Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 Değil 100'dür o ev😂
    Ev sahibi seve seve takacak o musluğu hukukun üstünlüğü olduğu sürece,kanun öyle diyor sonuçta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elbette öyle... bankada duran paradan daha iyisi yok normalde... ister faize yatır, ister dolara yatır dertsiz-tasasız temiz para... ne zaman ne almak istiyorsan alırsın. ama işte ülkemizin belirsiz durumları, ekonomik sıkıntılar derken haklı olarak insanlar da fiziki mal varlıkları olsun isteyebiliyorlar.

ama işte o mal da oturmayacağın bir ev olmamalı... yoksa işte böyle bir musluk için bile başını ağrıtırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Mayıs 2019; 14:39:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hukukçuysanız bi tam yasal açıklamasını yapın hocam şu forumda ki ev sahiplerine,yoksa bütün evini kiracıya tamir ettirecekler .
    Henüz hukukçu değilim ama kanuna baktım az önce. TBK 305 ile 308 arasında herkesin anlayabileceği şekilde açıklanmış. Yukarıdaki olayda ev sahibi görecek bütün durumu. Hatta konu sahibinin ilk teklifi de maddede geçiyor. Yeterli süreyi verdikten sonra kendisi tamir edip ücreti kiradan düşebilirdi.

Edit: TBK 317'de ise kiracının temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu varmış. Musluk ne derece bakım gideri olur ne derece olmaz onu artık sahadaki avukatlar daha iyi bilir.
    Şimdi şunu söyleyebilirim eğer musluğun bozulması olağan bir durum idiyse kiracının kullanımından sonra kiracı ödeyecek ancak kiracının kullanımıyla ilgili bir ayıp yoksa ortada bunu da ev sahibi ödeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 23 Mayıs 2019; 17:14:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev sahibi degistirir eger kiraci degistirirse ucreti o ayki kiradan düşülür kural budur net .. Allah razi olsun benim ev sahibi o yönden çok iyi birisi gecenlerde wc ve banyodaki butun sorunlu musluklari sifiri ile degistirdi paranin lafini bile etmedi güle güle kullanin evladim dedi gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce mutfakta ki, gider borusundan su tepmeye başladı.
    İşten eve geliyoruz mutfağa bi giriyoruz, halı ıslanmış, evyenin için çamurlu su dolu.

Yani su giderinde sorun var ?

Kiracıyım ben mi ödeyeceğim, ev sahibi.

İnanın ev sahibini aramaya korkuyorum. Uyuz oluyorum zaten.
    Ödeyim de yüz göz olmayayım diyorum kendi kendime.
    Hiç yoksa 200 tl tutar :(
  • radko kullanıcısına yanıt
    Evde Musluk Bozulursa

Kiracı eğer ki evde musluk bozulursa bu durumu ev sahibine bildirmesi mümkün olmadığı gibi kendinden kaynaklı sorunlar nedeni ile bozulduysa kendisi yaptırmak ile yükümlüdür. Eğer ki eve girdiğinde musluk bozuk ise bunu ev sahibinin yaptırması gerekmektedir.

Ana Sayfa Bilgi Ofisi
    Bilgi Ofisi
    Kiralamalarda Ev Sahibi ve Kiracıya Ait Olan Masraflar Neler
    yazan İlker Yiğit - 8 Kasım 2017 420.054

Ev Sahibine Ait Olan Masraflar

Ev kiralamalarında, taraflar arasında bir sözleşme yapılıyor. Kira sözleşmesi süresi boyunca ortaya çıkacak olan masrafların bir kısmı ev sahibi tarafından, bir kısmı ise kiracı tarafından ödeniyor. Tarafların ödemekle yükümlü olduğu masraflar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtiliyor.

Ortak Giderlere Katılım

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracıların ortak giderlere katılması zorunlu oluyor. Kiralanan ev adına oluşan masraflar; ev sahibinin ödemekle yükümlü olduğu ve kiracının ödemekle yükümlü olduğu olarak ikiye ayrılıyor. Evde yapılan tadilatlardan oluşan masraflar, demirbaşlar için yapılan masraflar ve site yönetimi kararı ile yapılan tadilatlardan dolayı ortaya çıkan masrafları kimin ödeyeceği kanunen belirtiliyor.

Ev Sahibi ve Kiracıya Ait Olan Masraflar

– Asansör tamiratı, otopark kilit taşı döşenmesi, dış cephe boyanması, tel örgü çekilmesi ve çatı tadilatı gibi site yönetimi tarafında alınan karar ile yapılan tadilatlardan meydana gelen masrafları, ev sahibi ödemek zorunda oluyor.
    – Dış kapı, iç kapı, musluk ve pencere gibi demirbaşların bulunmaması ya da kullanıma imkan tanımayacak kadar eskimiş olması takdirinde, yenilenmesi ile ortaya çıkan masrafları ev sahibi ödemek zorunda oluyor.
    – Eski ya da kırılan pencere, musluklar, kapılar ve iç boya gibi kullanım ömrü tamamlanmadığı halde, kötü kullanım sonucunda ortaya çıkan hasarların masrafını kiracı ödemek zorunda oluyor.
    – Klima, su ısıtıcısı, sineklik, cam balkon ve panjur gibi, kiracı taşındıktan sonra da evde bulunacak, demirbaş olarak sayılacakların masrafı için ev sahibi ve kiracı arasında pazarlık yapılabiliyor. Ev sahibi, ödemeyi kabul etmediği takdirde kiracının ısrar etme gibi bir hakkı bulunmuyor.
    – Kiracının kullanımı esnasında olan yenilenen boya, kırılan eşyalar, çizilen parke ve laminatlar, musluk ve cam gibi masrafları kiracı ödemek zorunda oluyor.

Kaynak : Emlakdanismanlari.com

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Araba kiraladın şanzıman arızası çıktı kim sorumlu git rent a car şirketlerine anlat bu durumu.
  • bazı meseleler karşılıklı anlayışla, hoşgörüyle çözülür. ufak tefek şeyleri kiracı da halledebilir. üç kuruşluk musluk için hukuk aranırsa yarın evden çıkarken de ev sahibi hukuk der. mesela kiracı evi tahliye edecekse kontrat sona ermeden belli bir süre önce bildirimde bulunmazsa kontrat bir sene daha uzar (yanlış biliyorsam söyleyin). benim kontrat mart ayında 1 sene otomatik uzadı ama ben mayısta çıktım, ev sahibi de birşey demedi. ev 1-2 ay boş kaldı. parasını talep edebilirdi etmedi.

• quote:

10 Değil 100'dür o ev😂
    Ev sahibi seve seve takacak o musluğu hukukun üstünlüğü olduğu sürece,kanun öyle diyor sonuçta.
    Boş yapma alıntı yaptım oku kiracı filanda yok tek dairem var oda boş soranlar olyo vermiyoruz kiraya öyle duryo bom boş

• Ev sahibi yaptırır

Şimdi otrle gittin 10 günlüğüne oda tuttun, klima 3. Hün bozuldu, yada musluk yada elektrik anahtarı. Kim yapıyo müşteri mi ???

Aynı şekilde araç kiraladın, kapısı bozuldu kitlenmiyor, sen mi yapıyorsun yoksa rentecar mı ??

• enja kullanıcısına yanıt
    Neden atıl şekilde duruyor,ver ihtiyaç sahibine kiraya hayıra vesile olursun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kira kontratında belirtilen demirbaşlar harici her şey size aittir. Örnek vermek gerekirse pencereler, dış kapı, kombi ve tesisatı (kontratta aksi belirtilmedi ise) gibi durumlarda kiralayan ödemek zorundadır. bunun haricinde dış cephe boyama, asansör, bina içi değişiklikler vs kiralayanın yükümlülüğü altındadır. Kullanım ile bozulan tadilat veya değişim gereken; musluk, ışıklandırma, elektrik prizi, kapı kolu gibi ürünleri evi teslim aldığınızda ki gibi teslim etmek durumundasınız.
  • Arkadaşlar saçmalamayın tabiki evde bozulan şeyi ev sahibi yaptırır musluk demirbaştır siz değiştirsen dahi evde kalır. Evde kalacak, demirbaş olan her şey ev sahibine yansıtılır. Normalde sizin musluğu değiştirip kiradan düşmeniz gerekiyor

• Muslugu adam sana saglam teslim ettimi etti kendi kendine bozulurmu hayir kiracı bozar kendi alır yenisini
    Tavan su alir o ayri bina ile alakalı onu ev sahibi yapar tabi ama fiziki olarak bozulan her seyden kiraci sorumludur

• Kiraciyim her seyi ben yaptiriyorum yeni tasininca zaten her sey bozuk oluyor. Her taşındığım evde fix banyo su akıtıyor hiç şaşmaz

• sen evden çıktıktan sonra demirbaş olarak kalacak ne varsa ev sahibine yaptırırım ben.

yok sen bozmuşsun yok şöyle olmuş beni ilgilendirmez.
  • quote:

Neden atıl şekilde duruyor,ver ihtiyaç sahibine kiraya hayıra vesile olursun.
    Akrabamız verdide ne oldu adam kirayı ödemeden kaçmış giderkende banyodaki lavaboyu kırmış ana avrat sovuyordu akrabamız bidaha dairemi kiraya verirsem beni bilmem napsınlar........ Anldın sen

• derinden yaralı olduğum bir konu, kombi yenilemeyi bile karşılamam diyen kan emici bir ev sahibim vardı. Bu maddeyi göstermeme rağmen "beğenmiyorsan kapı orda" dediydi. Haliyle helalleşerek ayrılmadık :)
  • ilk sayfaya düşen beğen alan yanıtların neredeyse tamamı evsahibini haklı bulmuş. demek ki forumumuzda ev sahipleri bir hayli çok.
    maşallah allah daha çok versin arkadaşlar.
    ancak bu işin bir de hukuki tarafı var.

Kiracı kullanır. Kira onun için veriliyor. Yıpranma bozulma olursa da ev sahibi yaptırır.
    Kasıtlı kırma dökme olmadıktan sonra tabi.

Öte yandan bir çeşme için açtığın başlık da gereksiz olmuş hacı.
  • Tasindigimin 3. ayinda mutfak muslugu akitmaya basladi.

Ev sahibi adam gonderdi sifir musluk takildi.

Ama lambalar yanmadiginda veya eskidiginde ben kendim satin alip takiyorum, cunku bu tip seyler tukenen/biten seyler.

Musluk ise bence yine ev sahibi taktirmali cunku evin demirtasi, bir nesnesi. O olmadan olmaz.

Ha gidip musluka tekme atip kirip doksem, elbette ev sahibi parasini benden alma hakkina sahip. Ama bu arada degisen musluk cidden eski bir musluktu nerden baksan 5-10 senesi var..

Ek not; Hollandada ikamet ediyorum. En begenilen yorumlara baktigimda ise neden Turkiyede yasamadigima bir kez daha sukrettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyp -- 23 Mayıs 2019; 16:19:59 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.