Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev sahibi olarak söylüyorum. Demirbaş olduğu için ev sahibi yaptırır. Bugüne kadar bu tip arızaları da hep ben ödedim. Ancak anormal bir kullanım sonucu kendi hatası ile musluğu bozmuşsa o ayrı. O zaman kiracı. Bu ikisi arasındaki farkı nasıl anlayacaz diye soran olursa zaten sorun orda :) . İki taraf da iyi niyetli ise , sorunsuz tiplerse büyütülecek meseleler değil bunlar, konuşarak çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 23 Mayıs 2019; 3:0:48 >
  • Adam ev sahibine sen yaptırmıyorsun bari ben yaptırayım ama kiradan düşelim demiş bi de onu bile kabul etmiyor diyor 😂 arada ne fark var kardeşim 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de DH dekileri ölücü sanırız. 2. el musluk nedir aga.
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Sen evi kiraya verirken sorunsuz ve sağlam vermiyor musun nasıl teslim ettiysen öyle alırsın depozito boşuna alınmıyor sen hangi çağda yaşıyorsun.

• Evimiz kirada, yağmur yağdığında tam boy camdan su sızmış parkeleri hep kabartmış. Gidip baktığımızda halleri perişandı, halılar vs hep ıslaktı. Yıllık ev sigortası zaten çok ucuz, sigorta gelip her şeyi karşıladı. Biz de zarar gören eşyalar niyetine bir aylık kira almadık.
    Oturduğumuz ev ise kira. 9 senedir sabit oturuyoruz, iş ve okul yakın olunca burda kalmayı tercih ettik belli bi süre daha. 9 senedir evde değişmeyen aksam kalmamıştır. Pencere, kapı, parke döşenmesi ve banyonun yapımı tamamen kiradan düşürüldü. Onun dışında musluk, dolap kapağı, kendi hatamız sonucu oluşan kapı çatlaması gibi olayları kendimiz ev sahibine söylemeden hallettik.

Sizin olayınıza gelirsek en baştaki tavrınız 80 liralık musluk içindi. Sonradan anlaşıldı tesisatta sıkıntı olduğu. O yüzden tepki çektiniz.
    Benim fikrimce sadece musluk olsaydı ev sahibine bile söylemeden değiştirmeniz yönünde olacaktı. Amma velakin olaya tesisat dahil olunca tamamen ev sahiplik bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Sen evi kiraya verirken sorunsuz ve sağlam vermiyor musun nasıl teslim ettiysen öyle alırsın depozito boşuna alınmıyor sen hangi çağda yaşıyorsun.
    bunlar kullanım ömrü olan şeyler. Yani bazı demirbaş ömür boyu bozulmaz. Bazı demirbaşın ise bir ömrü vardır, kiracı düzgün de kullansa bir süre sonra çalışmaz hale gelir, yenilenmesi gerekir. Demirbaş ev sahibinin malı, onu ev sahibi yeniler. Kullanım hatası varsa ayrı. Mesela bir kiracı duşakabini kırmış, onun parasını ödettim. Orda kötü kullanım var.
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Ben kaliteli ürünler alırım bozulmaz eğer bozarsa paşa paşa aynısını kiracıya aldırırım.Artema kullanıyorum.

• Bir musluk iç contası 50krş al değiştir olsun bitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Ben kaliteli ürünler alırım bozulmaz eğer bozarsa paşa paşa aynısını kiracıya aldırırım.Artema kullanıyorum.
    Kalite almak tabii hata olasılığını azaltıyor ama kaliteli olması bozulmayacağı anlamına da gelmiyor. Önemli olan yasanın ne söylediği, ne benim fikrim ne de kiracının iddiası.

iki taraf da iyi niyetliyse o zaman her sorun büyümeden bir şekilde çözülüyor. Karşı tarafı kötü niyetli , hak hukuk yasa tanımaz biri olarak görürsem o zaman ben de kıllıp yaparım, gider kendi uğraşır.
  • Kiracı yaptırmak durumda evi kiralarken sağlam kiralıyorsunuz.

Aksi halde kiracı evin anasını satar durmadan ev sahibine masraf çıkartır nede olsa ev sahibi yaptırıyor ?

yok böyle bir dünya
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Ne musluğu bu 80 lira. Su şebekesi senin evinden mi dağılıyor?

Eve geldiğinde böyle olsa haklısın. Ama 3 yıl kullanıp bozulursa senin yaptırman gerekli.

• Aynen öyle sadece musluktan alt katın tavan batmaz sonuçta.

Bu arada konu sahibine tavsiye alt katta oturanlar ev sahibi ise onların senin ev sahibi ile iletişime geçmesini sağla olmadı alt katta oturanlara söyle kaymakamlığa şikayette gitsin o zaman bi ton ceza öder üstüne hemen yaptırmak zorunda kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 23 Mayıs 2019; 3:30:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: düzgün17

Ev sahibi ödese ne olacak. Sonuçta miadını dolduran musluk bozulmuş. Ev sahibi söz konusu daireden gelir elde ediyor. Bizimde var kiracımız. Yeri gelir, kiracı bulduğuna razı olursun. Hele hele bu arkadaşımız gibi düzenli ödeme yapıyorsa ürkütmemeli......
    Benim arkadaşım kirayı aylardır ödemeyen kiracısını mahkemeyle çıkarabildi, evin boya, kapı vs zarar görmüş yerleri de cabası.
    Her işin bir kuralı var.Muslugun parasından kaçan kişi evden çıkınca kim bilir neleri ev sahibine yıkar.Daireden çıkınca verdigi hasarları kabul edip yaptıracagını mı sanıyorsunuz?

En basiti 3 yıl boyunca oturup çıkacak daire boyası da ev sahibinde kalacak bir daireyi boyatmak ne kadar?Daireye verdigi hasar hariç.

1,5 TL duy alıp duyu degiştiren evden çıktıgı zaman duyu söküp götüreni gördüm.Dairenin parkesini 2 metre çizik var yaptırmaya kalksan depozitosu anca kurtarıyor.Kiracı çıktıktan sonra tonla masraf çıkıyor.

Bu tarz kiracılar yüzünden daire satılmıyor.Zaten hem kredi faizi yüksek.Nakit parası olan gidiyor faize yatırıyor kiradan daha fazla getirisi oluyor.Ayrıca kiracının zarar verdi,kirayı vermedi dertlerinden kurtuluyor.

Bulundugum mühitte kredi çekip daire alıp krediye verenleri hepsi teker teker satmaya başladı.Neden mi? Kiracı oturuyor çıkıyor en iyi ihtimal 2 kira masraf ediyor daireye.Kiracının kirasını vermeyip taktıgı yanına kar kalıyor.Herkes sıfır daire bekliyor çıkarken içine edip bırakıyor.

Ev sahibi söz konusu daireden gelir elde ediyor evet ama dairenin ana parasına bakın bakalım ne kadar?O kadar kolaysa ev sahibi olmak kirada oturmasın kimse herkes ev alsın.İnsanların yıllardır belki bir ömür dişinden tırnagından arttırarak aldıgı hakkında ne güzel konuşuyorsunuz ev sahibi olmak çok kolay gibi.

Daireyi kiraya verdiginde musluk çalışıyorsa 3 yıldır kullanıyorsa kiracı degiştirir.O kadar yeni malzeme istiyorsa kira farkını verir sıfır daireye geçer.Sıfır daireye bile geçse 3 yılda daireyi perte çıkaran kiracılar da var.

Verdiginiz örnek ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.Arkadaşınızın başına gelen olay normal mi?Orda hem kirayı vermemiş hem daireye zarar vermiş burda kirayı veriyor ama daire zararını ev sahibinin vermesini istiyorsunuz.

Bu arkadaşın daireye zarar vermedigini söyleyebilir misiniz?Çıktıktan sonra masrafların ev sahibine kalmayacagını?

Ev sahibi ödese ne olacak diyorsunuz ya kiracı ödese ne olacak?

Binanın çatısı degişse,dışcephesi boyansa ev sahibi ödesin tamam fakat kiracının kullandıgı muslugu ev sahibine fatura etmeye kalkarsanız kuralları bilmiyorsunuz demektir.Kendi dairenizde yada arkadaşınızın dairesinde bu işlemi siz yapıyor olabilirsiniz ama bunu her ev sahibinden beklemeniz saçma kira kontratını tekrar okuyun bence.

Birde musluk konusunda mahkemeye ver diye akıl verenler var hayatında hiç kimseyi dava etmemiş mahkemeye gitmemiş kişiler.Hakimler savcılar bunu bekliyor bunların musluk davası gelse de çözüme kavuştursak diye.Kaç aylık kira takanı gördüm ev sahibi başına bela olmasın ugraşmayayım diye Allah belasını versin diyip meseleyi kapattıgını...

Evde yangın çıkıp çekip aynı mahalle de başka eve taşınanı bile gördüm.Evi yanan kişiye belediye yardım etti ev sahibi öyle kaldı.

Ev sahibi olmak ta zor kiracı olmakta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 23 Mayıs 2019; 4:7:52 >

• Kiracıyım

İlk kiracılık günlerimde kombinin arızasıyla karşılaştık sıcak su gelmiyordu neyse bakım servisini aradım geldiler bir parça değişikliği yapıp 30tl aldılar. Ev sahibine anlattım bak böyle oldu önümüzdeki ay 30tl eksik olacak haberin olsun diye adam delirdi ( olay 6yıl öncesi kiram 700tl idi) bana dedi ki senden önceki kiracı bana kombi çok sağlam sıkıntı yok dedi sen onu ara ondan iste yalan beyanda bulunduğu için. Önceki kiracı benden 4ay önce taşınmış ev 4ay boş adamdaki kafaya bak. Boşver dedim cebimden saydım.

Şuan ki ev, taşındım 1ay sonra banyo duş bataryası bozuldu ev sahibine anlattım ilk başta bana kaktırdı dedim 1ay da sen benim bozabileceğime inanıyorsan tamam ben yaptırırım kabul, sonra geldi kendi halletti. Geçen ay mutfak bataryası arızalandı sıcak su kısmı yalama olmuştu bana da 80 100 fiyat çektiler, aldım ing anahtarını komple söktüm musluğu içindeki valfin yenisini aldım 20tl ye hallettim kiradan da düşmedim. Samimiyet bu işlerde en lazım olan şey

• Muslugu demirbaştan sayanlar dairede demirbaş olmayan ne var?O zaman her sorunu ev sahibi yaptırmalı.Dairede demirbaş olmayan eşyaları bir sayın hele?

Tavanda ki duydan ampule kadar demirbaş o zaman?

Kombiyi,mutfak dolabını,duşakabin demirbaştan sayanı anlarımda musluk nedir?

Girerken bozuk olsa ev sahibi degiştirsin tamam da 3 yıl kullanmış.

Bence bu aylık su faturasını ev sahibi ödesin sonuçta musluk bozulunca fazla gelmiş(!)
  • Yeni gelmiş olsanız eve bozuk olsa ev sahibi yaptırır belirli bir süre geçmiş bana göre 6 ay yeterli bir süre 6 ay kaldıktan sonra bozulursa kiracı yaptırır.

Sizin mantığınızla hareket edersek 3 yıl sonra musluk bozuldu evi satın aldığım müteahhitte gidip musluk bozuldu sen taktın sen değiştireceksin diyebilir misiniz?

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Eheh sana mı yazmışım kanka pardon:)
    Aslında olayı sadece bir musluk in bu kadar abartmak saçma geldi sonra aşağı da su indiyse onu yaptırmak ev sahibinin görevidir ancak musluk işinde öyle 3-5 tl lik şey için ben ev sahibiyle aramı bozmam sanırım. Adama kıl değilsem:) Allah yardımcın olsun

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Hmmmm ev sahibi değiştirsin ozaman ben şu dandik 3-5 lik lerden sanıyodum seninki bildiğin banyo bataryası falan olmalı :) ev sahibi mecbur değişir onu ya

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Buna katılmıyorum. Kombi sıfır takıldı yeni bina hirdik eve bozuk nolcak biz mi bozduk ?
    Ev içinde musluk da dahildir mantıken su hattı da bilumum kiracının cıkarken götüremeyeceği herşey ev sahibinindir bu nedenle değişmesi ev sajibine aittir. Bence birazda mazlumun yanında olun kardeşim 70-80 tl nin hesabı yapılıyor artık belli ki durumu müsait de değil arkadaşın espri yaptık falan bizde ama kraldan çok kralcılığını konuşturuyor yine memlelet:).
    Kardeş duş başlığına kadar ev sahibi değiştirir sadece senin kırdığın şeylerde sen sorumlu olursun cam gibi ayna gibi kullanım ömrü dolan eşyaları yaptırmak da değiştirmek de ev sahibine aittir aksi halde 70 tl lik şey alt konşuya sızar 5 kat fazlasını ödersin ;) en az bu işler böyle ev sahibi de kiracısıyla iyi geçinmeli kiraladım bitti gitti yok yani .

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.