Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanımdan kaynaklı bir bozukluk varsa kiracı yapar ama kullanımdan değil de ömrü bitmiş, hatalı montaj yapılmış ise ev sahibi ürün garantide iken ürün kaynaklı ise üreten firma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit. Kullanici hatasiysa kiraci degistirir ancak yillar icinde yipranip bozulduysa ev sahibi degistirir.

• Kendim ev sahibiyimm adama daireyi gösterrdimm kapilar değilti pencereler değişti boya yapildi sular musluklar calişir vaziyette sana nasil teslim ettiysem öyle teslim alirim diyorumm kirilan bozulan elektrik su parasi car curt karişmam oturansin kullanansin yaparsin ödersin öyle teslim alirim diyorumm...iyi valla kiraci otursun kirsn parcalasin döksün vay efendim sen yapicaksin neden ev sahibi sensin ben kirarim sen yaparsin nasil oluyo.!!!

• Böyle kiracılara bütün muslukları ampülleri hatta priz başlıklarını ve saire söküp vereceksin hatta depozito alıcaksın girerken çıkarken boya ca yaptırmaz bunun gibiler...

Yurtdışındaki gibi en güzeli işte ama oradakilerin kiracıları hayvani içgüdülerini kontrol edebildiği ve medeni olduğu için ev sahiplerinin sadece depozito almaları yetiyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az önce yönetici geldi aidat kağıdını vermeye 25₺'de ilaçlama parası yazmış,ev sahibine ileticen ilaçlama parasını kiradan düştüğümde.
    Önce ki oturduğum evde ev sahibinden alırdı yönetici ilaçlama parasını.

• Evin kullanılan herhangi bir Demir başı bozulursa bunu kiracı yaptırır.
    Ama doğalgaz kombisi bakımı olsun bu gibi şeyler ev sahibine aittir

• Boş yapma nazif. Hukuk kuralı demişsin. Nezaket kuralları da var. Sen nasıl davranırsan karşındaki öyle davranır.

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?
  • Kiralayan, kiralananı her zaman kullanıma hazır tutmakla yükümlüdür. O sebepten ev sahibinin yaptırması gerekli. Arıca evdeki her türlü olağan yıpranma da ev sahibinin sorumluluğundadır. Ev sahibi evi yeni boyanmış verse bile 5 yıl sonra çıkan kiracıdan boyalı vermesini isteyemez. Eğer duvar olağan dışı kirlenmedi ise ev sahibi kiracıdan evi boyatmasını isteyemez. Kontratta ev boyalı verilmiştir boyalı alınacaktır yazsa bile ev sahibi kiracıdan evi boyamasını isteyemez. Çünkü kanunun emredici hükümlerine aykırı sözleşme maddeleri geçersizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Çok basit. Kullanici hatasiysa kiraci degistirir ancak yillar icinde yipranip bozulduysa ev sahibi degistirir.
    o kadar basit değil neyin nasıl bozulduğunu bilemessin,bilirkişimi çağıracaksın,ev teslim edildiğinde sorunlu kısımları söylersin ev sahibi yaptırırsa yaptırır yaptırmaz sa sen yaptırır kiradan düşersin,ama sonradan bozulan herşey kiracıya aittir,özellikle kombili evlere girecek olanlar önce bakım istesin ev sahibinden sonra bozulursa kiracı yaptırır bu kadar basit..
  • Eve girerken musluklar sağlam ama musluk kalitesi 10 liralık. Bu musluklar üç dört ay sonra bozulacak ve kiracı yine kendi cebinden 10 liralık mı taksın yoksa 50 liralık mı?

50 liralık taksa zararda olur ev sahibinden alamaz ise. 10 liralık taksa dört ay sonra tekrar bozulacak...

Muslukları da kendimiz alıyoruz evin boya zamanı geldi onu da yapıyoruz. Hımm anladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatistiginiz şeye tabiki musluğu kiracı tamir edecek ev sahibinin tek görevi kirayi zamanında almak. Zaten eve musluk tamircileride çağrilmaz çok tehlikeliler böyle bir fantazi okumuştum.

• koyunsavar K kullanıcısına yanıt
    Tabi canım hatta bayramlarda birer kira bedelide ikramiye olarak ev sahibine ödenmeli demi😂

• radko kullanıcısına yanıt
    İkramiye ye gerek yok kırdıklarını tamir etsinler kirayi aksatmasinlar kafii

• koyunsavar K kullanıcısına yanıt
    Acaba alt katta ki evin tavanın su alacağı kadar neyi kırmış olabilir ki sonuçta evde tazmanya canavarı yaşamayor banyonun altında ki 40 yıllık eskimiş boruları parçalayıp kırsın demi?

• sadece tek bi maddeye dayanarak kiracı yaptırır diyen hukukçu arkadaş kaçıncı sınıf veya hangi fakülteden mezun çok merak ettim :d sonradan ayıplı duruma gelmesinden kasıt atıyorum borular kireçlenmiştir kullanılmayacak durumdadır o zaman bu kullanım için gerekli olduğundan ev sahibinin yaptırması gereken bi şeydir ama eğer musluk sağlam teslim etmişse evi ve kiracının bi hatasıyla veya kastıyla farketmez kiracının kusuruyla bu hasar meydana gelmişse tabi ki kiracı yaptırır, kimsenin kendi çıkarını düşündüğü yok tek kanun maddesiyle hiç bi şeye dayanak bulamazsınız insanların hakkını yemeyin

• Ne adamlar var ya..

Kullanımdan, gündelik kullanımdan kaynaklanan bir problem varsa sen giderirsin..

Musluk gibi..

O musluğa su taşıyan boru patlamışsa, o boruyu ev sahibi değiştirir..

Bu kafayla zor ama umarım birgün ev sahibi olursun..evin içinde sağlam musluk, klozet kapağı, iç kapı kolu, kıl tüy, kiracı bozdukça sen değiştirirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: thehappyone

sadece tek bi maddeye dayanarak kiracı yaptırır diyen hukukçu arkadaş kaçıncı sınıf veya hangi fakülteden mezun çok merak ettim :d sonradan ayıplı duruma gelmesinden kasıt atıyorum borular kireçlenmiştir kullanılmayacak durumdadır o zaman bu kullanım için gerekli olduğundan ev sahibinin yaptırması gereken bi şeydir ama eğer musluk sağlam teslim etmişse evi ve kiracının bi hatasıyla veya kastıyla farketmez kiracının kusuruyla bu hasar meydana gelmişse tabi ki kiracı yaptırır, kimsenin kendi çıkarını düşündüğü yok tek kanun maddesiyle hiç bi şeye dayanak bulamazsınız insanların hakkını yemeyin
    Muhtemelen beni dayanak gösterdi ama ben tek bir madde yazmadım oraya. Somut olaya göre bir şeyler yazdım. Sonuçta asıl sorun 20 liralık muslukta değildir. Tesisatta sorun vardır. Bunu da kiracıya yıkacak bir madde yok? Hatta işi biraz daha ilerletip alt kattaki kiracı bakımından önemli ayıp bile diyebiliriz.
    Sonuç olarak eğer bozukluk yalnızca musluktaysa kiracı 317'ye göre bunu giderir yok eğer yapı ile ilgili bir bakımsa bu da sonraki ayıp sınıfına girer artık.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.