Şimdi Ara

Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme (Resimli) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
39
Favori
89.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kliksa'dan 450 liraya Cuma günü aldım bugün geldi. Alet ünitesinde. Mavi tik seciliyken yani temizken temizleme tuşuna bastim kurcalarken. Şimdi gereksiz yere temizliyor. Bir sorum olacaktı. Traş sonrası kılları lavaboya vurup temizleyip sonra mı temizleme ünitesine sokuyoruz, yoksa tras sonrası direkman temizleme unitesine mi koyuyoruz? Killar nasil yok oluyor o zaman? Kitapcikda anlayamadim bu konuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineyi yeni alan ark.lara hayırlı olsun.Memnun kalacaginizi düşünüyorum.
    Temizleme sıvısını kullanmadan önce elekteki kılların sıcak suyla kabaca temizlenmesinde fayda var.
    Sayfa sayılarinin azlığını gözealarak nacizane tavsiyem; sayfanın en başından itibaren ürün hakkındaki yorumları okumanız.Her yorum'un cok fayda saglayacagindan eminim.Böylece benzer konularla sayfalari isgal etmemiş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakohako

Ben Braun 790 cc yi 2 haftadır izlemedeyim. Kararimi verdim. 30 lira indirim kuponum tanimlaninca yarin Hepsiburada'dan alacaktım. Ama 3-4 gün önce kalktı bu ürün hepsiburada'dan. Sansa bak. Gelir mi ki acaba tekrardan?

Hepsiburada'ya geldi ama fiyat 650 lira. Kliksa'da ise hala 450 lira. Bu kadar fark olur mu, hem de Hepsiburada gibi genelde daha uygun fiyata alışveriş yaptığım bir yerde? İlk defa karşılaştım böyle uçuk bir farkla.

Bu arada, dün ilk kez kullandım. En son 15 sene önce babamın traş makinesiyle olmuştum, terlememden ve cildimin hassas olmasından yüzüm kıpkırmızı olmuş, yanmış tutuşmuştum. Dün 3 dakika falan sürdü. Jiletten bile daha iyi. Ama boynum gene kıpkırmızı oldu. 1 ay alışma süresi var dediler, bakalım. Terleyince yanıyor normal olarak. Cooltek’mi alsaydım acaba, soğuk soğuk dedim. Gene de alet gerçekten çok iyi traş etti. Boynum dahil.

• Hepsiburada taktik yapıyor. Cihaza zaman zaman indirim koyuyor, 450 mesela, o anda millet alıyor ve yorumlara bu fiyata bu ürün kaçmaz, ucuza aldım sağol hepsiburada vs. yorumları yazıyor. Daha sonra sen giriyorsun fiyatı olmuş 650, adam yorumlara bakıyor, ürünün piyasasından haberi yok, ucuzmuş madem ben de alıyım diyor, bilmiyor ki vatandaş o yorumu ürün ucuzken yazdı :)
    Hepsiburada yüksek fiyattan ne kadar yutturabilirse satıyor, sonra da elinde ürün fazla kalırsa kampanyaya çıkıyor.
  • quote:

Kliksa'dan 450 liraya Cuma günü aldım bugün geldi. Alet ünitesinde. Mavi tik seciliyken yani temizken temizleme tuşuna bastim kurcalarken. Şimdi gereksiz yere temizliyor. Bir sorum olacaktı. Traş sonrası kılları lavaboya vurup temizleyip sonra mı temizleme ünitesine sokuyoruz, yoksa tras sonrası direkman temizleme unitesine mi koyuyoruz? Killar nasil yok oluyor o zaman? Kitapcikda anlayamadim bu konuyu.

Normalde trasdan sonra direk temizleme unitesine konmasi gerek. Ama biraz tasarruf yapmak istiyorsan, temizleme suyu daha uzun gitsin istiyorsan once kendin temizle sonra temizleme makinesine koyabilirsin.

Bende daha 2 gun once aldim cihazi ama sadece temizleme suyunu kullanacagim.

• Temizleme losyonu bitenler veya azalanlar icin hepsiburadada kampanya var kacırmayın derim.... 19.89tl ye 5 tl kargosu var 2 yada 3 tane alırsanız daha avantajlı duruma geliyor kargo gene 5 yada 6 tl tutuyor... 1 kutusu 20 tlye geliyor piayasadan ucuz...

http://www.hepsiburada.com/liste/braun-temizleme-sivisi-synchro-2li-ccr2/productDetails.aspx?productId=sgbraunccr2&categoryId=26012156
  • quote:

Kliksa'dan 450 liraya Cuma günü aldım bugün geldi. Alet ünitesinde. Mavi tik seciliyken yani temizken temizleme tuşuna bastim kurcalarken. Şimdi gereksiz yere temizliyor. Bir sorum olacaktı. Traş sonrası kılları lavaboya vurup temizleyip sonra mı temizleme ünitesine sokuyoruz, yoksa tras sonrası direkman temizleme unitesine mi koyuyoruz? Killar nasil yok oluyor o zaman? Kitapcikda anlayamadim bu konuyu.

Makineyi temizlemek için birden çok seçeneğiniz var ve kitapçığında da yazıyor. Bende kısaca aşağıya çıkartıyorum.

1. Seçenek: Temizleme İstasyonu
    Tıraşınızı olduktan sonra cihazı temizleme istasyonuna yerleştirin ve başlatma tuşuna basın. Temizleme losyonunu erkenden kirletmek istemiyorsanız tıraştan sonra elek-bıçak kasetini çıkartıp narince sallayarak ve bir iki defa lavaboya vurarak ön işlem yapabilirsiniz.
    Cihazınızı temizlik istasyonunda temizliyor iseniz, bence hiçbir zaman su ile temizleme yapmayın. Çünkü temizlik losyonu su ile teması olmayan cihazı yağlama özelliğine sahip. Su ile temas yağlama kalitesini düşürebilir ve ilave olarak sizin yağlama yapmanız gerekebilir.

2. Seçenek: Musluk Altında Temizlik
    Tıraş olduktan sonra elek-bıçak kasetini çıkarmadan cihaz çalışır haldeyken sadece elek-bıçak kısmına su gelecek şekilde musluk altında temizlik yapmak. Eğer böyle temizlerseniz haftada bir cihazı yağlamanız gerekir.

3. Seçenek: Fırça İle Temizlik
    Tıraş olduktan sonra elek-bıçak kaseti çıkarılır ve narince sallanarak vurularak kılların dökülmesi sağlanır. Cihazın başlık yuvası fırça ile temizlenir. Fırça asla elek-bıçak kasetine sürülmez çünkü bu elek-bıçak kasetine zarar verir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

• ademkont A kullanıcısına yanıt
    Kliksada daha ucuz. kargo dahil

http://www.kliksa.com/urun/braun-ccr2-temizleme-sivisi-synchro-2-li/980000058
  • Merhaba arkadaşlar bu ürün sinekkaydı traş yapıyormu eğer yapıyorsa smdi sipriş vereceğim?

Panasonic lv-81 ile bu cihaz arasında kaldım yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar
  • Arkadaşlar benim makinanın kilitleme kısmında bir sorun var. Sanırım ben kilitlendiği noktaya kadar itmeden kilitlemeye çalıştım, bu sebepten şu an hiç kilitlenmiyor. Böyle bir durum başına gelen var mıdır? Braun servise götürmeyi düşünüyorum.
  • yeni aldım bi arkadaşımdan 200 tl ye ikinci el hiç kullanılmamış . daha önceden makine ile traş tecrübem yok. kullanım klavuzuda yok :) bişiler okuduk baktık. yalnız traş olmayı denedim boyundaki bi iki tektük yerdeki kılları almadı. kullanmayı bilmediğimden büyük ihtimal. kuru şekilde oldum.

birde ıslak traş dedikleri nasıl oluyor ? köpük sıkıp onun üstünden felanmı makineyi gezdiriyoruz ?
  • teşekkürler faydalı bir ürün incelemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Merhaba arkadaşlar bu ürün sinekkaydı traş yapıyormu eğer yapıyorsa smdi sipriş vereceğim?

Panasonic lv-81 ile bu cihaz arasında kaldım yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar

Sinek kaydı kesinlikle yapıyor. Ben çok memnunum. İlk bir kaç kullanımdaki tahriş bitti. Cilt gerçekten de alışıyor bir kaç hafta içinde (ben 3 günde bir oluyorum).

4 kademeli, en düşük kademeye aldım. Banyodan önce traş olun demesine rağmen kitapçıkta, ben banyodan sonra oluyorum. Üstüne de Gilette Balsam aldım onu sürüyorum. Tahriş falan kalmadı.

En kritik nokta, çok bastırmadan ve kılların çıkış yönünün tersine almak. Sürekli ileri geri ileri geri aynı yerde gezdirmemek. Boyunda bu yüzden çok uğraşılıyor başlarda. Çıkış yönleri farklı. Ama zamanla alışınca, hangi bölgede hangi yöne gideceğine alışıyor insan. Otomatikleşiyor.

• ıslak ve kuru traş tam olarak nasıl oluyor ? köpüklü olunca ıslak mı oluyor ?

birde ben traş olurken arada tek tük kıllar kalıyor boyunda sebebi nedir ? İlerde düzelir mi ? Mecburen kalanları jiletle alıyorum üstünden .
  • Ben de 2 haftalık deneyimlerimi paylaşayım istedim, buyurun efendim (Detaylı) :

Öncelikle, 20 senelik traş hikayemin sadece 1 senesinde (2007 yılı) makine kullanmıştım. Philips'in 3 başlı rotary sistemli olanlarından (eşimin hediyesiydi). boyun kızarıklığı, can yakması ve temiz traş edememesi yüzünden makineye tövbe edip tekrar jilete dönmüştüm. Gür sakal ve hassas cilt konusunda önde bayrak taşırım. Geçen sene Mac3'ten Fusion ProGlide'a geçmiştim. Gerçekten Mac3'ten sonra epey iyi geldi. Daha az tahriş, bir defada alma, uzun jilet ömrü vs vs. Ama boyun bölgesi sivilceleri hiç bitmedi.

Yaklaşık 15 gün önce, acaba yeniden makine denesem mi diye düşündüm ve dolaba kaldırdığım Philips'i çıkardım tıraş oldum. Tabii ona traş olmak denirse! Sadece yanaklarım traş edilmiş, boyun bölgemde kıllar aynen duruyor ve kıpkırmızı bir cilt gördüm aynada. Akşama kadar da yanma hissi geçmedi. Dedim ben en iyisi yeni bir makine bakayım. İyi bir makine alayım ve bu da olmazsa bu işi tamamen unutayım. Google amcaya ''en iyi traş makinesi'' yazınca malum sözlüklerde çöp sayılabilecek yorumlar çıktı. Şu sözlüklere kalsak jilete devam. Dur dedim, bir de yabancı sitelere göz atayım. Konuya ingilizce dalınca konunun derinlemesine işlendiği bir sürü siteler, forumlar çıktı. Oh ne güzel, saatlerce okudum, top 10 listeleri karşılaştırdım ve kendimce Braun 790cc nin en iyi makine olduğu sonucuna vardım. Tabii bir sorun var, bu cihaz yabanci kaynaklarda güzel analiz edilmiş ama yurdum insanı için ne mana ediyor diye merak edip bir de google tr üzerinden aratınca buraya ulaştım. Başta eozen81 olmak üzere paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.

Toplamda bir günlük araştırmamın ertesi sabahında Hepsiburada'dan hızlı teslimat seçeneğiyle satın aldım ve akşam elime geçti. 1 liralık bile birşey alsam mutlaka varsa kitapcığını okumadan kullanmaya başlamam. Herkese de tavsiye ederim. Okudum falan filan, taktım temizleme kartuşunu koydum cihazı üniteye. Öncelikle bildiğim kadarıyla yeni nesil lityum piller eski piller gibi değil. Öyle bir gün falan şarjda kalmasına gerek yok, çok az da kullanılsa şarj edilmesinde de sıkıntı yok. Zaten öyle bir durum olsa kullanma kılavuzunda yazardı. Ayrıca, kılavuzda da belirttiği gibi temizleme ünitesi temizleme veya şarj işlemini bitirdikten kısa bir süre sonra stand-by moduna geçiyor. Yani şarj tamamsa elektrikle işi bitiyor. Bu açıklama bile pille ve şarjla ilgili önceki soruları ortadan kaldırıyor.

Ertesi sabah çok tereddütlü ve inançsız bir şekilde banyoya gittim ve elime alıp çalıştırdım cihazı. Şu kilit düğmesinin başlık en eğik pozisyonda iken ittirilmesi gerektiğini fark etmem zaman aldı ama neyse ki bozmadan öğrendim. Top sakalım olduğu için sakal bitim yerlerinde işime yarıyor. Neyse, başladım traşa, boyun bölgesi uğraştırdı ama traş bittiğinde makinenin performansına epey şaşırdım. 5 dakikada sinek kaydı traş olmuştum. Hiç kızarıklık veya can yakma olmadı. Boyun bölgesi sinek kaydı oldu diyemem ama hiç fena değildi. Ben şahsen hergün temizleme makinesinde yıkama kararı aldım. Artık adına üşengeçlik mi deriz yoksa müsriflik mi bilemem ama orjinal solüyonunu kullanarak, hergün ve hiç içini falan açıp temizlemeden direkt temizleme ünitesine koyup basıyorum düğmeye. Hatta dün 4 kutu yedek solüsyon sipariş ettim Hepsiburada'dan.

2. gün ve sonrası; Gün geçtikçe makineyle traş olmaya alıştım ve daha hızlı olmaya başladım. Sakalların her bölgede çıkış yönünü ezberlemek de işi kolaylaştırıyor. Cildim makineye alıştıkça boyun bölgemde de daha verimli traş oluyorum. Artık o bölgede hiç sakal kalmıyor. Ve de en önemlisi boyun bölgemdeki sivilcelenmede ciddi azalma oldu. Bunda solüsyonun da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında, bıçakların hergün solüsyon ile yağlanması sayesinde elekler cilt üzerinde rahat kayıyor. Bu sebeplerden gün aşırı bile değil, hergün temizliyorum makineyi.

Demiştim uzun yazacağım diye. Eğer zahmet edip buraya kadar okuyan kaldıysa bir de soru sorağım :) İlk gün cihazı incelerken eleği çıkarttım incelemek için, sakarlık işbaşında tabii, sökerken elimden fırladı ve lavabonun içine düştü elek. baktım gözle görülür bir hasar yok. Ama sizce performansını etkileyecek bir hasar oluşur mu öyle bir düşüşle birlikte? Yani ilk gün olduğu için karşılaştırma yapamadım performans açısından ama sorun yokmuş gibi duruyor.

Aklıma gelenler bunlar. Sonuç olarak, cihazdan çok ama çok memnunum şuan. Tabii ki henüz iki hafta oldu, ileriki dönemlerde performansı düşer mi bilmiyorum. Sanırım yakın zamanda yedek elek sipariş edeceğim, muhtemelen e-bay'den olabilir. Ne olur ne olmaz, şimdiden çekmece de dursun. Benim jiletten makineye geçmemin nedeni yukarda saydığım sebepler ve de kuru traş olma lüksüne kavuşmaktı. O yüzden ıslak traş performansını hiç merak etmiyorum. Bence düzenli yağlanma olduğu müddetçe elekte sorun çıkacağını sanmıyorum. Kaldı ki, bu keyifli traş serüvenini devam ettirebilmek için 18 ayda bir değil, 12 ayda bir bile değiştirmekte bir sakınca görmüyorum. Herkese sevgiler, iyi traşlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola_Tesla_

ıslak ve kuru traş tam olarak nasıl oluyor ? köpüklü olunca ıslak mı oluyor ?

birde ben traş olurken arada tek tük kıllar kalıyor boyunda sebebi nedir ? İlerde düzelir mi ? Mecburen kalanları jiletle alıyorum üstünden .

???

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola_Tesla_

ıslak ve kuru traş tam olarak nasıl oluyor ? köpüklü olunca ıslak mı oluyor ?

Jel, köpük veya duşun altında, yani sıvıyla alakalı her traş ıslak traştır. Boyun herkesin problemi.
  • Nikola_Tesla_ N kullanıcısına yanıt
    boynunuzu iyice gerdirerek traş edin
    bir de kılların yönüne göre ters traş lazım
    boyun kıllarının yönü çok dağınık olduğu için dairesel hareketlerle uğraşacaksınız
  • Link234 kullanıcısına yanıt
    elekte kırılma çatlama olmadıysa kafaya takmaya değmez

bana bir solusyon rahat 2 ay gidiyor ki neredeyse her gün traş oluyorum ve her traştan sonra temizleme yapıyorum
    yalnız temizlemeye koymadan önce elekteki kılları lavaboya silkeliyorum
    belki gereksiz birşey bilemiyorum ama işte rahat 2 ay gidiyor solüsyon...
  • 2 kutu solüyon sipariş etmiştim Hepsiburada'da indirim varken, dün akşam geldiler. Toplam 4 yedek oldu. Tuvalet kağıdı stoklayan babanneler gibi oldum :)

Eğer solüsyon 2 ay içinde bitmezse ben de sizin gibi 2 ayda bir değiştiririm ama hergün kullanımda 1 ay ömrü olduğu yazıyor. Gerçi sizin tecrübeniz kitapçıktan daha önemli. Ben de pimpiriklik yapaparak son 2 tıraştır içini temizleyip öyle makineye koydum fakat esasında solüsyonun içine düşen kıllar dezenfekte olduğu için zaten hijyen açısından bir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. İki haftalık kulanıcı olarak aklıma takılan bir iki soruyu siz tecrübelilere sormak isterim;

1-) Solüsyonun içindeki alkol 2 ay dayanıyor mu ? Hatta 1 ay bile dayanır mı emin olamadım. Bazı arkadaşlar her temizlemeden sonra solüyonu çıkarıp, kapağını kapiyorlarmış ama bana çok zor gergün tak çıkar

2-) 2 hafta yurtdışı seyatine gittim diyelim. Temizleme makinesini yanımda taşımayacağım için, ne tavsiye edersiniz ? Su altında yıkamak bana kafi gelmiyor, hem hijyen hem de yağlama açısından. Diyorumki, solüsyonu yanıma alıp plastik bir kaba biraz dökeyim ve içinde tıraş makinesini çalıştırayım. Sonra da saç kurutma makinesi ile kurutayım hergün. Ne dersiniz?

3-) E-bay'de elek satan Güney Koreli satıcılar ne kadar güvenilir sizce? Gerçekten orjinal mi satıyorlar? Sonuçta yarı fiyatına geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 17 Nisan 2015; 10:54:18 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.