Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beleş severiz ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Bunun için bu maddeye göre dava açmaya gerek duyulmaz mahkeme masrafı cart curt bundan fazlaya gelir ev sahibi tıpış tıpış yaptırır :). Bırakıp gidince kiracı yine o yaptırmak zorunda kalacak

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Sigorta iyimiş ya

• radko kullanıcısına yanıt
    Tapuyu da veriyolar mı bari :)

• exorcist33 kullanıcısına yanıt
    Depozito bu gibi durumlar için var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musluk size ait..
    Sen evi kiraladiginda muslukta problem var mıydı ? Yoktu.
    Alt kat komşunun zararı dahil olmak üzere hepsi size ait..
    Gerçekler acıdır.

• Kiracı yaptırır.
  • Ya csb bildiğin adam musluk çatladı diyor aşağıya su akmış diyor. He kardeşim he çatlaktan akan su lavabo tezgahını delip peşine mermemeri deldi galiba.

• loradona kullanıcısına yanıt
    musluğun içi çatlayınca lavaboya mı akar. Duvarın dibinden zemin akar. CSB yazmadık daha bu forumda.
  • Agression12 A kullanıcısına yanıt
    aradaki fark ev sahinin cebinden nakit çıkmamış oluyor kardeşim. Ayrıca zaman ayırıp uğraşmamış oluyor.
  • Yorumlar guldurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NE SAÇMA SALAK YORUMLAR VAR RESMEN ELİM AYAĞIM TİTREDİ.

BİR İNSAN MUSLUĞU NASIL BOZABİLİR? MUSLUKTA BİR SIKINTI VARSA O MUSLUĞUN YA DANDİKLİĞİNDENDİR YA DA ÇOK ESKİ OLMASINDANDIR. ALLAH BİLİR KAÇ YILLIK MUSLUK. KİRACI GİDİP SIFIR MUSLUK MU TAKSIN?

HOCAM EV SAHİBİNE WHATSAPP'TAN YAZ. 2-3 GÜN İÇİNDE BAKTIN YAPTIRMIYOR. KENDİN YAPTIR KİRADAN DÜŞ.
    HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZ. DEPOZİTOYU KAPTIRMA KESİNLİKLE. SON KALDIĞIN AYIN KİRASINI ÖDEME. DEPOZİTOYU KİRAYA SAY.

BİR DE ALT KATA SIZAN SUYU DA KARŞILAMAN LAZIM DİYENLER VAR. BEYİN YOKSUNU MUSUNUZ NESİNİZ? EV SAHİBİ MİSİNİZ YOKSA?
  • Bu işin bir raconu vardır Kiracı evden çıktığında yanında götürmeyecekse demirbaşa girer. sarf malzemesi değilse demirbaş mal sahibine aittir. kiracı kendi cebinden öderse mal ona aittir. başkasının malına kendi paranla iş yapıyorsan malın sahibi senin yaptığını karşılamak zorundadır.

Sana sen alacaksın diyorsa alıp takarsın çıkarken de bozuk musluğu takar kendi musluğunu alıp çıkarsın

hatta konuyu ileri götürün halihazırda asansörü kiracı kullanır ama asansöre vida takılsa dahi vidanın parası mal sahibine aittir.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Musluğu falan boşverde çıkarken depoziti kaptırma.

• 6 yıldır kiracım var şu zamana kadar 2 kere kombi bozuldu, tekinde 500tl tekinde 350tl masraf çıktı, normalde onun ödemesi gerekiyormuş belli süreyi aşınca ama ben ödedim. yıllardır evimde oturuyor, tam vaktinde kirasını veriyor, tertemiz bakıyor, boya badana vs vs hepsini tam zamanlı ve kalitesi yaptırıyor, kısacası ben evi yaptırdım ettim tadilat vs derken şuan girsem çivi bile çakmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDEOEUS -- 23 Mayıs 2019; 11:10:4 >
  • 3 senelik kiraciysan senin yaptırman lazım sen yapmazsan çıkarken depozitodan düşer ev sahibi. Depozito zaten bunun için var.
  • Cahil cühela toplanmış.

Tabi ki yönetim öder.

• Sağolsun ev sahibim ile aram çok iyi. hiç yüz yüze görüşmedik ama elektrik su doğalgaz hiç biri benim adıma değil. 1 gün aksatmadan hepsini öderim. aynı olay bizim başımıza geldi alt komşu tavandan su akıyor dedi. telefon ettim. ustasını göndermiş. adam yaptı gitti. haberim bile olmadı. ama musluk bozuldu ben de hiç sorma gereği duymadım aldım taktım. sonuçta kullanıyoruz 1 - 2 günlük olsa neyse de uzun süredir oturuyor iseniz musluk vs basit şeyler.

Saygılarımla
  • Demirbaşların tamiri ev sahibine bakımları kiracıya aittir. Bi tarafından sıkanların yorumuna bakma sen. Borçlar kanununda hepsi tek tek yazıyor. Mesela kombi bozuldu, servis çağırırsın servis parçayı değişir mal sahibi öder. Kombi bakımı sana aittir. Çok da önemli de değildir zaten. Sus tesisatı, bina vs hepsi mal sahibine aittir. Kimse kalkıp duvarın içinden geçen boruyu delmeye kalkmaz. Sen kullandığın için sen ödeyecen mantığı 3-5 kurnaz mal sahibinin uydurduğu yalandır. Sen kullanıyorsun doğrudur fakat kullandığın mala kira ödüyorsun zaten. Yani bedelini veriyorsun. Senin karşılaman gereken nokta senin kusurun sonucu oluşan durumlardır. Kusur sende ise sen ödersin. Bu kadar net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Musluk size ait..
    Sen evi kiraladiginda muslukta problem var mıydı ? Yoktu.
    Alt kat komşunun zararı dahil olmak üzere hepsi size ait..
    Gerçekler acıdır.
    Hahahahaha madem musluklar kiracıya ait neden kiracı evden çıkarken muslukları, kapıları hatta elektrik tesisatını söküp götüremiyor?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.