Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev sahibi gelip bir tarafını sizin evde yıkamıyorsa yaptırmaz. Yenisini takarsın çok mu kafana takıldı yenisini çıkarken çıkar eskisini tak öyle boşalt evi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Bakın burada da bir karışıklık var. Sizin bahsettiğiniz konu musluk değil tesisat. Yalnızca musluk bozulursa alt kata su inmez. Ancak su tesisatı ve elektrik tesisatı demirbaştır. Yani evsahibinin sorumluluğundadır. Tabii kasten bir müdahale söz konusu değilse. (Yukarıdaki elektrik örneği gibi, musluk değiştiriyorum derken su tesisatını patlatmışsa su tesisatçısı veya kiracı)

Birşey daha aklıma geldi. Biz neden ev satın alıyoruz? Bütün herşey evsahibinin sorumluluğundaysa bizde evi satın aldığımızda bozulanları satın aldığımız kişiye mi rücu edelim?

Ya da ciğersiz kiracım evin (mübalağsız) duvarını yıkıp gitmişken başıma bela alıp peşine mi düşeyim? Lütfen biraz mantıklı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

5 yıldır kiracının oturduğu evin banyosundan aşağı katın banyosuna su sızıyorsa ve fayansın kırılıp tesisatın değişmesi gerekiyorsa bunu ev sahibi mi yaptırır kiracı mı ?
    Tabi ki ev sahibi yaptırır sen evi kiralıyorsun tapuyu üstüne yapmıyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 23 Mayıs 2019; 18:8:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında 13 sayfa konuşacak ne buldunuz merak ediyorum

Yahu musluk bozulduysa kiracı öder tabi, ev sahibini niye ilgilendirsin. Eve girerken bozuk olsaydı ozaman ev sahibi öderdi

Mesajlara bakmadım da ne konuştunuz bu kadar merak ettim
  • Kaç para arkadaş bir musluk

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

3 yıldır kiracı girdiginde musluk saglammış demek ki.Sen bozduguna göre yaptırırsın.

Evet 4 duvara kira veriyorsun.Eger 4 duvara kira vermek istemiyorsan çadırda,açık havada yada karavanda yaşabilirsin.

Kirayı musluk bozulunca ev sahibi yaptırsın diye vermiyorsun.Evin satın alma bedelini hesapla bakalım senin verdigin kira evin ana parasını kaç yılda çıkarıyor?

Bozulan musluga karışmak istemiyorsan bir otelle anlaş sıfır sıkıntı

Size daireyi boyalı olarak verdiyse yazık ev sahibine sizde çıkarken 3 yıl olmuş kirli haliyle boyatmadan teslim edersiniz.Ev sahibi boyat dese gelirburaya konu açarsınız artık 3 yıldır kira veriyorum boyadamı bana ait

Bu tarz kiracılar yüzünden ev alıp kiraya verirseniz direk zarardasınız.
    Eve girerken depozito bu tarz şeyler için veriliyor zaten oldu olacak mutfak dolapları da yeni yapıldıysa kiracı mutfak dolaplarının da yenisini yaptirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Rigsby

Eve girerken depozito bu tarz şeyler için veriliyor zaten oldu olacak mutfak dolapları da yeni yapıldıysa kiracı mutfak dolaplarının da yenisini yaptirsin

Alıntıları Göster
    Depozito çıkınca evde hasar varsa fatura ödenmemiş ise kullanılır. Oturduğunuz sürece depozito kullanılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Tabi ki ev sahibi yaptırır sen evi kiralıyorsun tapuyu üstüne yapmıyor hocam.

Alıntıları Göster
    Hee gardaş kapıyı cami da kirsin ev sahibini yaptirsin. İsterse duvarları da kirsin kafaya bak. Sorun sadece musluk ise kiracı ama tesisat ise evssahibi yaptırır.

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Alt katın tavanı su aldığına göre tesisat olduğu ap açık ortada değil mi musluk üzerinden demagoji yapmayın artık.

• slowfood kullanıcısına yanıt
    Üst katımızın banyosundan banyomuza su akıyor.derz çekildi düzelmedi birkaç gün sonra fayans kırılacak.ev sahibi kiracının masrafları karşılamasını istedi kiracı da kabul etti.kiracı en az 5 yıllık.

Kiracı kesinlikle ödemesi enayilikten başka bişey olamaz eğer ev sahibi ödememe konusunda ısrarlıysa kiracı veya siz belediyeye başvurarak ev sahibinin cebinden ödeyerek yaptırmasını sağlarsınız.

• radko kullanıcısına yanıt
    Kiracı yaptırmayı kabul etti.

• Musluk evin demirbaşı o yüzden ev sahibi yaptırır.

Ya çok zengin ya da kafasızmış o zaman o kiracı😅 Dünyanın neresinde görülmüş banyodan alt kata su akacak bütün tadilatı kiracı karşılıcak.

• Ben bu gibi konularda ev sahibi ile muhatap bile olmuyorum, musluk değil mi alıyorum, çıkarken aldığım musluğu söküyorum, bozuk olanı takıyorum. Ne halleri varsa görsün. Gereksiz yere sinir yapmamak lazım.
  • Taşınmaz kiralayana teslim anında herşeyiyle sağlam olarak verildiyse sonradan oluşan kusurun tamiratını kiracı yaptırmak zorundadır. Sözleşmede envanter veya demirbaş listesi varsa zaten kaçışı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Mayıs 2019; 20:33:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit bir şey olsaydı zaten konu açmaya bile değmezdi ama olayın maddi boyutu büyük niye kiracı ödesin? Bayılıyorum bu ev sahiplerinin şu mantığına parayı versin de gerisi önemli değil, oh ne güzel, öyle bir şey yok, bunlar evin altyapısı sen 4 duvarı kiralamıyorsun, nasıl kombi bozulunca ev sahibi karşılamak zorundaysa musluk da öyle.
  • radko kullanıcısına yanıt
    Kiracı garson.yıllardır aynı evde oturduğu için,merkezde ev bulmak zor olduğu için sanırım ev sahibiyle kötü olmak istemedi.

• 3 yıl kalmışsın eskime payı var , bir zahmet öde artık

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.