Dijitalfotoğraf makinem Canon PowerShot A620 ve 1 GB'lık Transcend hafıza kartı kullanıyorum. Bazen resimleri çektikten sonra makine üzerinden fotoğraflara bakarken 1-2 tanesinde "Bozuk Veri" yazısı oluyor ve bilgisaya attığımda renkleri kaymış fotolarla karşılaşıyorum. Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir? Hafıza kartından mı, fotoğraf makinesinden mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı? Ve bu sorunla karşılaşmamak için ne yapabilirim?
başka bir kartla denemen lazım, umarım kartı değiştirince düzelir, aynı hatayı başka kartla da yapıyorsa fotoğraf makinesinin işlemcisinde hata olabilir.
Teşekkürler. Peki fotoğrafları aktarmaya çalışma biçiminin bir etkisi olur mu sizce? Yani ara kabloyla aktarmak yerine belleği çıkartıp notebook'taki kart okuyucuya takmak veri kaybı riski yaratır mı?
zannetmem, kabloylada olsa kart okuyucuylada olsa, sen karttan okumaya işlemi yapıyorsun, herhengi bir yazma işlemi yapmıyorsun verilerinin bozulması için bir neden yok yani, sd kartlarda herhangi bir arıza yoksa kolay kolay veri bozulması olmaz en azından ben hiç duymadım