Şimdi Ara

Böyle Sorun Görmedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öyle bir sorunla karşı karşıyayım ki... Bilgisayara formatı attım fakat formatı atmadan önce de sonra da ne indirirsem indireyim, ne exe dosyası çalıştırmaya çalıştıysam da her defasında dosya bozuk veya rarlı dosyalarda da crc hatası veriyor. İnternetten yenilerini indirdiğim zaman dahi yine aynı hatalar devam ediyor. Virüs programları dahil hiçbir setup dosyasını çalıştıramadım. Usb'den dahi başka yerden indirdiğim setuplar da yine benim bilgisayara takılınca aynı hatayı veriyor. İşletim sistemim Windows Vista Ultimate 32 bittir. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara gerçekten ama gerçekten çok müteşekkir olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siigle -- 13 Ekim 2009; 23:59:57 >

• yok mu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar. Gerçekten zor durumdayım. Bilgisayarın kalbi sabit diskidir. Bendeki sorunda galiba bu yüzden. Nasıl giderebileceğim bunu?
  • Harddisk ya da ramdeki bir sorun yüzünden de veri alış-verişinde sorun çıkartabilirki genelde zaten bunlardan dolayı olur. demenize göre ne yaptıysan yine aynı hatayı alıyorsun bu tamamen 2-3 Şeyden Kaynaklanır..

1. Hardware Problemi - Ram yada Hdd'den kaynaklanan bir hata olabilir
    2. İşletim Sistemi Problemi - Sistemi yüklerken sürekli aynı CD kullanıorsan onda problem var ise ondan olabilir başka bir CD ile kurmayı dene .
    3. Makinenin Driverlarının eksik yada yanlış yüklüyor olabilirsin. Sürücülerini Kontrol et.
    4. Makinende Virüs olabilir. Kurduktan Sonra flashbellek yada HDD'den yedek aldığın bir dosyayı calıstırdığın anda bulaşan bir virüs olabilir
    5. Unutmadan eğer ki varsa eğer antivirüs programı veya Güvenlik Duvarıda bazen böyle sorunlar çıkartabiliyor.

Bu tür şeylerden kaynaklanabilir ki genelde zaten bu sebeplere öncelik ver. Ancak Bu kadar söyleyebilirim kesin çözüm söyleyemem çünkü uygulamak lazım. ama bu saydığım ilk 4 Sebep CRC hatalarında en çok payı olan etkenlerdir.

• kurulum cd değiştir tekrar kur derim
  • Harddisk ya da ramdeki bir sorun yüzünden de veri alış-verişinde sorun çıkartabilir demişsiniz. Ben de bundan şüpheleniyorum. Xp sinden Vistasına Windows 7'sinden Linux sistemlerine kadar bütün işletim sistemlerini kurmaya çalıştım fakat sistem hatası alıp hiçbirini kuramadım. Yani Disk okuma hatası olduğunu sanmıyorum.
    Ayrıca driver sorunu olmadığını düşünüyorum.
    Virüs de olduğunu sanmıyorum. Çünkü danyanın formatını attım. HDD'lere maxblast ile 0 çektim. Sadece Western Digital markalı olan HDD kabul etti. Ama samsung HDD onu da yemedi. Olmadı Partition Magic ile de Samsung HDD'ye bi ayar çektim yine de olmadı arkadaşlar.
    Yani virüs mirüs hikaye ben böyle bir sorunla daha önce hiç karşılaşmamıştım gerçekten. Halbuki iyi bir PC kullanıcısı ve onarıcısı olarak da görüyordum kendimi. Bir kaç güne sebebi ortaya çıkınca yine yazarım buraya arkadaşlar.... Yardımlarınız için teşekkürler...

• Bu arada RAM değiştikten sonra sorun ortadan kalktı. Yalnız ATI Catalyst Control Center yüklediğimdew yine ilk açılışta Catalyst sonlandırılıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok böyle birşey
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.