Şimdi Ara

Bozuk HDD kullansam sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 1tb lik bir hdd var bide 240gb lik ssd. Benim hdd bozuk arkadaşlar yani öyle düşünüyorum çünkü PC açılırken American megatrends çıkıyor yanlış bilmiyorsam hdd bozuk olduğundan dolayı çıkabiliyormuş ardından bir program indirdim ve hdd sağlığı yüzde 0 yazıyordu. SSD bana tek başına yetmiyor arkadaşlar ben bu hdd yi kullansam bişey olurmu yada ileride daha büyük sorunlara veya diğer parçalara zarar verir mi? Yoksa HDD yi kullanmayayım mı?

(Windows SSD ye kurulu ve pc de önemli dosya)

(pc ye daha yeni format attım ve hdd yi şuanda kullanmıyorum boş yani)

• hdtune health sekmesinin fotoğrafını buraya atarsan daha iyi olur. bozuksada eğer düşündüğün gibi error scan yap. bozukluk tüm harddiske yayılmamışsa örneğin kırmızılık sadece başlarda varsa geri kalan kısım ile bölüm oluşturabilirsin.

• Bozuk HDD kullansam sorun olur mu?
  • Nathan Spencer kullanıcısına yanıt
    Bozuk HDD kullansam sorun olur mu?
  • harddiskin 300~ gblık kısmı kullanılabilir. şimdi ease us partition master proyu indirin yeni bölümü oluştururken 700gblık kısmı kullanmadan bölüm oluşturun. bu hddye önemli verilerinizi falan yedeklemeyin bu arada bu şekilde sorunsuz kullanırsınız.

yardımın için sağol dostum bir şey daha sorucaktım 300gb lik kullanılabilir alan olduğunu nerden anladın?

• Bide hani 300gb lık alan kullanılabilir dedinya bu program o 30gb lık kısmı neye göre ayırıyor yani bozuk olmayan 300gb tımı ayırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sorun olurmu acaba?
    10 yıl önce açıldı
    anakartımda sorun mu var
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum buna benzer ücretsiz bir program yokmu?

• en son bozuk olan sektör 700~ gblık bir alana denk geliyor her sektör 381mb oradan hesapladım. programın ücretsiz versiyonu da var başka programlarda kullanabilirsin. yapacagın şey 1tblık harddiskin 0-700gb lık sektöre gelen kısmını kullanmayıp geri kalan kısmı biçimlendirip kullanmak. burada resimli anlatım mevcut

https://macrorit.com/disk-surface-test/how-to-isolate-bad-sectors-on-hard-drive.html

uygulamayı açtığımda çok dondu ve bir süre sonra hdd yi görmemeye başladı bu bilgisayardan baktım hdd gözükmüyordu. Pc nin içini açıp hdd yi çıkardım taktım gözükmeye başladı uygulamayı tekrar açtığımda ise yine çok donmaya başlıyor. biliyorum çok sorun var ama bunun başka bir yöntemi yokmu. Zaten 1tb lik hdd yi taraması çok uzun sürüyor ve bu sürede donuyor sonraki aşamalara geçemedim bile.

• attığım bağlantıda ilk kısmı yapmayın. önceden taradın zaten. 2. kısımdan başlayın soldaki ibreyi sağa doğru 300 gb kalana kadar çekin. soldan başlamanın sebebi bad sector ilk 700gb da çünkü.

eyvallah reis sayende 300gb lık alanı ayırdım sonunda. Bundan sonra bu 300gb lık kısma yayılmaz dimi yani kendi tekrar bozulana kadar bir şey olmaz zaten önemli dosya filan yok oyunlar var bitek.

• hayırlı olsun öncelikle. kesin bir şey söyleyemem. yapabileceklerin sistemi düzgün kapatmak, kasayı özellikle hddyi sarsmamak fiziksel bir hasar oluşturmamaya çalışmak. bu şartlar sağlanırsa bir sorun oluşacağını düşünmüyorum.

tamamdır tekrardan sağolasın

• Bozuk HDD kullansam sorun olur mu?
  • O disk asla güvenli hale gelmez. SMART verilerine göre disk'in tek sorunu bozuk sektörler değil, motor başlatma ve RAM kaşe hataları da var. Genelde yeni disk'lerde donanımsal bozuk sektörler kısa sürede yayılır, eski disk ise yayılma süresi uzun olabilir.

• poko001 P kullanıcısına yanıt

yani ne yapmamı öneriyorsun

• 4GOLA 4 kullanıcısına yanıt

Hatalar tekrarlanacak, dosya okuma/yazma sorunları olacak, dosyalar kurtarılamayacak şekilde hasar görebilecek. Bu tür bir disk'e işletim sistemi kurulması büyük hata olur ancak gözden çıkarılmış dosyaları depolama amaçlı kullanılabilir.

• Bugün diski görmemeye başladı artık bende gözden çıkardım hdd yi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.