Şimdi Ara

Boyut mu Özellik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki soru arasından birini tercih etmek zorundayım, Çünkü ikisi de olsun istersem fiyatların yanına yaklaşılmıyor.

Evimde TV'yi izleyeceğim uzaklık 6-7 metre olacak, salonun genişliği 36m2. Amerikan mutfağıda hesaba katarsak 10 metreye kadar mesafe olacaktır.

Bu sebepten dolayı ekran olarak 117'nin altına düşmek istemiyorum, ancak ekranın büyümesinin de görüntü kalitesini düşürdüğü gibi söylentiler de var.

Maddi olarak çok yükseğe çıkamam, ama bu boyut içinde zaten çok düşük fiyatlısı da yok. 2500-3000 civarı bir bütçem var.

Sizlerden hem boyut hem de performans bakımından tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

TV genel olarak dizi,film,maç, bluray film için ve zaman zaman oyun (ps3) kullanılacak. 3 Boyut konusunda emin değilim, olsa da olur olmasa da olur.

Sevgiler.

• Fikir verebilecek olan yok mu arkadaşlar ?

SD yayın, HD uydu alıcı ve PS3 kullanımı için Boyutu mu artırayım yoksa TV'deki özellikleri artırıp 117'de mi kalayım ?
  • özellik derken neleri kastediyosunuz benim 42" plazma var ve 3 metreiçin daha büyük ekran istiyorum sizin gibi sd, hd, ve ps3 için ben 50" plazma bakıyorum bütçem 3000 tl teknosada 2500 tl 50g20 satıldı kapalı kutu ama benim tv ile arada çok kalite farkı olmadığından almadım v20 arıyorum 3000 tl civarında
  • Boyu önemli deyil işlevi önemli
  • izleme mesafesi 10 metreyi bulacaksa 50" ve üzeri daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
  • ben 5 - 6 mt den 40 inch rahat izliyorsam sen 46 inch ile 10 mt den izlersin

Haaa tabii bugunki aklım olsa 46 veya üzeri alırdım
    Maçlar ve MKV film izlerken cok keyifli oluyor

Yani sorunun cevabı her zaman ki gibi boyut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 18 Nisan 2011; 21:45:52 >
  • Müstehcen bir soru olmuş bakıncaAncak hem boyut hem özellik derim ben.10 metre bir mesafe televizyon izlemek için oldukça iyi.Şu topicte bununla ilgili bir hesap var ona bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_25743424/tm.htm

Bence yeni d serisi samsungları bir bekleyin üstat.Albani üstat bir genel değerlendirme yapsın ona göre bence kararınızı verin.Sizin istediğiniz özellikler bir televizyonun hepsini içinde barındırabileceği türden değil.Yani oyun,film,sd hepsi iyi olsun diyorsanız bütçenizin çok üstüne çıkmanız gerekiyor.Dolayısıyla albaniyi bekleyin derim ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler üstatlar.

@Deepnote

Verdiğin linki inceledim ve benim izleme alanım ortalama 6-7 metre diye düşünürsem min. 46" boyut sanırım daha uygun olacak. D serisini inceledim, gerçekten harika TVler, zaten önceleri c750 ile panasonic gt20e, 50v20e ya da 46z1 modelleri arasında kalmıştım. şimdi d serisini yakından takip ediyorum.
    22nisan 'da Balıkesir vatan bilgisayar açılışı var %20 indirim diyorlar ama hazır indirimi yakalamışken de hangi modeli alacağım konusunda hala karar veremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemrt

Cevaplar için teşekkürler üstatlar.

@Deepnote

Verdiğin linki inceledim ve benim izleme alanım ortalama 6-7 metre diye düşünürsem min. 46" boyut sanırım daha uygun olacak. D serisini inceledim, gerçekten harika TVler, zaten önceleri c750 ile panasonic gt20e, 50v20e ya da 46z1 modelleri arasında kalmıştım. şimdi d serisini yakından takip ediyorum.
    22nisan 'da Balıkesir vatan bilgisayar açılışı var %20 indirim diyorlar ama hazır indirimi yakalamışken de hangi modeli alacağım konusunda hala karar veremedim

Üstat vatana yeni mallar gelmiş bir model şu
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue40d6510-3d-led-tv-full-hd-slim-101cm,-1920x1080,-400-hz,-4xhdmi,-dlna,-3xusb,-ue40d6510/productdetails.aspx?I_ID=53921

Bunu eski seride c6500 olarak düşünün.Daha dün vatan internet sitesine özel yüzde 25 indirim yapmıştı o anda bu tv yoktu.sanırım 3200 gibi fiyata inmiş olurdu ancak 40'' fiyatı olduğunu düşünürseniz yüksek.Zaten albani bana biraz beklemem gerektiğini söylemişti kendisinin görüşünü bekliyorum.Alınır derse 40'' vatandan alacağım.Neden çünkü adamlar 1 ay içerisinde bile piksel sorunu çıkarsa getirin değiştirelim diyor.Sizde aceleniz yoksa bekleyin isterseniz.Fiyatlar biraz oturur 1-2 aya.

Bu arada unutmadan eski c6000'in muadili olduğu söylenen d5000'in 4622 olanının fiyatı 2,200 tl gibiydi indirimde.Yine bu indirimi yaparlarsa ki 23 nisan var önümüzde, 19 mayıs var, alınabilir bir tv.

• 46 inç için 1.5-2 metreden sonra bildiğim kadarıyla görüntüde bir kaybın olmuyor. bende 40d7000 ile 46d6500 arasında karar vermeye çalışıyorum fakat 46'' olan bir model almak daha mantıklı geliyor bana.
  • TV'nin yerleştirileceği alan aşağıdaki şekilde.

Tv ile koltuğun arkasında yer alan duvarın mesafesi (camın olduğu duvar) 6 metre. TV nin yer alabileceği duvarın genişliği ise 4 metre.

Koltuğun arkasındaki duvarın uzunluğu da 6.50 mt. yani alanımız 36mt2 civarında. Modelleme de aydıntlatmayı çok kullandım, çünkü cephe güneye bakıyor ve güneş fazla alacaktır. Duvarlarda aynı şekilde beyaz renkte olacak. Yani TV 'nin bu kadar açık alanda da kullanışlı olması gerekiyor. Önerileriniz ne olur arkadaşlar ?

Samsung D serisinden emin değilim açıkcası kafayı panasonic panellere takmış durumdayım. 3 boyut istemiyorum, lüzumsuz yere o kadar parayı şimdi ona veremem. Koltuğuma uzanıp TV izlemedikten sonra hangi boyutta olduğumun önemi yok :)

Boyut mu Özellik mi ?

Boyut mu Özellik mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemrt -- 19 Nisan 2011; 23:04:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.