Şimdi Ara

Bozuk ssd Tamir edilir mi? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
16.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalışan bir windowsa takılınca biçimlendirmeye ihtiyaç duyan biçimlenirilince çalışan ancak windows veya baska işlemtim sistemi yüklemeye çalışınca tekrar kilitlenip biçimlendirmeye ihtiyaç duyan bir ssd im var
    Bu ssdyi recover etmenin bir yolu var mıdır disk ntfs formatındadır ve imzamdaki sdddir

teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bozuk SSD'nin Tamiri

SSD Tamiri Mümkün mü?

Bozuk bir SSD'nin tamir edilip edilemeyeceği, sorunun türüne bağlıdır. Bazı durumlarda, SSD'ler onarılabilirken, diğer durumlarda değiştirilmeleri gerekir.

Onarılabilir Hasar Türleri:

• Bozuk yazılım: Bazı bozuk yazılım sorunları, SSD'yi özel yazılım araçlarıyla onararak giderilebilir.
    • Bozuk dosya sistemi: Bozuk bir dosya sistemi, özel yardımcı programlar kullanılarak onarılabilir.
    • Bozuk sektörler: Birkaç bozuk sektör varsa, SSD'ler genellikle bunları yedek sektörlerle değiştirebilir.

Onarılamaz Hasar Türleri:

• Donanım arızası: SSD'nin fiziksel bileşenlerinde donanım arızası varsa, onarım genellikle mümkün değildir.
    • Ağır veri kaybı: SSD'de önemli veri kaybı varsa, kurtarma genellikle mümkün değildir.
    • Güç dalgalanması: Ani güç kesintileri veya dalgalanmaları SSD'ye kalıcı hasar verebilir.

SSD Tamiri İşlemi

Onarılabilir bir SSD ile karşılaşıldığında, işlem genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Sorunun teşhisi: SSD'nin donanımını ve yazılımını test etmek.
    • Yazılım onarımı: Bozuk yazılımı veya dosya sistemini özel araçlarla onarmak.
    • Bozuk sektör değişimi: Bozuk sektörleri yedek sektörlerle değiştirmek.

M2 SSD Tamiri

M2 SSD'ler, diğer SSD türlerine benzer sorunlara tabidir. Onarım işlemi genellikle aynı adımları içerir.

SSD Tamir Programı

Bazı üreticiler, SSD'leri onarmak için özel yazılım programları sunar. Bu programlar, bozuk yazılımı onarmaya veya bozuk sektörleri yeniden eşlemeye yardımcı olabilir.

SSD'niz bozulursa, onarılıp onarılamayacağını belirlemek için profesyonel bir veri kurtarma uzmanına başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ssd ler hakkında pek bilgim yok ama bir fikir olsun diye birşey diyebilirim.Bildiğim kadarıyla ssd lere öyle format atmak biçimlendirmek sakıncalı ssd ye zarar verebiliyor ssd secure erase diye bir yöntemi var.Tabi bildiğim kadarıyla yanlışta biliyor olabilirim.Araştırırsanız google dan daha fazla bilgi bulabilirsiniz ssd secure erase diye aratıp
  • İlgili SSD'nin güncel firmware'ını atmayı deneyin, daha önemlisi "secure erase" yapmayı deneyin. Secure erase sonrası tüm diski doldurup (dosya atarak doldurmak değil, baştan sona tüm sektörlere birşey yazarak; Hard Disk Sentinel isimli programın içinde böyle bir modül vardı, eminim tek başına bu işi yapan program da vardır) tekrar secure erase yapın.

Tüm sektörlere bir şey yazdığınızda, diskin zorla kendini kontrol etmesini sağlayacaksınız. Biliyorsunuzdur aslında diskiniz 128GB, SandForce kontrolcülü diskler o 8GB alanı kullanıcıya göstermeyip, kendi iç işleri için kullanıyor. Bir kısmı da reallocate edebilmesi için alandır. Eğer disk bozuk alana rastlarsa, rezerve alanından reallocate edecektir diye umuyorum. En azından olması gereken bu.

Ben secure erase işini Hiren's Boot CD'nin içindeki live Linux dağıtımını açıp oradan yapmıştım, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 27 Nisan 2013; 18:39:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

İlgili SSD'nin güncel firmware'ını atmayı deneyin, daha önemlisi "secure erase" yapmayı deneyin. Secure erase sonrası tüm diski doldurup (dosya atarak doldurmak değil, baştan sona tüm sektörlere birşey yazarak; Hard Disk Sentinel isimli programın içinde böyle bir modül vardı, eminim tek başına bu işi yapan program da vardır) tekrar secure erase yapın.

Tüm sektörlere bir şey yazdığınızda, diskin zorla kendini kontrol etmesini sağlayacaksınız. Biliyorsunuzdur aslında diskiniz 128GB, SandForce kontrolcülü diskler o 8GB alanı kullanıcıya göstermeyip, kendi iç işleri için kullanıyor. Bir kısmı da reallocate edebilmesi için alandır. Eğer disk bozuk alana rastlarsa, rezerve alanından reallocate edecektir diye umuyorum. En azından olması gereken bu.

Ben secure erase işini Hiren's Boot CD'nin içindeki live Linux dağıtımını açıp oradan yapmıştım, bilginize.

ssd yi bir arkadaşıma verdim düzeltmeyi deneyecekti tekrar alınca deneyeceğim ilginiz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

İlgili SSD'nin güncel firmware'ını atmayı deneyin, daha önemlisi "secure erase" yapmayı deneyin. Secure erase sonrası tüm diski doldurup (dosya atarak doldurmak değil, baştan sona tüm sektörlere birşey yazarak; Hard Disk Sentinel isimli programın içinde böyle bir modül vardı, eminim tek başına bu işi yapan program da vardır) tekrar secure erase yapın.

arkadaşıma önderdiğiniz programları söyledim başka bir program ile önerdiklerinizi kullanmış ssd kurtuldu çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

Çalışan bir windowsa takılınca biçimlendirmeye ihtiyaç duyan biçimlenirilince çalışan ancak windows veya baska işlemtim sistemi yüklemeye çalışınca tekrar kilitlenip biçimlendirmeye ihtiyaç duyan bir ssd im var
    Bu ssdyi recover etmenin bir yolu var mıdır disk ntfs formatındadır ve imzamdaki sdddir

teşekkürler

ssd yi onarmayı başardınız mı ? Benim ssd de bir anda gitti.Pc hiçbir şekilde görmüyor.Onarımını nasıl yaparız ?
  • Evet arkadaşlar. SSD keyifli ama arıza yapınca hiç tamir şansı yok şu an anladığım kadarıyla. Bende de anakart ayarlarında bile artık hiç görünmeyen bir ssd var. 4 yıl sonra aniden arıza yaptı. Tamir eden yer yok. Bilgisi olan varsa cevap verebilir. Teşekkürler.

HDD SSD den daha güvenli anlaşılan veri kurtarma açısından. Selam ve Sevgiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk tamir edilir mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdckirpi

Evet arkadaşlar. SSD keyifli ama arıza yapınca hiç tamir şansı yok şu an anladığım kadarıyla. Bende de anakart ayarlarında bile artık hiç görünmeyen bir ssd var. 4 yıl sonra aniden arıza yaptı. Tamir eden yer yok. Bilgisi olan varsa cevap verebilir. Teşekkürler.

HDD SSD den daha güvenli anlaşılan veri kurtarma açısından. Selam ve Sevgiler.

ssd nin belli bir ömrü vardır ortalama 6 yıl diye biliyorum biraz hor kullanmışınız kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.