Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kiracıyım bence kiracı yaptırmalı. ev benim değil diye her şeyini gelişi güzel kullanıp ev sahibine yıkalım o zaman?
    evin eski olması dolayısıyla belki karşılıklı anlaşılabilir ama. bu konuda her iki tarafında anlayışlı yapıcı olması gerekir.
  • Ev sahipleri içerdeki tadilatla uğraşmaz evi çöp gibi verir sen taşınırsin içerdeki eşyaları yenilersin...her gelen kiracı adamın evini güzelleştirmek icin para harcar ...ev sıkıntısı var hemde Suriyeliler geldikten sonra ev sahiplerine gün doğdu kiracı sıkıntısı çeken yok .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun benzerini ben yaşadım. Apartman panosundaki elektrik şalteri bozuldu, şalter markasız piyasamalı bir şeydi. Elektrik tesisatçısı geldi baktı, ev sahibini aradı anlattı durumu. Mal dandik zaten apartmandaki herkes değiştirmiş bu da zamanla bozulmuş yani kiracının bi kabahati yok dedi.
    Mal sahibi de diyor ki sen çok akım çektin yaktın. Lan dedim çok akım çekersen şalter atar zaten bunun için üretilmiştir yok anlamıyor. En son mahkemeye gidelim bilir kişi gelsin baksın ve tüm zararımı ödersin dedim ve şalter parasını verdi :D 150tl (kaçak akım rolesi dahil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: termomuk

kiracıyım bence kiracı yaptırmalı. ev benim değil diye her şeyini gelişi güzel kullanıp ev sahibine yıkalım o zaman?
    evin eski olması dolayısıyla belki karşılıklı anlaşılabilir ama. bu konuda her iki tarafında anlayışlı yapıcı olması gerekir.
    Her şeyi gelişi güzel kullanıp eskitme hakkın var çünkü para ödüyorsun para. O malı eskitme parasını ödüyorsun zaten.
    Araba kiralayıp lastikleri eskime ve kilometre yapma hakkı olmaması gibi bu.
  • Ev sahibi yaptiracak, sihhi tesisat, pissu tesisati, elektrik parke gibi uzun ömürlü seylerde sikinti cikarsa ev sahibi yaptirir.

Her ay kirayi ne diye aliyor ev sahibi. Evin temel problemlerini giderecek. Lami cimi yok.

Ben istanbuld öprenciyken termosifon delinmişti gece, evin içi 30cm su dolmuş, zaten yer altinda kömür deposundn bozm 35m2yere 550tl kira veriyordum. Yil 2008...

Ev sahibi ivir zivir dedi. Taktirdim yenisini. Kiradan kesecem haberin olsun dedim. Kirayi vermedim 2ay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Sen evi kiraya verirken sorunsuz ve sağlam vermiyor musun nasıl teslim ettiysen öyle alırsın depozito boşuna alınmıyor sen hangi çağda yaşıyorsun.
    Depozito kiracının mala zarar vermesinden doğan zarar için. Malı eskitmemesi için değil zaten malı eskitme hakkına sahip olmak için kiralıyor ve kira ödüyorsun. Mal eskimiş ve ömrünü doldurmuş, bitti gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 23 Mayıs 2019; 10:17:36 >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aslında bu acıdan düşünmemiştim. Yine de en doğrusu sanırım bu tarz bir ibareyi kira sözleşmelerinde açıklayıcı bir şekilde belirtmek.

• Eve girmeden önce kontrollerini yapmanız gerekiyor.. siz girdikten sonra bozulursa genel bu iş kiracınındır..
  • Ozellikle bozmadiysan ev sahibi yaptirmak zorundadir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da ev kiralanırken ev'de hiç bir şey olmaz. Banyo dolabından tuttu mutfak lavabosuna kadar hiç bir şey olmaz çünkü kiracı getirip takar sonrada söker götürür. Evin içine girdiğinde evde olan mal da kiralanır yani demirbaşrır. Demirbaş değilse kiracanınsa ev'de kiracanındır o zaman :D Sonuçta eve girdiğinde o kullanmış oldu değil mi?
  • Bunun gibi gereksiz konular yüzünden form hep 404 veriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 3 yıldır oturuyor musluk bozulmuş ya musluk ne kadar sanki ? 😀 utanmadan ben mi bozdun diyor yok ben bozdum. Bende yeni kiracı zannettim. Ev sahibinin yerinde olsam depozitoyu da vermem sözleşme bitince direk dışarı

• Kiracı
  • Böyle durumlarda kesinlikle pinti ev sahibiyle münakaşaya girmeyin.
    Önce sorun. Kabul etmiyorsa yaptırın musluğu. Makbuzunu alın. Kirayı gönderirken açıklamaya da "xx TL zorunlu ev tadilat gideri mahsup edilmiştir" yazın olsun bitsin. Ondan sonra o uğraşsın siz niye uğraşıyorsunuz.

• Miladını doldurup bozulduysa ev sahibi, kiracı bozduysa kiracı yaptırmalı etik olan budur yani.

Ampul yanmış ev sahibine söyleyelim değiştirsin diyen kiracı bile gördüm ben bu arada.
  • Mülk sahibiniz kira artışlarında insaflıysa böyle küçük hesaplara girmeyin zira tüfe seneye daha da uçacak

• Gün geçmiyor ki şu forumda kanser konular görmeyim. Abi ölücülükte bi yere kadar. Bu kadar cimrilikle nasıl ev sahibi olamadınız. Konuya bakınca, bu cimrilikle ev araba sahibi olmanız gerekirdi.

• Ev sahibiyiz kırılma gibi durum olmadıkça bozulan yeri biz yaptırıyoruz

• Ev içerisinde yaşanan muhtelif malzeme arızalarının tamamını kiracı yaptırmak zorunda. Emsal teşkil eden tüm davalarda karar bu yönde verilmiştir mahkemeler tarafından. Bunun için hukuk sitelerinde emsal konular var araştırabilirsiniz. Musluk ta muhtelif malzemeye giriyor. Bunların dışında kalan; Bina içerisine döşeli boru arızaları, patlakları ya da benzeri tüm konularda da daire sahibi yaptırmakla hükümlüdür.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    evin 20 yıllık olduğu musluğu bozulunca mı aklına geldi girmeseydin madem öyle 20 yıllık eve diye eee ev 20 yıllık diye kirada verme o zaman adam seni oraya zorla mı soktu buzdolabın bozuluncada ev sahibine yenısını aldır 20 yıllık ev sonucta
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.