Şimdi Ara

Boyum 1 Cm Kısaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 2 haftadır 15 kiloluk halter kaldırıyorum ve boyum 1 cm kısaldı bu halterden midir? Belki yanlış ölçmüş olabilirim boyumu ama kendimi kısalmışta hissediyorum ve omuriliğimde halteri kaldırdıktan sonra yarım saat bir saat boyunca bir baskı hissediyorum. Bunun sebebi halter mi? Hani çok kısa bir boyumda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciismi

Merhaba,
    yaklaşık 2 haftadır 15 kiloluk halter kaldırıyorum ve boyum 1 cm kısaldı bu halterden midir? Belki yanlış ölçmüş olabilirim boyumu ama kendimi kısalmışta hissediyorum ve omuriliğimde halteri kaldırdıktan sonra yarım saat bir saat boyunca bir baskı hissediyorum. Bunun sebebi halter mi? Hani çok kısa bir boyumda yok.

100 kg nun altına girmedikçe korkma dostum.

Spor salonunda da var öyle insanlar gelmiş 20 yaşına hala boy uzayacak sanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

quote:

Merhaba,

100 kg nun altına girmedikçe korkma dostum.

Spor salonunda da var öyle insanlar gelmiş 20 yaşına hala boy uzayacak sanıyor

Kendim 50 kiloyum nasıl 100 kilo kaldırsam rekor kırarım zaten.
    Her neyse siz şimdi 50 kilo kaldırsam bile bir şey olmaz mı diyorsunuz 2 haftada gittikçe kısaldığımı hissetmeye başladım ben.

• quote:

100 kg bi örnek dostum.

yaşın kaç boyun kaç onlarıda söylersen net bişey söylerim. halteri nasıl kaldırıyorsun. az bilgi veriyorsun
  • quote:

quote:

100 kg bi örnek dostum.

yaşın kaç boyun kaç onlarıda söylersen net bişey söylerim. halteri nasıl kaldırıyorsun. az bilgi veriyorsun

Yaşım 14 boyum bahar ayına girdik diye 1.72 ye falan çıkmıştıda yeniden 1.71'e düştüm şuan 1.71 cm boyum. Halteri bazen ayakta durarak indirip kaldırıyorum bazende düz kaldırıyorum işte ama kaldırırken baskı hissediyorum yani.
  • bu gidişle japonlara döneceksin,kışa doğru uzarsın belki,diğer boy ölçüsü normalse takma kafana,ağırlığa da 2 sene sonra başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

100 kg bi örnek dostum.

Yaşım 14 boyum bahar ayına girdik diye 1.72 ye falan çıkmıştıda yeniden 1.71'e düştüm şuan 1.71 cm boyum. Halteri bazen ayakta durarak indirip kaldırıyorum bazende düz kaldırıyorum işte ama kaldırırken baskı hissediyorum yani.

yaşın daha küçük boyun uzaması için 4 sene daha var. 18 yaşından sonra boy uzamaz. Yaşın küçük oldugu için riskli olabilir. ama lap diye 1 cm kısalacagını sanmıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boyum 8-9 aydır uzamiyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok ağır çalışma, omuriliğindeki omurların araları daralmış olabilir. allah korusun kendini bile sakatlayabilirsin. belkide psikolojikdir ama bu yaşta fazla zorlama kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Çok ağır çalışma, omuriliğindeki omurların araları daralmış olabilir. allah korusun kendini bile sakatlayabilirsin. belkide psikolojikdir ama bu yaşta fazla zorlama kendini.

Ben de anlamadım ama 1 cm kısaldı ve ilk kaldırdığımda daha az ile başlamıştım her neyse toplamda net 1 ay 2 gün oldu yani 1 ay oldu kol kası çok var bu kadar çabuk mu etkisini gösteriyor yoksa ben de mi öyle olmuş. Sizin önerileriniz neler? zaten internettende biraz araştırdım halter boy kısaltıyormuş diye omurilik baskı görüldüğü için enine genişliyormuşsun. Doğru mudur bunlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

bu gidişle japonlara döneceksin,kışa doğru uzarsın belki,diğer boy ölçüsü normalse takma kafana,ağırlığa da 2 sene sonra başla

benim bildiğim boy uzaması baharda 2 kat fazla oluyor kışın nasıl daha fazla uzarım? bu arada diğer boy ne? :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Çok ağır çalışma, omuriliğindeki omurların araları daralmış olabilir. allah korusun kendini bile sakatlayabilirsin. belkide psikolojikdir ama bu yaşta fazla zorlama kendini.

Ben de anlamadım ama 1 cm kısaldı ve ilk kaldırdığımda daha az ile başlamıştım her neyse toplamda net 1 ay 2 gün oldu yani 1 ay oldu kol kası çok var bu kadar çabuk mu etkisini gösteriyor yoksa ben de mi öyle olmuş. Sizin önerileriniz neler? zaten internettende biraz araştırdım halter boy kısaltıyormuş diye omurilik baskı görüldüğü için enine genişliyormuşsun. Doğru mudur bunlar?

Karın kaslarına önem ver, omuriliğin en iyi koruyucusudur.

Hareketi yaparken kendini sallama, arkaya öne doğru. Vücudundan güç almadan yap. sadece kolların hareket etsin, böyle kaldıramıyorsan ağırlık düşür.

• kemer takarak yap belini korusun
    ağır çalışma zorlama kemiklerini
    çok erken başlamışsın be tam büyüme çağı
  • quote:

Merhaba,

dikkat et yağmura yakalanma... daha da çekersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

kemer takarak yap belini korusun

Kemer takarak boy kisalmiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

kemer takarak yap belini korusun

Kemer takarak boy kisalmiyor mu

boy kısalmıyor değil omurunu korur gelişim çağında sakatlarsan belini hayatın kayar
  • Yaşın daha küçük.O yüzden eğer çalışacaksan kendini yormadan çalış.İleriki dönemler için altyapı hazırlamış olursun.Ayrıca burada önemli olan hareketleri düzgün yapmak.Ayakta halteri kaldırıyorum demişsin herhalde pazu çalışıyorsun.Bu hareket tek eklemli bir hareket.Sadece dirsekler oynamalı.Vücut ,omuzlar oynamamalı.Hareketi yaparken düz dur ve yaylanarak kuvvet alma.Bunları zorlanmadan yapabildiğin bir ağırlık seç.Ayrıca,omurgaya dik olarak etki etmeyen kuvvet boyu kısaltmaz.Aslında boy kısalması diye bir şey de yok.Sadece uzama engellenebilir.Sen çok ağır çalışırsan vücudun bu yapım dönemini kaslara ayırabilir, gelişimin olumsuz etkilenebilir.Tabi bu çok ağır kilolar için.Yani 15kg'ın zararı olmaz.Faydası olur.
  • 2 haftadır 15 kilo kaldırıyorsun, 14 yaşındasın ve 1cm kısaldın öyle mi ? Diyebileceğim tek şey psikolojik olması. Yeterli beslenip, uyuyup, doğru çalışırsan boyun kısalmaz aksine uzar. Genç yaşta bu spora başlayıp 180 lere ulaşmış bir sürü profesyonel sporcu var. Body boyu kısa bıraktırır olayı cahil saçması bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 18 Mart 2013; 20:05:42 >
  • 15 kilodan hiçbirşey olmaz 50 kiloyum 70 kg halter kaldırıyorum
    Not: halterciyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.