Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sapla Samanı karıstiyoruz galiba.

Tesisatta bir kaçak var ise elbet ev sahibine aittir..Sen Musluğu bozduysan adamın suçu ne ?

Hala haklıyım diyorsan ver mahkemeye kazan ve dava sonucunu buradan bana cevap olarak yaz.

Şu Ramazan günü sana söz veriyorum.

Bu forumda senden Özür dileyecegim.

Laf ebeliği yapmanın alemi yok.. Boşa kelimeleri israf etmeyelim .

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süre kiracı oldum.ufak tefek tamiratı kendim yaptım.ilk ev sahibim tam bir paragözdü.1 sene dolmadan kaçtım.ikinci ev sahibim tam bir melekti.o kadarki babasına verdiğim kira kaybolmuş.ben de ramazan bayramı için memlekete gitmiştim.yaşlı adam kira vermedin diyor.ev sahibi ile konuştum,tamam sorun yok dedi.o evdeki iki pcv kapının kilitlerini yaptırmıştım hiç söylemeden.3. ev sahibim hem iyi hem kötüydü.kira konusunda üstüme gelmedi ama evi satacağı zaman çıldırdı.neyse evi ben aldım konu kapandı.

lambaydı musluktu bunlar ev içerisinde duran kişinin kullanımında olduğundan kiracı vb ödemesi daha doğru olur.örneğin kombiyi temizletmiştim.kiracıyken şu da başıma geldi.bulunduğum binayı yaptıran deli teyze çıldırdı ve merkezi sistem çanak anten istedi.hepimizi tehdit etti.daire başı 150 tlden 900 tl verip kazıklandılar.ben ev sahibimi arayıp hayatta vermeyeceğimi onunda vermemesini söyledim.işin sonunda ben para mara vermedim.gene çatıda 10 tane çanak anten var.kendi evime gelen kabloyu gene ben çektim zira o saçma usta çanak kablosunu telefon kablosuna bağlamış.üstüne o saçma ustadan,tvlerin ayarını beceremediği için, azar yedi millet.onları da ben ayarladım.

• Hocam mantıken düşünürsek ev sahibi depozito alır eve girmeden önce çünkü evi sağlam verip sağlam ister artık iş ev sahibinin vicdanına kalıyor artık geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ev sahibi yaptırır, işin kuralı hukuken budur. Siz orada oturduğunuz sürece ev sahibi evi kullanıma uygun tutmaktan sorumludur sizin kusurunuzu ispatlayamadığı sürece. Yani sen kırarsan kasten o ayrı ama normal kullanımla eskiyen her şeyi ev sahibi değiştirir.

TBK 305:
    www.turkhukuksitesi.com
    6098 S.l� T�rk Bor�lar Kanunu (Yeni) MADDE 305 - MADDE 305 �erhleri
    http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=10580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunirgerep -- 23 Mayıs 2019; 12:15:44 >

• Amerigalı Elon Musk uzaya turist gönderiyor, japonya kuş kadar astroide dünyadan kumanda edilen robot indiriyor, fakat ismini vermek isdemediğim baağğzı adamlar kiraladığı mülkteki musluğun bozulması halinde parasını kimin karşılaması gerektiğini çözemiyor. Durum tespiti bu. Fakat bu durumu çözecek kimse de yok. Sonra dolar artınca bizim maaşın alım gücü mü düştü la yoksa diye düşünmeye çalışıyor. Hayat harbi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Sapla Samanı karıstiyoruz galiba.

Tesisatta bir kaçak var ise elbet ev sahibine aittir..Sen Musluğu bozduysan adamın suçu ne ?

Hala haklıyım diyorsan ver mahkemeye kazan ve dava sonucunu buradan bana cevap olarak yaz.

Şu Ramazan günü sana söz veriyorum.

Bu forumda senden Özür dileyecegim.

Laf ebeliği yapmanın alemi yok.. Boşa kelimeleri israf etmeyelim .

Saygılar.
    Laf ebeliği yaptığım falan yok. Böyle şeyler demirbaş olarak geçer ve her türlü arıza ev sahibine aittir çünkü kira parasında o musluğu kullanma, eskitme hakkı da vardır.
    Neyini dava edeceksin? Sözleşme ortada. Ha eve girerken musluksuz verirsin sözleşmede de bunu belirtirsin ayrı.
    Asıl boş yapan sensin.

Al bak yukarıda adam kanun maddesi de vermiş.
    TBK 305:
    www.turkhukuksitesi.com
    6098 S.l� T�rk Bor�lar Kanunu (Yeni) MADDE 305 - MADDE 305 �erhleri
    http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=10580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 23 Mayıs 2019; 12:22:54 >

• bizde de doğal gaz kombisindeki bir parça değişti,
    7 yıldır kiracıyım,
    15 yıllık ömrü varmış zaten 15 yıllık ev- kombi.

yarı yarıya ödedik.

normalde demirbaş onun ödemesi gerektiğini düşünsem de.
  • Ev sahibi olmak zor iş. Barzo çok çünkü. Kiracı da olmak zor.

Bu yüzden elin avrupalısı taşınmaza yönelmiyor yatırım için.

Müteahhitler şu zor zamanda bile evini kiraya vermeye razı değil.

Bir tane evin olacak. Diğerleri gerçekten bela gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

sen otele gidince kullandığın musluk bozulursa ödermisin parasını? ben zaten o musluğu kullanmak için para veriyorum. alıp balyoz vurup kırmadım ya. 20 yıllık musluk. ömrünü tamamladı bozuldu. o zaman ev sahipleri hiç elini atmadan evini yeniletir.
    peki sen otele gidince yıllık mı kiralıyorsun odayı saçma sapan konu açıyorsun yardımcı oluyor millet sana birde atarlanyon millete evin içindeki eşya sana emanet edilmiş durumun yoksa git en ucuz olanını al

• enja kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi haklı ki neden sinirlendin? Kiracısı olan ev sahibimisin yoksa?

• Yazıklar olsun insanlığın geldiği noktaya bak. Gurur duyun bu tabloyla.

Herşeyçokgüzelolacak#

• görüldüğü üzere ev alıp kiraya vermek kadar boş-beleş bir iş yok... adam 3 sene boyunca kendi kullandığı musluğu 20-30 lira verip yenilememek için kendini paralıyor.

hem minimum 200-300.000 lira verip ev alacaksın, hem de konu sahibi arkadaş gibi insanlarla uğraşacaksın. bana hiç mantıklı gelmiyor. ondan dolayı sattım kiraladığım evi zaten...

1 tane evin olacak onda da kendin oturacaksın, fazlası zarar... çok istiyorsanız dükkan alın, ofis alın ama sakın ev alıp da kiralamayın. sonra işte bir musluk bile başınızı ağrıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Mayıs 2019; 14:9:16 >
  • Allah tüm kiracılara kendi evlerini almak nasip etsin. Kiracılık çok zor, özellikle evli ve çocukluysan.
  • eve ilk girdiğiniz anda bozuk olsaydı ev sahibi yaptırmak zorundaydı. ama siz bir süre kullandıktan sonra , sizin kullanımınızda bozulduysa kendiniz yaptırmak zorundasınız. çünkü adam sağlam teslim etmiş oluyor size. sağlam teslim aldığınız birşeyide sağlam bir şekilde mal sahibine bırakmak zorundasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 23 Mayıs 2019; 14:21:21 >
  • Tesisat...vb. gibi altyapı ve binadan kaynaklı sorun varsa ev sahibinin sorumluluğundadır. Sizin tesisatı bozacak haliniz yok.
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    En kötü 300bin₺ ev kredisi çeksen en düşük faizli bankaya geri ödemesi 690 bin₺ ve bu faizler önümüzde ki 3,4 yıl boyunca düşmesi ekonomistler tarafından ön görülmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

görüldüğü üzere ev alıp kiraya vermek kadar boş-beleş bir iş yok... adam 3 sene boyunca kendi kullandığı musluğu 20-30 lira verip yenilememek için kendini paralıyor.

hem minimum 200-300.000 lira verip ev alacaksın, hem de konu sahibi arkadaş gibi insanlarla uğraşacaksın. bana hiç mantıklı gelmiyor. ondan dolayı sattım kiraladığım evi zaten...

1 tane evin olacak onda da kendin oturacaksın, fazlası zarar... çok istiyorsanız dükkan alın, ofis alın ama sakın ev alıp da kiralamayın. sonra işte bir musluk bile başınızı ağrıtır.
    ya da 300.000 tl i faize atıp 1 ayda 4-5 k gelirini alacaksın tertemiz. ne kiracıyla uğraşırsın ne de başka birşey. benim mal varlığım yok ama eğer yerim olsaydı kurumsal dışında kiraya vermezdim hiçbir şekilde . noterde çalışıyorum. hergün kiracıya ihtar gönderen ev-dükkan sahipleri geliyor paralarını alamadıkları için ya da başka sıkıntılardan

• Bu işlerin yasası hukuku var. Net bir şey söyleyemem tekrardan bı bakmam gerekir ama bu işleri genelde ev sahibi halleder. Kiracının da bildirimde bulunmak gibi bir borcu var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Hukukçuysanız bi tam yasal açıklamasını yapın hocam şu forumda ki ev sahiplerine,yoksa bütün evini kiracıya tamir ettirecekler .

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Konu sahibi haklı ki neden sinirlendin? Kiracısı olan ev sahibimisin yoksa?
    10 tane evim var hepsi kirada sen avukatımısın hayırdır adam haklıymıs haklıysa al bir.musluk hediye olarak yolada takasın bizde kirada oturduk yılarca ama böyle ağlamadık

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.