtmemek için insan dişinden tırnağından kısıyor ve ödüyor. Kredi yapmayıp para biriktirmeye kalksa öyle kısmayacak. Kemer sıkmayacak.

Böyle bir ince ayrıntı var bu kredi olayında.
  • quote:

Para biriktirene kadar almak istediğin araba kasa değiştirir.
    30 sene öncesinde olsa neyse ama artık hem teknoloji, hem de estetik anlayışı hızla değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Kredide mecburen para biriktirme gibi bir durum sözkonusu. O krediyi ödeyebilmek ve eve haciz getirtmemek için insan dişinden tırnağından kısıyor ve ödüyor. Kredi yapmayıp para biriktirmeye kalksa öyle kısmayacak. Kemer sıkmayacak.

+1
    biz araba almadan önce o para ay sonuna zor yetiyordu. araba aldık borca girdik şimdi ay sonuna para birikiyor

insan gerek görüğü şeyleri yapıyor o zaman. hem borç yiğidin kamçısıdır demişler. borcun yoksa boşa yaşıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

+1
    biz araba almadan önce o para ay sonuna zor yetiyordu. araba aldık borca girdik şimdi ay sonuna para birikiyor

insan gerek görüğü şeyleri yapıyor o zaman. hem borç yiğidin kamçısıdır demişler. borcun yoksa boşa yaşıyorsun

Alıntıları Göster
    Para biriktirme işi iş degil.Parayı bi süre biriktirirsin sonra sana batmaya başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Para biriktirme işi iş degil.Parayı bi süre biriktirirsin sonra sana batmaya başlar

Alıntıları Göster
    ben biriktiriyorum şahsen bir kere kredi kullanmadım. ne yapmak istediğimi biliyorum ve birkiyor. zengini zengin etmek çok dokunuyor bana yazık milletin cebinden faize çıkan her kurusa. 30 bin çek 36 37 öde.. yuh!
  • zaten faizsiz diyenden korkacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

zaten faizsiz diyenden korkacaksın
    valla 21ooo lira çektim 24 ayda 24ooo lira ödeyeceğim. 2yılda arabasız kalmayacağım bana uygun geldi gittim aldım arabayı. ha biriktirme ile olmazmı. olurdu ama 21ooo lirayı 4 yılda biriktirirdim. şimdi eevdekilere ne tatili borcumuz var diyebiliyorum. yoksa hersene ver elini ege.. 2-3 lira bas gel
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasew vasilli

valla 21ooo lira çektim 24 ayda 24ooo lira ödeyeceğim. 2yılda arabasız kalmayacağım bana uygun geldi gittim aldım arabayı. ha biriktirme ile olmazmı. olurdu ama 21ooo lirayı 4 yılda biriktirirdim. şimdi eevdekilere ne tatili borcumuz var diyebiliyorum. yoksa hersene ver elini ege.. 2-3 lira bas gel

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir mali analist olarak konuşuyorum. yıllardır bu hesaplar yapılır, kerdi mi daha cazip para biriktirmek mi...

Bir ve tek kesin yanıtı var, en iyisi para birktirmektir. Bunun en küçük bir şüphesi bile yok.

Ama ne yazıkkı ben dahil hiç kimse sürekli para birktirme alışkanlığı olmadığı için hep faiz öder. Maalesef zor olan tasarruf yapmaktır ve bunu sürekli halde yapmaktır. Yani, ben araba alıyım ama biriktireyim diye değil.

Ama tüketim toplumu geyiğine girmek istemiyorum. ama gün gelecek kredi kartı olayı değişecek, olmayan parayı harcayan hiçkimse para biriktiremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

Arkadaşlar bir mali analist olarak konuşuyorum. yıllardır bu hesaplar yapılır, kerdi mi daha cazip para biriktirmek mi...

Bir ve tek kesin yanıtı var, en iyisi para birktirmektir. Bunun en küçük bir şüphesi bile yok.

Ama ne yazıkkı ben dahil hiç kimse sürekli para birktirme alışkanlığı olmadığı için hep faiz öder. Maalesef zor olan tasarruf yapmaktır ve bunu sürekli halde yapmaktır. Yani, ben araba alıyım ama biriktireyim diye değil.

Ama tüketim toplumu geyiğine girmek istemiyorum. ama gün gelecek kredi kartı olayı değişecek, olmayan parayı harcayan hiçkimse para biriktiremez.

Kredi çekmek bir yana kredi kartım bile yok, azami derecede memnunum halimden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

quote:

Alıntıları Göster
    Mart ayında kredi ile araç almıştım.

26000 TL kredi kullandım.
    36 ay vade
    848 TL taksit ödüyorum
    Toplamda 30528 TL ödemiş olacağım.

3 yıl için 4528 TL faiz. Yıllık 1509.30 TL.

Araç almanın bana yılda 1509.30 TL faiz maliyeti var.

Rahatlığı, kullanması güzel. Bence çok değil.

Tamamını nakit versem, elimde para kalmayacak. Yapacak başka birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

quote:

Alıntıları Göster
    aylık 7500 tl gelirim var, yine de kredi cekmeden bir yatırım olmuyor maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: radik

aylık 7500 tl gelirim var, yine de kredi cekmeden bir yatırım olmuyor maalesef

hoca ne iş yapıyosun tam olarak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.